-
Να γυρίσουμε στην ευγονική.
-
εγω μπορω, αλλα δε θελω
ισα ισα που ξαναρχισα και το ποτο (το οποιο ειχα κοψει μαχαιρι για 3-4 χρονια), για να εμπλουτισω το πακετο
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Συγκρίνεις μια εξαρτησιογόνο ουσία, με... πολεμικά όπλα; Και περιμένεις να ληφθεί ο συλλογισμός σου στα σοβαρά;Απο τη στιγμη που γινονται συγκρισεις με ασθενειες, αυτοκινητα, σκατα κτλ , ναι νομιζω οτι ανετα μπορω.
Αν δε λαμβανεις σοβαρα το δικο μου συλλογισμο, να μη λαμβανεις και αλλες ,ασχετες, συγκρισεις.Παντως, το χειροτερο ειναι η υποκρισια. Ολοι οι μη καπνιστες βρηκαν εδαφος τωρα με τον νομο να 'εξεγερθουν'. Πριν, μιλια δε βγαζαν.
-
Δεν μπορούσαν . Τι σου φαίνεται παράξενο..?
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Να γυρίσουμε στην ευγονική.Ακόμα καλύτερα, να σταματήσουμε εντελώς τους εμβολιασμούς και τα φάρμακα και να επιτρέψουμε στον κοσμάκη να πεθαίνει ελεύθερος από φυματίωση, ευλογιά, τύφο, ιλαρά, λέπρα και όλα όσα μας έστειλε η φύση (ή ο Θεός, αν προτιμάς). Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούνται οι γιατροί με την έρευνα τρόπων για να τα καταπολεμήσουμε, άλλωστε δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους, το κάνουν για να γίνουν πλούσιοι, ergo δεν είναι για το καλό μας.
Παντως, το χειροτερο ειναι η υποκρισια. Ολοι οι μη καπνιστες βρηκαν εδαφος τωρα με τον νομο να 'εξεγερθουν'. Πριν, μιλια δε βγαζαν.
Ναι, όπως τώρα άρχισαν να παραπονιούνται οι υποκριτές οι πεζοί για τα πεζοδρόμια. Τόσα χρόνια που περπατούσαν στους δρόμους δηλαδή δεν τους πείραζε; Ουστ από δω.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Δεν μπορούσαν . Τι σου φαίνεται παράξενο..?Το οτι δε μπορουσαν, ενω τωρα 'μπορουν'.
Γιατι συμβαινει αυτο, τι αλλαξε τωρα? Μαλλον τιποτα επι της ουσιας... -
Συγκρίνεις μια εξαρτησιογόνο ουσία, με... πολεμικά όπλα; Και περιμένεις να ληφθεί ο συλλογισμός σου στα σοβαρά;
Απο τη στιγμη που γινονται συγκρισεις με ασθενειες, αυτοκινητα, σκατα κτλ , ναι νομιζω οτι ανετα μπορω.
Αν δε λαμβανεις σοβαρα το δικο μου συλλογισμο, να μη λαμβανεις και αλλες ,ασχετες, συγκρισεις.Παντως, το χειροτερο ειναι η υποκρισια. Ολοι οι μη καπνιστες βρηκαν εδαφος τωρα με τον νομο να 'εξεγερθουν'. Πριν, μιλια δε βγαζαν.
Ναι, όπως τώρα άρχισαν να παραπονιούνται οι υποκριτές οι πεζοί για τα πεζοδρόμια. Τόσα χρόνια που περπατούσαν στους δρόμους δηλαδή δεν τους πείραζε; Ουστ από δω.
-
Πλάκα κάνεις, έτσι;
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν μπορούσαν . Τι σου φαίνεται παράξενο..?
Το οτι δε μπορουσαν, ενω τωρα 'μπορουν'.
