-
29 kw στο νερό + 8 στον αέρα, σύνολο 37, λέει. Και 60 έως 80% απόδοση.
Θέλει, λέει, 25 - 180 w ανά κυβικό μέτρο (ανά ώρα, εννοείται), ανάλογα με την μόνωση.
Κάτι δεν μας λες καλά. -
Με τις δικες μου μετρησεις στη μασινα μας, βαζω περιπου 1 ξύλο ανα 45 λεπτα ή δυο κάθε ωρα για ποιο πολύ ζέστη.
Αυτο μου κάνει καταναλωση ~2,5-4 κιλα ξύλα ανα ωρα, τα ξυλα είναι για σομπα με μηκος Max30cm και φυσικα όχι κούτσουρα. Φυσικα για θερμανση ολου του σπιτιου δεν γινετε κουβεντα. Απλά σπάει το κρύο με υποβοήθηση απο το καλοριφερ πετρελαίου. -
Ειπα πως μπορει να ειναι κ λαθος,σιγουρα ομως δεν εχει μεγαλη αποκλιση.βλεπω τι εχω καψει ως τωρα.ηλια τι εννοεις '25-180 w ανα κ.μ'?
-
Δεν το λέω εγώ, η prity το λέει, στις προδιαγραφές: Για να ζεσταθεί 1 κυβικό μέτρο χώρου, χρειάζεται να του ρίξεις 25 - 180 w την ώρα, ανάλογα με την μόνωση.
Άρα: Για 300 μ3 σπίτι (περίπου 100 - 110 μ2) με ανεκτή μόνωση, θέλεις γύρω στα 100 w ανά μ3 ανά ώρα, δλδ 30 kw ανά ώρα συνολικά.
Ένα κιλό ξύλο (ξερό, τα χλωρά δεν αποδίδουν παρά ελάχιστο) αποδίδει περί τα 4 kw, άρα με 70% απόδοση της συσκευής μας δίνει 2.800 w. Για να πάρουμε, λοιπόν, 30 kw, θέλουμε 30/2,8 = 10 - 11 κιλά ξύλα την ώρα.
Υπολογίζουμε τώρα κ την απώλεια της θέρμανσης στον αέρα (29 προς 8, λέει η σόμπα σου) που χάνεται στο ισόγειο κ βρίσκουμε ότι για να πάρουμε τα 30 kw ανά ώρα στο νερό πρέπει να καίμε (χοντρικά) 10*1,36 = πάνω από 13 κιλά ξύλα την ώρα.Άρα, ή το σπίτι σου είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλά μονωμένο, ή καις πολύ περισσότερα ξύλα.
-
Ο χρήστης nora έγραψε:
το σπιτι ειναι 150τμ με ενιαιο χωρο τα 80τμ, και με θερμομονωση, ποια ξυλοσομπα μπορει να με καλυψει ? 10kw ? 14kw? χρηματα που μπορουμε να διαθεσουμε μεχρι 1000e αν υπαρχει και οικονομικοτερη δεν θα μας χαλαγε γνωριζει καποιος να μας πει και αν γνωριζει καποια καταστηματα? ειμαστε περιοχη Αρτεμιδας...Μια καλή μαντεμένια.
Είναι ένα καλό μαγαζί έξω απ' τον Πύργο, θέλεις να σου στείλω στοιχεία? -
Ο χρήστης νταφυ έγραψε:
γκοτσε ντελτσεβ.το λενε κ ανω νευροκοπι,απο συνοριακο σταθμο εξοχης Δραμας περιπου 15 km.931 λεβα(περιπου 500 ευρω) χωρις τα παρελκομενα(εκει εκανα οτι μου ειπε ο υδραυλικος μου,δηλ πατατα,δηλ αγορασα κ τοποθετησε πλαστικες σωληνες,μια μονο σκαστρα κλπ γιαυτο κ ειμαι ψωνισμενος με τα μαστορια-ασε το στησιμο).για τα kg που 'τρωει' ζυγισα 2-3 φορες μονο,ισως πεφτω εξω,θα φανει στο τελος του χειμωνα.Στην Βουλγαρία είναι?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
το σπιτι ειναι 150τμ με ενιαιο χωρο τα 80τμ, και με θερμομονωση, ποια ξυλοσομπα μπορει να με καλυψει ? 10kw ? 14kw? χρηματα που μπορουμε να διαθεσουμε μεχρι 1000e αν υπαρχει και οικονομικοτερη δεν θα μας χαλαγε γνωριζει καποιος να μας πει και αν γνωριζει καποια καταστηματα? ειμαστε περιοχη Αρτεμιδας...
