-
Επτά στους δέκα οι «κοπανατζήδες» σε ΕΟΤ και ΕΤΕΑ
Η απόλυτη προπαγάνδα και υπερβολή...
-
Και ποιο είναι το αληθινό ποσοστό;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Και ποιο είναι το αληθινό ποσοστό;Και μόνο 2 να είναι μιλάμε για ποσοστό 20%, πια οικονομία σε όλα της τα επίπεδα περνάει στο ντούκου ένα 20% ?
Είτε πρόκειται για κοπανατζήδες, είτε χρήματα, προμήθειες, άρρωστοι, ανάπηροι, τόκοι κλπ, βάλε ότι θέλεις εσύ, 20% στην οικονομία ενός κράτος ότι και να αντιπροσωπεύει, είναι σοβαρότατο νούμερο που μπορεί να την τινάξει στον αέρα.
-
Εγώ πάντως θα δεχτώ όσα λεει η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Μέχρι αποκαλύψεως πιο αξιόπιστων στοιχείων. -
Σιγά ρε σεις χαλαρώστε. Τα γενικόλογα ποσοστά δεν δείχνουν κάτι το συγκεκριμένο.
Ξαφνικά η Ελλάδα θέλει να έχει εργασιακή κουλτούρα Ιαπωνίας ή Κίνας και είδηση δεν το πήραμε;
Η τήρηση του ωραρίου εργασίας στην Ελλάδα, είτε είναι ιδιωτικός τομέας είτε δημόσιος, δεν μπορεί εκ'των πραγμάτων να τηρηθεί στο έπακρον.
Το εργασιακό στην Ελλάδα έχει τόσα προβλήματα, κενά και ελλείψεις που πρωτίστως θα πρέπει να λυθούν πολλά άλλα θέματα και μετά να πιάσουν να 'βαράνε' κόσμο επειδή δεν τηρεί το ωράριο στο έπακρον.Και 'η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος' απλά δεν γίνεται...
-
Φυσικά, κάνεις πλάκα....
-
Απλως διάβασε ολη την έκθεση για ξεκάθαρη εικόνα και οχι μόνο τον τίτλο.
Χθες δόθηκαν καποιες εξηγήσεις τηλεοπτικά : Κοπανατζης στο ηλεκτρονικο συστημα παρουσιων που έχουν πολλες υπηρεσίες ειναι και αυτος που παει 7:31 οταν η εναρξη ωραρίου ειναι 7:30'.Φυσικά όπου καπνός... μια φωτιά θα υπάρχει....
Στάλθηκε από το Sony Fola κινητό μου
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Χθες δόθηκαν καποιες εξηγήσεις τηλεοπτικά : Κοπανατζης στο ηλεκτρονικο συστημα παρουσιων που έχουν πολλες υπηρεσίες ειναι και αυτος που παει 7:31 οταν η εναρξη ωραρίου ειναι 7:30'.Φυσικά όπου καπνός... μια φωτιά θα υπάρχει....
Στάλθηκε από το Sony Fola κινητό μου
με συγκίνησες, τόση αδικία τέλος πάντων στα παιδγιά...
-
Δεν ειχα σκοπό...
Απάντηση σε συζήτηση ελαβες.Στάλθηκε από το Sony Fola κινητό μου
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Εγώ πάντως θα δεχτώ όσα λεει η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.Δημόσιο είναι κι αυτοί, φαντάσου τι παπαριές θα γράφουνε.
Χθες δόθηκαν καποιες εξηγήσεις τηλεοπτικά : Κοπανατζης στο ηλεκτρονικο συστημα παρουσιων που έχουν πολλες υπηρεσίες ειναι και αυτος που παει 7:31 οταν η εναρξη ωραρίου ειναι 7:30'.Ακριβώς. Οι ελεγκτές έκαναν τη δουλειά τους, το θέμα είναι πως αυτή αξιοποιείται. Προς το παρόν, πάλι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα έχουμε, και ετοιμάζουμε εύκολες λίστες διαθεσιμότητας γιατί η αξιολόγηση βολοδέρνει.
ΥΓ. Στον Ι.Τ. έχοντας πρόσβαση στο κτίριο με μαγνητική κάρτα, ουδέποτε με ενόχλησε κάποιος για 5 λεπτά και 10 λεπτά.
-
Εσυγκινήθην, εγώ φταίω; Με τόσους μεγατόνους ψεύτικιας προπαγάνδας...
-
Δεν φταις, είναι γενετικό το ζήτημα.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Εγώ πάντως θα δεχτώ όσα λεει η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Δημόσιο είναι κι αυτοί, φαντάσου τι παπαριές θα γράφουνε.
