-
αλανια...γνωριζετε μήπως καποιο κατάστημα στην Αθηνα που να έχει lokaterm ή εστω thorma?
-
Αυτες οι σομπες που συνδεονται στο καλοριφερ τι βαθμο αποδοσης, αξιοπιστιας και Value fo money τις βάζετε? Απο παλια οταν ακουγα τζακι που συνδεεται στο καλοριφερ και θελει σωληνωσεις κυκλοφορητες κλπ κλπ τρομαζα στην ιδεα να το εχω στο σαλονι μου. Οι σομπες αυτες διαφερουν ή χρειαζονται μηχανοστασιο για να λειτουργησουν? για τη συνδεση, σε ποιο σημειο του κυκλωματος πρέπει να συνδεθουν? Πχ σε χωρο όπου είναι τερμα γραμμης σε μονωσωληνιο με χαλκό, ( χωρις κεντρικο συλλεκτη γραμμων δηλαδη) συνδεεται ή πρεπει να είναι όσο ποιο κοντα στο λέβητα? το νερο ζεστο θα κυκλοφορει και απο το λέβητα ή 'φτιαχνουμε' bypass?
-
Ποιές είναι 'αυτές οι σόμπες'?
Ο χρήστης mimisgioulekas έγραψε:
αλανια...γνωριζετε μήπως καποιο κατάστημα στην Αθηνα που να έχει lokaterm ή εστω thorma?Θα μάθω κ θα σου πω το πρωί.
-
εμενα λες? γενικα αναφερομαι στις ενεργειακες με τη δυνατοτητα αυτη. Αν αξιζουν.
Για δωσε μας το φωτα σου ililias -
καλησπερα κι απο μενα.
παρακολουθω το forum εδω και 20 μερες περιπου. διαβασα και τις 62 σελιδες και πραγματικα εμεινα αφωνος απο τις γνωσεις σας.
ο δικος μου καημος επικεντρωνεται στο εξης. προσπαθω (οπως και η πληοψηφια) να ζεστανω τον χωρο μου χωρις πετρελαιο. μιλαω για ενα διωροφο σπιτι το οποιο συνδεεται με εσωτερικη σκαλα. ο ενας χωρος ειναι περι των 65 τ.μ. (37 ενιαιο + 2 υ/δ) και ο ετερος γυρω στα 90 (σοφιτα με 4 μ υψος ο κορφιατης). την σοφιτα δεν με ενδιαφερει να ζεσταθει απολυτα, απλα να ¨σπασει¨.
ειδα σημερα στον καρπετη (ελεω ililia και μιας και μενω κοντα) τα εξηςhttp://www.karpetis.gr/greek/ProductDet.asp?PID=561&CatID=333&CatPosition=0
http://www.karpetis.gr/greek/ProductDet.asp?PID=564&CatID=333&CatPosition=0
ή ακομα και αυτο
http://www.karpetis.gr/greek/ProductDet.asp?PID=559&CatID=338&CatPosition=342οντως θα μου αρεσε η ιδεα του φουρνου. τι ομως θα μπορουσε να καλυψει, οσο το δυνατον καλυτερα τον χωρο μου?
Ειμαι σιγουρος πως οι γνωσεις και η εμπειρια σας θα βοηθησουν στην επιλογη μου
ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη αν σας κουρασα -
σου είπε τιμες με φπα για αυτες που σου έδειξε?
-
βεβαια. η κ-920 1.750, η siera 2.100 περιπου και το τζακι 1650. χωρις φπα, καπνοδοχους, εργατικα κλπ
-
τα εργατικα καλυτερα να τα κάνεις μόνος σου...
εμενα μου είπαν πως αυτό το διάστημα δεν μπορουν να κανουν οι ιδιοι την εγκατασταση...καλυτερα θα στα πει μάλλον ο ililias...όταν τα δει...
από μπάντζετ μεχρι πόσα θες να διαθέσεις δεν μας είπες μόνο...
-
τα εργατικα καλυτερα να τα κάνεις μόνος σου...
δυσκολακι.η εξωτερικη καμιναδα ειναι 5 μετρα για να περασει τα κεραμιδια + 4 μετρα για να φτασω στην εξοδο του μπουριου = 9 δεν εχω τροπο να φτασω εκει πανω
εμενα μου είπαν πως αυτό το διάστημα δεν μπορουν να κανουν οι ιδιοι την εγκατασταση...
