-
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Έχω ενα renault megane 1.4 16v του 2004 και παρουσίασε πρόβλημα με το παράθυρο συνοδηγού , ενώ κατεβαίνει κανονικά δεν ανεβαίνει. Ανοιξα τον μηχανισμό και το σύνδεσα με ένα μετασχηματιστή και λειτουργούσε κανονικά!!!!! Υπάρχει κανείς με το ίδιο πρόβλημα ή με παρώμοιο??Μηπως φταίει το ρελέ ή ο διακόπτής??
Ευχαριστώ πολύ και αναμένω τις απαντήσεις σας. -
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Έχω ενα renault megane 1.4 16v του 2004 και παρουσίασε πρόβλημα με το παράθυρο συνοδηγού , ενώ κατεβαίνει κανονικά δεν ανεβαίνει. Ανοιξα τον μηχανισμό και το σύνδεσα με ένα μετασχηματιστή και λειτουργούσε κανονικά!!!!! Υπάρχει κανείς με το ίδιο πρόβλημα ή με παρώμοιο??Μηπως φταίει το ρελέ ή ο διακόπτής??
Μήπως βράχηκε από νερό ή καφέ; Ρίξε μια ματιά στο διακοπτάκι. Έτσι την είχα πάθει εγώ και μου έκαψε ασφάλεια.
-
funkyreverend δεν νομιζω να φταει το διακοπτακι. εαν ήταν χαλασμένο δεν θα δούλευε καθόλου. το διακοπτάκι λειτουργεί μόνο προς τα κάτω.πάντως σκέφτομαι να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο για να κάνω μια δοκιμή.ευχαριστώ πολυ! Το θέμα με τα renault ειναι ότι παρουσιάζουν πολλα ηλεκτρονικά προβλήματα
-
Τον μετασχηματιστή τον σύνδεσες κατευθείαν στο μοτέρ ? Παρέκαμψες δηλαδή το διακοπτάκι ,η όχι ?
-
ναι το εβγαλα το μοτερακι και το συνδεσα απ'ευθειας με μετασχηματιστη 12v δουλευε κανονικα, αλλαξα και τα καλωδια ( + -) ωστε να δω αν γυριζει και απο τις δυο πλευρες. ολα καλα με το μοτερακι δεν φαινεται να εχει προβλημα.
-
Πολύ σωστά το έκανες ,αφού αλλάζοντας την πολικότητα αλλάζει και η φορά της κίνησης του μοτέρ.
Τώρα τσέκαρε το διακόπτη, αντιστρέφοντας την καλωδίωση του πάνω με το κάτω .Εάν λειτουργεί σωστά ο διακόπτης θα πρεπει πατώντας το πάνω να κατεβαίνει και πάλι το παράθυρο ,εάν όχι τότε έχεις προβλημα στον διακόπτη. -
φιλε cruzakia δοκίμασα να τοποθετήσω το διακοπτάκι αναποδά στην φίσα του καλωδίου αλλά δεν κουμπωνει ωστε να δοκιμάσω αυτό που λες, δεν επιχειρησα να το ανοιξω γιατί φαινεται να είναι ενα ενιαίο πλαστικό ωστε να κανω καποια δοκιμη με εχτρα δικα μου καλώδια και να το δώσω ρεύμα.παντως ο γρυλος μου φαινεται μια χαρα το ιδιο και το μοτερακι του. Πιστεύω πως το πρόβλημα οφείλεται στο ρελε γιατί στην πόρτα του οδηγού έχει και εκεί διακόπτη για το παράθυρο του συνοδηγού και κάνει ακριβώς το ίδιο πραγμα ( κατεβαίνει αλλά δεν ανεβαίνει). ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
-
πριν απο δυο μηνες ειχα το ιδιο προβλημα ---τελικα ηταν ο διακοπτης του συνοδηγου χαλασμενος ειναι συνηθισμενο προβλημα
κοστος διακοπτη 30€ -
Εμενα μου εχει τυχει αυτο και στο δικο μου (focus mki) αλλα ειχε βαρεσει κολουμπρα μονο ο διακοπτης του οδηγου του συνοδηγου ηταν κομπλε.Μετα απο λιγο βεβαια επανηλθε.
-
καλησπερα στα μελη. αλλαξα το απογευμα το διακοπτη του παραθυρου και το ρελε αλλα το προβλημα παραμενει. το παραθυρο μονο κατεβαινει και δεν ανεβαινει. Ξερει κανενας καποιο συνεργειο - ηλεκτρολογιο καλο ωστε να το παω για να το επισκευασω??
renault megane II παράθυρο