Γιατι συμβαινει αυτο, τι αλλαξε τωρα? Μαλλον τιποτα επι της ουσιας...Άλλαξε στα χαρτιά. Στην εφαρμογή όχι, φαντάζομαι συμφωνούμε σε αυτό .Απλώς άλλο να υπάρχει ένας νόμος, μια διάταξη, ένας κανονισμός γραμμένος κάπου (όχι στα παπούτσια μας ) και να μπορείς νομοθετικά να τον 'κυνηγήσεις' και άλλο να μην υπάρχει τίποτα. Το ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος δεν σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να σε καταγγείλω, στα @@ μου αν θα πληρώσεις ή αν θα σου δοθεί το πρόστιμο. Εγώ είμαι καλυμμένος . Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, σωστά?
-
Εχθες μαζευτηκαμε περιπου 140 ατομα απο την εταιρια που δουλευω σε μια ταβερνα για φαγητο και για το κοπή τη πιτα .
Στο μαγαζι που πηγαμε απαγορευόταν το τσιγαρο και κοινη διαπιστωση ΟΛΩΝ ακομα και των καπνιστων παρολο που μερικοι ξυνισανε λιγο την μουρη τους στην αρχη ηταν οτι η ατμοσφαιρα ειναι ασυγκριτα καλυτερη σε σχεση με το αν επιτρεπόταν το καπνισμα.
Απλα και ομορφα οποιος ηθελε εβγαινε εξω 2-3 λεπτα και εκανε το τσιγαρο του χωρις να ενοχλει και επεστρεφε στο τραπεζι , το καλο ειναι οτι κατσαμε εκει 4 ωρες και οι καπνιστες κανανε τοση ωρα μονο 3-4 τσιγαρα.
Ειναι πολυ απλο το να βγεις εξω να καπνισεις , απορω γιατι οι καπνιστες το εχετε κανει τοσο μεγαλο ζητημα -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Εχθες μαζευτηκαμε περιπου 140 ατομα απο την εταιρια που δουλευω σε μια ταβερνα για φαγητο και για το κοπή τη πιτα .
Στο μαγαζι που πηγαμε απαγορευόταν το τσιγαρο και κοινη διαπιστωση ΟΛΩΝ ακομα και των καπνιστων παρολο που μερικοι ξυνισανε λιγο την μουρη τους στην αρχη ηταν οτι η ατμοσφαιρα ειναι ασυγκριτα καλυτερη σε σχεση με το αν επιτρεπόταν το καπνισμα.
Απλα και ομορφα οποιος ηθελε εβγαινε εξω 2-3 λεπτα και εκανε το τσιγαρο του χωρις να ενοχλει και επεστρεφε στο τραπεζι , το καλο ειναι οτι κατσαμε εκει 4 ωρες και οι καπνιστες κανανε τοση ωρα μονο 3-4 τσιγαρα.
Ειναι πολυ απλο το να βγεις εξω να καπνισεις , απορω γιατι οι καπνιστες το εχετε κανει τοσο μεγαλο ζητημαΕίμαι σε club για να 'γιορταστεί' το γεγονός πως φίλος πάει φαντάρος. Φυσικά έχω βγάλει το μπουφάν το οποίο βρίσκεται πάνω σ ένα σκαμπό κάτω από άλλα 10 και περίπου 20 γυναικείες τσάντες. Μέσα έχει κοντά στους 30 βαθμούς,το ήξερα από πριν άρα φόρεσα κοντομάνικο ... Θέλω που θέλω ένα τέταρτο να βγω από τον κόσμο,να βάλω κι άλλα 10 λεπτά να βρω το μπουφάν γιατί αν βγω έτσι έξω την έχω αρπάξει την πνευμονία.Σύνολο δηλαδή 25 λεπτά,βάλε κι άλλα 10 έξω να κάνω το τσιγάρο, αν βγω 2 φορές με τον χρόνο που χρειάζεται καλύτερα να εμενα στο σπίτι.Σίγουρα στον καφέ είναι πιο έυκολα τα πράγματα ή όταν πας για φαγητό αλλά τι γίνεται αν πάω για καφέ μόνο μ ένα φίλο που δεν καπνίζει ; Ή εγώ θα φάω το αγγούρι ή θα πρέπει να τον αφήνω μόνο του ...
