-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
505.01 μέχρι 15,000 χιλ/ 1 χρόνο
507.00 μέχρι 30,000 χιλ/ 2 χρόνια ή νωρίτερα αν ανάψει λαμπάκι service ( μεταβλητό διάστημα)506.01 βλέπεω οτι είναι λίγο δυσεύρετα
..........μπραβο ξεκαθαρησε και αυτο αρα 505.01 , τα 15.000 δεν ειναι πολλα ? Ξερεις , πολλη φαναρι ρε φιλε , (κατα το ''πολλη πιατο στο Αμερικα'' ),,,,,,,,,η αλλιως κανω 200 με 250 χλμ την ημερα με 12 ωρες εργασια και 15 με 20 το πολλη χλμ/ωρα...... ,,,,,,,,
Χρησιμοποίησε το λαμπάκι για σέρβις! Βάζεις τα 507 και σου μηδενίζουν το σχετικό μετρητή και όταν ανάψει λαμπάκι πας και τα αλλάζεις. Ούτε σκας να μετράς χιλιόμετρα ούτε τίποτα. Και θα σου βγει και πιο οικονομικά γιατί τα λάδια θα σου κρατήσουν τουλάχιστον 20.000 χιλιόμετρα! Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για πάντα, πάρε ένα δείγμα από τα παλιά σου λάδια όταν θα σου ανάψει το λαμπάκι και στείλε τα για ανάλυση. Η ανάλυση σχεδόν σίγουρα θα σου βγει ok!
...........και αναλυση θα κανω , ΔΕΝ ξερω πως , αλλα τι να κανω ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ , γιατι οποιος δεν αλλαζει , πεθαινει , νομος της φυσης,,,,,,,,,και οπως ελεγε και μια ψυχη , ''στην αλλαγη τα πραγματα βρησκουν την ηρεμια'' Ηρακλειτος ,,,καπως ετσι..........
-
Για ανάλυση δες εδώ viewtopic.php?f=6&t=550&p=1414325 Βάλε να σου κάνουν και TBN.
(δυστυχώς το δείγμα πάει έξω και η επικοινωνία είναι στα αγγλικά, δεν ξέρω ανάλογο εργαστήριο στην Ελλάδα)Για να μην μπλέξεις, χρησιμοποίησε τον υπολογιστή service του αυτοκινήτου σου και βάλε τα συμβατά με αυτόν λάδια, δηλαδή αυτά που καλύπτουν την προδιαγραφή VW 507.
Ο υπολογιστής του αυτοκινήτου είναι 'έξυπνος' και καταγράφει θερμοκρασίες, ώρες λειτουργίας και γενικά τα πάντα... βάζοντας του τον τύπο λαδιου για τον οποίο είναι ρυθμισμένος, είναι πολύ αξιόπιστος! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Για ανάλυση δες εδώ viewtopic.php?f=6&t=550&p=1414325 Βάλε να σου κάνουν και TBN.
(δυστυχώς το δείγμα πάει έξω και η επικοινωνία είναι στα αγγλικά, δεν ξέρω ανάλογο εργαστήριο στην Ελλάδα)Για να μην μπλέξεις, χρησιμοποίησε τον υπολογιστή service του αυτοκινήτου σου και βάλε τα συμβατά με αυτόν λάδια, δηλαδή αυτά που καλύπτουν την προδιαγραφή VW 507.
Ο υπολογιστής του αυτοκινήτου είναι 'έξυπνος' και καταγράφει θερμοκρασίες, ώρες λειτουργίας και γενικά τα πάντα... βάζοντας του τον τύπο λαδιου για τον οποίο είναι ρυθμισμένος, είναι πολύ αξιόπιστος!Ειναι ακομη πιο εξυπνος απο οτι φανταζεσαι.Γιατι μπορει να ''διαχειριστει'' και διαφορετικης ποιοτητας λαδια απο εκεινα που προτεινει ο κατασκευαστης.Σε φιλου μου μερσεντες βιτο πετρελαιο ''σαινης'' μαστορας του βαλε απλα λαδια και σε 200 περιπου χλμ του δειξε πως θελει αλλαγη λαδιων.Ενω αυτα που προτεινει η μερσεντες δεν προλαβαινει να δειξει κατι γιατι τα αλλαζει καθε 10χιλ χλμ.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Η φτιάξτο σωστό και αξιόπιστο ή πάνε αυτοκτόνα κι άσε την Toyota να πουλάει ταξί.
