-
Ο χρήστης mehari έγραψε:
Δηλ τωρα σου κραταει το αμαξι και δε στο δινει αν δεν πλερωσεις???
Οχι βεβαια, το αυτοκινητο το εχω παραλαβει απο τον Αυγουστο που επισκευαστηκε.Απο τοτε δεν με ενοχλησε κανεις μεχρι προχθες που με πηρε τηλεφωνο ο φανοποιος και μου ειπε οτι η ασφαλιστικη δεν τον πληρωνει γιατι το βγαλανε εις βαρος μου.
ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!! Πες του λοιπον του μαστορα τι υπογραψαμε ρε καρντασι και μ λες τωρα να σε δωσω γκαφρα? Μην του δωσεις μια...
Υπογραψανε οτι 'αν η ασφαλιστικη δεν πληρωσει, ο Sof ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει'. Ακριβως οτι του ζηταει δηλαδη.
Αν μπορεις να αποδειξεις οτι η ασφαλιστικη δεχτηκε υπαιτιοτητα του αλλου = σου ειπε οτι θα σε καλυψει = σε οδηγησε στο να φτιαξεις το οχημα στον ακριβο συνεργατη της κ τωρα τα παιρνει πισω, κυνηγα την ασφαλιστικη.
Γιαυτο τον λογο ο δικηγορος αρχικα με συμβουλεψε να μην πληρωσω τιποτα.Μου ειπε ασε να ζητησουνε συμβιβασμο>αν ο φανοποιος ζηταει τα εντερα του τωρα,στο Δικαστηριο(αν γινει) θα καει γιατι δεν θα μπορει να με τιποτα να δικαιλογησει το κοστος επισκευης.
Μα, ποιος να ζητησει συμβιβασμο? Εσενα θα σε κυνηγησει ο φανοποιος που θα πει 'η δουλεια που εκανα κ δεν πληρωνει ο Sof ειναι Χ ευρω', εσυ μου απαντας σε αυτο που σου ειπα για την ασφαλιστικη. Κοιτα, ετσι οπως εχουν τα πραγματα, αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι
α) ο φανοποιος θα σου ζητησει τα δεδουλευμενα (κ πιθανως θα τα παρει, αφου δεν εχεις εγγραφη προσφορα για την επισκευη οποτε ο φανοποιος με τον α ή β τροπο θα δειξει οτι η δουλεια του κοστισε Χ).
β) Εσυ θα πρεπει να κυνηγησεις την ασφαλιστικη με το σκεπτικο 'πηγα σε εκεινο το φανοποιο επειδη εσεις κυρια Ασφαλιστικη με στειλατε, οταν μου ειπατε οτι θα πληρωσετε ΕΣΕΙΣ τη ζημια'.
Αυτα ειναι δυο ξεχωριστα πραγματα. Κ τριτο ξεχωριστο ειναι το αν θες να κυνηγησεις το να αποδειξεις την υπαιτιοτητα του τροχαιου. Μπορει να ζητησεις να εκδικαστουν κ τα τρια μαζι (νομιζω), αλλα το τι σου ζηταει ο φανοποιος ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο απο το πως θα ψαξεις εσυ να βρεις το δικιο σου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
....Ο μάστορας από την μεριά του κανονικά θα έπρεπε να διεκδικήσει τα χρήματα από την εταιρία.Σιγά όμως που θα τα βάλει με το μαγαζί που του δίνει τις δουλειές.Με σένα θα τα βάλει!
Φυσικα κ ΟΧΙ. Απο που κι ως που? Ο Sof ειναι ο πελατης, εκεινος του πηγε το αυτοκινητο, για εκεινον το εφτιαξε, εκεινος ειναι ο εντολεας της εργασιας, τι δουλεια εχει η ασφαλεια για να την κυνηγησει ο φανοποιος???
Μιλάμε για μια περίπτωση που έγινε λάθος (ή ''λάθος'' αν θέλεις)από τον ασφαλιστή και κατ’επέκταση απo την εταιρία.
Είναι αυταπόδεικτο,οτι εάν ο ασφαλιστής δεν διαβεβαίωνε τον πελάτη και τον μάστορα για την οικονομική κάλυψη της ζημιάς,η εργασία δεν θα γινόταν εκεί.Το ποιες παρατυπίες έχουν γίνει,ποιος μπορει να αποδειχτεί οτι ειναι ο πραγματικός εντολέας της εργασίας,ποιος πληρώνει-καθορίζει τις επισκευές που έγιναν, σε ποιον κόπηκε το τιμολόγιο,και ποιος θα μπορούσε να κληθεί να αποζημιώσει τον φανοποιό,ειναι παράμετροι που θα μπορούσαν να εξεταστούν σε περίπτωση βέβαια που δεν υπήρχε αυτή η υπογραφή.
