-
Το θέμα τα λέει όλα κατά τη γνώμη μου.Και τα τρία αυτοκίνητα είναι γρήγορα λιγότερο η περισσότερο.Οι αριθμοί λένε πως σε επιδόσεις το POLO GTI πατάει κάτω όλα τα υπόλοιπα.Το θέμα βεβαία είναι πως το POLO δεν είναι τόσο όμορφο όσο το corsa( άποψη μου αυτό) αλλά και το PUNTO EVO δείχνει όμορφο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και οι τιμές τους δεν διαφέρουν πάρα πολύ.Οπότε το ερώτημα είναι το ακόλουθο.Ποιο θα διαλέγατε και γιατί?
-
Το θέμα τα λέει όλα κατά τη γνώμη μου.Και τα τρία αυτοκίνητα είναι γρήγορα λιγότερο η περισσότερο.Οι αριθμοί λένε πως σε επιδόσεις το POLO GTI πατάει κάτω όλα τα υπόλοιπα.Το θέμα βεβαία είναι πως το POLO δεν είναι τόσο όμορφο όσο το corsa( άποψη μου αυτό) αλλά και το PUNTO EVO δείχνει όμορφο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά και οι τιμές τους δεν διαφέρουν πάρα πολύ.Οπότε το ερώτημα είναι το ακόλουθο.Ποιο θα διαλέγατε και γιατί?
-
-
Η ορθολογική επιλογή είναι το polo είναι το πιό γρήγορο το πιό οικονομικό το πιό φθηνό αλλά λίγο αναίσθητο στην οδήγηση σε σχέση με το abarth ,το opc θα το ξεχνούσα ένα απλό τούρμπο μοτέρ χωρίς τον άμεσο ψεκασμό των άλλων δύο άφθονη υστέριση , υψηλή κατανάλωση σύν χάλια τιμόνι και σασμάν για τα μπάζα τα κλασσικά χειριστήρια opel δλδ και υποστροφή με το τουλούμι .
-
Μεταξύ των POLO GTI και PUNTO EVO SS ABARTH ποιο θα διάλεγες? Η αλήθεια είναι πως το POLO είναι όντος η καλύτερη επιλογή με βάση τα χρήματα-επιδώσεις αλά δεν ξέρω γιατί αλά και το PUNTO μου ασκεί μια έλξη όσων αφορά το πακέτο ''εικόνα''. Σαν τιμή απόκτησης η διαφορά δεν είναι μεγάλη αφου δεν είναι ούτε 1000Ε.
-
Ο χρήστης Nikodimoz έγραψε:
Μεταξύ των POLO GTI και PUNTO EVO SS ABARTH ποιο θα διάλεγες? Η αλήθεια είναι πως το POLO είναι όντος η καλύτερη επιλογή με βάση τα χρήματα-επιδώσεις αλά δεν ξέρω γιατί αλά και το PUNTO μου ασκεί μια έλξη όσων αφορά το πακέτο ''εικόνα''. Σαν τιμή απόκτησης η διαφορά δεν είναι μεγάλη αφου δεν είναι ούτε 1000Ε.Αν κινούμουν αρκετά σε πόλη θα ήθελα την ευκολία του dsg που ρήχνει και την κατανάλωση , αν το ήθελα μόνο για το απολαμβάνω υπάρχει δλδ κανά δίκυκλο ή άλλο μικρό αυτοκίνητο θα έπερνα το abarth .
-
Η αλήθεια είναι πως θα κινούμε αρκετά σε πόλη και επειδή δεν υπάρχει δεύτερο μεταφορικό μέσο η πιο λογική επιλογή είναι το POLO.Βεβαία το 8.4% επιτόκιο βαράει πολύ σε αντίθεση με το 4.5% της FIAT
-
Καταρχάς επειδή μιλάς για επιτόκιο πιστεύω ότι είναι λιγάκι ριψοκίνδυνο να χρεωθείς δάνειο αυτή την εποχή, ακόμα και αν παίζει απόσυρση για αγορά αυτοκινήτου που δεν καλύπτει χρηστικές ανάγκες αλλά επιθυμίες. Στο λέω επειδή ξέρω κόσμο που παρά την ίδια συμβουλή μου πήγαν και ψώνισαν αμάξι 'βόλτας' με δόσεις και τώρα με την κρίση τα βρήκαν μπαστούνια.
