-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Για το θεμα της αναρτησης, ισως θα επρεπε να κοιταξεις σε καστομ αναρτησεις.
Να βρεις καποιον δλδ να φτιαξεις μια αναρτηση στα γουστα σου!
Τετοιοι υπαρχουν και αθηνα και θεσσαλονικη.
Εγω θα σου προτεινω να στειλεις και ενα email στην gaz uk και να δεις τι φτιαχνουν για το αυτοκινητο σου.
Και αν δε φτιαχνουν αν τους στειλεις μια παλια αναρτηση απο το δικο σου, θα σου φτιαξουν οτι θελεις.
Επισης ο,τι φτιαξεις να εχει διαδρομη η αναρτηση και μαξ χαμηλωμα 1,5-2 εκ.Ποιοι είναι αυτοί που φτιάχνουν custom αναρτήσεις; Και με ποια διαδικασία και τι υλικά γίνεται η κατασκευή; Υπάρχει καμία εταιρεία που να αναλαμβάνει custom κατασκευές αναρτήσεων ή μόνο μάστορες σε δικά τους μαγαζιά;
Όσο για τη Gaz Shocks αν δεις τον κατάλογό της (http://www.gazshocks.com/images/downloads/GazShock_2012-catalogue-1.pdf) δεν έχει κάτι για το συγκεκριμένο Lancer. Εδώ δεν έχουν άλλες φίρμες όπως Bilstein, KONI και KYB που έχουν πολύ μεγαλύτερους καταλόγους με πολλά περισσότερα μοντέλα.
Για χαμήλωμα δεν ενδιαφέρομαι μιας και περιστασιακά πηγαίνω σε κανένα χωματόδρομο, όπου υπάρχουν σημεία που το ύψος του αυτοκινήτου φαίνεται χρήσιμο.
Αν το 'βελτιώσεις' θα καταλήξεις στο τέλος με ένα χειρότερο αυτοκίνητο ενώ παράλληλα θα έχεις χαλάσει μερικές εκατοντάδες ευρώ. Προσωπικά άντε να έβαζα σκληρότερα αμορτισέρ ούτως ώστε να έπλεε λιγότερο και να φρέναρε και καλύτερα. Για χαμήλωμα ούτε λόγος. Δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα με χαμηλότερα ελατήρια τα οποία θα είναι το ίδιο μαλακά αν όχι μαλακότερα από τα μαμά, παρά μόνο μειωμένες διαδρομές στην ανάρτηση το οποίο στους δικούς μας δρόμους τελικά προσφέρει χειρότερα κρατήματα. Το ολοκληρωμένο κιτ που σου πρότεινε ο Στέλιος (swift bpm) προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό για ένα αυτοκίνητο 1500κυβικών που θα κινείται στους δημόσιους δρόμους.
Τα φρένα για να φτάσεις στο σημείο να μη σε φτάνουν και να θες να τα βελτιώσεις, σημαίνει ότι κάνεις τρελές καταβάσεις, βράζουν και τελικά μένεις από φρένα. Έχεις φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο; Αν όχι, δε βλέπω το λόγο για βελτίωση.Καλά αν η βελτίωση είναι σωστή σίγουρα το αυτοκίνητο δε θα είναι χειρότερο.
Για χαμήλωμα όπως εξήγησα παραπάνω δεν ενδιαφέρομαι, γιατί μία στο τόσο περνάω και από χωματόδρομους και όλο και κάπου θα έχουν κανένα χαντάκι ή κάποιο εμπόδιο τέλος πάντων... Για τόσο ακριβό κιτ που προτάθηκε προηγουμένως δεν ενδιαφέρομαι ούτως ή άλλως. (Μάλλον το συγκεκριμένο δεν κάνει και για το Lancer των 1.5, δεν το έχει στη λίστα). Και γενικά μου φαίνεται πως οι ρυθμιζόμενες είναι κατά κάποιον τρόπο χαμένα λεφτά, αν δεν έχεις την όρεξη και το χρόνο να τις ρυθμίζεις κάθε φορά ανάλογα με τη διαδρομή σου. Αν είναι να μένουν πάντα σε μια συγκεκριμένη σκληρότητα μία σπορ μη ρυθμιζόμενη ανάρτηση αρκεί.
