-
Αν πας σε 15άρα ταιριάζει το 185/55/15 και 195/50/15(αυτό κάνε).Εγώ έχω το 1.6 S που φοράει μαμά 195/45/16.Να ξές πως η τετράδα στα λάστιχα με 15άρα πάει 250-300,ενώ στην 16άρα 370-430.Οπότε καλύτερα 15άρα δεν θα κοψει κιόλας.Βάλε μετά σωληνάκια υψηλής,κανένα καλό τακάκι,χαρακτό δισκόφρενο,φίλτρο kn,τελικό εξάτμισης,φιμέ,και αν θες χαμήλωμα υποχρεωτικά με αμορτισερ χαμηλώματος.Βάλε koni sport είναι σούπερ Όχι bilstein είναι κούτσουρα Ελατήρια hr 3ποντα αν καιγεσαι για χαμήλωμα.Καλύτερα μόνο koni(δες και τα πορτοκαλί τα strt είναι πιο φτηνά αλλά καλά και αυτά)
-
Μια χαρά ειναι και η 16άρα αρκει να μην αλλάξει η διάμετρος συνολικά. Τα 82 άλογα μπορει να μην βάζουν φωτιά στην άσφαλτο αλλα αυτό το ήξερες ούτως η άλλως με το που το πήρες. Το μόνο θέμα ειναι οτι θα βαρύνει λίγο το τιμόνι και ίσως έχεις παραπάνω θόρυβο στο αμάξι και απο πλευράς ποιότητας κύλισης και απο της αναρτήσεις και αυτό λόγω πια βαριάς ζάντας/λάστιχο.
-
Υπερβολή είναι η 16αρα, μην λέμε ό,τι θέλουμε.
-
195/50/15 η καλύτερη λύση.Αρκετή πρόσφηση καλό προφιλ και προσιτή τιμή σε ζάντες και λάστιχα.
-
Τα πρέπει και τα μη τα είπαμε .Τωρα επειδή η ψυχολογία αυτη ειναι γνωστή ,η μονη γιατρειά ειναι 17ρα (σίγουρο ψαρωτικό για όλους) με ρυθμιζόμενη αναρτηση,χαρακτούς δίσκους φρενων με βαψιμο τις δαγκάνες για το νεαρό μας.Χαμηλό προφιλ,προσοχή στις λακούβες και φωτό στο δωματιο.Αεροτομές καγκούρικες ή μη ,μη βάλεις φίλε.
Παντρέψου το για μερικά χρόνια να το χαρείς και πούλα το μετά. Για τον κινητήρα σου ξαναλέω άστο καλύτερα.Βαλε ενα φιλτρο ελεύθερο για ηχο μπάσο κινητήρα κατα την επιταχυνση (δεν ενοχλεί,αντίθετα) και κάνε τις βόλτες σου ήσυχα .
Φιλικά. -
φιλε μ coupea για να σου πω την αληθεια αυτο με την 17αρα που λες δεν μπορω να το καταλαβω...οι αλλοι λενε να μην βαλω 16αρα γτ δεν θα πηγαινει βημα..με την 17αρα δεν θα ξεκιναει καν το αμαξι...οσο για θορυβο λεω να βαλω φιλτροχοανη και ενα τελικο καζανακι...δεν νομιζω οτι θελω κατι αλλο!! αν και δεν ξερω αν η φιλτροχοανη μου δημιουργησει προβλημα στο ρελαντι μετα...
-
Ο χρήστης Mardock έγραψε:
φιλε μ coupea για να σου πω την αληθεια αυτο με την 17αρα που λες δεν μπορω να το καταλαβω...οι αλλοι λενε να μην βαλω 16αρα γτ δεν θα πηγαινει βημα..με την 17αρα δεν θα ξεκιναει καν το αμαξι...οσο για θορυβο λεω να βαλω φιλτροχοανη και ενα τελικο καζανακι...δεν νομιζω οτι θελω κατι αλλο!! αν και δεν ξερω αν η φιλτροχοανη μου δημιουργησει προβλημα στο ρελαντι μετα...Προβλημα στα αυτια μας θα δημιουργησει, γιατι δεν το αφηνεις ησυχο το αμαξακι?
Δεχομαι οτι το τασι ειναι σκατα, βαλε καμια ζαντουλα μεχρι 16 ινστες (θα ηταν καλυτερα να εμενες στις 15) δυστυχως οι δρομοι μας δεν ειναι για πολλα πολλα και σε ενα αυτοκινητο σαν το δικο σου δε λεει να χασεις ενα απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα του (την ανεση) και να το κανεις κουδουνιστρα
Οσο για τις βελτιωσεις απλα ξεχασε το
Δεν υπαρχει το παραμικρο νοημαΚρατα τα λεφτα σου μεχρι να παρεις κατι καλυτερο στο μελλον
Sent from my LG-P500
-
To χαμήλωμα με ελαττήρια 'ό,τι να 'ναι' κάνει το αυτοκίνητο πολύ επικίνδυνο, ειδικά στα όριά του σε στροφές, ή ακόμα και σε ευθείες αν είναι φορτωμένο, ειδικά στην περίπτωση που συναντήσει ανωμαλίες οδοστρώματος.