Καθυστερημένη απάντηση και μάλλον θα έχω και από τον τζι και εξήντα καθυστερημένη απάντηση μέχρι να ξεμπαναριστεί, αλλά αν ήξερες τι κατούρημα ρίχνουν τα μπεκ των Avensis κάθε τόσο, θα άλλαζες γνώμη. Σαν διαβητικό με συχνοουρία ένα πράγμα.
-
Ας προσέχουμε λίγο τι γράφουμε, η 507 είναι καλή αλλά δεν καλύπτει την 505.01, όσοι βάζουν 507 σε κινητήρα Pd, περαστικά, ας ρίξουν και μιά ματιά στο tdiforum για να δούν τι κάνουν.
ψάχνεις για 505.01, μιάς και η 506.01 σχεδόν δεν υπάρχει, με αλλαγές το πολύ κάθε 7.500χλμ, αλλαγές κάθε 15 ή κάθε δύο χρόνια δεν είναι για την χρήση που κάνεις. Επίσης, φαίνεται ότι τα λάδια αντέχουν τέτοιες αλλαγές αλλά τα ειδικά πρόσθετα για τους κινητήρες Pd εξαντλούνται πιο νωρίς!
Ένα πολύ καλό λάδι 505.01 είναι το Fuchs Titan Supersyn Plus (ex Pd) 5w-40 ή το Elf Solaris LSX/ Total Quartz Ineo MC3 5w-30, ψάχνοντας κάποιο θα βρεις.
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Ας προσέχουμε λίγο τι γράφουμε, η 507 είναι καλή αλλά δεν καλύπτει την 505.01, όσοι βάζουν 507 σε κινητήρα Pd, περαστικά, ας ρίξουν και μιά ματιά στο tdiforum για να δούν τι κάνουν.ψάχνεις για 505.01, μιάς και η 506.01 σχεδόν δεν υπάρχει, με αλλαγές το πολύ κάθε 7.500χλμ, αλλαγές κάθε 15 ή κάθε δύο χρόνια δεν είναι για την χρήση που κάνεις. Επίσης, φαίνεται ότι τα λάδια αντέχουν τέτοιες αλλαγές αλλά τα ειδικά πρόσθετα για τους κινητήρες Pd εξαντλούνται πιο νωρίς!
Ένα πολύ καλό λάδι 505.01 είναι το Fuchs Titan Supersyn Plus (ex Pd) 5w-40 ή το Elf Solaris LSX/ Total Quartz Ineo MC3 5w-30, ψάχνοντας κάποιο θα βρεις.
...............οκ , θα βαλω 505.01 , , εχω και την λιστα απο mousatos , ποσο να κραταω τα full ? δηλ ποσο κρατανε τα προσθετα ? ......and we shall see,,,,,,,,,,,,,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ..............
-
.......ρε παιδια τι ειναι ο VW κινητηρας με DPF ? Exω εγω απο αυτο ?
-
Ο χρήστης ΖΟΖΟΣ έγραψε:
.......ρε παιδια τι ειναι ο VW κινητηρας με DPF ? Exω εγω απο αυτο ?Μου φαίνεται οτι ο κύριος από πάνω άνοιξε το θέμα για να μας κάνει πλάκα.
End of discussion από μένα. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
.......ρε παιδια τι ειναι ο VW κινητηρας με DPF ? Exω εγω απο αυτο ?
Μου φαίνεται οτι ο κύριος από πάνω άνοιξε το θέμα για να μας κάνει πλάκα.
End of discussion από μένα...........κατα διαστηματα στην ζωη μου με εχουν πει και κυριο (αν και η λεξη ''Κύριος'' μου πε καποιος φιλος , οτι σημαινη ''αυτος που κανη τα πραγματα στην ωρα τους'' ) , τα αρχικα ''DPF'' τα ειδα σε ενα σα'ι'τ για προδιαγραφες λαδιων και ενδιαφερθηκα, αυτα........
-
DPF είναι το φίλτρο μικροσωματιδίων, βρίσκεται κάπου στην εξάτμιση, τι μοντέλο είναι το Skoda(χρονολογία); Μάλλον δεν έχεις εκτός αν όταν γυρίζεις τον διακόπτη σου ανάβει μαζί με τα υπόλιπα λαμπάκια και ένα πορτοκαλί λαμπάκι που γράφει DPF, για να μην ξέρεις τι είναι, μάλλον δεν το είδες ποτέ να ανάβει, οπότε δεν έχεις!
Τώρα το θέμα είναι ότι Dpf και Pd είναι ασύμβατα, το φίλτρο θέλει λάδια 507 για να μην φθείρεται και ο κινητήρας θέλει 505.01 γα να μην φθείρεται. Αλλά εσύ είπαμε ότι μάλλον δεν έχεις, οπότε δεν ασχολείσαι!