Επί του θέματος δεν έχω οδηγήσει πόλο και κόρσα αλλά έχω οδηγήσει το SS και μπορώ να πω πως είχε αρκετή υστέρηση το μοτέρ μεν αλλά μετά ήταν το πιο απότομο κλώτσημα που έχω νιώσει ποτέ σε αμάξι απλά πύραυλος. Ωστόσο πιστεύω ότι το πόλο είναι πιο λογική επιλογή εξαιτίας του κιβωτίου και της χαμηλότερης κατανάλωσης. Το κόρσα για δικούς μου προσωπικούς λόγους πιστεύω πως θα είναι το πιο αξιόπιστο, αλλά μου φαίνεται ασχημούτσικο, ίσως και λίγο καγκούρικο.
Και για να μείνω πιστός στη συνήθεια του φόρουμ που προτείνει αμάξια εκτός διαθέσιμων επιλογών σε αυτή την κατηγορία πιστεύω πως αυτό που αξίζει είναι το ίμπιζα φρ. Δεν έχει τόσο ανάρτηση κούτσουρο όσο το κούπρα, σε πολύ λίγους θα λείψουν όντως τα ~30 άλογα που το χωρίζουν από τον ανταγωνισμό, και στα μάτια μου είναι πολύ ωραίο. Πολύ βασικό ότι είναι και σημαντικά φτηνότερο.
-
δεν ξερω πως ειναι το νεο ss αλλα το παλιο ΔΕΝ ηταν για πολη..αν και φανταζομαι απο θεμα αναρτηση ειναι πολυ μπροστα απο τα αλλα οπως και το παλιο
αν το θες για μονιμο χαμογελο σιγουρα
για αμαξι πολης δεν κανει
ουτε για ταξιδια -
ds3 thp δεν έχει τις επιδόσεις του πόλο και πρέπει να καίει , το πίο εστιασμένο στην οδήγηση μικρό gti για μένα .
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Καταρχάς επειδή μιλάς για επιτόκιο πιστεύω ότι είναι λιγάκι ριψοκίνδυνο να χρεωθείς δάνειο αυτή την εποχή, ακόμα και αν παίζει απόσυρση για αγορά αυτοκινήτου που δεν καλύπτει χρηστικές ανάγκες αλλά επιθυμίες. Στο λέω επειδή ξέρω κόσμο που παρά την ίδια συμβουλή μου πήγαν και ψώνισαν αμάξι 'βόλτας' με δόσεις και τώρα με την κρίση τα βρήκαν μπαστούνια.Επί του θέματος δεν έχω οδηγήσει πόλο και κόρσα αλλά έχω οδηγήσει το SS και μπορώ να πω πως είχε αρκετή υστέρηση το μοτέρ μεν αλλά μετά ήταν το πιο απότομο κλώτσημα που έχω νιώσει ποτέ σε αμάξι απλά πύραυλος. Ωστόσο πιστεύω ότι το πόλο είναι πιο λογική επιλογή εξαιτίας του κιβωτίου και της χαμηλότερης κατανάλωσης. Το κόρσα για δικούς μου προσωπικούς λόγους πιστεύω πως θα είναι το πιο αξιόπιστο, αλλά μου φαίνεται ασχημούτσικο, ίσως και λίγο καγκούρικο.
Και για να μείνω πιστός στη συνήθεια του φόρουμ που προτείνει αμάξια εκτός διαθέσιμων επιλογών σε αυτή την κατηγορία πιστεύω πως αυτό που αξίζει είναι το ίμπιζα φρ. Δεν έχει τόσο ανάρτηση κούτσουρο όσο το κούπρα, σε πολύ λίγους θα λείψουν όντως τα ~30 άλογα που το χωρίζουν από τον ανταγωνισμό, και στα μάτια μου είναι πολύ ωραίο. Πολύ βασικό ότι είναι και σημαντικά φτηνότερο.
