-
Αν είναι ερώτηση ... σπάσ' την κ ξαναρίχ' την, δεν κατάλαβα τπτ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν είναι ερώτηση ... σπάσ' την κ ξαναρίχ' την, δεν κατάλαβα τπτ...............ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , θα παρω μια σιγουρη απαντηση , εχουμε δυο σομπες , μια απο μαντεμι μονου τοιχωματος με δευτερογενη καυση η Wien της Austroflam 11 με 16 kw , και μια αλλη με διπλα τοιχωματα και δευτερογενη καυση , ας πουμε ιδιας μαρκας , παραδειγμα ειναι ολο αυτο , ΕΡΩΤΗΣΗ : Α)Πως ειναι δυνατον μια μονου τοιχωματος να εχει τοση αποδοση (λογω υλικου ? το μαντεμι ειναι το ανωτερο ?) Β) Και με τα διπλα τοιχωματα εχουμε καλυτερη διασπορα της ζεστης η οχι ?........πως ειναι δυνατον η πιο δυνατη τους σομπα να ειναι μονου τοιχωματος , η κανω λαθος ? Ειναι ερωτηση τεχνολογιας , ευχαριστω......
-
Τα kw που 'βγάζει' μια σόμπα δεν είναι η απόδοσή της, αλλά η ισχύς της. Έχει να κάνει με το μέγεθος του θαλάμου καύσης κ με τον τρόπο καύσης, συνολικά δλδ με το πόσα ξύλα μαξ μπορεί να κάψει ανά ώρα.
Η απόδοση είναι το ποσοστό της αποδιδόμενης από την καύση ενέργειας που δεν χάνεται στον ουρανό. Η μόνη ασφαλής σύγκριση είναι ανάμεσα σε σόμπες του ίδιου κατασκευαστή, ή διαφορετικών κατασκευαστών αλλά που έχουν πιστοποιηθεί με βάση το ίδιο πρότυπο πιστοποίησης κ από την ίδια εταιρία. Πιστοποίηση (πχ) Ουζμπεκιστάν κ (πχ) Γερμανίας, με λίγα λόγια, ΔΕΝ συγκρίνονται.
Άρα αυτά που περιγράφεις γίνονται κ δεν έχει απόλυτη σχέση το υλικό κατασκευής με την απόδοση, αλλιώς όλες οι μαντεμένιες σόμπες θα ήταν καλές κ όλες οι άλλες για πέταμα.
ΟΚ? -
Τα kw που 'βγάζει' μια σόμπα δεν είναι η απόδοσή της, αλλά η ισχύς της. Έχει να κάνει με το μέγεθος του θαλάμου καύσης κ με τον τρόπο καύσης, συνολικά δλδ με το πόσα ξύλα μαξ μπορεί να κάψει ανά ώρα.
Η απόδοση είναι το ποσοστό της αποδιδόμενης από την καύση ενέργειας που δεν χάνεται στον ουρανό. Η μόνη ασφαλής σύγκριση είναι ανάμεσα σε σόμπες του ίδιου κατασκευαστή, ή διαφορετικών κατασκευαστών αλλά που έχουν πιστοποιηθεί με βάση το ίδιο πρότυπο πιστοποίησης κ από την ίδια εταιρία. Πιστοποίηση (πχ) Ουζμπεκιστάν κ (πχ) Γερμανίας, με λίγα λόγια, ΔΕΝ συγκρίνονται.
Άρα αυτά που περιγράφεις γίνονται κ δεν έχει απόλυτη σχέση το υλικό κατασκευής με την απόδοση, αλλιώς όλες οι μαντεμένιες σόμπες θα ήταν καλές κ όλες οι άλλες για πέταμα.
ΟΚ?.....λιγο ακομα , το ποσοστο της αποδιδομενης ισχυς ειναι αυτο που λεει πχ 79% , σε συνδιασμο με τις kw , χωρα προελευσης και πιστοποιησης , αυτα κοιταμε ? Και τελος αναρωτιομαστε γιατι το Χιουνται με 1500κ.κ βγαζη 250 hp ?.......
-
Δεν αναρωτιόμαστε καθόλου. Βλέπουμε ποιός πιστοποιεί τους 250 ΗΡ του μαμίσιου χιουντάι κ ξέρουμε.
-
Δεν αναρωτιόμαστε καθόλου. Βλέπουμε ποιός πιστοποιεί τους 250 ΗΡ του μαμίσιου χιουντάι κ ξέρουμε........................ευχαριστω πολυ.
-
...Να θυμίσω πως τώρα μπορείτε με αρκετή μείωση τιμής να προμηθευτείτε τα ξύλα του χειμώνα...