Εδώ έχεις ένα κάποιο δίκιο.
ΥΓ. Στον Ι.Τ. έχοντας πρόσβαση στο κτίριο με μαγνητική κάρτα, ουδέποτε με ενόχλησε κάποιος για 5 λεπτά και 10 λεπτά.
Γι αυτό θέλω να φύγουν απ' το δημόσιο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες...να μην τους ενοχλούν για 5 λεπτά και 10 λεπτά...έλεος πια...
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Στον ΙΤ θα πρέπει να ασχοληθεί ο ιδιώτης που σε πληρώνει. Αν αυτόν δεν τον ενοχλεί, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.
Στον ΔΤ το αφεντικό είμαστε εμείς, εγώ και εσύ. Και την στιγμή που εγώ πνίγομαι αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορώ να απαιτήσω από τους εργαζόμενους μου είναι να έρχονται και να φεύγουν στην ώρα τους.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
ΥΓ. Στον Ι.Τ. έχοντας πρόσβαση στο κτίριο με μαγνητική κάρτα, ουδέποτε με ενόχλησε κάποιος για 5 λεπτά και 10 λεπτά.Εργάζομαι πλέον 20 χρόνια, έχω δει και βλέπω καθημερινά πολύ (μα πολύ) χειρότερα στην καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα). Όχι μόνο εις βάρος του εργοδότη αλλά και εις βάρος του εργαζομένου. Τα παραδείγματα ατελείωτα.
Παράδειγμα; Είναι καταστρατήγηση του ωραρίου όταν εργάζομαι 8-4 το απόγευμα αλλά ο εργοδότης μου λέει κάθε τρεις και λίγο να έρχομαι στο γραφείο στις 7.00 το πρωί ή να φεύγω κατά τις 6 το απόγευμα;
Ή να εργάζομαι Σάββατα, ή Κυριακές ή αργίες;Γιατί αυτά δεν γίνονται πρωτοσέλιδα με τεράστιους τίτλους;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στον ΙΤ θα πρέπει να ασχοληθεί ο ιδιώτης που σε πληρώνει. Αν αυτόν δεν τον ενοχλεί, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.
Στον ΔΤ το αφεντικό είμαστε εμείς, εγώ και εσύ. Και την στιγμή που εγώ πνίγομαι αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορώ να απαιτήσω από τους εργαζόμενους μου είναι να έρχονται και να φεύγουν στην ώρα τους.
Ποιος είναι το αφεντικό στο ΔΤ;;;;ΕΜΕΙΙΙΣΣΣ;;;;
καλό...
Οι δυ είναι ΧΛ. -
Υπάρχει και ο αντίλογος:
Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα...
από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων του ΕΟΤ κατά το μήνα Νοέμβριο 2012 προκάλεσαν την αντίδραση του συλλόγου των εργαζομένων, οι οποίοι με ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν ψεύτικα τα στοιχεία.
Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του ΕΟΤ
Πληροφορηθήκαμε χθες από τους δημοσιογράφους που έκαναν ρεπορτάζ και από τα δελτία ειδήσεων για το αποτέλεσμα του ελέγχου που διενεργήθηκε στον ΕΟΤ από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και για το προαναφερόμενο δελτίο τύπου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Δεν γνωρίζουμε σε ποια υπηρεσία του ΕΟΤ και πότε διενεργήθηκε ο συγκεκριμένος έλεγχος. Διευκρινίζουμε ότι ο ΕΟΤ έχει, εκτός της κεντρικής του υπηρεσίας, 14 περιφερειακές υπηρεσίες, 14 γραφεία υποστήριξης και 2 γραφεία πληροφοριών. Ο ΕΟΤ έχει 560 υπαλλήλους, συνεπώς αν ο αριθμός 121 που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ακριβής δεν αποτελεί το 69,6% αλλά το 21,5% του συνόλου των υπαλλήλων του.
Καλούμε τη διοίκηση του ΕΟΤ η οποία διαθέτει όλα τα στοιχεία των ελέγχων που έχει διενεργήσει η ίδια και τα κλιμάκια του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να ενημερώσει υπεύθυνα την κοινή γνώμη για να σταματήσει επιτέλους η πολύμηνη εκστρατεία δυσφήμισης του ΕΟΤ και τον υπαλλήλων του.
Η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντί να εκδίδει δελτία τύπου με άχρηστες πληροφορίες που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την επιχειρούμένη διάλυση του ΕΟΤ, η οποία μεθοδεύεται εδώ και πολύ καιρό με σειρά δυσφημιστικών, συκοφαντικών και ανυπόστατων δημοσιευμάτων, καλό θα ήταν να πληροφορηθεί τόσο για την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού όσο και για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο ασκεί σήμερα την αποστολή του.
