-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Hirvonen disqualified; victory for Ostberg in Portugal
Hirvonen possibly excluded - unconfirmedΕχει βγει και Stewards Decision (N.8 - pdf) στο site του ραλλυ Πορτογαλιας.
Για να δουμε αν ειναι (χοντρη) πρωταπριλιατικη φαρσα ή οχι!
EDIT: Clutch and turbo issues key in Mikko Hirvonen's Portugal exclusion & Citroen to appeal against Mikko Hirvonen's Rally of Portugal disqualification
Ενα περιεργο ραλλυ εγινε ακομα πιο περιεργο!
Να πως κερδιζει τοσα χρονια ο κοντος.
Με καραμαιμου αμαξι !!!
Ντροπη τους !!!Φιλικα,
'el-em'
Post επιπέδου άλλης θεματικής ενότητας αυτού του forum το λιγότερο. Αναρωτιέμαι αν διάβασες καν τα link
Αλλά τι λέω... Εδώ κάνεις προβολή ποινής σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο περασε τεχνικό έλεγχο και αρχίζεις τις ιστορίες για αγρίους.... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
@El-em
δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικοΕπίσης έχουμε στην 3η γενικής ένα αυτοκίνητο που έχει 'εγκαταλείψει'.
Αυτό παιδιά δεν είναι rally...Άντε την επόμενη φορά να κερδίσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να γίνει το 'όνειρο'μου πραγματικότητα...
Μη λες τετοια γιατι δεν το' χει και πολυ ο Γουιλσον να κανει ενσταση στα δυο πρωτα φιεστα για παρατυπιες.
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Hirvonen possibly excluded - unconfirmedΕχει βγει και Stewards Decision (N.8 - pdf) στο site του ραλλυ Πορτογαλιας.
EDIT: Clutch and turbo issues key in Mikko Hirvonen's Portugal exclusion & Citroen to appeal against Mikko Hirvonen's Rally of Portugal disqualification
και στα ελληνικα το ολο θεμα
Οι άνθρωποι της Citroen ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής τους λόγους που ήρθε αυτή η τιμωρία. Ο Xavier Mestelan-Pinon, τεχνικός διευθυντής της Citroen, είπε: «Οι ελεγκτές εντόπισαν διαφορές μεταξύ των ομολογκαρισμένων πιστοποιήσεων σε δύο εξαρτήματα: στο συμπλέκτη και το τούρμπο. Ο συμπλέκτης του Citroen DS3 έχει πάρει έγκριση Τύπου έχοντας τρύπες ελάφρυνσης. Οι προμηθευτές μας πρόσφατα μας προμήθευσαν με εξαρτήματα τα οποία δεν ήταν διάτρητα και ένα από αυτά τοποθετήθηκε στο No2 DS3 WRC του Hirvonen. Αυτά τα εξαρτήματα δεν μας έδωσαν κάποιο πλεονέκτημα στην απόδοση, καθώς ήταν πιο βαριά από τα κανονικά, τα οποία έχουν έγκριση Τύπου. Όσο για το τούρμπο, το οποίο είναι στάνταρ εξάρτημα στο WRC, οι διαστάσεις της φτερωτής ήταν μεγαλύτερες από αυτές που επιτρέπονται. Αυτή η διαφορά προκαλείται από διαστολή, καθώς η φτερωτή δέχεται τεράστιες θερμοκρασίες και περιστρέφεται εξαιρετικά γρήγορα».Ο επικεφαλής της ομάδας Yves Matton από τη μεριά του πρόσθεσε πως η ομάδα έχει καταθέσει ήδη έφεση. «Δεν είχαμε καμία πρόθεση παρόλα αυτά να παρανομήσουμε και η απόφαση φάνηκε να είναι άδικη. Από το γεγονός ότι οι διαφορές που ανακοινώθηκαν στα εξαρτήματα δεν μας έδωσαν μεγάλο πλεονέκτημα, αποφασίσαμε να κάνουμε έφεση. Αυτήν τη στιγμή, περισσότερο λυπάμαι για τον Mikko Hirvonen και τον Jarmo Lehtinen, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί σε ένα τόσο δύσκολο Ράλι. Άξιζαν την πρώτη τους νίκη με εμάς. ΤΟ μόνο που μπορώ να κάνω είναι εκ μέρους όλης της ομάδας, να ζητήσω συγνώμη για αυτήν την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ελπίζω ο Mikko και ο Jarmo θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά στην κορυφή του βάθρου πολύ σύντομα».
