-
τελικα θα μου πεις αν εχει φαναρια και διαβασεις η ΑΟ?
-
οσο κανεις την παπια...με πολυ επιτυχια ειναι αλθεια (μηπως να το κοιταξεις?)lol στο ερωτημα: by the way σε ποιο σημειο της αττικης οδου στον υμμητο (απο τα διοδια κατεχακη μεχρι την διχαλα?) υπαρχει γεφυρα για να την διασχισουν οι πεζοι και να περασουν στο δασος του υμμητου?
απο την αλλη εχω να σου προτινω ενα καλο καταστημα με οπτικα - Μεταξας λεγεται - και αναλαμβανει και δυσκολες περιπτωσεις σαν την δικη σου...ποθ να μην το ειχα κανει bold και με τεραστια γραμματοσειρα.... μου αρεσει που μαλιστα 5 ποστ πιο πανω το εκανες και παραθεση...
ειχα γραψει......**δεν σε βλεπω να κοπτεσαι για την ΑΟ και κατεχακη οπως κοπτεσαι για την ποσειδωνος...και η μια και η αλλη περιοριζουν την προσβαση...η μια προς το βουνο και η αλλη προς την θαλασσα και ενω η μια εχει αφησει απειρα σημεια να περασουν με καθε μεσο οι ανθρωποι....αυτοκινητα ποδηλατα ποδια....η αλλη εχει ΕΛΑΧΙΣΤΑ (και αυτα στο κομματι της κατεχακη)...**για πες μου λοιπον τρολλακι της κακιας ωρας που ειδες να γραφω περι διαβασεων και φαναριων?αλλα ειπαμε ....trolling is an art but you have transform it into a stimulation act...που να καταλαβεις τι σημαινει...
-
ακομα επιμενεις να συγκρινεις την ΑΟ με την παραλιακη?...
-
ακομα επιμενεις να ....trolling is an art but you have transform it into a stimulation act
-
Η απόφαση να αποκοπεί η πρόσβαση στο βουνό δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε απροβλημάτιστη. Και σε καμία περίπτωση η παραχώρηση που έγινε για να αποσυμφορηθεί το κέντρο δεν αποτελεί προηγούμενο για να καταστρέψουμε και την ελάχιστη επαφή της πόλης μας με την φύση που έχει απομείνει . Στην περίπτωση της Α.Ο καλό θα ήταν να διευκρινίσουμε ότι αντίθετα από την θάλασσα, στο βουνό δεν μπορείς να ανέβεις από οπουδήποτε, παρά μόνο από συγκεκριμένους δρόμους και μονοπάτια, αλλά και πάλι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα. Η Α.Ο δεν είναι σε καμία περίπτωση η τέλεια λύση, είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός που κάναμε και κατέληξε σε ένα δρόμο με σωστές προδιαγραφές για μεγάλες ταχύτητες: Τι σημαίνει αυτό; Ελάχιστες και απόλυτα ελεγχόμενοι εισόδοι/έξοδοι και πλήρης απαγόρευση της κίνησης των πεζών καθ όλο το μήκος του, πράγματα απολύτως απαραίτητα όταν μιλάμε για δρόμους υψηλών ταχυτήτων. Είναι ένας συμβιβασμός που δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να κάνουμε και με τον δρόμο ανάμεσα στην πόλη και την θάλασσα. Το 'ξεσκίσαμε το βουνό, εξήγησε μου γιατί να μην γ@#$%ουμε ΚΑΙ την θάλασσα;' μόνο ως black humour μπορεί να το ξεστομίσει κανείς.
Η παραλιακή λεωφόρος της Αθήνας δεν έχει καμία σχέση με την Α.Ο. ούτε σε προδιαγραφές, ούτε σε χρήση. Και μόνο τρολάροντας θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο που στα 39 χιλιόμετρα μήκους του έχει συνολικά 26 απόλυτα ελεγχόμενες εισόδους εξόδους με... μια λεωφόρο με όρια ταχύτητας από 50 εως 90 χλμ/ώρα, που τέμνεται με πάνω από 100 στενάκια, 50 φανάρια και άλλες τόσες διαβάσεις για τα 14 χιλιόμετρα μήκους από το Καβούρι μέχρι το Τροκαντερό, και στα πεζοδρόμια της οποίας καθημερινά κυκλοφορούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Αν οι οδηγοί τηρούν τους νόμους όπως υποχρεούνται, τότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και ασφαλείς. Αν πάλι θέλουν να οδηγούν όπως περιέγραψε το παλικάρι πιο πάνω, το ατύχημα καραδοκεί. Φαντάζομαι ότι είναι σαφές ότι κανένας μ@λάκας δεν δικαιούται να εκφοβίζει με την λαμαρίνα του τον κόσμο που ποδηλατεί νόμιμα στο δεξί άκρο του δρόμου.