Η φετινή αλματώδης αύξηση της τουριστικής κίνησης (πάνω από 17.000.000 τουρίστες) οφείλεται αποκλειστικά στην καλοσχεδιασμένη και στην απόλυτα επιτυχημένη διεθνή προβολή του ελληνικού τουρισμού από τα στελέχη του ΕΟΤ. Η προώθηση δεκάδων μεγάλων και εκατοντάδων μεσαίων και μικρών τουριστικών επενδύσεων που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη είναι αποκλειστικό έργο των υπηρεσιών του ΕΟΤ και των έμπειρων και εξειδικευμένων υπαλλήλων του.
Η ποιότητα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών διασφαλίζεται από τις παρεμβάσεις των πιστοποιημένων από το ΕΣΥΔ στελεχών του ΕΟΤ. Η εκτέλεση δεκάδων τεχνικών έργων τουριστικής υποδομής από την πολύπειρη τεχνική υπηρεσία του ΕΟΤ σε όλη την Ελλάδα δεν αναβαθμίζει μόνο τις τουριστικές υποδομές σε περιφερειακό επίπεδο αλλά δεσμεύει και απορροφά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία (ΕΣΠΑ).
Αν παρόλα αυτά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει να διαλύσει τον ΕΟΤ αδιαφορώντας για τη ζημιά που θα προκαλέσει στον ελληνικό τουρισμό και στην εθνική οικονομία, ας το κάνει χωρίς να αμαυρώνει την εικόνα του και να διαπομπεύει τα στελέχη του. Ο τουριστικός κόσμος της χώρας (δεκάδες χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενοι) δεν πρόκειται να παραπλανηθούν και να πειστούν για τη σκοπιμότητα της διάλυσης του ΕΟΤ από την κακοσχεδιασμένη και άστοχη επικοινωνιακή στρατηγική του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
http://www.thestival.gr/society/item/11 ... i-pseytika
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εργάζομαι πλέον 20 χρόνια, έχω δει και βλέπω καθημερινά πολύ (μα πολύ) χειρότερα στην καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα). Όχι μόνο εις βάρος του εργοδότη αλλά και εις βάρος του εργαζομένου. Τα παραδείγματα ατελείωτα.Παράδειγμα; Είναι καταστρατήγηση του ωραρίου όταν εργάζομαι 8-4 το απόγευμα αλλά ο εργοδότης μου λέει κάθε τρεις και λίγο να έρχομαι στο γραφείο στις 7.00 το πρωί ή να φεύγω κατά τις 6 το απόγευμα;
Ή να εργάζομαι Σάββατα, ή Κυριακές ή αργίες;Γιατί αυτά δεν γίνονται πρωτοσέλιδα με τεράστιους τίτλους;
Εδώ είναι που πρέπει να υπάρχει ένα κράτος ρυθμιστής, που να σκίζει όσους εργοδότες εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους τους. Ρυθμιστής όμως, ΟΧΙ εργοδότης.
Η απάντηση στο ερώτημα σου πάντως είναι ότι η συγκεκριμένη κρίση επικεντρώνεται στην αδυναμία ενός κράτους (που τα έχει κάνει θάλασσα ως εργοδότης) να βρει χρήματα για να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σε συντάξεις, μισθούς, αγορές πρώτων υλών, ενέργειας κλπ. Αυτό έχει ως συνέπεια την απελπισμένη και χωρίς-αύριο αύξηση της φορολόγησης πράγμα που στραγγίζει την αγορά και μειώνει τις πιθανότητες σου να βρεις δουλειά κάπου που δεν θα σε πηδάνε.
Συγνώμη όμως, καθόμαστε και συζητάμε για ωράρια εργασίας όταν η λύση που προτείνεται από το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα είναι η... επιστροφή στην αγροτική παραγωγή; Ξέρεις τι ωράρια εργασίας έχουν οι αγρότες; Το τι δουλειά βάζουν σε σχέση με αυτά που παίρνουν πίσω;
-
Και γιατί για να διαλύσεις τον ΕΟΤ χρειάζεται 'η πολύμηνη εκστρατεία δυσφήμισης του ΕΟΤ';
Επειδή ο λαός θα...τον υποστηρίξει σε περίπτωση διάλυσής του; -
Εγω απαιτω απ'τον υπουργο και τους υπαλληλους του να κανει τη δουλεια του,δηλ. να στειλει στα σπιτια τους ολους τους κοπανατζηδες και να μην ανακοινωνει λιστες και πρασινα αλογα.Αλλά μαλλον πρεπει πρωτα να κοιταχτει στον καθρεφτη
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)