Όταν το έγραψα το παραπάνω δεν μας είχε ενημερώσει οτι υπέγραψε το χαρτί που αναλαμβάνει την υποχρέωση να πληρώσει αυτός τη ζημιά εάν η ασφαλιστική αρνηθεί. Εκεί βέβαια τελειώνει το θέμα με τον φανοποιό.ΥΓ Δεν ξέραμε επίσης οτι υπέγραψε ''λευκή επιταγή ''...ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ !
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
Το συγκεκριμενο συνεργειο που με πηγανε δεν λειτουργει οπως τα υπολοιπα>Σχεδον σε ολα τα συνεργεια πας φτιαχνεις το αυτοκινητο με δικα σου λεφτα και μετα παιρνεις την αποδειξη και πας στην ασφαλιστικη και σου δινει την αποζημιωση αν βγει υπερ σου η υποθεση.Το συνεργειο που με πηγανε λειτουργει ως εξης>Εφοσον σε στελνει η ασφαλιστικη δεν πληρωνεις τιποτα>Πας αφηνεις το αυτοκινητο και αυτο αναλαμβανει ζημιες στο σασι /ηλεκτρολογικα ή οτιδηποτε αλλο χρειαστει να επισκευαστει.Δεν κανεις ΚΑΜΙΑ συζητηση για το ποσο θα στοιχίσει>κτλ Με την παραλαβη του αυτοκινητου υπογραφεις ενα χαρτι που λεει 1)εγω ...εξουσιοδοτω τον κ ταδε να εισπραξει το ποσο....(δεν ειχε συμπληρωθει το ποσο οταν υπέγραψα)που προέκυψε απο την επισκευη του αυτοκινητου μου>Αν ομως η ασφαλιστικη αρνηθει να πληρωσει την αποζημιωση δεσμευομαι να πληρωσω εγω το κοστος της επισκευης>2)το αυτοκινητο το παρελαβα πληρως επισκευασμενο και δεν εχω καμια απαιτηση για επιπλεον επισκευη.
Εννοειται η παραπανω διαδικασια αν σε στειλει ασφαλιστικη>Αν πας μονος σου σαν ιδιωτης σου λεει κανονικα τιμες για βαφη τοσο, τοποθετηση τοσο οπως ολα τα υπολοιπα συνεργεια.
Βλέπεις ότι δεν τα λες καλά , το ξέρεις και το αναγράφεις ο ίδιος με τα πράσινα .
Το συνεργείο λειτουργεί κανονικότατα όπως όλα απλά , όπως και άλλα συνεργεία που θέλουν τζίρο , αναλαμβάνει την είσπραξη αντί για εσένα από την ασφαλιστική. Γιαυτό και η Υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεις .
Στην οποία ο ίδιος υπογράφεις ότι αν δεν πληρωθεί το ποσό [url]είσαι υποχρεωμένος να το εξοφλήσεις εσύ[/url] .
Το ότι παρασύρθηκες σε μία διαδικασία δεν φταίει κανείς .
Το μόνο που σε σώζει είναι να βρεις το χαρτί ' αν υπάρχει ' που γράφει την εντολή της εταιρείας για υπαιτιότητα που ισχυρίζεσαι ή την μαρτυρία των υπαλλήλων που σε έστειλαν εκεί .
Ειλικρινά δεν το βλέπω αλλά δεν χάνεις κάτι να το κοιτάξεις. -
Έχετε ξεκινήσει σε λάθος βάση και με το σκεπτικό αυτό δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του. Καταρχάς , στο θέμα με το συνεργείο δεν προκειται να βρει λύση εκτός και αν έχει γίνει βλακεία εκ μέρους τους όπως:
- Τα τιμολογια αγοράς έχουν βγει στην ημερομηνία που πρέπει , δηλαδη τον Αυγουστο, και στο όνομα του ιδιοκτήτη και όχι προς την ασφαλιτική ή άλλον. Αλήθεια τα υπέγραψές ή τα είδες?
- Αν εχει όντως γραφτεί και στο βιβλίο εισαγωγής εργασιών μαζί με τα στοιχεία της αδείας ή πέρασε έτσι.
Και τα παραπάνω τα τσεκάρεις μόνο και μόνο σαν μέσο πίεση προς την ασφαλιστική , το πραγματογνόμωνα και το σύστημα.
Αυτό όμως που πραγματικά πρέπει να κάνει ειναι να στραφείς δικαστικά προς τον άλλο εμπλεκόμενο και να ζητήσεις υπαιτιότητα. Από την στιγμή που έχεις πληρωμένη νομική κάλυψη , να ζητήσεις να στην παρέχουν σε όλη την διαδικασία. Ειδικά από την στιγμή που έχεις στην αναφορά οτι ήσουν σταματημένος και έπεσε ο άλλος πάνω σου ....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Έχετε ξεκινήσει σε λάθος βάση και με το σκεπτικό αυτό δεν πρόκειται να βρει το δίκιο του. Καταρχάς , στο θέμα με το συνεργείο δεν προκειται να βρει λύση εκτός και αν έχει γίνει βλακεία εκ μέρους τους όπως:- Τα τιμολογια αγοράς έχουν βγει στην ημερομηνία που πρέπει , δηλαδη τον Αυγουστο, και στο όνομα του ιδιοκτήτη και όχι προς την ασφαλιτική ή άλλον. Αλήθεια τα υπέγραψές ή τα είδες?