Πράγματι είναι επικίνδυνη αυτή η εποχή για δάνειο αφού τόσα ακούμε.Σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα πάρω το αμάξι μόνο και μόνο από επιθυμία πόσο μαλών να το πάρω και με δάνειο.Το αυτοκίνητο αυτό εκτός από το να καλύπτει τις δικές μου ανάγκες (σχολή,Σπίτι,βόλτες άντε και καμιά εκδρομή) θα εκτελεί και χρέη μικρότερου εφεδρικού οικογενειακού μεταφορικού μέσου καθώς είμαστε σύνολο 4 αδέρφια στο σπίτι και οι μικρότεροι μπαίνοντας στο λύκειο και γυμνάσιο αρχίζουν φροντιστήρια όποτε και το μεγάλο οικογενειακό δεν θα μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα. Συμφώνησα λοιπόν με τους δικούς μου αντί να πάρουμε ένα απλό μικρο αμάξι σαν δεύτερο αμαξι να πάρουμε ένα καλό και γρήγορο και να βάλω και εγώ χρήματα μιας και εγώ θα είμαι αυτός που θα το οδηγάει συνεχώς μιας και η μάνα μου δεν οδηγάει.
-
Κ γω το ιμπιζα η το εβο θα προτεινα . Το πολο παραειναι αχρωμο κ πολυ συντηρητικο σαν εμφανιση. Παντως το εβο ξεχωριζει κ απο τα 2 αισθητικα . Τωρα σε επιδοσεις πανω κατω τα ιδια ειναι απο τι εχω τσεκαρει. Το πολο εχει κ πιο καλες επιδοσεις αλλα χανει σε αισθηση , οποτε ειναι καθαρα θεμα γουστου κ προτεραιοτητων.
-
Πράγματι είναι επικίνδυνη αυτή η εποχή για δάνειο αφού τόσα ακούμε.Σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα πάρω το αμάξι μόνο και μόνο από επιθυμία πόσο μαλών να το πάρω και με δάνειο.Το αυτοκίνητο αυτό εκτός από το να καλύπτει τις δικές μου ανάγκες (σχολή,Σπίτι,βόλτες άντε και καμιά εκδρομή) θα εκτελεί και χρέη μικρότερου εφεδρικού οικογενειακού μεταφορικού μέσου καθώς είμαστε σύνολο 4 αδέρφια στο σπίτι και οι μικρότεροι μπαίνοντας στο λύκειο και γυμνάσιο αρχίζουν φροντιστήρια όποτε και το μεγάλο οικογενειακό δεν θα μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα. Συμφώνησα λοιπόν με τους δικούς μου αντί να πάρουμε ένα απλό μικρο αμάξι σαν δεύτερο αμαξι να πάρουμε ένα καλό και γρήγορο και να βάλω και εγώ χρήματα μιας και εγώ θα είμαι αυτός που θα το οδηγάει συνεχώς μιας και η μάνα μου δεν οδηγάει.
Δηλαδή από ότι κατάλαβα δεν δουλεύεις όντας φοιτητής, έχετε να πληρώσετε για τρία παιδιά φροντιστήρια εν όψει πανελλαδικών, δεν έχετε το ρευστό για την αγορά οχήματος και θέλεις να υποθηκεύσεις το μέλλον της οικογένειας σου για να αγοράσεις ένα αμάξι των ~18000 ευρώ όταν μπορείς να πάρεις τους ίδιες ακριβώς μεταφορικές ικανότητες με ~10000 ευρώ μιλώντας πάντα για καινούγιο γιατί και με 5000 ευρώ παίρνεις αξιοπρεπέστατα μεταχειρισμένα. Στα γράφω έτσι ωμά για δεις πως ακούγονται.
Δεν θέλω να σε επικρίνω δημόσια, απλά επειδή από τα λεγόμενα σε κόβω για νέο άνθρωπο που λογικό ίσως είναι να μην έχει καταλάβει το μέγεθος, αλλά και τα αίτια της κρίσης, θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σου στο γεγονός ότι το αμάξι και ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες που σχεδιάζεις να αγοράσεις ανήκουν ξεκάθαρα στα θέλω και όχι στα χρειάζομαι. Αυτά ισχύουν για την περίπτωση που ήσουν τελείως μόνος σου στην αγορά του οχήματος. Στην περίπτωση που η οικογένεια σου θα χρεωθεί για τα δικά σου θέλω τα πράγματα είναι προφανώς διαφορετικά.