Μια καλή μαντεμένια.
Είναι ένα καλό μαγαζί έξω απ' τον Πύργο, θέλεις να σου στείλω στοιχεία?επειδη μου αρεσει η συζητηση, αλλά και τα στατιστικα στοιχεια, τι αποδοση δινεις σε 'αυτη' τη μαντεμένια, τι καταναλωση?
Εγω μπορω να διαθεσω 2000€ και ενας φιλος μου 3000€. Τι 'παιρνουμε' με αυτά? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στην Βουλγαρία είναι?Αφού σου λέει ρε, πλήρωσε σε λέβα, που πληρώνει κανείς με λέβα?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
επειδη μου αρεσει η συζητηση, αλλά και τα στατιστικα στοιχεια, τι αποδοση δινεις σε 'αυτη' τη μαντεμένια, τι καταναλωση?Δίνω?
Δίνω την διεύθυνση καφενείου* όπου λειτουργεί, να πάει ο ενδιαφερόμενος να την δει.
Το έχω ξαναγράψει, ειδικά οι προδιαγραφές των Ελληνικών μαντεμένιων είναι γτπκ (οι Κινέζικες είναι άλλη ιστορία, 9/10 σπάνε ή καπνίζουν). Δοκιμή κ πάλι δοκιμή...
Τα kw των (Ελληνικών ή Βουλγαρικών) 'πιστοποιήσεων' με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Πρέπει να δει κανείς πιστοποίηση Βορειοευρωπαϊκής χώρας, για να καταλάβει.*120 μ2, με τζαμαρίες χωρίς μόνωση στις 2 πλευρές.
Εγω μπορω να διαθεσω 2000€ και ενας φιλος μου 3000€. Τι 'παιρνουμε' με αυτά?
Ανάλογα τι θέλετε να ζεστάνετε, από τζάκι και σόμπα μέχρι ξυλολέβητα!
Αν πάρετε 2, κάνουμε καλύτερες τιμές. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
γκοτσε ντελτσεβ.το λενε κ ανω νευροκοπι,απο συνοριακο σταθμο εξοχης Δραμας περιπου 15 km.931 λεβα(περιπου 500 ευρω) χωρις τα παρελκομενα(εκει εκανα οτι μου ειπε ο υδραυλικος μου,δηλ πατατα,δηλ αγορασα κ τοποθετησε πλαστικες σωληνες,μια μονο σκαστρα κλπ γιαυτο κ ειμαι ψωνισμενος με τα μαστορια-ασε το στησιμο).για τα kg που 'τρωει' ζυγισα 2-3 φορες μονο,ισως πεφτω εξω,θα φανει στο τελος του χειμωνα.
Στην Βουλγαρία είναι?
ναι βουλγαρια.
φιλε ηλια δεν αμφισβητω τις γνωσεις σου(σιγουρα ειναι περισσοτερες απο τις δικες μου πανω στο θεμα),ομως τα νουμερα που παραθεσες ουτε κατα διανοια,αλλιως θα ειχα καψει σχεδον 3 τονους με βαση ωρες κ μερες που αναβει.τελος παντων ας μη μπω σε αλλες λεπτομερειες,δεν με ενδιαφερει να πουλησω τις pritty,δεν ξερω τι λενε οτι κανουνε,ξερω τι πραγματι κανουνε.εξαλλου οπως προειπα 'προβληματα ουκ ολιγα'.το σοβαροτερο,δεν μπορεις να ρυθμισεις την ενταση.βοηθεια θα μου δωσει κανεις για το καπνισμα? -
χιουμοριστας ο ililias
Οταν λέω 'δινεις' ήθελα να πώ τι αποδοση εχει η σομπα που προτεινεις με 1000€. Και αντιστοιχα με 2κ και 3κ τι σομπα με τι αποδοση θα μπορούσαμε να παρουμε.
