-
Πες μας νεα αν στρωσει!
-
Η w201 του ernani έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό ΚΕ. Δεν έχει σίγουρα EGR (ανακύκλωση καυσαεριών) όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
http://www.the-crankshaft.info/2009/09/ ... ystem.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Jetronic
http://www.benzworld.org/forums/w201-19 ... ction.html
http://www.benzworld.org/forums/r-c107- ... rview.html
http://ffp-motorsport.com/index.php?mid=2&pid=105
http://mercedes-190.co.uk/topic/6617086/1/
iliasp η πεταλούδα του ernani είναι μηχανική, αυτή που έχεις δει εσύ είναι από ηλεκτρόγκαζο πολύ νεώτερης mercedes.
ernani να κοιτάξεις το ρελέ υπερτάσεως που σου έγραψα στην αρχή πριν από οτιδήποτε άλλο, αν είναι αυτό θα γλυτώσεις από πολύ ταλαιπωρία.
-
Αν βοηθάει, αντιγράφω από το manual:
Τύπος οχήματος: 190Ε 1.8 (201.018)
Τύπος κινητήρα: 102
Αρχή λειτουργίας: Τετράχρονος με ψεκασμόΕπίσης από 14/07/2010, από την απόδειξη σχετικά με τη βαλβίδα:
Αντικατάσταση βαλβίδας εξαερισμού ρεζερβουάρ, τάπας ρεζερβουάρ....
Κωδικοί: Α1244760432 (ΚΑΛΥΜΜΑ), Α1244700005 (ΤΑΠΑ) -
Να τον ακούτε τον Χρουμπελίξ, κάτι ξέρει.
-
Πως παει η 190 σου εστρωσε?
-
Ο χρήστης STAX έγραψε:
Πως παει η 190 σου εστρωσε?Δεν είχα χρόνο φίλε μου να την κοιτάξω λόγω κάποιων υποχρεώσεων. Σύντομα (ίσως και αύριο) θα ανεβάσω κάποιες εικόνες που ίσως διαφωτίσουν κάποιες απορίες που έχω.
-
Χαιρετω τα πληθη.Επειδη ειδα οτι βοηθησατε πολυ τον Ερνανι με το προβλημα του σκευτηκα να παραθεσω και το δικο μου που ειναι παρομοιωτυπο.Εχει λιγο καιρο που ανεβηκα ενα πεζοδρομιο με το Γιαρις(2000 1.0 69hp) πανω σε χειροφρενο καθως πηγαινα με 40 χλμ.(εκανα βλακιες τελος παντων αλλο θεμα αυτο) και ειχε τα εξης προβληματa:1ον τρανταγμα του τιμονιου μετα τα 70 χλμ, 2ον τρανταγμα στο ρελαντι καθως οι στροφες πεφταν κατω απο τις 1000(μου θυμιζει ταξι σε ρελαντι δλδ ντιζελ) και 3ον μια 'δυσκολια' στην εκκινηση σαν κατι να εμποδιζε τους τροχους(αυτο μεχρι να ξεκινησει μετα παει κανονικα).Αλλαξα ζαντα καθως ειχε στραβωσει και μου ειπαν απο συνεργειο οτι αυτο ευθυνεται και για τα 3 (τα οποια τα ειχα αναφερει) εκτος αυτου ειπαν οτι εχει σπασει η ποδια και οι θολοι καθως και τα στηριγματα του προφυλακτηρα τα οποια ομως δεν χειαζοταν αλλαγη γιατι τα κολησαν και ειπαν πως θα αντεχαν.Το μονο που εφτιαξε ηταν το τρανταγμα στο τιμονι καθως τα αλλα 2 παραμενουν αλλα σε λιγοτερο βαθμο.Δεν πιστευω οτι ειναι κατι ανησυσηχητικο αλλα ειναι εκνευριστικο.Μπορειται να ριξεται τα φωτα σας και σε αυτο το προβλημα ? Εμενα παντως μου εχει καρφωθει η ιδεα οτι υπαρχει μηχανολογικο προβλημα χωρις να εχω ιδεα τι ειδους...
-
Φίλτατε, αν μπορώ να βοηθήσω:
Για το 1, σε αντίστοιχο πρόβλημα - είχα πέσει σε λακούβα-κρατήρα - έγινε ζυγοστάθμιση με τους τροχούς πάνω στο αυτοκίνητο και λύθηκε.
Για το 2, κοίταξε και τη βάση μηχανής (σημαντικό) μήπως πρέπει να την αλλάξεις.
Για το 3, δεν είμαι σίγουρος. Ίσως κάτι με τους δίσκους σου?
Σχετικά με τη βάση μηχανής, ήταν το πρώτο που μου είχαν πει για τράνταγμα στο ρελαντί (μετά τα πατάκια ) στην αντιπροσωπεία. Αλλά είχε αλλαχτεί μερικού μήνες πριν και το παραδέχτηκαν. Κατόπιν σε εξειδικευμένο, μου είπαν για δυναμό (το αντικατέστησα με καινούργιο της bosch για w124) και όταν πήγα να πάρω το αμάξι μου είπαν ότι έκαναν και μια ρύθμιση στα καυσαέρια.