Υ.Γ. Χωρίς φυσικά να μπορώ να το αποδείξω, βάζω ευχαρίστως ένα στοίχημα τα πλούσια κατσαρά μαλλιά μου ότι κάποιοι από αυτούς που συμφωνούν με τον Kacey ότι οι ποδηλάτες δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να σταματήσουν στην άκρη της λεωφόρου 'δυο λεπτάκια' για να πάρουν τσιγάρα.
-
Ρε σεις εδω ο αλλος γραφει οτι θα πηγαινει οπως ΑΥΤΟΣ θεωρει σωστο ,ωστε να μην αργησει κ ετσι κ τυχει κ να σκοτωσει κανεναν ζμπουτσα του , ουτε φυλακη δεν θα παει ... (το οποιο οντως μπορει να ισχυει αλλα δεν το ξεστομιζεις καν..)
Αλλα ειπαμε οι νομοι ειναι λαθος , ας τους παραβαινουμε μπας κ αλλαξουν !!(παει για funniest..). -
Η Πειραιώς είναι ένας δρομος με αυξημενη κυκλοφορια, πολλη κινηση, μεγαλες ταχυτητες σε τμηματα (70 ή και 90 km/h). Οπως η παραλιακη, σημαντικος δρομος και αυτος αφου ενωνει τον Πειραια και πολλους δημους με το κεντρο. Αν κινείται ενας ποδηλατης εκει, δυσχεραινει την κυκλοφορια, και παρα πολυ μαλιστα αφου αφηνει μονο μια λωριδα.
Ποδηλατουμε εκει ή όχι;
-
Διαβαστε το σχετικα με τους δρομους.
http://www.bougatsas.gr/ta-nea-mas/apopseis/aftokinitodromos.html -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Η Πειραιώς είναι ένας δρομος με αυξημενη κυκλοφορια, πολλη κινηση, μεγαλες ταχυτητες σε τμηματα (70 ή και 90 km/h). Οπως η παραλιακη, σημαντικος δρομος και αυτος αφου ενωνει τον Πειραια και πολλους δημους με το κεντρο. Αν κινείται ενας ποδηλατης εκει, δυσχεραινει την κυκλοφορια, και παρα πολυ μαλιστα αφου αφηνει μονο μια λωριδα.Ποδηλατουμε εκει ή όχι;
Στελνεις την προγουμενη ημερα π.μ στον kacey κ αναμενεις..
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Η Πειραιώς είναι ένας δρομος με αυξημενη κυκλοφορια, πολλη κινηση, μεγαλες ταχυτητες σε τμηματα (70 ή και 90 km/h). Οπως η παραλιακη, σημαντικος δρομος και αυτος αφου ενωνει τον Πειραια και πολλους δημους με το κεντρο. Αν κινείται ενας ποδηλατης εκει, δυσχεραινει την κυκλοφορια, και παρα πολυ μαλιστα αφου αφηνει μονο μια λωριδα.Ποδηλατουμε εκει ή όχι;
Δεν την ξέρω καθόλου την Πειραιώς. Έχεις λόγους να θέλεις να κυκλοφορήσεις εκεί; Πρέπει να πας στην δουλειά σου; Αν ναι, και εφόσον δεν απαγορεύεται, φυσικά και θα ποδηλατήσεις. Και οι άλλοι οδηγοί οφείλουν να σου δείξουν την ίδια κατανόηση με αυτή που δείχνουν στους οδηγούς των μηχανημάτων έργου, και όλων των άλλων μηχανοκίνητων που πηγαίνουν αργά, ή σταματούν εντελώς για 2000 λόγους και πιάνουν 10απλάσιο όγκο στον δρόμο από εσένα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η απόφαση να αποκοπεί η πρόσβαση στο βουνό δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε απροβλημάτιστη... Είναι ένας συμβιβασμός που δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να κάνουμε και με τον δρόμο ανάμεσα στην πόλη και την θάλασσα. Το 'ξεσκίσαμε το βουνό, εξήγησε μου γιατί να μην γ@#$%ουμε ΚΑΙ την θάλασσα;' μόνο ως black humour μπορεί να το ξεστομίσει κανείς.
