-
Ο χρήστης LLLEFTERIS έγραψε:
Βαζω το σχεδιο του σπιτιου για να καταλαβεις οτι ηταν δυσκολο να την βαλω καπου αλλου γιατι δεξια αριστερα εχω σπιτια και μπρος πισω τεντες αρα δυσκολο να βγαλω καμιναδα απο βεραντα και το μοναδικο σημειο ηταν να την βγαλω στην σκαλα και να κανω μια τρυπα στο κορφιατη να βγει πανω.Την εβαλα εκει για να ειναι ποιο κεντρικα στο σπιτι και να εχω ζεστη στα παιδικα δωματια πρωτα την ειχα εκει που ειναι το μπλε τετραγωνο διπλα απο την κυρια εισοδο η μαλλον δεν ειχα αυτη αλλα μια τζακοσομπα που την εδωσα και πηρα αυτη που βλεπεις στην φωτογραφια την ABX
Ναι οκ,ετσι λογικο φαινεται...
Σημερα με ενεργειακο τζακι-καλοριφερ,θερμοκρασια εξωτ.6-8,εσωτ.19,αλλα ζοριστηκε και ταϊστηκε αρκετα..... -
Εβαλα ακομα ενα κομματι καμιναδα μονωμενο και πλεον ειναι 4 μετρα και δουλευει σουπερ.
-
Καλησπερα....δεν ξερω αν ειναι ακομη ανοιχτη η συζητηση μετα απο 5 χρονια, αλλα ειπα να δοκιμασω...
Σκεφτομαι να αγορασω ξυλοσομπα ως πηγη κυριας θερμανσης στο σπιτι.
Περιπου 130 τ.μ στον 1 οροφο, με εναν ακομα οροφο απο πανω..
Το μπατζετ ειναι περιορισμενο και η μονη λυση που εχω βρει μετα απο ψαξιμο ειναι μια plamen glass franklin μαντεμενια απο το praktiker. Kαι οταν λεω μονη λυση, εννοω οτι τα praktiker θα μου κανουν πλανο δοσεων χωρις πιστωτικη καρτα...η σομπα κοστιζει 599...
Αυτο που με αγχωνει ειναι η καμιναδα... απο οτι εψαξα και οπως προτεινατε και οι περισσοτεροι σε αυτο το φορουμ, παω για μονου τοιχωματος μεσα 1-1,5μ καθετα πανω απο την σομπα, 45 μοιρες εξω απο τον τοιχο και μετα παλι καθετα διπλου τοιχωματος ομως εναν οροφο πανω συν ενα μετρο πανω απο την ταρατσα (υπολογιζω γυρω στα 5μ).
Οι μεσα οκ, μπορω να τους αντεξω οικονομικα. Οι εξω παμε για καμια 170αρα μονο οι σωληνες χωρις τα στηριγματα, το ταυ αποστραγγισης και το καπελο...Και αυτα τα σηκωνω οικονομικα..
Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι δυστυχως δεν μπορω να κανω την εγκατασταση μονος μου...και ψαχνω να βρω εναν μαστορα που να ξερει τι κανει και αν χρειαζεται καπου αλλαγη να την κανουμε..
Περιττο να σας πω οτι θα ηθελα να ειναι και λογικος στις τιμες εγκαταστασης, νομιζω ολοι μας αυτο θελουμε...Αν εχετε καποιον μαστορα να προτεινετε για να μου κανει καποια προσφορα, θα το εκτιμουσα παρα πολυ...το σημειο που θα βγει εξωτερικα η καμιναδα ειναι δυσπροσιτο..οποιαδηποτε παρατηρηση ειναι ευπροσδεκτη...περιοχη αθηνα
Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια
Ξυλόσομπα