-
Καλησπέρα κι από εμένα…
Η οικογένεια μεγαλώνει και πρέπει να αναβαθμίσουμε την αυτοκίνηση μας…
Θα μπω στο ψητο….Το μπατζετ είναι μέχρι 20.000…
Οι ανάγκες είναι
1.αυτοματο (σύγχρονο κιβώτιο cvt,dsg κ.λ.π)
- χώροι για παιδί ,σκυλί
3.αξιοπιστια, πολλά έτη εγγύησης..
(. για ψυχολογικους(?) λογους νομιζω ότι τα εξ ανατολης μοντέλα είναι πιο αξιόπιστα? )- να μην ειμαι ο μ@λ@κ@ς του κρατους ( φοροι , τελη,ασφαλειες , κ.λ.π)
(Ειδικά , το νο 4 με αποτρέπει από την αγορά πολλών μεταχειρισμένων αυτοκίνητων που έχουν πολύ καλές τιμές αλλά….. )
5.καταναλωση (πετρέλαιο ισως…)
-
τα αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται καθημερινά στην πόλη και πσκ ταξιδάκια με καποιους -κυριως βατους- χωματοδορομους…
-
ειμαι 1.93 και δυστυχώς το ύψος είναι απαγορευτικό για πολλά αυτοκίνητα
Για παράδειγμα ,ενα μοντέλο που νομιζω ότι καλύπτει περίπου τις ανάγκες μου νομιζω ότι είναι το Skoda Yeti 1.2,Nissan QQ κ.λ.π , χωρις όμως να εχω ψάξει πολύ την αγορά μιας και δεν έχω μεγάλη εμπειρία .
Έχω διαβάσει και αρκετά ποστ εδώ , αλλά επειδή οι ανάγκες και η νοοτροπία του καθενός είναι διαφορετικη , θα ηθελα ιδανικα με την βοηθεια σας να καταλήξω μεχρι το τελος του μηνα σε 3-4-5 μοντέλα ετσι ώστε να παω να τα δω από κοντα και να αποφασίσω.
Ευχαριστώ για την βοήθεια
-
Καλησπέρα κι από εμένα…
Οι ανάγκες είναι
- χώροι για παιδί ,σκυλί
(. για ψυχολογικους(?) λογους νομιζω ότι τα εξ ανατολης μοντέλα είναι πιο αξιόπιστα? )- να μην ειμαι ο μ@λ@κ@ς του κρατους ( φοροι , τελη,ασφαλειες , κ.λ.π)
(Ειδικά , το νο 4 με αποτρέπει από την αγορά πολλών μεταχειρισμένων αυτοκίνητων που έχουν πολύ καλές τιμές αλλά….. )
-
τα αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται καθημερινά στην πόλη και πσκ ταξιδάκια με καποιους -κυριως βατους- χωματοδορομους…
-
Για παράδειγμα ,ενα μοντέλο που νομιζω ότι καλύπτει περίπου τις ανάγκες μου νομιζω ότι είναι το Skoda Yeti 1.2,Nissan QQ κ.λ.π , χωρις όμως να εχω ψάξει πολύ την αγορά μιας και δεν έχω μεγάλη εμπειρία .
Έχω διαβάσει και αρκετά ποστ εδώ , αλλά επειδή οι ανάγκες και η νοοτροπία του καθενός είναι διαφορετικη , θα ηθελα ιδανικα με την βοηθεια σας να καταλήξω μεχρι το τελος του μηνα σε 3-4-5 μοντέλα ετσι ώστε να παω να τα δω από κοντα και να αποφασίσω.
-
Καλησπέρα κι από εμένα…
Οι ανάγκες είναι
- χώροι για παιδί ,σκυλί
-
-
-
Μια καλή λύση είναι το Megane 1.5 DCi EDC αλλά πολύ πιθανό θα στο χαλάσει στο (7).
- Ημιαυτόματο κιβώτιο τύπου DSG
- Οι πίσω χώροι για παιδί σκυλί είναι επαρκείς. Ο αποσκευών από τους καλύτερους στη κατηγορία.
- 5 χρόνια εγγύησης
- Το 1.5 είναι καλά ως κυβίσμος, τέλη στα 100 euro,το ημιαυτόματο χωρίς τέλη.
- Κατανάλωση θεωρητικά 4,2.
- Στους βατούς χωματόδρομους όσο μπορεί ένα Hatchback.
- Eγώ που είμαι 1.88 το βρίσκω οριακά άνετο. Σίγουρα θα ήθελα μεγαλύτερη άνεση ως οδηγός.
