-
Προκειται για ενα mazda xedos6 του 92 Β69Ν που προσπαθω να το αναστήσω και να το κρατήσω για οσο μου το επιτρεπουν τα οικονομικά μου... Πριν λιγους μήνες το αυτοκίνητο ξεκίνησε να κανει κομπιάσματα αφου ζεσταθει για 5-10 δευτερολεπτα οδηγώντας χαλαρα 70-90χλμ καπου στις 2-3κ στροφες, τα πράγματα χειροτέρεψαν και συνέχισε να το κανει σε ολες τις στροφες και πολλες φορες ακομα και με πρωτη οταν πηγαινα να ξεκινησω. Επειδη ειχε τα θεματακια του που ετσι κ αλλιως θα τα εφτιαχνα μπήκε για service και
Αλλαχτηκαν:
Ωστηρια
Λαστιχενία φλατζα στο καπακι
Αλλα λαστιχακια που εχανε λαδακι
Φιλτρο βενζινης στο χωρο του κινητηρα (οπως αυτό
ΚαταλύτηςΚαθαριστηκαν:
Πεταλουδα + Idle Air valve
Καρτερ
Καβαλετα
Καπακι
ΜπεκΜετα απο αυτα το αυτοκινητο απλα εγινε αγνωριστο, ομως κανει πιο σπανια τωρα εκεινα τα ενοχλητικα κομπιασματα οπως στις αρχες. Αφου ζεσταθει και παλι στα 70-90 χλμ 3-4κ στροφες. Για 5 δευτερόλεπτα χανω το γκαζι δεν ανεβαζει στροφες και σιγα σιγα μειωνει ταχυτητα και μετα παλι αποτομα λες και ανοιξε κανενα v-tec ανεβασει στροφες και επιταχυνει.
Τι αλλο μπορει να φταιει?
Εψαξα να δω βρω αντιστοιχο θεμα, ομως δεν εβγαλε κατι στην αναζητηση.
-
Προκειται για ενα mazda xedos6 του 92 Β69Ν που προσπαθω να το αναστήσω και να το κρατήσω για οσο μου το επιτρεπουν τα οικονομικά μου... Πριν λιγους μήνες το αυτοκίνητο ξεκίνησε να κανει κομπιάσματα αφου ζεσταθει για 5-10 δευτερολεπτα οδηγώντας χαλαρα 70-90χλμ καπου στις 2-3κ στροφες, τα πράγματα χειροτέρεψαν και συνέχισε να το κανει σε ολες τις στροφες και πολλες φορες ακομα και με πρωτη οταν πηγαινα να ξεκινησω. Επειδη ειχε τα θεματακια του που ετσι κ αλλιως θα τα εφτιαχνα μπήκε για service και
Αλλαχτηκαν:
Ωστηρια
ΚαταλύτηςΚαθαριστηκαν:
Καρτερ
Καβαλετα
Καπακι
ΜπεκΜετα απο αυτα το αυτοκινητο απλα εγινε αγνωριστο, ομως κανει πιο σπανια τωρα εκεινα τα ενοχλητικα κομπιασματα οπως στις αρχες. Αφου ζεσταθει και παλι στα 70-90 χλμ 3-4κ στροφες. Για 5 δευτερόλεπτα χανω το γκαζι δεν ανεβαζει στροφες και σιγα σιγα μειωνει ταχυτητα και μετα παλι αποτομα λες και ανοιξε κανενα v-tec ανεβασει στροφες και επιταχυνει.
-
Αλλαχτηκαν:
Ωστηρια
ΚαταλύτηςΚαθαριστηκαν:
Καρτερ
Καβαλετα
Καπακι
-
Αισθητηρας θεσης στροφαλου;
-
πολλαπλασιαστες,μπουζοκαλωδια;
-
Αισθητηρας θεσης στροφαλου, πολλαπλασιαστες,μπουζοκαλωδια;
Αυτα θα δημιουργουσαν προβλημα αφου εχει ζεσταθει το αυτοκινητο? Θα μπορουσε ειναι ο λαμδα ή ο throtle position sensor?
-
Στο δικο μου εκανε προβλημα ο αισθητηρας θεσης στροφαλου οταν ζεσταίνονταν.Οταν τον εβγαζα και τον κρυωνα τοτε δουλευε σωστα ,μεχρι να ζεσταθει παλι και παλι απο την αρχη.Απλα μια ιδεα ακομη εριξα.
-
Σε ενα Ηyundai coupe αν θυμαμαι καλα? Σου εκανε κομπιασματα σε συγκεκριμενες στροφες-ταχυτητα? Φανταζομαι το αλλαξες και ηρεμησες? τον αισθητηρα οχι το αμαξι
-
Ναι .Εκανε κατι κομπιασματα αλλα τα κυριοτερα ηταν οτι αναβε δυσκολα στην αρχη,εως καθολου,και οτι απο καποιο σημειο και μετα εσβηνε εν κινηση .
