-
Σε περιπτωση που δεν το ξέρεις. Πλέον πωλείται και rio 1.4 diesel
-
Το ξέρω αλλά η τιμή του είναι κοντά στην τιμή του ceed!
-
Η αντίστοιχη έκδοση του Ceed κοστίζει 16800 χωρίς απόσυρση σε λευκό
Το Rio στην αντίστοιχη έκδοση με ίδιο κινητήρα 14200 επίσης λευκό και χωρίς απόσυρση.
+2600Ευρώ. Δεν βλέπω καμία ομοιότητα στην τιμή.....(Και είναι λογικό) -
Ο χρήστης BillPap έγραψε:
Θεωρώ ότι η τυχόν αύξηση κατανάλωσης μάλλον είναι αμελητέα ενώ δεν γίνεται τόσο συχνα,όπως λέει ο φίλος παραπάνω.
Νομίζω ότι θέλει κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα κάθε φορά...αυτοκαθαρισμους κανει συχνα πυκνα το φιλτρο απλα το πιο πιθανον ειναι να μη το καταλαβεις, αν αποτυχει να κανει τον αυτοκαθαρισμο καποιες φορες λογω του οτι εσβησες τον κινητηρα σε αυτη την διαδικασια τοτε θα σε ενημερωσει με μια ενδειξη να τον κανεις εσυ οδηγωντας για λιγη ωρα σταθερα με υψηλες στροφες, εμενα μου το εβγαλε αυτο στα 13,500 χιλιομετρα, η διαδικασια ηταν 7 λεπτα με 2000-2200 στροφες και τελος.
ΥΓ ετσι τουλαχιστον λειτουργει στο κορσα 1.3 -
Υπάρχει σε κάποιον έμπορο το RIO 1.4 diesel για test drive ?
Ξέρει κανείς? -
Απ όσο γνωρίζω δεν εχει ερθει ακόμα στην Ελλαδα το 1.4.
Οι υποσχέσεις είναι να παραδόσουν τέλη του μηνώς τις παραγγελίες που έχουν ήδη γίνει(που χλωμό το κόβω)άρα λογικά μαζί θα υπάρξουν και τα πρώτα διαθέσιμα test drive... -
Καταναλωση ποτε κατω απο 4,4 λ/100χλμ. Αν οδηγεις μεταξυ 100-120χλμ.παει πανω απο 5.5 λ/100χλμ. Επισης εχω ηδη προβλημα στους διακοπτες κλιματισμου( κολλανε!).Τελικα οι Κορεατες ακομη δεν ειναι τοσο πολυ αξιοπιστοι.Ψηφιζω δαγκωτο γιαπωνεζικα αυτοκινητα!
-
Η αντίστοιχη έκδοση του Ceed κοστίζει 16800 χωρίς απόσυρση σε λευκό
Το Rio στην αντίστοιχη έκδοση με ίδιο κινητήρα 14200 επίσης λευκό και χωρίς απόσυρση.
+2600Ευρώ. Δεν βλέπω καμία ομοιότητα στην τιμή.....(Και είναι λογικό)Στην autopoint Θεσσαλονίκη μου είπανε ότι το Ceed θα έχει 15500 σε λευκό με απόσυρση.Στην ίδια τιμή με το i30,μόνο που δεν τα πάνε καλά με τις παραδώσεις!Δεν έχουν ακόμη αυτοκίνητα ενώ μου είχανε πει ότι το Ceed θα έρθει 15 Νοέμβρη.
-
Ο χρήστης limn2000 έγραψε:
Καταναλωση ποτε κατω απο 4,4 λ/100χλμ. Αν οδηγεις μεταξυ 100-120χλμ.παει πανω απο 5.5 λ/100χλμ. Επισης εχω ηδη προβλημα στους διακοπτες κλιματισμου( κολλανε!).Τελικα οι Κορεατες ακομη δεν ειναι τοσο πολυ αξιοπιστοι.Ψηφιζω δαγκωτο γιαπωνεζικα αυτοκινητα!τι εννοεις κολλανε;;;δεν πιστευω να λες για το οτι καποιος μενει παντα πατημενος στην επιλογη θεσης αερισμου;;;
-
Καλησπέρα παιδιά..προσπάθησα να διαβάσω και τις 18 σελίδες για να βγάλω μια άκρη..αλλά κάπου θόλωσα σαν άνθρωπος και γώ. θα ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν αγοράσει το RIO αν έχουν προβλήματα με τον κινητήρα..γενικά για το αυτοκίνητο πέρα από παράπονα για την κατανάλωση, τα κουμπιά του AC και μια αναφορά για τα φρένα δεν είδα κάτι άλλο..
εγώ ενδιαφέρομαι για το RIO 1.4.. ευχαριστώ -
Όσον αφορά την κατανάλωση ένας κινητήρας diesel αυτή σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μειωθεί εως και 1 ολόκληρο λίτρο μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ.