Δεν διαφωνώ στην αγορά οχήματος με δόσεις. Αλλά για να πάρει κάποιος καινούργιο αυτοκίνητο με δόσεις πιστεύω πως πρέπει να κάνει πολλά επαγγελματικά ή οικογενειακά χιλιόμετρα ώστε να το αποσβέσει. Και να μην ανήκεις όμως σε κάποια από αυτές τις δύο κατηγορίες χιλιομέτροφάγων, μπορείς να πάρεις όχημα με δόσεις. Απλά πάρε κάτι πολύ φτηνό ή ακόμα καλύτερα μεταχειρισμένο. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Γ. Πολίτης (διάβασε κείμενα του εδώ viewtopic.php?f=5&t=46788 είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσουν) 'τα καινούργια αμάξια είναι για τους πλούσιους, τους οικογενειάρχες και τους συνταξιούχους'. Ένας άλλος κανόνας που έχω ακούσει και πιστεύω πως είναι αρκετά σωστός για την αγορά αυτοκινήτου είναι ότι δεν πρέπει να αγοράζεις αυτοκίνητο που να κοστίζει παραπάνω από το ελάχιστο των δύο παρακάτω ποσών:
-τις αποταμιεύσεις ενός έτους
-τα μισά από τις ετήσιες αποδοχές σου.Μην το περάσεις αυτό το πόστ όπως περνάμε τα πόστ μεταξύ ζάντας και εξάτμισης.
-
Δηλαδή από ότι κατάλαβα δεν δουλεύεις όντας φοιτητής, έχετε να πληρώσετε για τρία παιδιά φροντιστήρια εν όψει πανελλαδικών, δεν έχετε το ρευστό για την αγορά οχήματος και θέλεις να υποθηκεύσεις το μέλλον της οικογένειας σου για να αγοράσεις ένα αμάξι των ~18000 ευρώ όταν μπορείς να πάρεις τους ίδιες ακριβώς μεταφορικές ικανότητες με ~10000 ευρώ μιλώντας πάντα για καινούγιο γιατί και με 5000 ευρώ παίρνεις αξιοπρεπέστατα μεταχειρισμένα. Στα γράφω έτσι ωμά για δεις πως ακούγονται.
Δεν θέλω να σε επικρίνω δημόσια, απλά επειδή από τα λεγόμενα σε κόβω για νέο άνθρωπο που λογικό ίσως είναι να μην έχει καταλάβει το μέγεθος, αλλά και τα αίτια της κρίσης, θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή σου στο γεγονός ότι το αμάξι και ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες που σχεδιάζεις να αγοράσεις ανήκουν ξεκάθαρα στα θέλω και όχι στα χρειάζομαι. Αυτά ισχύουν για την περίπτωση που ήσουν τελείως μόνος σου στην αγορά του οχήματος. Στην περίπτωση που η οικογένεια σου θα χρεωθεί για τα δικά σου θέλω τα πράγματα είναι προφανώς διαφορετικά.
Δεν διαφωνώ στην αγορά οχήματος με δόσεις. Αλλά για να πάρει κάποιος καινούργιο αυτοκίνητο με δόσεις πιστεύω πως πρέπει να κάνει πολλά επαγγελματικά ή οικογενειακά χιλιόμετρα ώστε να το αποσβέσει. Και να μην ανήκεις όμως σε κάποια από αυτές τις δύο κατηγορίες χιλιομέτροφάγων, μπορείς να πάρεις όχημα με δόσεις. Απλά πάρε κάτι πολύ φτηνό ή ακόμα καλύτερα μεταχειρισμένο. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Γ. Πολίτης (διάβασε κείμενα του εδώ viewtopic.php?f=5&t=46788 είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσουν) 'τα καινούργια αμάξια είναι για τους πλούσιους, τους οικογενειάρχες και τους συνταξιούχους'. Ένας άλλος κανόνας που έχω ακούσει και πιστεύω πως είναι αρκετά σωστός για την αγορά αυτοκινήτου είναι ότι δεν πρέπει να αγοράζεις αυτοκίνητο που να κοστίζει παραπάνω από το ελάχιστο των δύο παρακάτω ποσών:
-τις αποταμιεύσεις ενός έτους
-τα μισά από τις ετήσιες αποδοχές σου.Μην το περάσεις αυτό το πόστ όπως περνάμε τα πόστ μεταξύ ζάντας και εξάτμισης.