Από φρένα είχα μείνει μία φορά από βράσιμο υγρών όχι με αυτό το αυτοκίνητο όμως. Επειδή κάνω πολλά χιλιόμετρα σε βουνά πράγμα το οποίο συνεπάγεται συνεχόμενες κατηφόρες και αλλεπάλληλα φρεναρίσματα θα ήθελα καλύτερα φρένα. Σίγουρα θα φρέναρα διαφορετικά αν ήμουν σίγουρος ότι τα φρένα δεν πρόκειται να με προδώσουν.
-
Έχει πιο σκληρά (και πιο ψηλά ελατήρια) που τα χρησιμοποιούν και οι ταξιτζήδες.
Αυτά μαζί με ένα καλό (αλλά όχι ακριβό) αμορτισέρ θα μεταμορφώσουν το αμάξι στις διαδρομές που κάνεις. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχει πιο σκληρά (και πιο ψηλά ελατήρια) που τα χρησιμοποιούν και οι ταξιτζήδες.
Αυτά μαζί με ένα καλό (αλλά όχι ακριβό) αμορτισέρ θα μεταμορφώσουν το αμάξι στις διαδρομές που κάνεις.Έχει; Για ποιο αυτοκίνητο μιλάς;
-
Mια αλλη λυση ειναι να δεις αν φορας ιδια αμορτισερ με το 1,8 ή τελος παντων αν δινει η εταιρεια καποιο πιο σπορ πακετο για το 1,8.
Μετα κοιτας και εξωτερικο με τι αμορτισερ βγαινει το ralliart(240 ps)
ΥΓ. καστομ αναρτησεις φτιαχνουν μαρακακης, κυρλαγκιτσης κ.α. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Mια αλλη λυση ειναι να δεις αν φορας ιδια αμορτισερ με το 1,8 ή τελος παντων αν δινει η εταιρεια καποιο πιο σπορ πακετο για το 1,8.
Μετα κοιτας και εξωτερικο με τι αμορτισερ βγαινει το ralliart(240 ps)
ΥΓ. καστομ αναρτησεις φτιαχνουν μαρακακης, κυρλαγκιτσης κ.α.Το ζήτημα είναι το εξής:
Σε πολλούς καταλόγους εταιριών φρένων και αναρτήσεων αναφέρουν για παράδειγμα ότι για το EVO X βγαίνει το προϊόν με κωδικό ΧΥ. Αν ταίριαζε στο 1.8 ή στο 1.5 θα ήταν τόσο δύσκολο να το συμπεριλάβουν στον κατάλογο; Οπότε φαντάζομαι πως για να μην είναι στον κατάλογο δε θα κάνει...
-
αυτο μαλλον θα πρεπει να το ψαξεις εσυ.
Δηλαδη να δεις αν εχεις ιδια διαταξη αναρτησης με το εβο.
Σιγουρα τα ελατηρια του εβο δε θα σου κανουν, διοτι μιλαμε για αλλα βαρη κινητηρα, τετρακινηση κλπ.
Αλλα αν μπαινουν τα αμορτισερ ισως σου δωσουν αυτο που ψαχνεις.
Θα μπορουσες να ζητησεις για δοκιμη καποια αμορτισερ απο τα εβο clubs αν εχεις επαφες , απο καποιον που τα εχει βγαλει και δε τα χρειαζεται. -
Αν και πολυ παλιο το θεμα, επεσε στα ματια μου. Εχω το 1.6 με τα 120 αλογα και ακου τι θα κανεις μιας και εχω κανει τα ιδια (τα περισσοτερα απο αυτα)
- Μειωση βαρους.
Φευγει το καπο που ζυγιζει 25 κιλα και μπαινει του evo. Μπαινει ΑΚΡΙΒΩΣ χωρις πατεντες.