Βασικα εγω, οπως ελεγε και ο Σ. Ψαλτης, προσανατολίζομαι για ΚΑΛΗ σομπα όπου τα 2Κ δεν θα τα τσιγουνευτω, 90~τμ εχω πανω κατω μονωμενα. Τζακι δεν θελω γιατι αν και ειναι ποιο γουστόζικο, ξεφευγει η τιμη με τα συνεπακόλουθα.
Λεβητα το είχα σε προτεραιοτητα προ μηνων, αλλα βαλε το κοστος, βαλε και οτι πιστευω οτι δεν μπορει, κατι θα γινει με το πετρελαιο, δισταζω να αλλαζω ολο το λεβητοστασιο.
Παντως οι περισσοτεροι που θελουν φτηνη σόμπα κοιτάνε της pritty, αντιστοιχες ελληνικες δεν ακουσα ή δεν διαβασα κάπου να συζητιόνται. τους καναμε πλούσιους τους BG.
Επισης οσο ψάχνω στο διαδυκτιο δεν εχω βρει καποια σομπα-φίρμα εκτος απο τις Lanordica που να μου αρεσει και να εχει αποδοση καλή, μαζι με τιμες για να ξερω τι 'κοιταω'.
Οι palazzetti που επίσης εχω ψαχουλεψει λίγο, νομίζω πως είναι ποιο κατω απο τις lanordica. Κατι αλλες σουηδικες (?) που είδα δεν μου αρεσουν, τις βγαζουν σε παραδοσιακο στυλ, μαντεμενιες ή σιδερενιες. Οι thorma δείχνουν καλες, αλλά κυμαινονται σε χαμηλα kw οι περισσοτερες. -
Καταρχήν καλησπέρα
Παρακολουθώ καιρό το θέμα σας και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον μιας και ψήνομαι εδω και κανά χρόνο για αναβάθμιση του υπάρχοντος τζακιού σε ενεργειακό ή για την προμήθεια ξυλόσομπας μιας και το πετρέλαιο θα φθάσει στα ύψη.
Επίσης μιας και είμαι από Ν. Ηλείας θα ήθελα τα φώτα του ililias μιας και βλέπω τις γνώσεις του απίθανες και ίσως να μπορεί να με βοηθήσει ουσιαστικά.
Καταρχήν το σπίτι είναι 6 χρονών με αρκετά καλή μόνωση (διπλοί τοίχοι και τζάμια, πάνω πλάκα και κεραμοσκεπή) κυρίως χώρο 60 τ.μ (10 χ6) και άλλα 70 τ.μ σε άλλους χώρους όπου τα 30 τ.μ είναι απέναντι από το τζάκι(2 δωμάτια και μπάνιο) και τα άλλα 40 τ.μ πίσω(κουζίναι δωμάτιο wc).
Το υπάρχον τζάκι έχει διαστάσεις 99χ 60 χ 55 βάθος και ΄σκέφτομαι μήπως μπορούν να μπουν και αεραγωγοί στα δωμάτια που είναι πίσω από το τζάκι με μόνο μια τρύπα στον τοίχο και περσίδα) ενώ τα απέναντι να φτάνει η ζέστη με blower από την καμινάδα.
Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:1) συμφέρει και είναι εφικτό να μετατραπεί το υπάρχον τζάκι σε ενεργειακό σε αεραγωγούς έστω και μικρής έκτασης; 2) για τι κόστος μιλάμε; 3) θα ζεσταίνει ικανοποιητικά το σπίτι; 4) στο ενεργειακό τζάκι αν ανοίξεις την πόρτα μπορείς να ψήσεις κανά κοψίδι όπως κάνω τώρα στο υπάρχον τζάκι;
Προσπάθησα να επισυνάψω φωτο για να δείτε τι διαρύθμιση έχει το σπίτι αλλά δεν τα κατάφερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Ο χρήστης νταφυ έγραψε:
...νταφυ, απλά 'ερμήνευσα' τις προδιαγραφές που δίνει η εταιρία. Εννοείται ότι εσύ έχεις την πρακτική εμπειρία, εγώ απ' όταν είδα να λένε 'μέγιστη πίεση 1 bar' κ γνωρίζοντας ότι τα ασφαλιστικά των (πχ) Ιταλικών τζακιών ανοίγουν πολύ παραπάνω ενώ τα ίδια δοκιμάζονται (στρες τεστ) στα 7, αποφάσισα να μην ασχοληθώ. Για το κάπνισμα, κάτσε να πάω να δω τι έγραψες γιατι το ξέχασα.