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Με καραμαιμου αμαξι !!!
Ντροπη τους !!!Φιλικα,
'el-em'
Μήπως γινόμαστε υπερβολικοί??Το 2000 ο Μάκινεν είχε αποκλειστεί από το Αυστραλίας για θέμα με το τούρμπο.Το 2002 η πεζό είχε αποκλειστεί από το ράλι Αργεντινής (και Γκρόνχολμ και Μπέρνς).Με τη λογική αυτή η μπάλα παίρνει παίρνει και Τόμι και πεζό.
Υ.Γ ΔΕΝ είμαι φαν του κοντού.Υπερβολικοι γινομαστε ???
Η Ford ειχε αποκλειστει για μισο χιλιοστο πιο λεπτα πισω τζαμια, που ουτε προσεθεταν κατι σε επιδοσεις, ουτε αφαιρουσαν κατι απο ασφαλεια.
Τωρα και οι δυο παρατυπιες στο αμαξι της Citroen (ειτε υπηρχαν επιτηδες ειτε οχι) προσεθεταν, η μια (turbo) σε επιδοσεις και η αλλη (δισκος αμπραγιαζ) σε αξιοπιστια.
Ποιος μου λεει οτι και περυσι αυτα τα αυτοκινητα δεν ετρεχαν ετσι ?
Ξεφτιλα !!!Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με καραμαιμου αμαξι !!!
Ντροπη τους !!!Φιλικα,
'el-em'
Post επιπέδου άλλης θεματικής ενότητας αυτού του forum το λιγότερο. Αναρωτιέμαι αν διάβασες καν τα link
Αλλά τι λέω... Εδώ κάνεις προβολή ποινής σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο περασε τεχνικό έλεγχο και αρχίζεις τις ιστορίες για αγρίους....Δεν καταλαβα το υφος σου.
Μπορεις να το κανεις λιγο πιο λιανα, για να καταλαβουμε τι εννοεις ? Ποιο ειναι το αυτοκινητο που κανω προβολη ποινης ?
Σαφως και διαβασα τα links και σαφως εχω δικη μου αποψη επι του θεματος.'el-em'
-
Γιατί όμως είστε τόσο απόλυτος κύριε Λώρη? Ορισμένες φορές δείχνετε μια οπαδική συμπεριφορά στο χώρο, που δε σας ταιριάζει. Γιατί προτρέχουμε? 'παρανόμησες? Τέλος!' Τους έπιασαν, τους ακύρωσαν. Η ποινή είναι ποινή, μπορεί στη περίπτωση της Ford με τα παράθυρα να ήταν υπερβολική αλλά έτσι ήταν, έτσι είναι για οποιαδήποτε περίπτωση.
Εαν έτρεχαν έτσι και πέρυσι και τόσα χρόνια τότε ναι να τους σκίσουμε κάτω.
Εαν γνωρίζετε κάτι καταθέστε το στη FIA. Εξάλλου ήδη γνωρίζουμε (όσοι τουλάχιστον ασχολούνται...) ότι υπάρχουν πάντα και οι ευνοϊκές μεταχειρίσεις των εργοστασιακών σε σχέση με τους ιδιώτες(με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Εδώ δεν είναι άδικο?