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
DPF είναι το φίλτρο μικροσωματιδίων, βρίσκεται κάπου στην εξάτμιση, τι μοντέλο είναι το Skoda(χρονολογία); Μάλλον δεν έχεις εκτός αν όταν γυρίζεις τον διακόπτη σου ανάβει μαζί με τα υπόλιπα λαμπάκια και ένα πορτοκαλί λαμπάκι που γράφει DPF, για να μην ξέρεις τι είναι, μάλλον δεν το είδες ποτέ να ανάβει, οπότε δεν έχεις!Τώρα το θέμα είναι ότι Dpf και Pd είναι ασύμβατα, το φίλτρο θέλει λάδια 507 για να μην φθείρεται και ο κινητήρας θέλει 505.01 γα να μην φθείρεται. Αλλά εσύ είπαμε ότι μάλλον δεν έχεις, οπότε δεν ασχολείσαι!
..........ναι δεν εχω φιλτρο , ειπαμε 505.01 , οκ , εληξε , να σαι καλα,,,,,,,,,
-
zozos,το octavia ειναι το facelifting και ποιας χρονολογίας? Σήμερα έμαθα τυχαία οτι και ένα octavia 1,9 tdi facelifting,που είναι ταξί στην Κόρινθο, έχει το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου.Αφου οπως είπες δεν έχεις dpf οι προδιαγραφές του λαδιού που χρειάζεσαι είναι 505.01 και 507.00.Αν είχες dpf μόνο 507.00.Τα λάδια πρέπει να είναι 5w-40 ή 5w-30 τα 507.00.Αν κοιτάξεις κάποιες εταιρίες εχουν λάδια 5w-40 505.01 αποκλειστικά για τους κινητήρες pd,για παράδειγμα η castrol, το οποιο το αναφέρει σαν 5w-40 diesel pd.Πάντως στα ταξί σε θέματα σερβις γίνεται το έλα να δείς,ειδικά στην Αθήνα,δεν θα ξεχάσω εναν μια φορά που είχε το lidl προσφορά τα δικά του λάδια που πήρε δυο κιβώτια για το avensis.....
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
λαδιού που χρειάζεσαι είναι 505.01 και 507.00.Αν είχες dpf μόνο 507.00.Δηλαδή εσύ λες ότι ανάμεσα στο κινητήρα και στο dpf, διαλέγεις το dpf! Όπως τη βρίσκει ο καθένας.
-
zozos,το octavia ειναι το facelifting και ποιας χρονολογίας? Σήμερα έμαθα τυχαία οτι και ένα octavia 1,9 tdi facelifting,που είναι ταξί στην Κόρινθο, έχει το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου.Αφου οπως είπες δεν έχεις dpf οι προδιαγραφές του λαδιού που χρειάζεσαι είναι 505.01 και 507.00.Αν είχες dpf μόνο 507.00.Τα λάδια πρέπει να είναι 5w-40 ή 5w-30 τα 507.00.Αν κοιτάξεις κάποιες εταιρίες εχουν λάδια 5w-40 505.01 αποκλειστικά για τους κινητήρες pd,για παράδειγμα η castrol, το οποιο το αναφέρει σαν 5w-40 diesel pd.Πάντως στα ταξί σε θέματα σερβις γίνεται το έλα να δείς,ειδικά στην Αθήνα,δεν θα ξεχάσω εναν μια φορά που είχε το lidl προσφορά τα δικά του λάδια που πήρε δυο κιβώτια για το avensis................λοιπον , ο μηχανικος μου ειπε οτι ο κινητηρας απο το 5αρι 1,9 ειναι απο το 4αρι που εβγαινε σε διαφορες εκδωσεις , απλα εξεληχθηκε σε καποια σημεια και οτι ΟΛΑ ειχαν προβλημα , 90αρια , 110αρια και 130αρια , και ολα εχουν τα ΙΔΙΑ ωστηρεια , αλλα λιγο συχνοτερα , αλλα οχι , αλλα πολλη , δηλ κατι σαν αστοχεια υλικου , και ειπε ακομη οτι δεν ειναι θεμα λιπανσης , το αλλο που μου ειπε οτι οποσδηποτε τα 2,0 πρεπει να φορανε 5W30 ομως η πιατσα συνηθως για να μην πω σιγουρα , δεν βαζει .........και δεν εχει 100% προβλημα , δηλ παλι κατι σαν θεμα τυχης , βεβαια ΔΕΝ αναιρω οτι εχουμε πει εδω μεσα ΚΑΙ καταλαβα οτι οι προδιαγραφες του λαδιου ειναι πρωταρχικο θεμα , οσον αφορα στο σερβις πραγματικα γινεται το ελα να δεις , απο λαδια , πολλα ειναι μαιμου και κυριως πολλη βαρελι δουλευει οπου δεν ξερεις τι εχει μεσα, κυριως κατα δηλωση του ιδιου του μηχανικου ''σας εχουμε βαλει ολους τους ταξιτζηδες στο ιδιο το τσουβαλι γιατι απλα οταν σας πρωτεινουμε κατι καλο , γκρινιαζετε γιαυτο ξεκιναμε με το φτηνο και ακαταληλο και σε αυτους που ενδιαφεροντε και αγαπανε το αμαξι τους , τους λεμε και το σωστο'' δηλ ειναι ΘΕΜΑ πολιτικης πωλησεων , οτι θελη ο πελατης .......