χιουμοριστας ο ililias
Οταν λέω 'δινεις' ήθελα να πώ τι αποδοση εχει η σομπα που προτεινεις με 1000€. Και αντιστοιχα με 2κ και 3κ τι σομπα με τι αποδοση θα μπορούσαμε να παρουμε.
Η σόμπα για την οποία μιλάω φτάνει κάτω από 1000 Ε με υλικά κ εργασία. Είναι αυτή: http://www.karpetis.gr/greek/ProductDet ... Position=0
Και όχι, δεν έχω μετοχές στον Καρπέτη.
Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για ΚΑΛΗ σόμπα, κάτσε να βρω χρόνο να ποστάρω μια 100στή λινκ. Του πούστη, κάποια θα σ' αρέσει!!!Ν. Ηλείας
Ν. Ηλείας είμαι κ εγώ!
- συμφέρει και είναι εφικτό να μετατραπεί το υπάρχον τζάκι σε ενεργειακό σε αεραγωγούς έστω και μικρής έκτασης;
2) για τι κόστος μιλάμε;
3) θα ζεσταίνει ικανοποιητικά το σπίτι;
4) στο ενεργειακό τζάκι αν ανοίξεις την πόρτα μπορείς να ψήσεις κανά κοψίδι όπως κάνω τώρα στο υπάρχον τζάκι;
Προσπάθησα να επισυνάψω φωτο για να δείτε τι διαρύθμιση έχει το σπίτι αλλά δεν τα κατάφερα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
- ΝΑΙ.
- Από 1.100 Ε μέχρι 3.500, με ενδιάμεσες στάσεις.
- Τα μεγαλύτερα κ ακριβότερα ναι, τα μικρά όχι ολόκληρο!
- Χαλαρά. Να φανταστείς παω ΤΩΡΑ σπίτι, να ψήσω. Έρχονται οι βάρβαροι (τα παιδιά μου) σε κανα μισάωρο κ ... καταλαβαίνετε...
- συμφέρει και είναι εφικτό να μετατραπεί το υπάρχον τζάκι σε ενεργειακό σε αεραγωγούς έστω και μικρής έκτασης;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
το σπιτι ειναι 150τμ με ενιαιο χωρο τα 80τμ, και με θερμομονωση, ποια ξυλοσομπα μπορει να με καλυψει ? 10kw ? 14kw? χρηματα που μπορουμε να διαθεσουμε μεχρι 1000e αν υπαρχει και οικονομικοτερη δεν θα μας χαλαγε γνωριζει καποιος να μας πει και αν γνωριζει καποια καταστηματα? ειμαστε περιοχη Αρτεμιδας...
Μια καλή μαντεμένια.
Είναι ένα καλό μαγαζί έξω απ' τον Πύργο, θέλεις να σου στείλω στοιχεία?ililias ναι αν μπορεις στειλε μου , πηγαμε σημερα σε ενα μαγαζι για ξυλοσομπα και αντι γιαυτο ντε και καλα κασετα τζακιου μας πουλουσε με την προφαση οτι ποιο καλη αποδοση εχει η κασετα παρα η ξυλοσομπα οτι λαχει λολ οτι γνωριζεις και μπορεις στειλε μας πληροφοριες θα το εκτιμουσα πολυ ευχαριστω
-
ηλια,η δουλεια εχει ως εξης,τοποθετηθηκε η σομπα σε κλειστο κυκλωμα(στο ηδη υπαρχον κλειστο κυκλωμα του καλοριφερ)ΜΕ ΜΙΑ(!!!) ΣΚΑΣΤΡΑ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ανοιγε στις 3 atm.η μια αυτη σκαστρα μπηκε μετα απο εντονες δικες μου πιεσεις κ ανησυχιες!!χωρις πιεσομετρο!χωρις θερμομετρο!αποτελεσμα,ανεβηκε η θερμοκρασια μετα απο 'φορτωμα' της σομπας τοσο πολυ που εσκασε ενα τουμποραμα στο σημειο συνδεσης με το συλλεκτη!(ευτυχως εκει κ οχι καπου αλλου).