-
Κατ' αρχήν θα ήθελα να χαιρετίσω όλα τα μέλη του forum καθώς αυτό είναι το παρθενικό μου μήνυμα εδώ μέσα.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου μικρομεσαίου και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Το προηγούμενο αυτοκίνητο μου ήταν ένα opel corsa 1.4 3θ sport του 2007, το οποίο μου έκλεψαν πριν από 4 μήνες. Ευτυχώς αποζημιώθηκα από την ασφαλιστική αλλά επειδή τα πράγματα είναι λίγο σφιχτά, το διαθέσιμο budget μετά βίας αγγίζει τα 9 χιλιάρικα. Επίσης σκέφτομαι με την ευκαιρία να πάω σε λίγο μεγαλύτερη κατηγορία και με χαλάνε τα πεντάθυρα αμαξώματα (εξαιρούνται giulietta, leon). Τέλος απαραίτητα χαρακτηριστικά οι αξιοπρεπείς επιδόσεις και η ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.
Ψάχνοντας σε αγγελίες στο internet βρήκα αυτό
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1167646/
Ποιά είναι η γνώμη σας; Θεωρώ το focus από τα πιο αξιόπιστα, έχω ακούσει τα καλύτερα για οδική συμπεριφορά - τιμόνι, ενώ οι 115 ίπποι μου φαίνονται αρκετοί. Και όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι μοιάζει σε πολύ καλή κατάσταση (όσο μπορεί να κρίνει κανείς βέβαια από φωτό).
Περιμένω τα φώτα σας, οποιαδήποτε εναλλακτική με αυτά τα χαρακτηριστικά - budget καλοδεχούμενη! -
Κατ' αρχήν θα ήθελα να χαιρετίσω όλα τα μέλη του forum καθώς αυτό είναι το παρθενικό μου μήνυμα εδώ μέσα.
Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταχειρισμένου μικρομεσαίου και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Το προηγούμενο αυτοκίνητο μου ήταν ένα opel corsa 1.4 3θ sport του 2007, το οποίο μου έκλεψαν πριν από 4 μήνες. Ευτυχώς αποζημιώθηκα από την ασφαλιστική αλλά επειδή τα πράγματα είναι λίγο σφιχτά, το διαθέσιμο budget μετά βίας αγγίζει τα 9 χιλιάρικα. Επίσης σκέφτομαι με την ευκαιρία να πάω σε λίγο μεγαλύτερη κατηγορία και με χαλάνε τα πεντάθυρα αμαξώματα (εξαιρούνται giulietta, leon). Τέλος απαραίτητα χαρακτηριστικά οι αξιοπρεπείς επιδόσεις και η ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά.
Ποιά είναι η γνώμη σας; Θεωρώ το focus από τα πιο αξιόπιστα, έχω ακούσει τα καλύτερα για οδική συμπεριφορά - τιμόνι, ενώ οι 115 ίπποι μου φαίνονται αρκετοί. Και όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι μοιάζει σε πολύ καλή κατάσταση (όσο μπορεί να κρίνει κανείς βέβαια από φωτό).
Περιμένω τα φώτα σας, οποιαδήποτε εναλλακτική με αυτά τα χαρακτηριστικά - budget καλοδεχούμενη! -
Καλωσηρθες φιλε!!!
Απο τα κορυφαια στην κατηγορια του την τελευταια δεκαετια το φοκους! Αν σου φτανει η δυναμη και σου χρειαζονται οι χωροι του μικρομισαιου το βρισκω μια χαρα επιλογη.
Απο κει κ περα, αν θες κατι πιο 'σπιρτοζικο' και σε ικανοποιουν οι χωροι της αμεσως προγηουμενης κατηγοριας θα ελεγα να κοιταξεις για καποιο μικρο με τουρμπο οχι απαραιτητα με πολλα αλογα.
Ενα διολου τυχαιο παραδειγμα (καθως μου φαινεται πολυ πολυ προσεγμενο) http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1365175/
-
Πραγματικά θέλω να ανέβω κατηγορία, αν έψαχνα fiat θα μου έκανε περισσότερο κάτι τέτοιο (λίγο παραπάνω από το διαθέσιμο budget μοντέλο όμως 2009!)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1448081/
Θα είμαι ειλικρινής όμως και θα ομολογήσω ότι δεν εμπιστεύομαι τα ιταλικά αυτοκίνητα για αγορά μεταχειρισμένου. Άλλωστε η αγορά με τους δικούς της άγραφους 'νόμους', τους έχει ορίσει χαμηλότερες τιμές μεταπώλησης, άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα(;)
Δεν βάζω σε πρώτη προτεραιότητα την 'αξιοπιστία' (αλλιώς θα έπαιρνα μια από τις άπειρες corolla που υπάρχουν διαθέσιμες και θα καθάριζα) αλλά δε θέλω να γίνω αυτόπτης μάρτυρας των προβλημάτων που ακούγονται στα ιταλικά αυτοκίνητα. Στο design βέβαια οι Ιταλοί είναι χωρίς αντίπαλο. Τέλος όπως αρκετός κόσμος, είμαι ακόμα επιφυλακτικός απέναντι στα χαμηλού κυβισμού turbo τύπου tsi, multiair κτλ, ειδικά όταν μιλάμε για μεταχειρισμένο.
Πάντως οφείλω να παραδεχθώ ότι οι προκαταλήψεις μου ίσως να οφείλονται στο γεγονός ότι τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει ή ζήσει για αρκετό καιρό από φίλους και οικογένεια ήταν είτε γιαπωνέζικα είτε γερμανικά. Δεν ξέρω αν έχω παρωπίδες αλλά θέλω να ικανοποιηθώ με τα 9 χιλιάρικα που διαθέτω και να έχω και το κεφάλι όσο πιο ήσυχο γίνεται. -
Ο χρήστης decadancer έγραψε:
Περιμένω τα φώτα σας, οποιαδήποτε εναλλακτική με αυτά τα χαρακτηριστικά - budget καλοδεχούμενη!Φίλε, αφού γουστάρεις γερμανικά, είχες opel και δε θες corolla, πάρε ένα astra gtc 1.6 ατμόσφαιρα με αξιοπρεπείς επιδόσεις και ενδιαφέρουσα οδική συμπεριφορά...
-
Σίγουρα καλή επιλογή και το Astra Gtc, οριακά μέσα στο budget μου. Μεταξύ Focus - Astra ποιό θα διαλέγατε και γιατί; Έχω γράψει παραπάνω ποιές είναι οι προτεραιότητές μου.
-
Μιλώντας πάντα για 1600, τότε Focus. Ανώτερο σε αρκετούς τομείς από το Astra H (ειδικά σε οδική συμπεριφορά-άνεση-οδηγική ευχαρίστηση, τιμόνι, κιβώτιο, μάλλον καλύτερο μοτέρ, καλύτεροι χώροι, ισοδύναμα σε ποιότητα, ίσως ελαφρώς καλύτερο το Focus & σε αξιοπιστία). Ό,τι & να βρεις, πρόσεξε μην είναι πρώην νοικιάρικο ή leasing.
Astra H 1.6 οδηγώ...
Αγορά Μεταχειρισμένου Μικρομεσαίου