Οσον αφορα τα λαδια , γνωστος , (και δεν λεω την λεξη ''φιλος'' γιατι για μενα ειναι πολλη βαρια κουβεντα) , λαδεμπορας , εχει πει τα λαδια πρεπει να αλλαζονται με ωρες λειτουργειας οπως στα βαρια επαγκελματικα οχηματα και οχι μπακαλιστικα βαση χλμ , ομως ετσι το κοστος θα πηγαινε ψηλα , απο την αλλη εμαθα εδω μεσα οτι μπορεις να στελνεις τα λαδια για ελενχο , και οτι τα προσθετα εχουν ΟΡΙΟ χλμ , αρα ορεξη να εχεις ..... ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Για μενα η αληθεια ειναι καπου στη μεση , κρινοντας ολες τις πληροφοριες , ''it takes two baby'' ....δηλ για να μην χαλαει πρεπει να εχεις ΚΑΙ σωστη λιπανση ΚΑΙ αντοχης προιον (ωστηρεια) , γιατι πολλη απλα ΔΕΝ χαλανε ΟΛΑ που βαζουνε το ιδιο λαδι , συνηθως ΟΜΩΣ το ακαταληλο , τσεκαρισμενο απο την πιατσα.........αυτο με το οριο χλμ στα προσθετα , που το ανεφερε καποιος για 7500 χλμ , ισχυει για ημι η για full ?......... αιντε τωρα για μεροκαματο , ξημερωσε,,,,,,,,,,,,, -
zozos,το octavia ειναι το facelifting και ποιας χρονολογίας? Σήμερα έμαθα τυχαία οτι και ένα octavia 1,9 tdi facelifting,που είναι ταξί στην Κόρινθο, έχει το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου.Αφου οπως είπες δεν έχεις dpf οι προδιαγραφές του λαδιού που χρειάζεσαι είναι 505.01 και 507.00.Αν είχες dpf μόνο 507.00.Τα λάδια πρέπει να είναι 5w-40 ή 5w-30 τα 507.00.Αν κοιτάξεις κάποιες εταιρίες εχουν λάδια 5w-40 505.01 αποκλειστικά για τους κινητήρες pd,για παράδειγμα η castrol, το οποιο το αναφέρει σαν 5w-40 diesel pd.Πάντως στα ταξί σε θέματα σερβις γίνεται το έλα να δείς,ειδικά στην Αθήνα,δεν θα ξεχάσω εναν μια φορά που είχε το lidl προσφορά τα δικά του λάδια που πήρε δυο κιβώτια για το avensis...........ξεχασα του 2008 5αρι 1,9 105 hp.........
-
Στην αυτοκινητοβιομηχανία αν υπάρχει αστοχία υλικού γίνεται ανάκληση, αν δεν έχει γίνει ανάκλιση δεν υπάρχει αστοχία υλικού, ειδικά σε θέματα κινητήρα.
Αστοχία service είναι το όλο θέμα, και νοοτροπίας των ιδιοκτητών και συνεργείων, μπές στο net και ψάξε για την ίδια βλάβη και στην Τσεχία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, και σε άλλες όμορες χώρες, υπάρχει η ίδια βλάβη και εκεί ? Μήπως εκεί έγινε ανάκληση και εδώ την έκαναν γαργάρα ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Στην αυτοκινητοβιομηχανία αν υπάρχει αστοχία υλικού γίνεται ανάκλιση, αν δεν έχει γίνει ανάκλιση δεν υπάρχει αστοχία υλικού, ειδικά σε θέματα κινητήρα.Αστοχία service είναι το όλο θέμα, και νοοτροπίας των ιδιοκτητών και συνεργείων, μπές στο net και ψάξε για την ίδια βλάβη και στην Τσεχία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, και σε άλλες όμορες χώρες, υπάρχει η ίδια βλάβη και εκεί ? Μήπως εκεί έγινε ανάκλιση και εδώ την έκαναν γαργάρα ?
