-
Ο χρήστης αντωνιου έγραψε:
φτηνές μπρικέτες στην Aθήνα ?
οποίος ξέρει που μπορώ να βρω μπικέτες σε καλή τιμή στην Αθήνα ας στείλει ένα ΠΜ
ευχαριστώ
οχι ΠΜ θελουν να μαθουν κιαλλοι
Σωστός!!!!
-
Ο χρήστης gtsit έγραψε:
... Στην έξοδο της σομπας κουμπώνει πάνω το εμαγιέ μπουρί. Εκεί λοιπόν αναπτύσεται πολύ μεγάλη θερμοκρασία όταν φουντώνεις την σόμπα και λιώνει χρώμα από το εμαγιέ μπουρί στην άκρη του και στάζει. ...Έβαλες ένα σύστημα θέρμανσης για το σπίτι σου κ τσιγκουνεύτηκες να πάρεις καλά μπουριά για μέσα, τουλάχιστον? Για μένα, άλλαξε τα εμαγιέ μπουριά.
Παιδια γεια σας. κανω τωρα εγκατασταση μιας μαντεμενιας ξυλοσομπας 10 κw ,με χρηση της πισω εξοδου της σομπας. Η απορια μου ειναι , ποση αποσταση πρεπει να απεχει το πισω μερος της σομπας απο τον τοιχο ( δεν υπαρχουν αλλα ευφλεκτα υλικα ). περιμενω τις γνωσεις σας.
Όσο σε βολεύει, αλλά βάλε μια πλάκα μονωτικό στον τοίχο.
οποίος ξέρει που μπορώ να βρω μπικέτες σε καλή τιμή στην Αθήνα ας στείλει ένα ΠΜ
Τι εννοείς(τε) 'καλή τιμή'?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τι εννοείς(τε) 'καλή τιμή'?
όσο φτηνότερα τόσο καλύτερα, για καλής ποιότητας μπρικέτες
και λέω καλές τιμές γιατί έχω βρει από 280 μέχρι και 540 ο τόνος
αυτές με τα 540 μαλον θα είναι από τίμιο ξύλοακόμα και σε ίδιες επώνυμες μπρικέτες υπάρχουν μεγάλες διάφορες τιμής από εμπόρο σε εμπόρο
-
Ηλια , τι εννοεις λεγοντας , να βαλω μια πλακα μονωτικο στον τοιχο.Γινε πιο σαφης με περισσοτερες λεπτομεριες. Απο τι υλικο θα ειναι η πλακα , ωστε να μετριαστει το πυρωμα του τοιχου.
-
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
Ηλια , τι εννοεις λεγοντας , να βαλω μια πλακα μονωτικο στον τοιχο.Γινε πιο σαφης με περισσοτερες λεπτομεριες. Απο τι υλικο θα ειναι η πλακα , ωστε να μετριαστει το πυρωμα του τοιχου.Θα μπορούσε να είναι μια λαμαρίνα στηριγμένη στον τοίχο με ούπα, κ κανα παξιμάδι από πίσω για να μην εφάπτεται στον τοίχο, αλλά να έχει μιαν απόσταση να κυκλοφορεί αέρας (νάτο το μονωτικό).
Ή ένα φύλλο πετροβάμβακα (με ή χωρίς επένδυση αλουμινίου, αν χωρίς συνδυάζεται κ με την λαμαρίνα), φτηνό κ αποδοτικό.
Ή μια μονωτική πλάκα τύπου isol, promat κλπ, τις βρίσκεις παντού, με κανα 15άρι - 20 Ε περίπου.
Θα μπορούσες, επίσης, να κολλήσεις στον τοίχο πυρότουβλα.
Κάμποσες λύσεις, έ? -
... Στην έξοδο της σομπας κουμπώνει πάνω το εμαγιέ μπουρί. Εκεί λοιπόν αναπτύσεται πολύ μεγάλη θερμοκρασία όταν φουντώνεις την σόμπα και λιώνει χρώμα από το εμαγιέ μπουρί στην άκρη του και στάζει. ...