Μάλον δεν διάβασες καλά τα Post μου.Το γεγονός ότι σκέφτομαι να αγοράσω ένα γρήγορο αυτοκίνητο με δόσεις δεν σημαίνει πως χρεώνω την οικογένεια μου για δικά μου πράγματα αφού όπως προείπα δεν υπάρχει δεύτερο αυτοκίνητο στη οικογένεια και σκεφτόμαστε να πάρουμε ένα αφου το μεγάλο οικογενειακό πλέον δεν μπορεί να καλύψει τις οικογενειακές ανάγκες μεταφοράς εντός πόλης.
Όντως θα μπορούσα να αρκεστώ σε ένα οικονομικότερο αυτοκίνητο,αλλα από την στιγμή που οι γονείς μου αποφάσισαν την αγορά ενός μικρού καινούριου αυτοκίνητου με τιμή μέχρι τα 15000Ε το οποίο θα εξυπηρετεί και σαν δεύτερο μεταφορικό μέσο δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην δώσω και εγώ κάποια χρήματα τα οποία έχω στην άκρη για την αγορά ενός πιο γρήγορου αυτοκίνητου.
Επίσης το γεγονός ότι συζητάω για τα επιτόκια δεν σημαίνει πως θα αγοράσω το αυτοκίνητο εξολοκλήρου με δάνειο καθώς θα δοθεί και ένα ποσό σαν προκαταβολή,Χάρης το οποίο το αυτοκίνητο θα ξεχρεωθεί πριν κάποιο από τα αδέρφια μου μπει στην Β λυκείου,έτσι ώστε να μην επιβαρύνει η δόση τον οικογενειακό προϋπολογισμό όταν μπει κάποιος στην Β με Γ λυκείου.
Σε τελική ανάλυση αν όντος με αυτό που έκανα υποθήκευα έστω και στο ελάχιστο το μέλλον της οικογένειας μου εκτός του οτι θα έβρισκα αντίθετους τούς δικούς μου,δεν θα το δεχόμουν και εγώ ο ίδιος.Δεν λέω πως τα χρήματα μας τρέχουν από τα μπατζάκια ούτε ότι είμαι ο γιος κανενός πολύτεκνου Σαουδάραβα πετρελαιά άλλωστε αν ήμουν δεν θα συζητούσα για αυτά τα αυτοκίνητα αλά για κανένα Scirocco R DSG ή Focus RS.Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρόκειται να συμβεί η τραγική κατάσταση υποθήκευσης την οποία περιέγραψες σε περίπτωση αγοράς αυτοκινήτου.
Για να πούμε βέβαια και του στραβού το δίκιο όντος κάποιες από τις δυνατότητες των αυτοκίνητων αυτών ανήκουν στα ''θέλω''.
Σε ευχαριστώ πολύ για την άποψη και για τα χρήσιμα link σου επέτρεψε μου όμως να σου πω πως την βρίσκω λίγο υπερβολική ως πρως το πρώτο μέρος.Όντος μπορεί να έχεις δίκιο σε κάποια από αυτά που λες.Σε σε καμιά περίπτωση όμως δεν έχεις δίκιο σε αυτά που αναφέρεις περί υποθήκευσης μέλλοντος της οικογενείας μου. -
αρα τη το σκεφτεσαι, θα παρεις το πουντο που ειναι κουτσουρο να το περνει π.χ κ η μανα σου να πηγενει σ/μ??