κι εμενα μου εδωσαν μεχρι πριν τις γιορτες
καλυτερα θα στα πει μάλλον ο ililias...όταν τα δει...
μακαρι
από μπάντζετ μεχρι πόσα θες να διαθέσεις δεν μας είπες μόνο...ξεκινησα πριν 2 μηνες την ερευνα απο 600-700
ανεβηκα για λιγο στα 2000
αλλα τωρα ανακαλυπτω πως θα χρειαστω 3500-4000
οπως λεει και ο ililias, ειναι επενδυση -
αααααααα νταξ...
κι εγω που νόμιζα πως ξέφυγα εγώ!!!
εγω ξεκίνησα από 150-180...
πήγα στα 300
αλλά με μπουριά και όλα τα συναφη αν μου βγει κανα 500αρι καλα θα ειναι!!! -
ειναι μεγαλος ο χωροσ μου και προσπαθω να κανω το καλυτερο. αλλωστε θα ειναι για πολλα χρονια. δεν θελω να ξαναψαχτω σε 2-3 χρονια
-
γεια σας και από μένα, ψάχνω για ξυλόσομπα, αλλά εδώ στην επαρχία που μένω έχουν γίνει ανάρπαστες. Προ καιρού πήγα σε έναν έμπορο που πουλούσε τις βουλγάρικες (Prity), τον ρωτάω τι σόμπες είναι αυτές και μου λέει αυστριακές. Προχτές πήγα σε έναν άλλον που είχε μία metalec Bitola (σκοπιανή), τον ρωτάω από που είναι και μου λέει και αυτός αυστριακή!! Δεν τους είπα τίποτα, τους θεώρησα αναξιόπιστους και έφυγα. το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει και άλλους. Σε εργοστάσια που πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι στέλνουν στους εμπόρους τους και όχι σε ιδιώτες. Ο Καρπέτης στέλνει αλλά είναι ακριβές για μένα, (σόμπες με φούρνο), το σκέφτομαι.. Έναν Γκέκα που φτιάχνει σόμπες στη Θεσσαλονικη τον ξέρει κανείς; τι λεει; Η Θερμική; αξιόπιστη; η Βιοβάς; ή είναι σαν τις βουλγάρικες και τις σκοπιανές; Διαθέτω μέχρι 700 ευρώ. τι λέτε;
-
Ο χρήστης CHANIOT έγραψε:
τι λέτε;'Παίζει' να περάσεις μια βόλτα από τον Πύργο?
-
Ο χρήστης geofust έγραψε:
ειναι μεγαλος ο χωροσ μου και προσπαθω να κανω το καλυτερο. αλλωστε θα ειναι για πολλα χρονια. δεν θελω να ξαναψαχτω σε 2-3 χρονιαΘέλεις οπωσδήποτε σόμπα? Με τόσα χρήματα φτιάχνεις καλό τζάκι!
Συμπαθάτε με παιδιά, καίγεται ο κ@λος μου. Θα επανέλθω το συντομότερο, υπόσχομαι. -
Εχω κολλησει με τον ξυλοφουρνο. εχω κολλησει με το.....γιουβετσακι. Το ξερω πως θα χασω σε θερμιδικη ισχυ, αλλα νομιζω πως θα κερδισω κατι και απο την καταναλωση ρευματος. Η συζυγος παλι, κολλησε νε το ντιζαιν της siera. Αντε τωρα να της βαλεις στο μυαλο οτι η Κ-920 καλυπτει περισσοτερο χωρο και κανει πιο πολυ οικονομια. Ή μηπως κανω λαθος?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
τι λέτε;
'Παίζει' να περάσεις μια βόλτα από τον Πύργο?
Όχι δυστυχώς, μου πέφτει μακρυά. Στη Θεσσαλία είμαι. Σκέφτομαι και τη λύση για σόμπα που θα συνδεθεί με το καλοριφέρ. Δεν γνωρίζω πόσο μπελαλίδικο είναι αυτό. Επίσης το σπίτι που μένω είναι μονοκατοικία που νοικιάζω. Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε ποιες σελίδες συζητήθηκε το θέμα με τις σόμπες νερού; π.χ. η ΕΝ600 της Βιομετάλκο;
-
Ο χρήστης CHANIOT έγραψε:
τι λέτε;
'Παίζει' να περάσεις μια βόλτα από τον Πύργο?