Αν είναι να το πάμε και πολύ μακριά να ερευνήσουμε την εποχή που με τα kit-car ο Bugalski πετούσε και κέρδιζε σαφώς πιο δυνατούς συνδυασμούς?? (..). Αλλά να καταδικάζουμε έτσι το χώρο τότε γ@μησέ τα! -
Δεν τους ελεγχουν συνεχως;
-
Εγω κραταω απο αυτα που εχω ακουσει και διαβασει μεχρι τωρα
'' Ο συμπλέκτης του Citroen DS3 έχει πάρει έγκριση Τύπου έχοντας τρύπες ελάφρυνσης. Οι προμηθευτές μας πρόσφατα μας προμήθευσαν με εξαρτήματα τα οποία δεν ήταν διάτρητα και ένα από αυτά τοποθετήθηκε στο No2 DS3 WRC του Hirvonen.''
Για το τουρμπο τωρα
54,00 χιλιοστά είναι το όριο, με +-0,1 χιλιοστά, αποδεκτή διαφορά.
Στην ds3 του mikko ηταν η φτερωτη 54,02 χιλιοστά, οποτε δεν εχουμε καποια διαφορα στην αποδοση.
Kαι για αυτους που ομιλουν την γαλλικη
http://www.youtube.com/watch?v=ClOWBEXs ... r_embedded
Εαν μπειτε τωρα εδω κοιταξτε ποιον εχει για νικητη εκει που λεει wrc calendar
http://www.wrc.com/ -
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Γιατί όμως είστε τόσο απόλυτος κύριε Λώρη? Ορισμένες φορές δείχνετε μια οπαδική συμπεριφορά στο χώρο, που δε σας ταιριάζει. Γιατί προτρέχουμε? 'παρανόμησες? Τέλος!' Τους έπιασαν, τους ακύρωσαν. Η ποινή είναι ποινή, μπορεί στη περίπτωση της Ford με τα παράθυρα να ήταν υπερβολική αλλά έτσι ήταν, έτσι είναι για οποιαδήποτε περίπτωση.
Εαν έτρεχαν έτσι και πέρυσι και τόσα χρόνια τότε ναι να τους σκίσουμε κάτω.
Εαν γνωρίζετε κάτι καταθέστε το στη FIA. Εξάλλου ήδη γνωρίζουμε (όσοι τουλάχιστον ασχολούνται...) ότι υπάρχουν πάντα και οι ευνοϊκές μεταχειρίσεις των εργοστασιακών σε σχέση με τους ιδιώτες(με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Εδώ δεν είναι άδικο?
Αν είναι να το πάμε και πολύ μακριά να ερευνήσουμε την εποχή που με τα kit-car ο Bugalski πετούσε και κέρδιζε σαφώς πιο δυνατούς συνδυασμούς?? (..). Αλλά να καταδικάζουμε έτσι το χώρο τότε γ@μησέ τα!Ενταξει, δεν κερδιζει για αυτο ο κοντος, αλλα οπως εγραψα και πιο πανω, ποιος μου λεει οτι και στον προηγουμενο αγωνα δεν ηταν ετσι το αμαξι και ποιος μου λεει οτι και περυσι δεν ηταν ετσι ?
Τα ωφελη απο τις παρατυπιες που εντοπιστηκαν εχθες, τα ανεφερα σε αλλο post μου πιο πανω.Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Με καραμαιμου αμαξι !!!
Ντροπη τους !!!Φιλικα,
'el-em'
Αλλά τι λέω... Εδώ κάνεις προβολή ποινής σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο περασε τεχνικό έλεγχο και αρχίζεις τις ιστορίες για αγρίους....Δεν καταλαβα το υφος σου.
Μπορεις να το κανεις λιγο πιο λιανα, για να καταλαβουμε τι εννοεις ? Ποιο ειναι το αυτοκινητο που κανω προβολη ποινης ?
Σαφως και διαβασα τα links και σαφως εχω δικη μου αποψη επι του θεματος.'el-em'
Αν και είναι προφανές θα το κάνω πιο λιανά για να καταλάβεις τι εννοώ.
