-
εχθες αλλαξα σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο το δισκο πλατω του MAtrix μου.
Εχω μια απορια και αν μπορει καποιος που ξερει να με ενημερωσει. Παλαιοτερα ειχα ενα ΤΟΥΟΤΑ του 1982 κορολλα. οταν του ειχα αλλαξει τον δισκο το αυτοκινητο στα πρωτα χιλιομετρα ηταν καπως αγριο και επιθετικο. σαν να ηταν πολυ δυνατο. αυτο βεβαια ηταν για πολυ λιγο.
Στο Ματριξ που αλλαξα το δισκο αυτο δεν συνεβει. ηταν φυσιολογικο? η με κοροιδεψαν και εβαλαν μεταχειρισμενο η και καθολου αλλαγη δισκου...
Σημ δεν ειχα μεινει απλα το αλλαξα προληπτικα λογο του οτι καλοκαιρι ειναι αδεια εχω θα παω και καμια εκδρομη και ψιλοπατηνιαριζε λιγο -
Εχω μια απορια και αν μπορει καποιος που ξερει να με ενημερωσει. Παλαιοτερα ειχα ενα ΤΟΥΟΤΑ του 1982 κορολλα. οταν του ειχα αλλαξει τον δισκο το αυτοκινητο στα πρωτα χιλιομετρα ηταν καπως αγριο και επιθετικο. σαν να ηταν πολυ δυνατο. αυτο βεβαια ηταν για πολυ λιγο.
Στο Ματριξ που αλλαξα το δισκο αυτο δεν συνεβει. ηταν φυσιολογικο? η με κοροιδεψαν και εβαλαν μεταχειρισμενο η και καθολου αλλαγη δισκου...
Σημ δεν ειχα μεινει απλα το αλλαξα προληπτικα λογο του οτι καλοκαιρι ειναι αδεια εχω θα παω και καμια εκδρομη και ψιλοπατηνιαριζε λιγο -
Ποσα χιλιομετρα ειχες? Δεν ειναι προβλημα αυτο που λες. Μηπως στο κορολα πατιναριζε πολυ και οταν εβαλες το καινουριο ειδες αμεσα την διαφορα οτι επιανε καλα και υστερα το συνηθησες? λεω τωρα...
Υ.Γ ενημερωτηκα ποσο πηγε το μαλλι?
-
270 euro. κοιτα η απορια μου ειναι οτι δεν θα επρεπε κανονικα για τα πρωτα χιλιομετρα να ειναι καπως αγριο το αμαξι? εχει αλλαξει κανεις δισκο σε ματριξ? να μου πει την εμπειρια του...
ειχα 140.000
-
Όχι απαραίτητα... Συνήθως αυτό το φαινόμενο ήταν σε αμαξια με συμπλέκτη μη υδραυλικό (με συρματόσκοινο) όπου μεγάλωνε η διαδρομή και ήταν πιο βαρύ το πετάλυ. Στους υδραυλικους συμπλέκτες συνήθως δεν εχει μεγάλη διαφορα...
-
και το παλαιο παραδοξως υδραυλικο ειχε απλα ηταν παλαια τεχνολογια. Δηλαδη δεν ειναι απαραιτητο να εχει εκεινη την αγριαδα και την επιθετικοτητα για τα λιγα πρωτα χιλιομετρα.
Αυτο που φοβαμαι ειναι μη μου εκαναν καμμια ρυθμιση η βαλαναε κανα μεταχειρισμενο και με χρεωσανε αντικατασταση -
Εγώ όποτε άλλαξα δίσκο πάντως, μόνο αγριάδα δε διαπίστωσα! Το πεντάλ έγινε μαλακό και η σύμπλεξη πολύ πιο απαλή και προοδευτική.
-
Tα παλια τα ζητησες πισω? Παμε λιγο καχυποπτοι σε τετοιες περιπτωσεις.
Εγω παλι ειδα το αντιθετο οταν αλλαξα στο αμαξι μου, μεχρι να πατησει καλα για τα πρωτα λιγες δεκαδες χλμ ενοιωθα οτι πατιναριζε, υστερα εστρωσε.
hyundai MAtrix αλλαγη δισκο πλατω