το πιο εύχρηστο θα παρεις που λογικά ειναι το πολο
-
Καλα εδω που τα λεμε αν ησουν γιος πετρελαια δε νομιζω να κοιταζες σιροκα κ φοκους .. Τουλαχιστον μια ferrari θα επελεγες...
-
Δεν συμφωνώ με πολλές από τις απόψεις σου, αλλά δεν επιμένω περισσότερο, γιατί σε βλέπω αποφασισμένο, οπότε το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι καλοτάξιδο ότι και αν πάρεις. Όφειλα όμως να κάνω μία προσπάθεια.
-
Δεν συμφωνώ με πολλές από τις απόψεις σου, αλλά δεν επιμένω περισσότερο, γιατί σε βλέπω αποφασισμένο, οπότε το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι καλοτάξιδο ότι και αν πάρεις. Όφειλα όμως να κάνω μία προσπάθεια.Για άλλη μια φορά κάνεις λάθος καθώς δεν είμαι αποφασισμένος για κάτι μέχρι στιγμής, απλά μου είχαν κολλήσει αυτά και ήθελα μερικές γνώμες.Η αγορά θα γίνει ή τα Χριστούγεννα ή το επόμενο καλοκαίρι.Πες μου όμως με ποιες απόψεις μου διαφωνείς και γιατί?
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Καλα εδω που τα λεμε αν ησουν γιος πετρελαια δε νομιζω να κοιταζες σιροκα κ φοκους .. Τουλαχιστον μια ferrari θα επελεγες...Ε για πρώτο αμάξι τώρα να έπαιρνα ferrari και να την έτρωγα πουθενά? Ασε καλύτερα.Θα προτιμούσα ένα scirocco R που κάνει και 32000Ε.Γιος πετρελαιά είμαι τα 32 χιλιαρικάκια θα λυπόμουνα???
-
Για άλλη μια φορά κάνεις λάθος καθώς δεν είμαι αποφασισμένος για κάτι μέχρι στιγμής, απλά μου είχαν κολλήσει αυτά και ήθελα μερικές γνώμες.Η αγορά θα γίνει ή τα Χριστούγεννα ή το επόμενο καλοκαίρι.Πες μου όμως με ποιες απόψεις μου διαφωνείς και γιατί?Αποφασισμένο εννοώ όχι για την αγορά του οχήματος αλλά για τις απόψεις σου στο θέμα 'δανεισμός και αυτοκίνητο'. Απλά το βλέπουμε διαφορετικά ξεκινώντας από το ίδιο σημείο, δηλαδή την απόφαση των γονέων σου που αποφασίζουν ότι θα δανειστούν για να πάρουν δεύτερο αυτοκίνητο που θα εξυπηρετεί την οικογένεια αλλά με οδηγούς εσένα και τον πατέρα σου.
-Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση και εφόσον τα πράγματα ήταν τόσο τραγικά οικονομικά ώστε να μην υπάρχει ρευστό ούτε για ένα αμάξι θα έλεγα 'πατέρα η κρίση είναι έντονη, έχω ιδρώσει να τα βγάλω αυτά τα χρήματα, αλλά τα δίνω για να πάρουμε ένα αμάξι να μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς να μπλέκουμε με την αβεβαιότητα του δανείου'
-Εσύ στην ίδια περίπτωση λες 'πατέρα αφού εδώ θα το οδηγάω κυρίως, βάζω και εγώ αυτά τα χρήματα που τα δούλεψα και τα πονάω και θα πάρουμε κάτι καλύτερο και θα βάλουμε δόσεις, ούτως ή άλλως εάν δεν υπήρχαν τα χρήματα μου πάλι δάνειο θα βάζαμε'Με ρωτάς γιατί έχουμε διαφορετικές απόψεις. Δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί θα επέλεγα να βοηθήσω να μη μπει δάνειο στο σπίτι σε περίοδο κρίσης, σε σύγκριση με το να πάρω αυτό που θέλω και να χρεωθούν οι δικοί μου. Εμένα μου φαίνεται λογικό και εσένα όχι, δεν μπορούν οι άνθρωποι να συμφωνούν πάντα.
PUNTO EVO ABARTH SS VS CORSA OPC VS POLO GTI?