Επειδή Rio που να έχουν περπατήσει αρκετά στην Ελλάδα ώστε να έχουμε σωστά δεδομένα δεν νομίζω να υπάρχουν πάνω από 2-3
προτείνω μια επίσκεψη στο
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2¨
Εγώ εχω παραγγείλει το αυτοκίνητο και περιμένω την παράδοση οπότε για τους διακόπτες δεν έχω ιδία άποψη αν και το θεωρώ λεπτομέρεια καθώς στην επιλογή ενός αυτοκινήτου υπάρχουν τόσες άλλες σοβαρές παράμετροι να λάβεις υπόψιν που ένα ελλάτωμα στους διακόπτες ενός αυτοκινήτου με 7ετή πλήρη δεν μου λέει τίποτα.... -
Δε ξέρω αν έχει μπει αλλά εδώ αναφέρει ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με την πραγματική κατανάλωση. Και αναφέρομαι στο 1.1, όχι στο 1.4. Ρίξτε μια ματιά
http://www.autoexpress.co.uk/kia/rio/61 ... nal-report
-
Όσον αφορά την κατανάλωση ένας κινητήρας diesel αυτή σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μειωθεί εως και 1 ολόκληρο λίτρο μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ.
Επειδή Rio που να έχουν περπατήσει αρκετά στην Ελλάδα ώστε να έχουμε σωστά δεδομένα δεν νομίζω να υπάρχουν πάνω από 2-3
προτείνω μια επίσκεψη στο
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2¨
Εγώ εχω παραγγείλει το αυτοκίνητο και περιμένω την παράδοση οπότε για τους διακόπτες δεν έχω ιδία άποψη αν και το θεωρώ λεπτομέρεια καθώς στην επιλογή ενός αυτοκινήτου υπάρχουν τόσες άλλες σοβαρές παράμετροι να λάβεις υπόψιν που ένα ελλάτωμα στους διακόπτες ενός αυτοκινήτου με 7ετή πλήρη δεν μου λέει τίποτα....οταν με το καλο το παραλαβεις περιμενουμε εκτενη αναφορα σχετικα με καταναλωση,φρενα,ποιοτητα χειριστηριων ωστε να αποσαφηνιστουν καποιες αναφορες για θεματακια,καθως αυτοι που τα εγραψαν ''εξαφανιστικαν''.....
-
Ο χρήστης Tabascos έγραψε:
Δε ξέρω αν έχει μπει αλλά εδώ αναφέρει ανησυχητικά στοιχεία σχετικά με την πραγματική κατανάλωση. Και αναφέρομαι στο 1.1, όχι στο 1.4. Ρίξτε μια ματιάhttp://www.autoexpress.co.uk/kia/rio/61 ... nal-report
Εγώ που διάβασα όλο το άρθρο, ένα πράγμα συγκράτησα:
43.9 miles per gallon = 5.35796317 liters per 100 kmΚαι το Drive εβγαλε μέση κατανάλωση 5,3 στο 208 1.4 Hdi.
Που σημαίνει πως με την ίδια λογική, επειδή ανακοινώνουν οι κατασκευαστές νούμερα εργαστηρίου, όλα τα μικρά diesel καίνε πολύ!!Η κατανάλωση αυτή είναι μια χαρά, ειδικά αν σκεφτούμε πως το συγκεκριμένο Rio φοράει 17αρες ζάντες.
Μην το συγκρίνετε με αντίστοιχης χωρητικότητας μικρά diesel, αλλά με αντίστοιχης ιπποδύναμης.Βέβαια το 1.4 για μένα παραμένει best value for money, αφού με 470 ευρώ παραπάνω (συγκρίνοντας τις Uptown 1.1 και 1.4) παίρνεις εκπληκτικά καλύτερες επιδόσεις...
-
Η ενημέρωση που είχα προ διημέρου από τον αντιπρόσωπο είναι για παράδοση του αυτοκινήτου(Rio 1.4 Diesel)'
κατα πάσα πιθανότητα από το νέο έτος!!!(παρά τις διαβεβαιώσεις για 15 Νοέμβρη)
Αλήθεια με την απόσυρση τι γίνεται?
Έχω κάνει παραγγελία-προκαταβολή από τον οκτώβριο με απόσυρση.
Αν το όχημα παραδοθεί το 2013 παίζει να πληρώσω καπέλο το όφελος απόσυρσης ?(αν δεν συνεχιστεί το μέτρο και το 2013) -
Η ενημέρωση που είχα προ διημέρου από τον αντιπρόσωπο είναι για παράδοση του αυτοκινήτου(Rio 1.4 Diesel)'
Αν το όχημα παραδοθεί το 2013 παίζει να πληρώσω καπέλο το όφελος απόσυρσης ?(αν δεν συνεχιστεί το μέτρο και το 2013)φιλε μου, δεν θελω να σε βαζω σε σκεψεις, αλλα το κενο απο 15 νοεμβρη μεχρι αρχες του επομενου δεν το λες και λιγο. μπορουν να στο πανε δηλαδη ανετα και μεχρι τελη γεναρη με φλεβαρη. μεγαλη αοριστια αυτο...