Έβαλες ένα σύστημα θέρμανσης για το σπίτι σου κ τσιγκουνεύτηκες να πάρεις καλά μπουριά για μέσα, τουλάχιστον? Για μένα, άλλαξε τα εμαγιέ μπουριά.
ilias πολύ large σε κόβω και είρωνα........... ναι μεγάλε τσιγγουνεύτηκα γιατί είμαι με 3 euro στην τσέπη και δεν έχω ούτε βενζίνα να βάλω στο αυτοκινητό μου. Έχεις να προτείνεις κάποια λύση? Αν ναι οκ. Αν όχι τουλάχιστον μην ειρωνεύεσαι. Την ξυλόσομπα δεν την έβαλα για πολυτέλεια. Αν ήθελα πολυτέλειες θα έβαζα πετρέλαιο.......... Τόσα χρόνια που οι παππούδες μας έβαζαν ξυλόσομπες εμαγιέ μπουριά είχαν. Δεν θυμάμαι να υπήρχαν ινοξ τότε. Και ξαναρωτάω με αυτά τα δεδομένα έχεις να προτείνεις κάτι?? Άντε γιατί ορισμένοι σε τόσο χαλεπούς καιρούς δεν καταλαβαίνω πως την έχουν δει.................
-
Ο χρήστης gtsit έγραψε:
... Στην έξοδο της σομπας κουμπώνει πάνω το εμαγιέ μπουρί. Εκεί λοιπόν αναπτύσεται πολύ μεγάλη θερμοκρασία όταν φουντώνεις την σόμπα και λιώνει χρώμα από το εμαγιέ μπουρί στην άκρη του και στάζει. ...
Έβαλες ένα σύστημα θέρμανσης για το σπίτι σου κ τσιγκουνεύτηκες να πάρεις καλά μπουριά για μέσα, τουλάχιστον? Για μένα, άλλαξε τα εμαγιέ μπουριά.
ilias πολύ large σε κόβω και είρωνα........... ναι μεγάλε τσιγγουνεύτηκα γιατί είμαι με 3 euro στην τσέπη και δεν έχω ούτε βενζίνα να βάλω στο αυτοκινητό μου. Έχεις να προτείνεις κάποια λύση? Αν ναι οκ. Αν όχι τουλάχιστον μην ειρωνεύεσαι. Την ξυλόσομπα δεν την έβαλα για πολυτέλεια. Αν ήθελα πολυτέλειες θα έβαζα πετρέλαιο.......... Τόσα χρόνια που οι παππούδες μας έβαζαν ξυλόσομπες εμαγιέ μπουριά είχαν. Δεν θυμάμαι να υπήρχαν ινοξ τότε. Και ξαναρωτάω με αυτά τα δεδομένα έχεις να προτείνεις κάτι?? Άντε γιατί ορισμένοι σε τόσο χαλεπούς καιρούς δεν καταλαβαίνω πως την έχουν δει.................
Κουλαρε λιγο.Ρωτησες,σου απαντησε.Αν δεν σου αρεσει η απαντηση προσπερασε .
-
Δεν ειρωνεύομαι, καθόλου μάλιστα: Υπάρχει inox μπουρί με κανα 10 - 15 Ε το μέτρο, ίσως κ λιγότερο για την δική σου διάσταση, ένα ή δύο χρειάζεσαι, άσε που με την αλουμινοταινία κ όλα τα υπόλοιπα που πήρες μάλλον τα λ7 τα πλήρωσες.
ΑΝ είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις τι γράφουμε εδώ μέσα κάπου θα τα είχες δει. Τώρα τι να σου πω, να ξηλώσεις τα πάντα?
Κ, τουλάχιστον, ας ρωτούσες πριν κάνεις την κίνηση. Ή, άντε, την έκανες, δεν κάνεις τουλάχιστον το παράπονο σ' αυτόν που σου τα πούλησε?