Φευγει ρεζερβα αλλα 10 κιλα.
Φευγει το τελικο αλλα 10-15 κιλα (ειναι αρκετα βαρυ)
Φευγει προκαταλυτης
Αλλαζεις μπαταρια με αλλη ελαφρυτερη αλλα 10 κιλα. - Βαζεις φιλτρο γαζας KN. 1.5, 1.6, 1.8, evo, ολα παιρνουμε το ιδιο φιλτρο στον παππα
- Αλλαζεις χταποδι με ενα ποιο ελευθερο μεσαιο και τελικο για να αναπνευσει το αμαξι
- Αλλαζεις ζαντες με αλλες πολυ ποιο ελαφριες 16 x 7. Κοιτα να ειναι γυρω στα 7-7.5 κιλα η μια και εκει θα δεις τρελη διαφορα γιατι ειναι μη αναρτωμενη μαζα!
- Βαζεις λαδια ΕΝΕΟS SUSTINA για να το σκιζεις το αμαξι και να το χαιρεσαι.
- Αλλαζεις φρενα. Μπαινουν τα διπιστονα του outlander 2.4 χωρις πατεντες
Βαζεις τακακια FERODO, σωληνακια υψηλης, χαραχτες δισκοπλακες και εισαι με γαμω τα φρενα. - Επειδη το αμαξι στριβει καργα και ας ειναι 1.5 και οσοι δεν εχουν Lancer δεν ξερουν αλλαζεις με bucket καθισματα για να μην εισαι με το κεφαλι στα τζαμια.
- Bαζεις τα Dunlop sportmax RT σε 215/ 55/ 16 και εχεις γαμω τα πατηματα
- Πας μπουμπη και σου φτιαχνει λιγο τους εκκεντροφορους
- Πας για προγραμμα να εκμεταλευτεις πληρως το ΦΕ που εχεις κανει
Με ολα αυτα εισαι περιπου 130 αλογα, με πολυ καλά φρεναρισμα, κρατηματα, ρεπριζ και θα ειναι ξυραφι στον δρομο
Μετα το δινεις και παιρνεις το evo. Δεν αξιζει ουτε βιδα παραπανω
Δεν μπορουμα να παρουμε κομματια του evo. Ειμαστε 4Α9Χ μοτερ και το EVO ειναι 4Β11 μοτερ.
Τουρμπακι μονο απο colt czt και αν γιατι με αυτα τα λεφτα παιρνεις το evo μεταχειρισμενο.
Επειδη εχω φαει το κραξιμο της ζωης μου και εδω και παντου, θα σου πω το εξης.
Ελεγα μαλακιες, μεχρι που πηγα βολτα με evo 10αρι.
ΑΣΤΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ. Οτι και να κανεις, οσο και να το χαιδεψεις, οσα λεφτα και να καταθεσεις το evo ειναι evo και evo δεν μπορουμε να γινουμε. Δινουμε τον κουβα μας και παμε σε evo και εγω αυτο σκοπευω να κανω στο μελλον.
Τα 110 και τα 120 και τα 130 αλογα και τα 15 και τα 17 κιλα ροπης ειναι ψιχουλα. Αυριο θα τα εχεις συνηθησει.
Αν θες κατι σοβαρο, αυτο δεν ειναι το αμαξι που ψαχνεις. Ουτε εσυ ουτε εγω.
Προσωπικα εγω ειμαι και καυλογκαζος. Προσωπικα σαν Γιωργος και μονο σαν Γιωργος ακομα και τα 300 δεν με συγκινησαν τρελα. Πιστευω πως αν το οδηγουσα καθε μερα, σε κανενα 6μηνο απλα θα τα ειχα συνηθησει. Αλλα οπως και να το κανεις, ειναι σε αλλο επιπεδο.Και πλεον ποια ειμαστε MITSUBISHI OWNERS HELLAS
- Μειωση βαρους.
Βελτίωση Lancer 1.5L