θα μπορουσες να τους κανεις κατι αλλα μονο αν ειχες υπογραψει και τις σχετικες εγγυησεις-βεβαιωσεις περι συγκεκριμενου χρονου παραδοσεως, οπως εχει αναφερθει και αλλη φορα σ' αυτο το τοπικο. προφανως και εχουν ενα θεματακι με τις παραδοσεις τους.
το να πληρωσεις κατι εξτρα οπως αυτο με την αποσυρση δεν παιζει, οχι μονο γραφειοκρατικα, αλλα και σαν το λιγοτερο που θα μπορουσαν να σου κανουν για την ταλαιπωρια της καθυστερησης.
ασε δηλαδη που δεν βλεπω και να την καταργουν. αυτο ελειπε... (λεμε τωρα) -
Αν το όχημα παραδοθεί το 2013 παίζει να πληρώσω καπέλο το όφελος απόσυρσης ?(αν δεν συνεχιστεί το μέτρο και το 2013)γιατί δεν ρώτησες τους ίδιους που σε ενημερώσαν σχετικά?
αν σταματήσει η αποσυρση, κάποιος θα το πληρώσει το όφελος. ελπίζω να μην είσαι εσύ, αφού δεν είναι δικό σου λάθος η καθυστερημένη παράδοση!
πάντως, δεν βλέπω τους εμπόρους να πολυγκρινιάζουν για την απόσυρση, όπως πέρισυ τέτοια εποχή, οπότε υποθέτω θα παραταθεί? -
Αν το όχημα παραδοθεί το 2013 παίζει να πληρώσω καπέλο το όφελος απόσυρσης ?(αν δεν συνεχιστεί το μέτρο και το 2013)Το αυτοκίνητο πρέπει να εκτελωνιστεί με το χαρτί της απόσυρσης! Αν δεν γίνει αυτό νομίζω πως χάνεις την απόσυρση!
-
Ο χρήστης iraklis1971 έγραψε:
Αν το όχημα παραδοθεί το 2013 παίζει να πληρώσω καπέλο το όφελος απόσυρσης ?(αν δεν συνεχιστεί το μέτρο και το 2013)Το αυτοκίνητο πρέπει να εκτελωνιστεί με το χαρτί της απόσυρσης! Αν δεν γίνει αυτό νομίζω πως χάνεις την απόσυρση!
**Είχα επισημάνει προ καιρού ότι το αυτοκίνητο ενδέχεται να είναι εδώ αρχές επόμενου χρόνου, μάλιστα είχα δείξει και εγώ ενδιαφέρον για παραγγελία, όμως λόγω της γνωστής 'αξιοπιστίας παράδοσης' της KIA, το ανέβαλα, ή καλύτερα προτίμησα άλλο μοντέλο, πάντως της ίδιας αντιπροσωπείας, εμπιστευόμενος την αξιοπιστία των αυτοκινήτων KIA - Hyundai !
Το πρόβλημα δεν είναι η απόσυρση, αλλά το πώς φορολογικά θα δικαιολογήσει κάποιος την απόκτηση αυτοκινήτου αρχές του χρόνου (εκεί την πατάνε πολλοί) διότι ουσιαστικά χωρίς εισόδημα θα προβείς σε αγορά κάποιας αξίας, η οποία μπορεί καλυφθεί ίσως με 'ανάλωση κεφαλαίου παρελθόντων ετών'.
Μπορείτε να λύστε το θέμα αυτό με το λογιστή, χωρίς άγχος, διότι όσοι έχουν κάνει απόσυρση παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητο μέχρι 20/12/12, θα ευνοηθούν από το μέτρο αυτό ακόμα και αν λήξει.
Δεν είναι δυνατόν να μην καλυφθεί αυτή η περίπτωση και ήδη οι 'φωστήρες' του οικονομικών έχουν τέτοιες εισηγήσεις. Πάντως, το ενδεχόμενο να σταματήσει το μέτρο της απόσυρσης είναι σχεδόν απίθανο, ίσως να μειωθεί το όφελος ποσοστιαία σε κάθε κατηγορία.Όσον αφορά το αυτοκίνητο, αυτή τη στιγμή, το RIO 1.4 diesel, για την κατηγορία του, είναι best value for money...
** -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Καταναλωση ποτε κατω απο 4,4 λ/100χλμ. Αν οδηγεις μεταξυ 100-120χλμ.παει πανω απο 5.5 λ/100χλμ. Επισης εχω ηδη προβλημα στους διακοπτες κλιματισμου( κολλανε!).Τελικα οι Κορεατες ακομη δεν ειναι τοσο πολυ αξιοπιστοι.Ψηφιζω δαγκωτο γιαπωνεζικα αυτοκινητα!
τι εννοεις κολλανε;;;δεν πιστευω να λες για το οτι καποιος μενει παντα πατημενος στην επιλογη θεσης αερισμου;;;
σε καποιες θεσεις των κουμπιων ανοιγει ξαφνικα το αιρ-κοντισιον απο μονο του (π.χ.αν βαλεις τον αερα να πηγαινει προς το παρμπριζ μονο ,ακομη και τον ζεστο αερα,ανοιγει αυτοματα το αιρ-κοντισιον!!!).χειμωνιατικα...
KIA RIO DIESEL