Άκου ειρωνεύομαι... -
Δεν ειρωνεύομαι, καθόλου μάλιστα: Υπάρχει inox μπουρί με κανα 10 - 15 Ε το μέτρο, ίσως κ λιγότερο για την δική σου διάσταση, ένα ή δύο χρειάζεσαι, άσε που με την αλουμινοταινία κ όλα τα υπόλοιπα που πήρες μάλλον τα λ7 τα πλήρωσες.
ΑΝ είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις τι γράφουμε εδώ μέσα κάπου θα τα είχες δει. Τώρα τι να σου πω, να ξηλώσεις τα πάντα?
Κ, τουλάχιστον, ας ρωτούσες πριν κάνεις την κίνηση. Ή, άντε, την έκανες, δεν κάνεις τουλάχιστον το παράπονο σ' αυτόν που σου τα πούλησε?
Άκου ειρωνεύομαι...Δλδ τα εμαγιε είναι άχρηστα? Για να καταλάβω. Γιατί τόσα χρόνια όπου πήγαινα και έβλεπα σόμπες, με εμαγιέ μπουριά τις έβλεπα με τελευταία φορά στο χωριό της γυναίκας μου. Για τα ινοξ πρώτη φορά άκουσα πρόσφατα στην περίπτωση σόμπας, πριν από λίγο καιρό και σε αυτό το φορουμ. Σε ενημερώνω λοιπόν πως πήρα προσφορά για ινοξ μονωμένα και μου ζητήσανε 490euro για τα μπουριά και 100euro εργασία. Κατάπια τη γλώσσα μου στη φάση που βρίσκομαι. Αντίθετα τα απλά μπουριά δε μου κοστίσανε πάνω από 30euro μαζί με τα στηρίγματα. Εμαγιέ μέσα, γαλβανιζέ έξω. Μιλάμε συνολικό μήκος γύρω στα 4,5 μέτρα μπουριά αφού είμαι στο τελευταίο όροφο και από πάνω έχω ταράτσα. Την σόμπα την έχω κάψει και μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν έχω σκοπό να τα καθαρίζω. Αλλά στο τέλος κάθε σεζόν να τα αντικαθιστώ με κανούργια. 30euro έχουν. Μπορεί λοιπόν στο τέλος της σεζόν τώρα που το ξέρω να βάλω ινοξ την πρώτη γωνία που ενώνεται στην έξοδο της σόμπας. Μέχρι τότε όμως? Και ρωτώ. Το εμαγιέ κάποιος μου είπε πως έχει ειδικό βερνίκι πάνω το οποίο θα καεί και θα σταματήσει το φαινόμενο. Ισχύει?? Αλουμινοταινία δε θα χρειαστώ έτσι και αλλιώς και στο ίνοξ? Υπάρχει κάποια που να καίγεται δυσκολότερα? Γιατί η κλασσική στο σημείο εκείνο μυρίζει. Ή μήπως θα σταματήσει να μυρίζει και αυτή μετά από λίγο καιρό? Τέλος έψαξα για σιλικόνες αλλά όσες βρήκα και ήταν πυράντοχες γίνονται σαν τσιμέντο όταν στεγνώνουν και έτσι μπορεί να κάνω ζημιά στη σόμπα όταν θα προσπαθήσω να βγάλω το μπουρί.
Το ειρωνεύεσαι έχει να κάνει με τον χαρακτηρισμό τσιγκουνεύομαι...... Πιστεψέ με ποτέ δεν υπήρξα τσιγγούνης. Ας όψεται η γαμ...... η ανάγκη. Αν μπορείς να βοηθήσεις καλώς. Αλλιώς τα περί τσιγγουνιάς άστα γιατί ζούμε σε πολύ δύσκολους καιρούς. Και ναι αυτά τα 15euro στα οποία αναφέρεσαι σε εκείνη τη φάση μπορεί να ήταν και τα ψώνια μου από το σουπερ-μάρκετ για να περάσω την βδομάδα μου. Όσο και αν σου φαίνεται υπερβολή αυτό.......