Το αμάξι που ήταν παράτυπο είναι του Hirvonen στην Πορτογαλία. Και μόνο. Κανένα άλλο. Κοντός κτλ είναι ιστορίες για οπαδούς και για αγρίους... Μήπως πέρσι έτρεχε παράτυπα και ο 'κολλητός' σου Solberg γιατί κι αυτός Citroen οδηγούσε...
Κατα τα άλλα εφόσον ήταν παράτυποι είτε γιατί το θέλανε είτε γιατί όπως λένε έγινε κατα λάθος καλώς να τιμωρηθούν όπως και άλλες ομάδες.
Προς το παρόν η ποινή αφόρα τον συμπλέκτη. Τo turbo θα ξαναελεγχθει εργαστηριάκα.
Αλήθεια τα αυτοκίνητα δεν ελέγχονται μετά απο κάθε αγώνα; -
Από ό,τι φαίνεται πάντως έως τώρα, μόνο ο Petter μπορεί να απειλήσει τον Loeb...
Ελπίζω να δούμε μάχη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Από ό,τι φαίνεται πάντως έως τώρα, μόνο ο Petter μπορεί να απειλήσει τον Loeb...Ελπίζω να δούμε μάχη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος...
νομιζω οτι ο Πετρος ή καλυτερα το οπλο του δεν μπορουν να χτυπησουν στα ισια τον seb
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Ενταξει, δεν κερδιζει για αυτο ο κοντος, αλλα οπως εγραψα και πιο πανω, ποιος μου λεει οτι και στον προηγουμενο αγωνα δεν ηταν ετσι το αμαξι και ποιος μου λεει οτι και περυσι δεν ηταν ετσι ?
Γιατι ειχαν ελεγχθει και ηταν νομιμα.Εαν δεν κανω λαθος οι 3 πρωτοι(και οχι μονο) ελεγχονται
Με αυτην την λογικη πρεπει να αφαιρεσουμε και τα πρωταθληματα/βαθμους απο την toyota ''γιατι ποιος ξερει απο ποτε χρησιμοποιουσαν την πατεντα στον περιοριστη'' Εντελως παραλογο.Τα ωφελη απο τις παρατυπιες που εντοπιστηκαν εχθες, τα ανεφερα σε αλλο post μου πιο πανω.
Φιλικα,
'el-em'Ποιο το ωφελος σε ταχυτητα απο ενα βαρυτερο πλατω?Σε αξιοπιστια ναι,σε ταχυτητα οχι.
Για το τουρμπο,μιλαμε για 0,1 χιλιοστο στην χειροτερη,μιας και δεν ξερουμε ακριβως ποσο μετρηθηκε.
Ποσα αλογα παραπανω βγαζει το 0,1 χιλιοστο στο **πισω μερος **της φτερωτης? Υποψιν οτι ο περιοριστης υπαρχει. Μιλαμε για το τιποτα κυριολεκτικα.υγ Φαντασου να μην ηταν μαιμου ο Πιτερ περσυ που θα ηταν απο ταχυτητα
υγ2(σοβαρο πλεον) καλα εκαναν και τους απεκλεισαν,οι κανονισμοι υπαρχουν για να τηρουνται.Εαν αρχισουν τα ''μα δεν κερδιζει απο αυτο'' θα χαθει η μπαλα.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Από ό,τι φαίνεται πάντως έως τώρα, μόνο ο Petter μπορεί να απειλήσει τον Loeb...
.απο που το συμπερανες αυτο?
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Ποιος μου λεει οτι και περυσι αυτα τα αυτοκινητα δεν ετρεχαν ετσι ?Εγώ.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αλλα φυσικα δεν ειμαστε μεσα στο αγωνιστικο αλλα στη πολυθρονα μας χιλιομετρα μακρυα τους.....