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Ειναι πολυ απλο το να βγεις εξω να καπνισεις , απορω γιατι οι καπνιστες το εχετε κανει τοσο μεγαλο ζητημαΕίμαι σε club για να 'γιορταστεί' το γεγονός πως φίλος πάει φαντάρος. Φυσικά έχω βγάλει το μπουφάν το οποίο βρίσκεται πάνω σ ένα σκαμπό κάτω από άλλα 10 και περίπου 20 γυναικείες τσάντες. Μέσα έχει κοντά στους 30 βαθμούς,το ήξερα από πριν άρα φόρεσα κοντομάνικο ... Θέλω που θέλω ένα τέταρτο να βγω από τον κόσμο,να βάλω κι άλλα 10 λεπτά να βρω το μπουφάν** γιατί αν βγω έτσι έξω την έχω αρπάξει την πνευμονία**.Σύνολο δηλαδή 25 λεπτά,βάλε κι άλλα 10 έξω να κάνω το τσιγάρο, αν βγω 2 φορές με τον χρόνο που χρειάζεται καλύτερα να εμενα στο σπίτι.Σίγουρα στον καφέ είναι πιο έυκολα τα πράγματα ή όταν πας για φαγητό αλλά τι γίνεται αν πάω για καφέ μόνο μ ένα φίλο που δεν καπνίζει ; Ή εγώ θα φάω το αγγούρι ή θα πρέπει να τον αφήνω μόνο του ...
Διάλεξε...πνευμονία ή καρκίνο!
-
Τώρα δηλαδή είναι σοβαρή δικαιολογία οτι το μπουφάν σου είναι κάτω-κάτω?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τώρα δηλαδή είναι σοβαρή δικαιολογία οτι το μπουφάν σου είναι κάτω-κάτω?Πού φτάσαμε ε?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τώρα δηλαδή είναι σοβαρή δικαιολογία οτι το μπουφάν σου είναι κάτω-κάτω?Δεν εννοούσα αυτό και είμαι σίγουρος πως ούτε κι εσυ αυτό κατάλαβες
Αυτό που ήθελα να δείξω είναι πως δεν είναι και τόσο απλό σε κάποιες περιπτώσεις.Σε κάποιες όπως είπα είναι εύκολο και το κάνω χωρίς πρόβλημα. -
Να γυρίσουμε στην ευγονική.
Ακόμα καλύτερα, να σταματήσουμε εντελώς τους εμβολιασμούς και τα φάρμακα και να επιτρέψουμε στον κοσμάκη να πεθαίνει ελεύθερος από φυματίωση, ευλογιά, τύφο, ιλαρά, λέπρα και όλα όσα μας έστειλε η φύση (ή ο Θεός, αν προτιμάς). Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούνται οι γιατροί με την έρευνα τρόπων για να τα καταπολεμήσουμε, άλλωστε δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους, το κάνουν για να γίνουν πλούσιοι, ergo δεν είναι για το καλό μας.
Πως καταφέρνεις και μπερδεύεις τις αρώστειες -που όντως υπάρχουν στη Φύση- με το κάπνισμα , τον αλκοολισμό κλπ (που ανέφερα σε προηγούμενο ποστ) είναι ενα ερώτημα.
Το πρόβλημά μας δεν είναι να αναγνωρίσουμε ότι το κάπνισμα προκαλεί βλάβες στον οργανισμό (το ξέρουμε) , αλλά επειδή αποτέλεσε δική μας επιλογή (λανθασμένη , από 'μαγκιά' , από την παρέα , από βλακεία , απ οτι θέλεις τέλος πάντων) και όχι επειδή το αρπάξαμε στη φύση (ευλογιά-τύφο κλπ) θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς αν θα το κόψουμε ή οχι.
Σαφώς και δεν λέμε , οτι αρεσκόμαστε να ασκούμε τη βλαβερή συνήθειά μας εις βάρος των συμπολιτών μας . Εγω προσωπικά το καταδικάζω.