Τα δικά μου προβλήματα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2003, όταν ανέβασε θερμοκρασία η μηχανή. Μετρήθηκε συμπίεση κυλίνδρων (όλα ΟΚ), η διάγνωση έδειξε χαλασμένο θερμοστάτη που αντικαταστάθηκε. Την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια , πάλι στο συνεργείο, διαγνώστηκε χαλασμένο φλοτέρ και αντικαταστάθηκε. Ίσως να είναι τυχαία τα περιστατικά, αλλά από τότε δεν υπήρξε επιστροφή στην αρχική κατάσταση.
Πάντως, τα παιδιά εδώ μέσα έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, καταρχήν με το αρχικό πρόβλημα της παλιάς βενζίνης και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Όταν βρω χρόνο, θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα.
EDIT: Θα ήθελα να προσθέσω και την κορυφαία διάγνωση που έγινε σε άλλη μεγάλη αντιπροσωπεία φέτος ότι φταίνε οι πίπες από τα μπουζοκαλώδια (1 εβδομάδα στο συνεργείο το αυτοκίνητο - 160 ευρώ κόστος).
-
UP
Τελικά μετά από κάποιο καιρό που πήγαινε καλά, το πρόβλημα επανήλθε. Συγκεκριμένα από το Μάρτιο που πέρασα ΚΤΕΟ, άρχισε πάλι να σβήνει η μηχανή είτε στο ρελαντί είτε στο φρενάρισμα.
Ίσως να παίζει ρόλο που το κυκλοφορώ 1-2 φορές το μήνα;
Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι βάζοντας μπροστά και πατώντας το γκάζι 3-4 φορές σχετικά δυνατά (μέχρι τις 3500 στροφές περίπου), στη συνέχεια κινούμενος στο δρόμο δεν μου το κάνει. Βέβαια είμαι και εντελώς άσχετος από αυτά, οπότε μπορεί να και να μην τα περιγράφω σωστά.
Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια με το μηχανικό και θα σας ενημερώσω. Μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτό το πρόβλημα εδώ και χρόνια, οπότε μάλλον θα πάει για φούντο κάποια στιγμή. Μάλιστα σκέφτομαι να συνδυαστεί και με το καλοκαίρι και τις όμορφες παραλίες της χώρας μας.
-
-
Με κατάλαβες.
w201 = H θεία η Λία
Το απόγευμα θα το πάω για καθάρισμα της πεταλούδας γκαζιού. Για να δούμε.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
UPΤελικά μετά από κάποιο καιρό που πήγαινε καλά, το πρόβλημα επανήλθε. Συγκεκριμένα από το Μάρτιο που πέρασα ΚΤΕΟ, άρχισε πάλι να σβήνει η μηχανή είτε στο ρελαντί είτε στο φρενάρισμα.
νομίζω ότι είναι ο ρυθμιστής μάζας αέρα (αν το λέω σωστά) κάτω από τον παπά.
UP Μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτό το πρόβλημα εδώ και χρόνια, οπότε μάλλον θα πάει για φούντο κάποια στιγμή. Μάλιστα σκέφτομαι να συνδυαστεί και με το καλοκαίρι και τις όμορφες παραλίες της χώρας μας.
στο 'φιλοξενώ' εγώ αν δεν το θέλεις.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
νομίζω ότι είναι ο ρυθμιστής μάζας αέρα (αν το λέω σωστά) κάτω από τον παπά.
Πρέπει να του δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα η ακινησία. Το πήγα χθες το απόγευμα στο μηχανικό και μου καθάρισε το μοτέρ ρελαντί (αν το λέω σωστά). Επίσης έκανε και μια ρύθμιση ώστε να δίνει περισσότερη βενζίνη όταν είναι στο ρελαντί (αν το λέω σωστά). Έβαλα και φρέσκια βενζίνη. Φαίνεται ότι επανέρχεται πάλι στα περσινά καλά επίπεδα (πριν αγοράσω το twingo και σταματήσω να το κυκλοφορώ πολύ) .
στο 'φιλοξενώ' εγώ αν δεν το θέλεις.
Κάποιες φορές έχω την εντύπωση ότι δεν με θέλει. Σταμάτησα να χρησιμοποιώ τη w201 από τη στιγμή που αγόρασα το twingo, οπότε από την ακινησία άρχισαν τα προβλήματα. 'Oσο κι αν ακούγεται παράξενο, το θέμα ότι δεν έχει a/c με χαλάει αφάνταστα το καλοκαίρι. Είπα στο μηχανικό ότι θα ήθελα να βάλω a/c, ώστε να μπορώ να την χρησιμοποιώ και το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν μπορεί να βρει μεταχειρισμένο από mercedes. Οριστική απάντηση θα πάρω στο τέλος της εβδομάδας. Αν δεν βρω, θα το σκεφτώ σοβαρά αν θα το κρατήσω πλέον.
-
να το κρατησεις
στο e-bay κοιταξες για a/c
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
......Αν δεν βρω, θα το σκεφτώ σοβαρά αν θα το κρατήσω πλέον. -
Ο χρήστης umaga έγραψε:
να το κρατησειςστο e-bay κοιταξες για a/c
Έχει μόνο κομπρέσορες στο e-bay.