αφου τελικα μετα κοπων κ βασανων βρηκα υδραυλικο που να ξερει τι του γινεται κ δεν με εστηνε στα ραντεβου(για να καταλαβετε εφερα μαστορια απο κατερινη-γιατι οι ντοπιοι μαλλον χορτασαν απο λεφτα-με 3 μιλησα κ ακομα ερχονται να δουνε τη δουλεια-πληρωνοντας ξενοδοχεια,φαγητο κ βενζινες-γιαυτο κ οχι μονο, τα'χω με τους απατεωνες κ ασχετους συγχρονως αετονυχηδες 'μαστορους'-αααχ ρε asteris μην ακους κανενα,χιλια δικαια εχεις-) εβαλα τελικα ανοιχτο δοχειο διαστολης οποτε γλυτωσα απο τις πιεσεις(πλεον ο νομος της φυσης περι βαρυτητας κ συγκοινωνουντων δοχειων κανει τη δουλεια της σκαστρας-η οποια παρεπιπτοντως αποτελειται απο ενα απλο ελατηριο με ενα λαστιχακι κ ειναι πολυ ευκολο να κολησει γιαυτο μην τις εμπιστευεστε,θα παθετε οτι κ εγω).να το πω αλλιως,ο υδραυλικος που εφερα(τη δευτερη φορα) μου ειπε πως οτι κ αν του πληρωσω ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ κ με αναγκασε να βαλω ανοιχτο δοχειο διαστολης στην ταρατσα!γλυτωσα λοιπον απο τις πιεσεις,οχι ομως κ απο τη θερμοκρασια-ξερω τη λυση,χαλκοσωληνες παντου,αλλα θελω κανα χιλιαρικο ακομα διοτι αν η θερμοκρασια νερου ανεβει πανω απο 90 τοτε ποιος μου εγγυαται οτι δεν θα λιωσουν τα 10ετιας 'κοκαλωμενα ηδη'(εχουν χασει την ελαστικοτητα τους)τουμποραματα?γιαυτο λεω πως ακομα κ η παμφθηνη pritty εχει ουκ ολιγα προβληματα παρα την αψογη αναλογια τιμη-αποδοση.εαν αυτα τα προβληματα τα εχουν κ οι ακριβες σομπες,τοτε γιατι να πληρωσει καποιος ακριβοτερα μια βορειοευρωπαια παρα μια 'φτηνιαρικη' εκ βουλγαριας?(δεν ξερω πραγματικα,δεν το εψαξα καθολου,προχωρησα στην αγορα της pritty πολυ βιαστικα-πραγμα σπανιο για μενα αλλα ετσι ετυχε, κ μην ακουσω κανενα να λεει οτι οι ακριβες σομπες εχουν ενσωματωμενα τα ασφαλιστικα,δηλ τις σκαστρες,γιατι θα του πω πως ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΑΣΤΡΕΣ ΚΟΛΛΑΝΕ κ ποιος τοτε θα αναλαβει την αποζημιωση του ερμου του πελατη?μηπως τοτε θα κρυβονται μη σηκωνοντας τα τηλ,οπως πολυ συχνα κανουν οι τεχνιτες ακολουθωντας μια προσφιλη τακτικη που παραπεμπει σε γυναικουλες κ οχι σε αρσενικα που αναλαμβανουν αντρικια τις ευθυνες τους?
-
Ε, αφού ανησυχείς να σε κάνω να ανησυχείς ακόμα περισσότερο.
Είδα χαλκοσωλήνα κολλημένη με μαλακή κόλληση πάνω στη σόμπα. Φυσικά η μαλακή κόλληση έλιωσε μόλις η σόμπα υπερθερμάνθηκε.
Αν κοπεί το ρεύμα με τη σόμπα γεμάτη ξύλα τι θα κάνεις;
Γι αυτό βάλε ένα καταλλήλου μεγέθους UPS στον κυκλοφορητή ώστε να μπορεί να λειτουργεί 2 ώρες με μπαταρία.
(Η prity αναφέρει το UPS ως 'mandatory' στις σόμπες με νερό)Νομίζω ότι η διάμετρος των σωληνώσεων της σόμπας είναι πολύ μικρή για να περάσει ο μεγάλος όγκος νερού που απαιτείται όταν η σόμπα είναι γεμάτη ξύλα. Θα πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι το νερό μπορεί να βράζει μέσα στη σόμπα σε ορισμένες περιπτώσεις (δεν ταιριάζει το μέγεθος της σόμπας/κυκλοφορητή/θερμαντικών σωμάτων) έτσι είναι απαραίτητο το ανοικτό δοχείο διαστολής.