-
Τα εμαγιέ του τότε, που κοκκίνιζαν αλλά το εμαγιέ έμενε εκεί, καμία σχέση δεν έχουν με το μπουρί που πήρες.
Δεν μίλησα για μονωμένα inox, για απλά inox μίλησα, για μέσα στο σπίτι σου. Εφαρμόζουν καλά, δεν χρειάζεται αλουμινοταινία.
Και, μια και έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, τελικά για οικονομία μίλησα. Αλλά, όπως είπαμε, κατόπιν εορτής.
Θα σου (ξανα)πρότεινα να ρωτήσεις εκεί που τα πήρες, αυτός ξέρει τι μπουριά σου έδωσε κ πότε το 'εμαγιέ' θα σταματήσει να στάζει κ να μυρίζει. Το μόνο που θα μπορούσα εγώ να σου πω, είναι άναψε την σόμπα όσο συχνότερα μπορείς τώρα που δεν κάνει πολύ κρύο, για να ξεμυρίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Κ, αφού υπάρχει πρόβλημα, άλλαξέ τα μια κ καλή του χρόνου.
Κ μην αρπάζεσαι έτσι εύκολα, ό, τι δυσκολία κ αν περνάς, υπάρχει εκεί έξω κόσμος που περνάει χειρότερα. Ψυχραιμία.edit
Για να σου δώσω μια ιδέα, υπάρχει αλουμινοταινία που κοστίζει 2 Ε κ άλλη που κοστίζει 12. Η μία είναι κάτι σαν αλουμίνιο που καίγεται, η άλλη καθαρό αλουμίνιο που δεν καίγεται. Κ οι 2 είναι άχρηστες για την σόμπα, άσε που είναι κ αντιαισθητικές, ενώ η μαντεμόκολλα (η σιλικόνη που ανέφερες) γίνεται μεν 'σαν τσιμέντο', αλλά σπάει σαν γυαλί αν την κουνήσεις. -
Ηλια σ ευχαριστω για τις πληροφοριες σχετικα με την μονωση του τοιχου. για πεσ μου κατι αλλο:
Oταν λες μαντεμοκολλα , εννοεις την μαγκανεζα ;Εχω παρει απ αυτη. ποιες ιδιοτητες εχει; Για να στεγνωσει και να γινει σκληρη , πρεπει να αναψει η σομπα; Η μηπως γινεται σαν λαστιχο. ειπες στον προηγουμενο φιλο οτι σπαει σαν γυαλι με το κουνημα οποτε ειναι ευκολο να γινει αποσυναρμολογηση της καμιναδας. Δεν πιστευω να θελω τροχο για να βγαλω το μπουρι πανω απο τη σομπα -
help με τα μπουριά
λοιπόν η σόμπα πέρνει 12cm μπουρί (μαλον θα της βάλω 13αρι) και
στο φωταγωγό υπάρχει παλιά καμινάδα αμιάντου 13cm αλλά στην αρχή της (το πρώτο κομάτι περίπου ένα μέτρο) είναι 14.5cm και μετά στενεύει στα 13cmθα υπάρχει πρόβλημα ?
αν βάλω μέσα στη παλιά καμινάδα ένα μέτρο 13αρι μπουρί (στο κομάτι που είναι πιο φαρδιά) θα είναι καλύτερα ?ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια
-
Ο χρήστης ΝΗΣΙΩΤΗΣ έγραψε:
Ηλια σ ευχαριστω για τις πληροφοριες σχετικα με την μονωση του τοιχου. για πεσ μου κατι αλλο:
Oταν λες μαντεμοκολλα , εννοεις την μαγκανεζα ;Εχω παρει απ αυτη. ποιες ιδιοτητες εχει; Για να στεγνωσει και να γινει σκληρη , πρεπει να αναψει η σομπα; Η μηπως γινεται σαν λαστιχο. ειπες στον προηγουμενο φιλο οτι σπαει σαν γυαλι με το κουνημα οποτε ειναι ευκολο να γινει αποσυναρμολογηση της καμιναδας. Δεν πιστευω να θελω τροχο για να βγαλω το μπουρι πανω απο τη σομπαΌχι τροχό ρε συ στην σόμπα, κομπρεσεράκι θέλεις κ καθάρισες.