Κατ΄εξοχήν σενάριο θανάτου: ανωμαλίες οδοστρώματος στην κορυφή στροφής, με την ανάρτηση τερματισμένη (λόγω της μειωμένης της διαδρομής, εξ αιτίας του χαμηλώματος).
Και όταν αλλάζουμε τύπο ελαττηρίων, τότε χρειάζονται και διαφορετικά αμορτισέρ (τουλάχιστον).Συμβουλές προς το νέο φίλο:
-Διάβασε και μάθε για αυτοκίνητα, Φυσική, οδήγηση (οπότε, θα ξενερώσεις με αυτά που ρωτάς τώρα)
-Αν το θέμα σου είναι η κοινωνική αποδοχή από φίλους και γκόμενες, ξέχνα το κωλάμαξο, βρες μια γκόμενα που να σε θέλει γι' αυτό που είσαι, και, αν οι φίλοι σου ενδιαφέρονται μόνο για τάσια και ζάντες, άλλαξε φίλους (επειγόντως!) -
φιλε μ coyot οτι κανω με το αμαξι ειναι επειδη το θελω εγω...ουτε για γκομενες ουτε για φιλους το κανω...δεν ειμαι τετοιο ατομο..οσο για το χαμηλωμα 2-3 ποντοι δεν βλαπτουν..απλως θα προσεχω στις λακουβες...θα το χαμηλωσω οσο χρειαζετε για να κρυψω το κενο που υπαρχει πανω απο την ροδα...
-
οτι κανω με το αμαξι ειναι επειδη το θελω εγω...ουτε για γκομενες ουτε για φιλους το κανω...Φτιαξε ενα ομοιωμα τοτε, πλαστικο, ξυλινο, αλουμινενιο κλπ και κανε τις ματσακουκελες σου πανω σε αυτο. Διαλεξε υλικο, πες μου και θα σε στειλω στον καταλληλο ανθρωπο εγω μετα. Θα σου δωσω και κανενα λινκ να κατεβασεις κανεναν ηχο να κανει βρουμ βρουμ να τον ακους να μην εχεις θεμα.
Κατα τ'αλλα, ισχυουν αυτα που ειπα σε προηγουμενο ποστ μου κι αυτα που ειπε ο QsisVTS κι ο Coyot.
-
Φιλε Mardock η 17ρα θα ΄΄δείξει'' πάρα πολύ το look του αυτοκινήτου αν ζητάς αυτό πιο πολύ.Οι επιδόσεις δεν θα ειναι απελπιστικές φυσικά.Έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστείς να χαμηλώσεις προφίλ.Θα είσαι πάλι σχετικά κοντά στις πρώτες διαστάσεις.
Με ελατήρια χαμηλώματος και εργοστασιακά αμορτισερ δεν γίνεται δουλειά. Ο ηχος της φιλτροχοανης ειναι προτιμότερος απο της εξάτμησης.Δική σου επιλογή βέβαια.Παρένθεση.......Βρε παιδιά ο φιλος έχει αποφασίσει να βαλει ζαντες στο αυτοκινητό μαζί με καποια άλλα πράγματα που εχει στο μυαλό του . Μην τον απογοητεύετε.Προσωπικά πέρασα το σταδιο αυτό.Χειρότερα είναι.Μονο απο αντιδραση και επειδη του λετε να μην κανει τιποτα αυτός θα το κάνει.
-
φιλε μ billopoule οραια τα πλαστικα αλλα φοβαμαι μετα με το παρκιν...μη σπασω τπτ... οσο για ηχο λεω να βαλω φιλτρο K&N και ενα χειροποιητηο καζανακι... τωρα δεν ξερω αν υπαρχει κατω αλλο για ηχο...
-
Βουβουζελα
-
τωρα δεν ξερω αν υπαρχει κατω αλλο για ηχο... -
Hλεκτρική σκάστρα;
-
Οχι...Ηλεκτρική σκίστρα αυτιών.
-
Καγκουρας αυτος που ανοιξε το θεμα
Φιλε προτεινω να βαλεις βοδυκιτ αλα εκχιονιστικο, καμια αεροτομη απλωστρα, σιδεροστρα ή οτι αλλο θες και κανα Led Να γουσταρουμε -
bass αμα βαλω αυτα τα ηχεια εκει που μενω μεσα σε μια ωρα θα μου τα εχουν κλεψει!! για αυτο το αφηνω καλυτερα:P
Η καταληξη παιδια ειναι οτι ξεκιναω με ζαντα 195/50/15 χαμηλωμα 2-3 ποντους να καλυψω το κενο και αεροτομη...να φενεται σαν το sport!! απο κει και περα παμε για καζανακι και φιλτροχοανη αν και ανυσηχω οτι η φιλτροχοανη θα μου δημιουργησει προβλημα αργοτερα στο ρελαντι...πιο πολυ θορυβο βγαζει η φιλτροχοανη η το φιλτρο αερος?
-
Προχωρα
-
που ειναι το αστειο thomas?
16άρα ζάντα και ροπή!!!