Όχι δυστυχώς, μου πέφτει μακρυά. Στη Θεσσαλία είμαι. Σκέφτομαι και τη λύση για σόμπα που θα συνδεθεί με το καλοριφέρ. Δεν γνωρίζω πόσο μπελαλίδικο είναι αυτό. Επίσης το σπίτι που μένω είναι μονοκατοικία που νοικιάζω. Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε ποιες σελίδες συζητήθηκε το θέμα με τις σόμπες νερού; π.χ. η ΕΝ600 της Βιομετάλκο;
Λογικα θα μπορει να στην στειλει με μεταφορικη.
-
Εννοούσα να έλθει να δει, να του λυθούν οι απορίες.
γιατι προτεινεις καλυτερα ενα ενεεργειακο τζακι απο μια ενεργειακη σομπα....?Γιατί έχει μεγαλύτερο θάλαμο καύσης κ περισσότερη ισχύ. Αν μιλάμε για οικονομικές κατασκευές οι σόμπες είναι μονόδρομος, όταν όμως τα ποσά ανεβαίνουν το τζάκι μπαίνει για τα καλά στο κάδρο.
Για τις φτηνές σόμπες, το θέμα δεν είναι ποιά μαγαζιά τις φέρνουν αλλά ποιά τις έχουν τώρα. Είπαμε, οι Βούλγαροι κλπ Βαλκάνιοι ξεπούλησαν στην Ελλάδα φέτος. Γι' αυτό δεν απάντησα ακόμα.Σκέφτομαι και τη λύση για σόμπα που θα συνδεθεί με το καλοριφέρ. Δεν γνωρίζω πόσο μπελαλίδικο είναι αυτό. Επίσης το σπίτι που μένω είναι μονοκατοικία που νοικιάζω. Μπορεί κάποιος να με παραπέμψει σε ποιες σελίδες συζητήθηκε το θέμα με τις σόμπες νερού; π.χ. η ΕΝ600 της Βιομετάλκο;
Μια κ αναφέρεις ότι το σπίτι το νοικιάζεις, θα πω ότι δεν το λες κ απλό να αλλάξεις την εγκατάσταση θέρμανσής του!
Για σόμπες νερού σαν αυτές που αναφέρεις δεν νομίζω να συζητήσαμε. Θέλεις σόμπα ξύλου, ή πέλλετ? Είπες ξύλου στην αρχή, ρώτησες για έναν σωρό κατασκευές, είπες για φούρνο κ τώρα για νερού. Δύσκολο να τα εξαντλήσουμε όλα αυτά 'μέσ' την τούρλα του Σαββάτου' που λέγαν οι παλιοί. -
Εχω κολλησει με τον ξυλοφουρνο. εχω κολλησει με το.....γιουβετσακι. Το ξερω πως θα χασω σε θερμιδικη ισχυ, αλλα νομιζω πως θα κερδισω κατι και απο την καταναλωση ρευματος. Η συζυγος παλι, κολλησε νε το ντιζαιν της siera. Αντε τωρα να της βαλεις στο μυαλο οτι η Κ-920 καλυπτει περισσοτερο χωρο και κανει πιο πολυ οικονομια. Ή μηπως κανω λαθος?Θεωρώ ότι σαν σόμπες είναι σχεδόν ισάξιες, αλλά σαν αισθητική δεν έχουν καμία σχέση!
Η μια είναι μαντεμένια Ελληνική, με την γνωστή αισθητική του μαντεμιού, κ η άλλη μεταλλική Ισπανική, με την αισθητική ... του μέταλλου.
Εντάξει, μεταξύ μας, χωρίς η άλλη να είναι κακή σόμπα, η απόδοση της μαντεμένιας 'σκοτώνει'... -
Εχω κολλησει με τον ξυλοφουρνο. εχω κολλησει με το.....γιουβετσακι. Το ξερω πως θα χασω σε θερμιδικη ισχυ, αλλα νομιζω πως θα κερδισω κατι και απο την καταναλωση ρευματος. Η συζυγος παλι, κολλησε νε το ντιζαιν της siera. Αντε τωρα να της βαλεις στο μυαλο οτι η Κ-920 καλυπτει περισσοτερο χωρο και κανει πιο πολυ οικονομια. Ή μηπως κανω λαθος?http://www.in2life.gr/home/buy/articles ... nglepage=1
Επειδη πιστευω οτι ταιριαζει καλυτερα στο σπιτι σου το ενεργειακο τζακι .
Ξυλόσομπα