......με προβληματησες αρχικα και πραγματι η δικη σου αποψη ειναι πιο λογικη , δηλ κατα βαση φταιει παντα περισοτερο ο ανθρωπινος παραγων σε σχεση με την Υλη , και ακομα δεν ξερω τι εγινε και τι γινετε στα γραφεια της Σκοντα , και στο Νετ .
Απο την αλλη ομως ΞΕΡΩ τον διπλανο μου συναδελφο που τον συναντω στη Σκοντα και εξω , βαζει απο 20w50 , 15w40, 10w40 και πολλη λιγοι 5w30 , και σχεδον οι μισοι απο βαρελι μεσα απο διαφορα εξουσιοδοτημενα , ΚΑΙ εξω , δηλ κατα κυριο λογο οχι το σωστο λαδι , ε , οι περισοτεροι δεν εχουν προβλημα , ΓΙΑΤΙ ? .....και , πως γινετε ΑΛΛΟΥ να χαλαει και αλλου οχι . Τι μας σωζει ?
Αφου εχουμε κοινο παρανομαστη τις συνθηκες , την ατσαλη οδηγηση απο διαφορετικους οδηγους στο ιδιο οχημα και το μετριο σερβις , ΚΑΙ κατα βαση ΔΕΝ μπαινει το σωστο λαδι ...... Και καλα εγω που το αλλαζα το λαδι καθε 5.000 , οι μισοι καθε 7.500 γιατι ετσι τους ειπε η Μαμα , αυτο μου λενε , ΦΑΝΤΑΣΟΥ παρα πολλοι 15W40 ΓΙΑ 7.500 χλμ .
ΣΥΝΦΩΝΩ στην αστοχια σερβις , αλλα οι βλαβες δεν ειναι αρκετες για να δικαιολογηθει στο δικο μου συστημα λογικης η καθολικοτητα του ''αστοχου'' σερβις , δηλ θα επρεπε να εχουμε πολλα περισοτερα συμβαντα........
ΑΡΑ πρεπει να βρεθει , το ΓΙΑΤΙ δεν χαλανε πολλα βαση της δικης σου αποψης , απεναντι στην δικη μου λογικη , που λεει οτι χαλανε αρκετα εκτος λογω ''αστοχειας'' σερβις αλλα και κυριως λογο ''αστοχειας'' VW υλικου , και η ΕΠΙΣΗΜΗ Σκοντα το γνωριζει το προβλημα αποδεχομενη οτι υπαρχη και εχει σηκωσει τα χερια ψηλα.....εγω παντος θα βαλω προδιαγραφη 505.01 λαδι , και δεν ξαναβαζω ξανα Motorkote , μηπως και τυχον επειρεαζει τα χαρακτηριστικα του λαδιου , και βλεπουμε....... -
Εγώ θα επαναλάβω ότι το αυτοκίνητό σου έχει υπολογιστή σέρβις που υπολογίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και σου λέει πότε πρέπει να αλλάξεις τα λάδια σου. Χρησιμοποίησέ τον και θα δεις μεγάλη διαφορά και στην τσέπη σου και στην προστασία του κινητήρα σου.
-
[quote='nickolas']Εγώ θα επαναλάβω ότι το αυτοκίνητό σου έχει υπολογιστή σέρβις που υπολογίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και σου λέει πότε πρέπει να αλλάξεις τα λάδια σου. Χρησιμοποίησέ τον και θα δεις μεγάλη διαφορά και στην τσέπη σου και στην προστασία του κινητήρα σου. [/quote
................σιγα - σιγα , τωρα κατανοοω οτι ΜΙΑ ΖΩΗ εβαζα ΛΑΘΟΣ λαδι , μετα θα παρει σειρα και ο κομπιουτερ , ευχαριστω παντως,,,,,,,,,,
-
....τοκ-τοκ , σας ελειψα ? δυστηχως περασαν μονο 110.000χλμ με 5w40 505.01 aral και τα αλλαζα καθε 10.000χλμ , παμε για επισκευη σημερα , τα λεμε....
ΒΛΑΒΗ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΩΣΤΗΡΙΩΝ ΣΕ SCONDA OCTAVIA 1,9 TDI