-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Οσο ... μπορεί να φανεί απο την φωτό, απόδειξη για το αν ξεβάφουν τα κόκκινα χρώματα αυτοκινήτων:Μοντέλο 6ος/2005 και η φωτό είναι 25/6/2011, ήτοι το αυτοκίνητο ήδη 5 ετών, με 42.000 χλμ.
Φυλασσόμενο σε κλειστό γκαράζ προφανώς, όμως σχεδόν καθημερινά με πήγαινε στη δουλειά, όπου έμενε εκτεθειμένο 3-4 ώρες στον ήλιο.
Σαφώς, 1-2κερώματα το χρόνο, οπωσδήποτε 3 στη διετία. Στη φωτό είναι άπλυτο 3 ημέρες και σχεδόν 9 μήνες χωρίς κέρωμα.
Πριν 3 βδομάδες το ξανακέρωσα, είναι σε 20% καλύτερη κατάσταση στη καθαρότητα-γυαλάδα χρώματος, απ΄ότι στη φωτό.Conclusion : Ναι και στα μη μεταλλικά χρώματα, αλλά με λίγο περισσότερη προσοχή στο πόσο εκτείθενται στον ήλιο.
Και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, ΚΕΡΩΜΑ άπαξ του έτους, είτε μεταλλικό-είτε όχι.
Το αυτοκίνητο, όπως και πολλά άλλα , όπως του φερθείς, στο .... 'ανταποδίδει'.thx για το post!
το χρώμα επάνω είναι απλό μιας επίστρωσης ή διπλής;;
επειδή είμαι καινούργιος οδηγός, μήπως μπορείς πώς γίνεται το κέρωμα (το κάνεις ο ίδιος ή θέλει φανοποιείο;), και σε τι ποσά μεταφράζεται αυτό; -
Ο χρήστης tom512 έγραψε:
το χρώμα επάνω είναι απλό μιας επίστρωσης ή διπλής;;
επειδή είμαι καινούργιος οδηγός, μήπως μπορείς πώς γίνεται το κέρωμα (το κάνεις ο ίδιος ή θέλει φανοποιείο;), και σε τι ποσά μεταφράζεται αυτό;Το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων που παράγονται σήμερα έχουν βαφή διπλής, δηλ αστάρι-βαφή-βερνίκι και ... 'νομίζω' και το δικό μου .
Oσο για κέρωμα -γυάλισμα, για το συγκεκριμένο χρησιμοποιώ αυτό, με 10-12 €. Το περιεχόμενο φτάνει άνετα για 10 φορές.
Πάντα DIY, με όρεξη/διάθεση για δουλειά 3-4 ώρες , μαζί με το πλύσιμο του αυτοκινήτου, πρίν την εφαρμογή.
Οδηγίες, στα ... μπουκάλια με το 'φάρμακο', και ... υπάρχουν πολλά απο δαύτα !
Περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα βρείς σε 1-2 άλλα τοπικά του forum -
Eδω να σημειώσω μια μικρή λεπτομερια! Ποσο ευκολοτερα ήταν τα πραγματα όταν ειχα μαυρο ή μπλε σκουρο αμαξι που ειχα και υπήρχαν διαθεσιμα στην αγορά τετοια γυαλιστικα (με χρωμα μεσα στην συσταση τους) και τωρα ποσο το μετανιώνω που εμπλεξα με τυρκουάζ, μπλε/γκρι, μπεζ κλπ χρωματα που δεν ειναι στα βασικα χρωματολογια και πρέπει να ψαχνω ουδετερα/διαφανή γυαλιστικά!
Επιλογή χρώματος αυτοκινήτου