Τοσοι και τοσοι σταματανε παρανομα (ταξι, σε περιπτερο κλπ) και δημιουργουν προβλημα, οι ποδηλατες σας ενοχλησαν?
Α μαλιστα, δηλαδη στο πρωτο 'δεν θα γαμησουμε τη προσβαση στη θαλασσα επειδη γαμησαμε τη προσβαση στο βουνο', αλλα στο δευτερο 'ε αφου τοσοι γαμανε τη κυκλοφορια, μη γκρινιαζετε που τη γαμανε και οι ποδηλατες'. Ο-ΜΟΡ-ΦΑ.
Ρε σεις εδω ο αλλος γραφει οτι θα πηγαινει οπως ΑΥΤΟΣ θεωρει σωστο ,ωστε να μην αργησει κ ετσι κ τυχει κ να σκοτωσει κανεναν ζμπουτσα του , ουτε φυλακη δεν θα παει ... (το οποιο οντως μπορει να ισχυει αλλα δεν το ξεστομιζεις καν..)
Αλλα ειπαμε οι νομοι ειναι λαθος , ας τους παραβαινουμε μπας κ αλλαξουν !!(παει για funniest..).Φιλαρακι, δυο παρατηρησεις:
α) το 'και να φαω καποιον, ποινη με αναστολη θα μου ριξουν' πηγαινε ως απαντηση στην εξυπναδα του Λαππα αναφορικα με τη τυχη της κωλοτρυπας μου στη φυλακη που θα καταληξω...Αμα ζουσα και κυκλοφορουσα ετσι, τωρα θα ειχε γινει.
β) Δεν ξερω γιατι σου φαινεται παραλογο το οτι αν ενα νομο τον παραβιαζει η συντριπτικη πλειοψηφια των υποχρεων να τον τηρουν, μαλλον ο νομος ειναι λαθος, . Ειδικα απο τη στιγμη που συμφωνουμε οτι καποιοι νομοι μπορει να ειναι λαθος, δεν καταλαβαινω γιατι σου φαινεται τοσο παραξενο οτι μια ισχυρη ενδειξη οτι ενας νομος ειναι λαθος ειναι οταν κανενας δεν τον σεβεται. Και ναι, ενας καλος τροπος για να αλλαξει ενας νομος ειναι η μαζικη ανυπακοη.
-
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν δεν άλλαζες τα λόγια μου. Μπορεί να διαφωνούμε σχεδόν στα πάντα, αλλά σε αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Και για ακόμα μια φορά, ΟΧΙ, το ότι οι περισσότεροι γράφουν ένα νόμο στα @@ τους δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Οι περισσότεροι οδηγοί στην Ελλάδα παρκάρουν στα πεζοδρόμια. Δεν είναι λάθος ο νόμος που το απαγορεύει όμως. Έτσι έμαθαν μέσα από δεκαετίες απόλυτης ανυπαρξίας τιμωρίας και παραδειγματισμού.
-
καλα ρε; Δεν κουραστηκατε ακομα;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν δεν άλλαζες τα λόγια μου. Μπορεί να διαφωνούμε σχεδόν στα πάντα, αλλά σε αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε.Και για ακόμα μια φορά, ΟΧΙ, το ότι οι περισσότεροι γράφουν ένα νόμο στα @@ τους δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Οι περισσότεροι οδηγοί στην Ελλάδα παρκάρουν στα πεζοδρόμια. Δεν είναι λάθος ο νόμος που το απαγορεύει όμως. Έτσι έμαθαν μέσα από δεκαετίες απόλυτης ανυπαρξίας τιμωρίας και παραδειγματισμού.