- Αν εχει όντως γραφτεί και στο βιβλίο εισαγωγής εργασιών μαζί με τα στοιχεία της αδείας ή πέρασε έτσι.
Και τα παραπάνω τα τσεκάρεις μόνο και μόνο σαν μέσο πίεση προς την ασφαλιστική , το πραγματογνόμωνα και το σύστημα.
Αυτό όμως που πραγματικά πρέπει να κάνει ειναι να στραφείς δικαστικά προς τον άλλο εμπλεκόμενο και να ζητήσεις υπαιτιότητα. Από την στιγμή που έχεις πληρωμένη νομική κάλυψη , να ζητήσεις να στην παρέχουν σε όλη την διαδικασία. Ειδικά από την στιγμή που έχεις στην αναφορά οτι ήσουν σταματημένος και έπεσε ο άλλος πάνω σου ....
Δεν εχω δει κανενα τιμολογιο>Οταν ο φανοποιος με πηρε τηλεφωνο οτι η ασφαλιστικη δεν πληρωνει τον ρωτησα για τι ποσο μιλαμε και μου ειπε 418 _+ κατι αλλο(δεν μου ειπε τι ακριβως εννοει) + 700 και εκει τον σταματησα γιατι θα παθαινα εγκεφαλικο .Μου ειπε οτι εχει ολες τις αποδειξεις στο χερι απο τα ανταλλακτικα και δεν βγαζει τα ποσα απο το μυαλο του>Απο Δευτερα θα παω να του ζητησω ολα τα σχετικα τιμολογια για να δω χρεωσεις.
-
Υποθεση τελος, πηγα σημερα απο τον φανοποιο και τα βρηκαμε στην τιμη.Personal τελος επισης.
Ενα μεγαλο thanks σε οσα παιδια ασχοληθηκαν.Υπερπολυτιμη η βοηθεια σας ευχαριστω παρα παρα πολυ.
-
Τελικά πόσο πήγε?
-
... από τα συμφραζόμενα να καταλάβουμε οτι ειχε 'φουσκωμένη' τιμή ένεκα εξουσιοδότησης?...
-
Ποια συμφραζομενα, εδω σου λεει ο ενας 600 κ ο αλλος 1200, κ θες συμφραζομενα για να το καταλαβεις?
-
sofoklis ,στο είχα γράψει απο την αρχή ,πριν δω τις φωτογραφιες,να πας να τα βρεις με τον φανοποιό,γιατί ετσι οπως τα έγραψες δεν υπήρχε πιθανότητα ούτε για συνιπευθηνότητα.Επίσης ο ασφαλιστής σου ή ηταν άσχετος ή ήθελε να δώσει ενα καλό μεροκάματο στο φανοποιό για να 'ρεφάρει' καμια προηγούμενη υπόθεση .Ο δικηγόρος απο περιέργεια τι σου πρότινε και πόσο πλήρωσες τελικά στο φανοποιό???
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποια συμφραζομενα, εδω σου λεει ο ενας 600 κ ο αλλος 1200, κ θες συμφραζομενα για να το καταλαβεις?Ρε Kacey η αρχική εκτιμηση που πήρε ηταν 600 αλλα μετά την απόμάκρυνση του ταμείου (δηλαδή την εξουσιόδοτηση) η ζημιά πήγε στα 1200..... Το θέμα είναι , ήταν 1200 ή τα μοιράστηκε ο συνεργειάς με τον πραγματογνώμονα?
-
Οχι, 600 ηταν σε ενα συνεργειο κ 1200 σε αλλο (το συνεργαζομενο με την εταιρια).
-
Βρε ανεξάρτητα από το συνεργείο , η βλάβη τελικά ήταν για 600 ή για 1200? Δηλαδή στο ξύλωμα βρέθηκαν και άλλα? Ή απλά ήταν 'φούσκωμα' ?
(Το ρωτάω γιατί και εγώ σε παρόμοια περίπτωση που οπτίκα φαινόταν μικρή ζημιά μου είπε ο , φίλος, φαναρτζής να περιμένω να το ξυλώσει μπροστά στο πραγματογνώμονα γιατί μπορει να εχει και κάτι πήραμε είδηση όπως πχ καμιά τραβερσα προφυλακτήρα , βάση ψυγείου κλπ κλπ....)
Αθετηση ασφαλιστικης καλυψης.