Στεγνώνει σύντομα, δεν χρειάζεται φωτιά και ναι, γίνεται σκληρή κ σπάει εύκολα.
-
Ερώτηση. Στο ΗΤΑ στο τέλος είχα το εξής πρόβλημα. Το τελευταίο μπουρί στο κάθετο τμήμα ήθελα να μπει ανάποδα με το αρσενικό προς τα κάτω (για υγροποιήσεις). Έλα ντε όμως που το ΗΤΑ ήταν και αυτό θηλυκό και δεν κούμπωνε με τίποτα με το θηλυκό του μπουριού όσο και να πίεζα για να μαζέψω το μπουρί και να χωρέσει στο θηλυκό του ΗΤΑ. Υπάρχουν αρσενικά ΗΤΑ? Όσα έχω δει είναι θηλυκά. Για αυτό ρωτάω. Μιλάω για γλαβανιζέ μπουριά για έξω.
-
Ηλια τι θερμοκρασιες μπορει να φτασει το εσωτερικο μιας σομπας ή τζακιου, στην εστια της φωτιας? Το τζαμι λενε ειναι πυραντοχο και αντεχει μεχρι 750 βαθμους. Υπαρχει περιπτωση να φτασουν τετοιες θερμοκρασιες? Και αν φτασουν, το τζαμι πως αντιδραει, λιωνει ή σπαει? Τα μαντεμια και τα λοιπα μεταλλα ή κολλησεις αντεχουν υψηλες αντιστοιχες θερμοκρασιες?
-
Είναι κεραμικό κ όχι γυαλί, σκέψου δλδ τις κεραμικές εστίες της κουζίνας, αντέχει σε θερμικό σοκ μέχρι 800 βαθμούς, λιώνει πολύ ψηλότερα.
Βέβαια, δεν έχουν όλες οι σόμπες κ όλα τα τζάκια το ίδιο 'τζάμι'.
Το εσωτερικό σε σόμπες / τζάκια πυρόλυσης φτάνει τους 600 - 800 κελσίου, σε πρωτογενούς καύσης τα τοιχώματα φτάνουν τους 400 - 500+. Το 'τζάμι' δεν φτάνει εύκολα σε τέτοιες θερμοκρασίες γιατί αφήνει την ακτινοβολία να περνάει, έχω κ εγώ την περιέργεια να μάθω μέχρι που φτάνει αλλά το λέιζερ είναι χαζό: Δεν το βλέπει καν.
Το μαντέμι αντέχει πάνω από 1100 βαθμούς, το πυράντοχο ατσάλι 1200, δεν φτάνει εκεί ποτέ η θερμοκρασία μέσα σε μια εστία. Σημαντικότερο είναι το πάχος κ η ποιότητα του μετάλλου, από εκεί πηγάζουν κ οι τεράστιες διαφορές τιμής (ένα τζάκι 90 εκατοστά κοστίζει 1.500 Ε κ ένα άλλο 4.000, μια μεταλλική σόμπα '10 kw' 250 Ε κ μια άλλη 800, αν το δεις ψυχρά ο δεύτερος μας κλέβει, αν το δεις 'αλλιώς' μας κλέβει ... ο πρώτος. ) -
Ρωταω διοτι προχτες νομζιω πως εβαλα παραπαν ξύλα στη σομπα και εγινε το έλα να δεις. ηταν που ηταν ηδη ζεστη, το τζαμι και η φωτια βλεπόταν με δυσκολια. Μερικα κρακ κρουκ ακουγοταν καπου καπου, το laser 0h δηλαδη πανω απο 350 βαθμους στο τζαμι. Τα παλινα πετρωματα φτασαν 120+ βαθμους και θερμοκρασια μπουρια στοπ πρωτο μετρο 90C +.