Ε οχι και εγω αλλαξα τα δικα σου λογια...Εχω γαμηθει να λεω οτι μιλαω για συγκεκριμενο κομματι της παραλιακης που προσφερει (καλυτερη μαλιστα, κατ'εμε) εναλλακτικη στο ποδηλατη, και για 3-4 συγκεκριμενες διαβασεις που θεωρω προβληματικες, και εσυ λες οτι φωναζω 'να αποκλεισουμε τους ποδηλατες απο τη παραλιακη', οτι φωναζω 'να αποκλεισουμε τους πολιτες απο τη παραλια τους', και κατι για δικτατοριες των οχηματων στο οδικο δικτυο...
Αλλα για πες μου, τι ακριβως αλλαξα?
ΥΓ δεν παρκαρουν οι περισσοτεροι οδηγοι στα πεζοδρομια.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ΟΚ. Αρα εφόσον υπάρχει χώρος γιατί ο Λάππας και σια δεν ζητούν μια λωρίδα στο πεζοδρόμιο; Διότι ΟΚ μπορούν να πάνε στον δρόμο αλλά αφού υπάρχει δυνατότητα θα ηταν πιο λογικό να απαιτούν ποδηλατόδρομο στο πεζοδρόμιο.Sent from Corsair's brick
Μάλλον γιατί τελικά το θέμα δεν είναι να μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο αλλά το να μην χαλάνε τα αυτοκίνητα τη γειτονιά μας.
Είτε αυτό μεταφράζεται σε ησυχία, αξία ή οτιδήποτε άλλο. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
ΟΚ. Αρα εφόσον υπάρχει χώρος γιατί ο Λάππας και σια δεν ζητούν μια λωρίδα στο πεζοδρόμιο; Διότι ΟΚ μπορούν να πάνε στον δρόμο αλλά αφού υπάρχει δυνατότητα θα ηταν πιο λογικό να απαιτούν ποδηλατόδρομο στο πεζοδρόμιο.
Sent from Corsair's brick
Μάλλον γιατί τελικά το θέμα δεν είναι να μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο αλλά το να μην χαλάνε τα αυτοκίνητα τη γειτονιά μας και το χόμπυ μας.
Είτε αυτό μεταφράζεται σε ησυχία, αξία ή οτιδήποτε άλλο.Το διορθωσα.
-
Κάνετε λάθος. Ούτε γειτονιά μου είναι η παραλία (μακάρι να ήταν) ούτε το πολύ ποδήλατο κάνω. Μήνες έχω να το ξεσκονίσω, δυστυχώς. Το θέμα δεν είναι να μην χαλάνε τα αυτοκίνητα την γειτονιά ΜΑΣ. Αλλά να μην 'χαλάνε' KAMIA γειτονιά. Και για να γίνει αυτό, ο μόνος τρόπος είναι να πειστεί ο Έλληνας ότι δεν βολεύει να πάρει το ΙΧ του για να πάει στην πόλη, ότι είναι προτιμότερο να πάρει είτε το ποδήλατο, είτε τα ΜΜΜ.
Δεν παρκάρουν οι περισσότεροι οδηγοί στα πεζοδρόμια, Kacey; Really? Σίγουρα είμαστε σε διαφορετικές χώρες.
-
Για να πειστεί για κάτι πρέπει να ισχύει βέβαια.
Και στην Αθήνα, με την ευρύτερη έννοια, οι αποστάσεις δεν είναι μικρές και τα ΜΜΜ δεν λειτουργούν με το βέλτιστο τρόπο. -
Οι αποστάσεις πάντως δεν είναι μεγαλύτερες από ότι στο Μόχανο, στο Παρίσι, στην Βαρκελώνη κλπ. Και προφανώς για την ώρα το ΙΧ 'βολεύει' ακριβώς γιατί ολόκληρη η πόλη κάνει τα κέφια του εις βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Να έχετε υπόψη επίσης ότι σε καμία πόλη τα ΜΜΜ δεν δουλεύουν όσο τέλεια τα φαντασιωνόμαστε. Έχω φάει σημαντικότατες καθυστερήσεις περιμένοντας λεωφορεία και τραμ σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού.
-
Έχεις φάει 2.5 ώρες καθυστέρηση? Πόσες φορές σου έχει τύχει να χαλάσει το λεωφορείο στο εξωτερικό?
Πως θα πάω εγώ από Ασπρόπυργο στο waffle house?
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]