Υπάρχει στην Ελλάδα καινούργιο της diavia για w201.
......Αν δεν βρω, θα το σκεφτώ σοβαρά αν θα το κρατήσω πλέον.
-
Τα προβληματα με την δικια μου 190 Ε δυστυχως δεν σταματουν,αφου με τοζορι μπορουσε να ανεβασει στροφες και γενικα ηταν πνιγμενη πηγα στον εξατμισα μου βεβαιος οτι εχει βουλωσει(σπασει) ο καταλητης, και πραγματι ειχε σπασει και γυρισει βουλονοντας εντελως τα καυσαερια, αλλαζοντας τον πραγματι το αυτ-το μεταμορφωθηκε αλλα οχι για πολυ αφου σημερα μου ανεβασε θερμοκρασια και εκαψε φλαντζα, βαζοντας νερο πηγα σπιτι με το ζορι και στο ρελαντι (ο θεος να το κανει) βγαζει νερο απο την εξατμιση.Τωρα το μεγεθος της ζημιας ενας θεος το ξερει
-
Να ρωτησω κατι. Τι γινεται αμα το ρελαντι απο τις 700 περιπου στροφες που πρεπει κανονικα να ειναι, πεταγεται αποτομα στις 1200 περιπου (οπου ειναι και η ρυθμιση του για κρυα μηχανη) και μετα πεφτει παλι στις 700; Η ολη διαδικασια κραταει περι το 1 δευτερολεπτο
-
Να παραθεσω και εγω την δικαι μου εμπειρια επι του θεματος.
Και η δικια μου 190Ε (1.8 μοντ.1991) επαιρνε αρκετα δυσκολα το πρωι-χρειζοταν να κρατησεις αρκετα το κλειδι στη μιζα γυρισμενο για ''αρπαξει'',καποιες φορες κραταγε ρελαντι στις 1200,ορισμενες φορες επεφτε στις 500 και ξαναανεβαινε στις 1200...Φυσικα καμια σχεση με τις 700 στροφες που ειναι ρυθμισμενο να δουλευει.Μαλιστα τη προηγουμενη βδομαδα μου εσβησε με 2α και 2000 στροφες-ειχα μολις ξεκινησει απο φαναρι οπου κραταγε ρελαντι στις 1200.Στο συνεργειο της εγινε βασικη ρυθμιση μηχανης και ανοιχτηκε ο δοσομετρητης του αερα οπου καθαριστηκε καλα και το πανω μερος και το κατω κλαπετο αλλα και η πεταλουδα.Στο πανω μερος του δοσομετρητη υπαρχει ενα ποτενσιομετρο το οποιο λογω επικαθισεων στελνει ρευμα και μπερδευει με αυτο το τροπο το ρελαντι και γενικοτερα προκαλει αυτη την ασταθεια.
Πλεον παιρνει μπροστα με μιση μιζια,κραταει σταθερο ρελαντι και γενικοτερα ο κινητηρας μου δινει μια πιο βελουδινη αισθηση στη λειτουργια του.Αξιζει το κοπο να το δειτε με το μηχανικο σας ειδικα απο τη στιγμη που δεν απαιτειται αγορα ανταλλακτικων παρα μονο χρειαζεται ενα καλο καθαρισμα. -
To προβλημα επανηλθε.Η αληθεια βεβαια ειναι οτι απο την τελευταια επισκευη που γραφω στο πιο πανω post η baby benz δεν εκανε σχεδον καθολου χιλιομετρα...Το ρελαντι εμενε στις 1100-1250 μεχρι και 1500...Ακομα και υστερα απο αρκετη πορεια σταματαγες σε φαναρι και εμενε στις 1200...Πισω στο συνεργειο λοιπον οπου μας αλλαξαν ρελε υπερτασεως.Ειναι ενας ρελες ο οποιος προστατευει τον εγκεφαλο απο το να μην καει...Φανταζομαι οτι μιας και ο παλιος ρελες ηταν χρονολογιας 2001 αφηνε να περναει περισσοτερο ρευμα στον εγκεφαλο με αποτελεσμα ολες αυτες τις δυσλειτουργειες στο ρελαντι,στην εκκινηση κλπ...Εφοσον το αυτοκινητο ειναι του 1991 υποθετω οτι πρωτη φορα αλλαχτηκε στο συνεργειο το 2001 και 2η χθες (πρεπει να κοιταξω το αρχειο για να το επιβεβαιωσω)....
Μεχρι στιγμης λειτουργει αψογα,πεφτουν οι στροφες στις 700 λιγη ωρα αφου την βαλεις μπροστα,δεν εχει καμια ασταθεια,ανεβαζει μαι χαρα και επισης οταν σταματας δεν κανει ουτε τα ''βυθισματα'' μεχρι τις 500 με κινδυνο να σβησει,οπως συνεβη ορισμενες φορες...Ελπιζω να ξεμπερδεψαμε....Οψομεθα!!
Ασταθές ρελαντί σε w201 (όχι πάντα)