Λαμβανοντας παντα υποψη το παραπανω, δεν μπορω ωστοσο να μην κανω τις εξης παρατηρησεις:
-Περυσι 'καηκε' ο Χιρβονεν, με τις απογοητευτικες εμφανισεις του, ειδικα απεναντι στον τιμ μειτ Λατβαλα.
-Φετος 'καηκε' ο Λατβαλα, ο οποιος, με στατους Νο1, με ικανοτατο (και ξεκαθαρο) Νο2 στο προσωπο του Σολμπεργκ, με ανεβασμενη ψυχολογια και με ευκαιριες που του δοθηκαν απο τα λαθη του Λεμπ, ειχε μια λαμπρη ευκαιρια να διεκδικησει τιτλο για τη Φορντ και την πεταει στα σκουπιδια. Ασχετα με τη συνεχεια της χρονιας, ακομα κι αν παρει τον τιτλο (που λεει ο λογος), αυτος ο οδηγος δεν κανει για πρωταθλητης. Ειναι για καμια εντυπωσιακη νικη και για να σαρωνει τις ειδικες υπο super rally, rally 2 ή οπως στην ευχη το λενε... Δεν μπορεις ρε φιλε να εγκαταλειπεις 3/4, και να πετας νικες-βαθρα. Δεν γινεται...
-Ο Λεμπ τους εχει κανει τελικα μεγαλη ζημια. Και δεν αναφερομαι μονο στους τιτλους που εχει παρει. Τους εχει καταστρεψει εντελως την ψυχολογια.
-Ο Σορντο δειχνει σημαδια οτι ειναι πολυ πιο αξιολογος οδηγος απ' οτι νομιζαμε οσο ηταν διπλα στον οδοστρωτηρα.
-Ο (αχωνευτος) Οζιε ειναι (δυστυχως) η μονη υπολογισιμη δυναμη απεναντι στον μεγαλο Σεμπ. Δεν αρκει η ταχυτητα (που εχουν και αλλοι, τουλαχιστον ο Λατβαλα). Ειχε την ψυχραιμια και τα @@ να σταθει απεναντι στον Λεμπ και ελπιζω του χρονου να τους δουμε αντιπαλους. Να συμμετεχει δηλαδη στο πρωταθλημα ο Λεμπ (που δεν το πιστευω) και να ειναι απο την αρχη ανταγωνιστικο το Πολο.πολυ σωστος σε ολα.
-
Ποινές αποκλεισμού για τεχνικές παραβάσεις σε κορυφαία αυτοκίνητα (δεν είμαι σίγουρος για τις χρονιές):
- 2000 Αυστραλία Makinen/Mitsubishi το Turbo του δεν είχε όλες τις προβλεπόμενες διόδους λαδιού
- 2002 Αργεντινή Burns/Peugeot 20 gr ελαφρύτερος σφόνδυλος (*)
- 2003 Αυστραλία Martin/Ford παράνομο έρμα (μία πέτρα )
(*) Υπόψην ότι ένας από τους αγωνοδίκες φέτος στην Πορτογαλία ήταν ο Robert Reid.
Και αντίστοιχα ποινές χρόνου:
- 2008 Πορτογαλία Gronholm/Ford 5 λεπτά για ελαφρύτερα-μη αναγνωρισμένα πίσω πλαϊνά παράθυρα
- 2010 Αυστραλία Loeb/Citroen 1 λεπτό για μία μικροδιαφορά στο 'μπρατσάκι' που ενώνει την αντιστρεπτική με το ψαλίδι
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ποιο το ωφελος σε ταχυτητα απο ενα βαρυτερο πλατω?Σε αξιοπιστια ναι,σε ταχυτητα οχι.Μα και ο el-em το έγραψε ότι είναι πιο αξιόπιστο (αν και, για να είμαστε σπαστικοί, μπορεί και να μην ισχύει αυτό λόγω χειρότερης ψύξης)
Με δεδομένο ότι το συμπλέκτη το χρησιμοποιούν μόνο στο ξεκίνημα, θεωρώ ότι πρόκειται για ξεκάθαρη πατάτα του προμηθευτή (αντίστοιχα με τα παράθυρα της Ford), χωρίς τις τρύπες μπορεί να είναι πιο αξιόπιστο αλλά με τις τρύπες είναι αντίστοιχο ελαφρύτερου σφόνδυλου (εφ΄όσον όλο το συγκρότητα σφόνδυλος-δίσκος-πλατό περιστρέφεται μαζί).Για το τουρμπο,μιλαμε για 0,1 χιλιοστο στην χειροτερη,μιας και δεν ξερουμε ακριβως ποσο μετρηθηκε.