-
Έχεις παρατηρήσει αν στο κάνει με λίγη βενζίνη στο ρεζερβουάρ; Στο δικό μου Xedos ήταν θέμα τρόμπας βενζίνης. Πολλαπλασιαστές και μπουζοκαλώδια παίζουν δυνατά επίσης. Το dash pot ρυθμίστηκε;
Πόσα χιλιόμετρα έχει;
-
Δεν εχει προτιμησεις το κανει και γεματο κ αδειο. Ομως στο τελευταιο γεμισμα που μπηκε βενζινη αμφιβολου ποιοτητας κανει πιο συχνα αυτα τα κομπιασματα, οποτε κατι με το μειγμα παει το μυαλο μου πως ειναι...δουλευει με φτωχο μειγμα ισως?
Το Dash pot πρεπει να ειναι μαζι με την πεταλουδα ε? οχι δεν το ρυθμισαμε, τι ρυθμιση θα χρειαστει?
156k πραγματικα, δεν ειναι πολλα αλλα το αυτοκινητο το πηρα εντελως μαμα, μεχρι τα εργοστασια λαδια πρεπει να ειχε ακομα. Δεν ειχε καλες σχεσεις με τα service.
-
Πήγαινε σε ένα συνεργείο με πιστοποίηση για Xedos και πες να σου ρυθμίσουν/καθαρίσουν το dash pot. Είναι ένα σύστημα με κλαπέτα που ρυθμίζει την εισαγωγή αέρα. Προσοχή, δεν είναι όλα τα συνεργεία για Mazda πιστοποιημένα για Xedos, καθώς η σειρά Xedos όπως και τα RX, ήταν ειδικά μοντέλα.
Τα χιλιόμετρα δεν είναι πολλά αλλά τα χρόνια είναι. Το αυτοκίνητο όμως είναι πολύ ποιοτικό μηχανικά, οπότε είμαι σίγουρος ότι μόλις λυθεί αυτό το θέμα δεν θα σου δημιουργήσει κάτι άλλο. Το δικό μου κοντεύει 240.000 χλμ και το μοτέρ βαράει 7500 ΣΑΛ όπως όταν ήταν καινούριο!
-
Σε ευχαριστω! Θα κοιταξω τι μπορω να βρω....
-
Πάντως απότομη επιβράδυνση-επιτάχυνση κομπιάσματα ενώ πατάς γκάζι μου χει τύχει 2 φορές και ήταν και οι 2 μπουζοκαλώδια.
-
Θα μπορουσε κανεις να μου πει κωδικο για τα ΟΕΜ μπουζοκαλωδια της DENSO? Εχω βρει της NGK ομως θα ηθελα να βαλω παλι της DENSO. Εχω ριμαξει την google στις αναζητησεις αλλα για xedos6 δεν βρισκω κωδικο...
-
Θα κάνω ένα τηλέφωνο αύριο (αν είναι ανοιχτός ο δικός μου Σάββατο - δε θυμάμαι να πω την αλήθεια) και θα ποστάρω Κωνσταντίνε.
-
Θενκς και πάλι Αλέξανδρε!
-
Τελικά , τι έφταιγε ?
-
Καλη ερώτηση.. έχουν αλλαχτεί σχεδόν τα πάντα μπουζοκαλώδια, IAC, πολλαπλασιαστές, αισθητήρας θέσης στροφάλου και ακόμα το κάνει... μετά το Πάσχα, αν μπορώ οικονομικά, θα μπει να αλλαχτεί ο ιμάντας και να μετρήσουμε πίεση καυσίμου μπας και φταίει η αντλία.
-
Ο χρήστης swiftakias_ έγραψε:
Καλη ερώτηση.. έχουν αλλαχτεί σχεδόν τα πάντα μπουζοκαλώδια, IAC, πολλαπλασιαστές, αισθητήρας θέσης στροφάλου και ακόμα το κάνει... μετά το Πάσχα, αν μπορώ οικονομικά, θα μπει να αλλαχτεί ο ιμάντας και να μετρήσουμε πίεση καυσίμου μπας και φταίει η αντλία.Πολύ πιθανόν! Σε διακοπές που έκανε το δικό μου έφταιγε η αντλία, αν και είχε μετρηθεί ως δήθεν σωστή. Επίσης τα ρεύματά της να μετρήσετε, όπως επίσης και ένας καθαρισμός ρεζερβουάρ και ίσως αλλαγή φίλτρου βενζίνης δεν θα έκανε κακό. Αυτό που φοβάμαι να ξεστομήσω όμως είναι οι λέξεις εγκέφαλος και ψεκασμός.
Κομπιάσματα...