Τιμή στα 19.000 περίπου με το κλειδί στο χέρι
Επίσης το c4 με μια επέκταση εγγύησης με τον 1.6 hdi 110 απλά ανεβαίνει σε τεκμήριο,ασφάλιστρα και κατανάλωση νομίζω λιγάκι. Αλλά με το 1.93 ίσως βολευτείς καλύτερα και με τις προσφορές της Citroen μένει ως αυτόματο εντός budget.
To qashqai δεν νομίζω ότι διατίθεται με αυτόματο ως diesel.Και σίγουρα ξεπερνάει με άνεση το budget.
Επίσης εντός budget πετρέλαιο αυτόματο το Seat Leon 1.6 tdi dsg. Αλλά μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται νέο μοντέλο.Το Yeti εντός Budget μόνο το 1.2 Tsi dsg αλλά τον βρίσκω οριακό κινητήρα για τις ανάγκες του και δεν ξέρω με το βάρος που τραβάει πόσο οικονομικός είναι στο συγκεκριμένο μοντέλο.
-
Ευχαριστώ samatistas για την απάντηση.
Ας προσπαθήσω να ξεκινήσω να φτιάχνω μια λίστα από τις προτασεις..
1.Renault Megane 1.5 DCi EDC
-ισως όχι πολύ ανετη θεση για το υψος μου.2.Citroen C4 με μια επέκταση εγγύησης με τον 1.6 hdi 110
-ανεβαίνει ΛΙΓΟ σε τεκμήριο, ασφάλιστρα και κατανάλωση3.Seat Leon 1.6 tdi dsg.
-μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται νέο μοντέλο
-ανεβαίνει ΛΙΓΟ σε τεκμήριο, ασφάλιστρα και κατανάλωσηΚαι μέχρι τώρα έχουμε ευρωπαϊκά …
-
Απλά πολύ μικρές οι διαφορές σε κόστος χρήσης για Megane - c4. Οχι αποτρεπτικές για αγορά. Και εκτιμώ ότι με 1.93 θα κάθεσαι πιο άνετα στο C4.
Επίσης το Qashqai οι κινητήρες diesel του που ανέφερες προέρχονται από τη Renault, αλλά ακόμη δεν έχουν αυτόματο κιβώτιο.
-
Ο χρήστης gsourm έγραψε:
Ευχαριστώ samatistas για την απάντηση.Ας προσπαθήσω να ξεκινήσω να φτιάχνω μια λίστα από τις προτασεις..
-ισως όχι πολύ ανετη θεση για το υψος μου.2.Citroen C4 με μια επέκταση εγγύησης με τον 1.6 hdi 110
-ανεβαίνει ΛΙΓΟ σε τεκμήριο, ασφάλιστρα και κατανάλωση3.Seat Leon 1.6 tdi dsg.
-μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται νέο μοντέλο
-ανεβαίνει ΛΙΓΟ σε τεκμήριο, ασφάλιστρα και κατανάλωσηΚαι μέχρι τώρα έχουμε ευρωπαϊκά …
Το 2 το εχω εγω-το τεκμηριο δεν ειναι συνταρακτικο, η απαλλαγη των τελων ομως ειναι 1000 ευρω σε 5 χρονια και καθε μερα κινηση στον δακτυλιο. Ειναι σε ολα εξαιρετικο αλλα θα σου προτεινα αν μπορεις να ανεβεις 10% σε budget και να παρεις τον αντιστοιχο συνδυασμο σε C5 Tourer- Station Wagon- εξαιρετικο αυτοκινητο
-
Αυτόματο το c5 πιάνει 26.800 αρχική όμως.
-
Αν δε το βιαζεσαι ισως το νεο cee'd.
Στην Γερμανια εχει φτασει και πωλειται κατω απο τα 20,000χλ.
Μια γευση εδω http://suchen.mobile.de/auto-inserat/ki ... res=EXPORT -
Θα εισαχθεί Ελλάδα τέτοια έκδοση? Δεν είμαι και τόσο σίγουρος.