Εκλασα μεντες μιας και η φωτια φουντωσε με ολους τους αεριδες ανοιχτους και κλεινοντα και τους δύο εγινε μωβ ο θάλαμος ( τριτογενη καυση) με φλογα απο κατω και η θερμοκρασια εδειχνε να ανεβαινει ανεξελεγκτα. Ολα αυτα κανα τεταρτακι.
Και αναρωτιεμαι τωρα εγω ο 'νεος', η σομπα δούλεψε στο μαξ της λειτουργιας της ή το ξεπερασε αυτό? -
Αφού δεν στράβωσε, δεν ξεπέρασες τπτ.
Το δικό μου λέιζερ δεν βλέπει το διάφανο κεραμικό, οπότε ή κάτι άλλο μέτρησες, ή έχεις πολύ έξυπνο λέιζερ. -
Δεν δειχνει να εχει καποιο πρόβλημα η σομπα. Το τασακι που γυρναει για να πεφτει η σταχτη με δυσκολευει λιγο. το laser μου ειναι κινεζος των 30ε. Εσυ τι εχεις, beta?
ΥΣ. και εκτος επιφανειας να στοχευσω μετραει θερμοκρασια. Αρα γιατι να μην βλέπει το τζαμι, και αν δεν το βλεπει μπορει να βλέπει την ιδια τη φωτια.
-
Χαιρετώ την καλή παρέα του φόρουμ.
Έχω σχεδόν αποφασίσει για την αγορά ξυλόσομπας για το σπίτι. Λόγω περιορισμένου χώρου το μοντέλο που έχω καταλήξει είναι της tim sistem to Diana.
www.casa-energy.gr/online-shop?page=sho ... gory_id=24Το σπίτι είναι διαμέρισμα 69 τ.μ. στον 2ο οροφο πολυκατοικίας.
Ποια είναι η γνώμη σας? Θα τα καταφέρει το σομπάκι αυτό?
Ο προβληματισμός μου ο μεγάλος είναι σχετικά με τα μπουριά. Θα υπάρχει ένα κάθετο κομμάτι περίπου 1,90 μέτρα πάνω από την σόμπα, γωνία, ένα οριζόντιο 3 μέτρα μέχρι να βγει στο μπαλκόνι, γωνία ένα οριζόντιο 3 μέτρα μέχρι την γωνία του μπαλκονιού, γωνία και ένα κάθετο μέρος μήκους περίπου 14 μέτρων . Στον από πάνω όροφο ο αδερφός μου σκέφτεται να κάνει το ίδιο και λέμε να χρησιμοποιήσουμε κοινή καμινάδα. Η σόμπα ζητάει φ130, λέω να της βάλω για καλύτερη απαγωγή φ150 στα οριζόντια και στο κάθετο φ200. Καπέλο επάνω σκέφτομαι για περιστροφικό , λένε ότι τραβάει καλύτερα... Ποια είναι η γνώμη σας? Θα τραβάει ικανοποιητικά? Μου φαίνονται μάλλον πολλά τα μέτρα του οριζόντιου μπουριού....Μου είπαν ότι επάνω μπαίνει και μοτέρ απαγωγής καπναερίων αλλά ξεφεύγουμε λίγο οικονομικά. Επίσης τι μπουριά να βάλω?? Γνωρίζω ότι τα ίνοξ είναι καλύτερα, και έξω μάλλον θέλει μονωμένα, αλλά 22 μέτρα + άλλα 8 του αδερφού μου σύνολο 30 μέτρα ίνοξ από τα οποία τα 20 θα πρέπει να είναι διπλού τοιχώματος νομίζω ότι θα ξεφύγουμε αρκετά από το μπάτζετ μας...Καμιά πρόταση?
Ξυλόσομπα