Εγώ πήρα 4 τόνους με 20% κάτω. -
Γεια σας παιδιά.Χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Λοιπόν θέλω να θερμάνω σπίτι 130 τμ +30 τμ στην Κοζάνη, το οποίο είναι μονοκατοικία και κατασκευάστηκε το 2001 με μέτρια μονωση και κουφωματα αλουμινίου.Σύνολο σωμάτων 10 + 2.Θέλω να αγοράσω τη σόμπα prity wd29 που συνδέεται στο καλοριφέρ.Λέτε να με καλύψουν τα 29kw για το σπίτι?Εχει κανείς εμπειρία από παρόμοια σόμπα?Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας απο εμπειρία.Σας ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα παιδιά,
θέλω να κάνω μια μικρή πατέντα και θα ήθελα τις γνώσεις σας. Το μπουρί της σόμπας θα περνάει μέσα από την κρεβατοκάμαρα ( το σπίτι είναι 2όροφο). Το μπουρί θα το ντύσω με γυψοσανίδα. Αν κάνω δύο τρύπες στην γυψοσανίδα (μια χαμηλά και μία ψηλά και βάλω και ένα ανεμιστηράκι στην πάνω τρύπα), θα παίρνω καθόλου ζέστη στο δωμάτιο;
-
Να πάρεις ζέστη χωρίς ανεμιστηράκι, αλλιώς πάρε κ έναν πυροσβεστήρα για όταν πάρει φωτιά.
Γιατί να την ντύσεις? Με τα λ7 της γυψοσανίδας πάρε ένα καλής ποιότητας μπουρί και βουα λα! -
Προφανως δεν θελει να το βλεπει.
-
Να πάρεις ζέστη χωρίς ανεμιστηράκι, αλλιώς πάρε κ έναν πυροσβεστήρα για όταν πάρει φωτιά.
Γιατί να την ντύσεις? Με τα λ7 της γυψοσανίδας πάρε ένα καλής ποιότητας μπουρί και βουα λα!Καλημέρα. Από το σημείο που θέλω να περάσω το μπουρί, περνάει ήδη ένας καπνοδόχος αμιάντου τον οποιό θέλω να αλλάξω και ο οποίος είναι ντυμένος με γυψοσανίδα. Για αυτό σκέφτηκα να την ξανατοποθετήσω. Και να μην το ντύσω, δεν έχω πρόβλημα. Ποιό είναι ένα καλής ποιότητας μπουρί; Τι θα πρέπει να ψάξω δλδ; Αν θα είναι γυμνό, θα παίρνω περισσότερη ζέστη;
-
Ο χρήστης athsak έγραψε:
Γεια σας παιδιά.Χρειάζομαι τη βοήθεια σας.Λοιπόν θέλω να θερμάνω σπίτι 130 τμ +30 τμ στην Κοζάνη, το οποίο είναι μονοκατοικία και κατασκευάστηκε το 2001 με μέτρια μονωση και κουφωματα αλουμινίου.Σύνολο σωμάτων 10 + 2.Θέλω να αγοράσω τη σόμπα prity wd29 που συνδέεται στο καλοριφέρ.**>Λέτε να με καλύψουν τα 29kw για το σπίτι?**Εχει κανείς εμπειρία από παρόμοια σόμπα?Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας απο εμπειρία.Σας ευχαριστώ.
Καλημερα φιλε μου!
Εαν τα θερμαντικα σου σωματα ειναι τυπου ''πανελ'', γραψε μου το καθαρο υψος-πλατος-μηκος για το καθε σωμα που υπαρχει, ή εαν τα σωματα σου ειναι τυπου ''ακαν'' (τα κλασσικα), τοτε γραψε μου το υψος το παχος και το ποσες φετες εχει το καθε σωμα.
Τοτε θα σου απαντησω εαν σου κανει (η ισχυς) ή οχι η συγκεκριμενη σομπα! Σαν μαρκα δεν την ξερω...Εξαλλου, οσο θα ακριβαινει το πετρελαιο τοσο περισσοτερες μαρκες απο σομπες θα ακους στην αγορα... -
Ο χρήστης pannarab έγραψε:
Καλημέρα. Από το σημείο που θέλω να περάσω το μπουρί, περνάει ήδη ένας καπνοδόχος αμιάντου τον οποιό θέλω να αλλάξω και ο οποίος είναι ντυμένος με γυψοσανίδα. Για αυτό σκέφτηκα να την ξανατοποθετήσω. Και να μην το ντύσω, δεν έχω πρόβλημα.Αν ήταν σπίτι μου θα πετούσα τον αμίαντο κ την γυψοσανίδα, θα επισκεύαζα τον τοίχο κ θα περνούσα ένα καλό μπουρί.