-
μιλαω για χαλκοσωληνες που θα αντκαταστησουν τα ηδη υπαρχοντα τουμποραματα,οχι σπαζοντας τα δαπεδα αλλα 'περπατωντας'εμφανως στο ταβανι του ισογειου 'κρεμαμενα' στην οροφη.
εχω ups.
ναι,βραζει το νερο μεσα στη σομπα,οταν κ αμα περασει τους 70(πολυ σπανια),δεν παυει ομως να αποτελει κινδυνο κ ας μπαινει σε λειτουργια το ανοιχτο δοχειο.
αυτος που κουμπωσε χαλκο πανω στη σομπα θελει κρεμασμα! -
Ο χρήστης νταφυ έγραψε:
ηλια,η δουλεια εχει ως εξης,τοποθετηθηκε η σομπα σε κλειστο κυκλωμα(στο ηδη υπαρχον κλειστο κυκλωμα του καλοριφερ)ΜΕ ΜΙΑ(!!!) ΣΚΑΣΤΡΑ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ανοιγε στις 3 atm.η μια αυτη σκαστρα μπηκε μετα απο εντονες δικες μου πιεσεις κ ανησυχιες!!χωρις πιεσομετρο!χωρις θερμομετρο!αποτελεσμα,ανεβηκε η θερμοκρασια μετα απο 'φορτωμα' της σομπας τοσο πολυ που εσκασε ενα τουμποραμα στο σημειο συνδεσης με το συλλεκτη!..Αφού πω ότι είσαι τυχερός, θα πω ότι μόνον 1 bar αντέχει το boiler της πρίτυ, προφανώς ο πρώτος υδραυλικός δεν μπορούσε να το φανταστεί. Αν ξεκίνησε να στήσει σύστημα με κλειστό δοχείο διαστολής κ χωρίς ασφαλιστικά δεν είναι υδραυλικός, αλλά χασάπης.
Οι βαλβίδες (σκάστρες) όντως κολλάνε, αλλά ανοιχτές. Δεν μου έχει τύχει (μέχρι σήμερα, τουλάχιστον) βαλβίδα να κολλάει κλειστή, όταν ανεβαίνει η πίεση ανοίγουν όλες. Οπότε, τις βλέπεις αμέσως (βλέπεις το νερό, είναι ένας λόγος που δεν τις συνδέουμε στην αποχέτευση αλλά ελεύθερες σε κανα μπαλκόνι). Τα καλά συστήματα (τζάκια ή σόμπες) έχουν πολλαπλά ασφαλιστικά, πρώτα θερμοκρασίας κ μετά και πίεσης. Και ποτέ μόνον μία βαλβίδα.
Γενικά, τα καλύτερα συστήματα έχουν κλειστά δοχεία διαστολής. Βασικός λόγος, αποφυγή απωλειών.
Τώρα, η διαφορά στην τιμή οφείλεται στα παραπάνω (όλα τα καλά κ ακριβά έχουν κ ασφαλιστικά, δοχείο διαστολής κ κυκλοφορητή), αλλά και στην συνολική ποιότητα. Έχω δει υδραυλικά τζάκια του '85 κ δουλεύουν ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα.Για να μη μου μείνει απορία: Έχεις ups για τον κυκλοφορητή?
ΥΓ. Τελικά, πόσο σου στοίχισε η σόμπα συνολικά (+ δοχείο, ασφαλιστικά, ups, κυκλοφορητής, ...)? -
Κάνατε βόλτα στην παραλία και βρήκατε μια φιάλη οξυγόνου;
Είναι απλό: φτιάξτε μια ξυλόσομπα(!):
Από εδώ. I like!
Έχει και βιδεάκι:
-
Έχω δει μια πολύ ενδιαφέρουσα σόμπα που κατασκευάστηκε από 3-4 οξυγονοκολλημένες σιδερένιες ζάντες αυτοκινήτου. Ο τύπος μάλιστα είχε βάλει και αεραγωγούς για να θερμαίνει και τους ξεχωριστούς χώρους, και το πράγμα έκανε δουλειά, όχι αστεία. Φοβερή πατέντα
Ξυλόσομπα