-
Ο χρήστης gsourm έγραψε:
Καλησπέρα κι από εμένα…Η οικογένεια μεγαλώνει και πρέπει να αναβαθμίσουμε την αυτοκίνηση μας…
Οι ανάγκες είναι
- χώροι για παιδί ,σκυλί
-
-
Δυστυχως φιλε μου λιγο δυσκολο να βρεις πετρελαιο με καλο αυτοματο + ιαπωνικο. Απο οσα λες μου φαινεται οτι σου ταιριαζει το honda insight. Υβριδικο βεβαια, αλλα μειωμενη καταναλωση θα εχεις κι απ'οσο γνωριζω το cvt ειναι μια χαρα στη λειτουργια του. Μου φαινεται χαμηλουτσικο ομως, δεν ξερω ομως πως ειναι οι χωματοδρομοι που αναφερεις, αν ειναι σχετικα ισιος ο δρομος λογικα δε θα εχεις προβλημα... Απο skoda παλι δες το roomster scout, ειναι καλοεξοπλισμενο, πιο 'χωματινο' εχει χωρους, και δεν ανεβαινει πολυ σε τιμη, αλλα αυτοματο βγαινει μονο με τον tsi 105 (βενζινης)...
-
Το μόνο κακό με τα Insight είναι ότι αυτά που έχουν απομείνει πλέον διαθέσιμα Ελλάδα έχουν κανα δίχρονο τελωνείο. Τα διαθέσιμα είναι ΜΥ 10 και ΜΥ 11.
-
Σταματησε να παραγεται?? Δεν το'ξερα...
-
Δες και civic hybrid με 7000 ευρω εκπτωση πλέον τότε ίσως να αξίζει
-
αφου σου αρεσει, κασκαι 1.6+αυτοματο+ υγραεριο πως σου φαινεται? κατω από τα 19 παει με ολα αυτα
υπαρχουν αντιπροσωποι της νισσαν που βαζουν υγραεριο χωρίς να χανεις την εγγυηση -
το auris σε diesel νομιζω ειναι εντος του budget
-
Μην περιμένεις να καταλήξεις για να πας να τα δεις από κοντά. Ξεκίνα και βλέπε όσα μοιάζει να σου κάνουν. Οδήγα όσα περισσότερα μπορείς. Σιγά σιγά θα δημιουργήσεις δική σου άποψη. Στο τέλος θα έχεις εσύ αποφασίσει τα τελικά 3-4. Μην περιμένεις να στα διαλέξουμε εμείς. Άλλωστε με αυτά που λες δεν μοιάζει να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε οποιονδήποτε τομέα οπότε τα πάντα θα μπούνε στο τραπέζι....
-
Δεν σταμάτησε να παράγεται. Απλά σταμάτησε να εισάγεται και πουλάνε στοκ 2 χρόνων.
Το Civic Hybrid δεν υπάρχει καν στον τελευταίο κατάλογο της Honda άρα μάλλον ξεστοκάρανε ότι υπήρχε ενώ τα απλά 4θυρα ου δίνουν είναι ΜΥ09 δηλαδή περίπου 3 χρόνια αραχτά.
Για του λόγου το αληθές:
http://6thgear.gr/wp-content/uploads/20 ... 2.xlsx.pdfTo Qashqai ως 1.6 ατμοσφαιρικό και αυτόματο με υγραέριο βγαίνει στη βασική Action 18.500 με 19 με το κλειδί στο χέρι αλλά η πλούσια Acenta πιάνει τα 22. +κανένα χιλιάρικο το υγραέριο. Και σε σχέση με τα diesel c4/megane πχ υστερεί σε ροπή,τέλη κυκλοφορίας ίσως και γενικά σε επιδόσεις, ενώ είναι και αρκετά θορυβώδες το ατμο. Εκτός βέβαια αν η πρακτικότητα του qashqai υπερτερεί στην τελική επιλογή.
Το Auris ως diesel δεν βγαίνει αυτόματο. Αυτόματο το HSD αλλά πιάνει 23-24.000 και είναι και 1.8 με ότι αυτό σημαίνει σε τεκμήριο,ασφάλιστρα.
-
ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας .
φιλε onyx , φυσικά και δεν θέλω να μου βρει άλλος το αυτοκίνητο που θα πάρω..
άλλωστε , υπάρχει και μια παράμετρος που είναι τελείως υποκειμενική και προσωπική… να μου αρέσει !!!
όμως , η μεγαλύτερη εμπειρία και ενασχόληση κάποιων με το «άθλημα» μπόρει να μου δώσει σημαντικές και πολύτιμες πληροφορίες..ας εμπλουτίσω την λίστα με τις καινούργιες πληροφορίες
2.Citroen C4 1.6 hdi 110
3.Seat Leon 1.6 tdi dsg.
4. skoda roomster scout
5.Nissan QQ υγρεριο (?) -
18,5 δεν έχει κ το yeti 1.6 diesel?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2767508/
Οικογενειακό +αυτόματο +απαιτήσεις