Ποιό είναι ένα καλής ποιότητας μπουρί; Τι θα πρέπει να ψάξω δλδ;
Ποιό είναι δεν μπορώ να σου πω, θα φάω μπαν. Ψάξε inox αν σου αρέσει η αισθητική του ή (αν όχι) μεταλλικό αλλά με πάχος τουλάχιστον 0,7 mm.
Αν θα είναι γυμνό, θα παίρνω περισσότερη ζέστη;
E, ναι.
-
Ποιό είναι δεν μπορώ να σου πω, θα φάω μπαν. Ψάξε inox αν σου αρέσει η αισθητική του ή (αν όχι) μεταλλικό αλλά με πάχος τουλάχιστον 0,7 mm.
Καλησπέρα και πάλι, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όταν ρώτησα ποιό είναι καλύτερο, δεν εννοούσα συγκεκριμένη μάρκα. Πχ τα μπουριά με διπλά τοιχώματα είναι μόνο για εξωτερικές εγκαταστάσεις; Όσον αφορά τα μπουριά μονού τοιχώματος, όσο πιο χοντρό το τοίχωμα τόσο περισσότερη ζέστη διαχέει στο χώρο;
-
Διπλού τοιχώματος μονωμένα για εξωτερική εγκατάσταση, ή για ειδικές περιπτώσεις μέσα (υπάρχουν κ inox με πάχος 0,7 mm για μέσα, αν θέλει κανείς).
Επίσης, για μέσα (η καλύτερη εγκατάσταση), διπλό μπουρί αλλά χωρίς μόνωση κ με μεγαλύτερο διάκενο. Κ μπορεί το μέσα μέσα να είναι inox κ το εξωτερικό γαλβαλουμίνιο.
Όσο πιό χοντρό το μπουρί, τόσο μεγαλύτερη η θερμοχωρητικότητά του. -
Επίσης, για μέσα (η καλύτερη εγκατάσταση), διπλό μπουρί αλλά χωρίς μόνωση κ με μεγαλύτερο διάκενο. Κ μπορεί το μέσα μέσα να είναι inox κ το εξωτερικό γαλβαλουμίνιο.
Όσο πιό χοντρό το μπουρί, τόσο μεγαλύτερη η θερμοχωρητικότητά του.Το διπλό μπουρί χωρίς μόνωση ενδιάμεσα, που υπερτερεί σε σχέση με ένα μονού τοιχώματος χοντρό μπουρί;
-
Είναι άλλο πράγμα: Το ένα είναι, ας πούμε, μαύρο Φ125 με πάχος 2 mm, το άλλο inox Φ125 μέσα, Φ200 γαλβαλουμίνιο (zinc-aluminium) αυτό που βλέπεις. Αλλάζει χρώμα το inox μέσα, όχι το έξω, κυκλοφορεί αέρας, ζεσταίνεσαι.
Το χοντρό, είπαμε, έχει μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα: Ζεσταίνεται αργότερα, κρυώνει αργότερα.
Το χοντρό inox, ας πούμε, δεν αλλάζει καν χρώμα. Αλλά τα 'χει τα λ7 του... -
Είναι άλλο πράγμα: Το ένα είναι, ας πούμε, μαύρο Φ125 με πάχος 2 mm, το άλλο inox Φ125 μέσα, Φ200 γαλβαλουμίνιο (zinc-aluminium) αυτό που βλέπεις. Αλλάζει χρώμα το inox μέσα, όχι το έξω, κυκλοφορεί αέρας, ζεσταίνεσαι.
Το χοντρό, είπαμε, έχει μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα: Ζεσταίνεται αργότερα, κρυώνει αργότερα.
Το χοντρό inox, ας πούμε, δεν αλλάζει καν χρώμα. Αλλά τα 'χει τα λ7 του...Φίλες ililias σου έχω στείλει 2-3 pm, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχουν φτάσει σε σένα. Μπορείς να το δεις και να μου πεις σε παρακαλώ;
-
Έχω να προτείνω ενα σαιτ το οποίο έχει αρκετά χαμηλές τιμές για ξύλα (τουλάχιστον για Αθήνα) και ενδεχομένως επιπλέον έκπτωση με τη χρήση του ονόματός μου.
Μπορώ να το γράψω, ή είναι αντίθετο στους κανονισμούς του φορουμ?
Ξυλόσομπα