Η μέτρηση γίνεται ως εξής: η Garrett έχει κατασκευάσει πρότυπα δοκίμια με τις μέγιστες διαστάσεις δηλ. 54+0.1=54.11 mm. Αρα αν 'περνάει' το δοκίμιο είναι ΟΚ, αν δεν περνάει τότε είναι μεγαλύτερο-εκτός των ορίων του δελτίου αναγνώρισης, άρα όχι ΟΚ. Δεν έχει σημασία πόσο ακριβώς ήταν.
Η Garrett θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη, πάντως οι δικαιολογίες περί διαστολής είναι αστείες, δηλαδή διεστάλη φέτος με τα καρεκλοπόδαρα στην Πορτογαλία αλλά όχι πέρισι με τις ζέστες στο πχ. Ακρόπολις (όπου μετρήθηκε αυτό το σημείο, είναι πολύ συνηθισμένη μέτρηση και άρα απορώ πως είναι δυνατόν στη Citroen να 'έπαιξαν' με κάτι που θα το ανακάλυπταν σίγουρα).
Ποσα αλογα παραπανω βγαζει το 0,1 χιλιοστο στο **πισω μερος **της φτερωτης? Υποψιν οτι ο περιοριστης υπαρχει. Μιλαμε για το τιποτα κυριολεκτικα.
Αυτή είναι η διάσταση της 'βάσης' της φτερωτής, άρα μεγαλύτερη 'βάση' = (δυνατότητα για) μεγαλύτερα πτερύγια άρα, εφ΄όσον μιλάμε για στρόβιλο, καλύτερο σπουλάρισμα.
υγ2(σοβαρο πλεον) καλα εκαναν και τους απεκλεισαν,οι κανονισμοι υπαρχουν για να τηρουνται.Εαν αρχισουν τα ''μα δεν κερδιζει απο αυτο'' θα χαθει η μπαλα.
Ακριβώς...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.απο που το συμπερανες αυτο?
[list=1:29xaowjm][:29xaowjm]Ο Latvala είναι ανεπαρκής με 2,5 εγκαταλείψεις σε 4 αγώνες. Ταχύτητα έχει, αποτελεσματικότητα δεν έχει.[/29xaowjm]
[:29xaowjm]Ο Hirvonen δεν έχει κατά τη γνώμη μου τα φόντα να κοντράρει στα ίσια τον Petter. (όταν ο Petter δεν έχει λάστιχο, πέτρα, ελάφια και βατράχια στο διάβα του)... Ούτως ή άλλως ο Hirvonen δε λογίζεται ως ανταγωνισμός στον Loeb.[/29xaowjm]
[:29xaowjm]Ο Petter έχει την ταχύτητα και τουλάχιστον ένα περισσότερο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο από το Subaru... Η ομάδα υπολείπεται βέβαια της Citroen, αλλά τουλάχιστον το αυτοκίνητο διεκδικεί νίκες. Έχει πείσμα και φέρνει αποτελέσματα...[/29xaowjm][/list29xaowjm] -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιος μου λεει οτι και περυσι αυτα τα αυτοκινητα δεν ετρεχαν ετσι ?
Εγώ.
WRC 2012 (all rounds)