Το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους όμως, ποιούς μπορεί να θίγει? Απαγορεύουν το κάπνισμα στο δρόμο (π.χ. σε μέρη της Αμερικής αλλά και αλλού) με πρόσχημα την υγεία.
Απαγορεύουν το κάπνισμα π.χ. στο LA που κόβεις το νέφος με το μαχαίρι γιατί μπορεί περπατόντας δίπλα από έναν καπνιστή να εισπνεύσεις 5χλγρ. καπνού (όχι νικοτίνης, πίσας κτλ. - καπνού!) Αυτό είναι απλά παρανοϊκό .Απαγορεύεις, αντι-καπνιστή, (όχι εσύ προσωπικά) το κάπνισμα στον καπνιστή που βγήκε να καπνίσει στο δρόμο για να προστατεύσεις την υγεία σου'? Δηλαδή, εκεί που το νέφος και τα καυσαέρια σου κόβουν 5 χρόνια από τη ζωή σου, ωρίεσαι για τα...πόσο να'ναι?...30 επιπρόσθετα δευτερόλεπτα που σου κόβουν οι εισπνοές παθητικού καπνού από περαστικούς? Ας πεθάνεις 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα και ας έχεις τουλάχιστον για τα χρόνια της ζωής σου το προνόμιο να λες ότι δε ζάλησες κανέναν. 30 δευτερόλεπτα ζωής για την αξιόπρεπεια του να μη γίνεσαι χαζός και παράφρων είναι. Ή, τα ολόκληρα λεπτά και ώρες και μέρες που ξοδεύεις στον αγώνα για την απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτούς χώρους, κλείσε το στόμα σου και κάνε κάτι άλλο.Με λίγα λόγια , είμαστε υπέρ της ατομικής επιλογής.
-
Ειναι πολυ απλο το να βγεις εξω να καπνισεις , απορω γιατι οι καπνιστες το εχετε κανει τοσο μεγαλο ζητημαΘέλω που θέλω ένα τέταρτο να βγω από τον κόσμο,να βάλω κι άλλα 10 λεπτά να βρω το μπουφάν γιατί αν βγω έτσι έξω την έχω αρπάξει την πνευμονία.Σύνολο δηλαδή 25 λεπτά,βάλε κι άλλα 10 έξω να κάνω το τσιγάρο, ...
Υπερβαλεις για να κανεις 15λεπτα να βγεις απο τον κοσμο πρεπει να εισαι σε συναυλια , για να κανεις 10λεπτα να βρεις το μπουφαν σου πρεπει ολος ο κοσμος στο μαγαζι να ειχε βαλει τα μπουφαν τους πανω απο το δικο σου και να ειναι και πισσα σκοταδι και τελος 10 λεπτα για να καπνισεις 1 τσιγαρο? τι ειναι τριφυλλο ?
-
Η φράση 'ένα τσιγάρο δρόμος' απόκτησε ξαφνικά άλλο νόημα.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Υπερβαλεις για να κανεις 15λεπτα να βγεις απο τον κοσμο πρεπει να εισαι σε συναυλια , για να κανεις 10λεπτα να βρεις το μπουφαν σου πρεπει ολος ο κοσμος στο μαγαζι να ειχε βαλει τα μπουφαν τους πανω απο το δικο σου και να ειναι και πισσα σκοταδι και τελος 10 λεπτα για να καπνισεις 1 τσιγαρο? τι ειναι τριφυλλο ?
Έστω πως υπερβάλω (αν και πιστεύω πως σε μεγάλα club ίσως θες και περισσότερη ώρα) διαφωνεί κανείς πως δεν είναι ευχάριστη σαν διαδικασία ; Ξαναλέω ήταν απλά ένα παράδειγμα για το πόσο άβολο μπορεί να είναι.Ας μην το ψειρίσουμε τώρα αν εγώ θέλω 10 λεπτά για το τσιγάρο ή αν ο άλλος 2.
Με την ευκαρία επειδή δεν θυμάμαι αν άκουσα κάτι σχετικό ξέρει κανείς τι παίζει στα καζίνο ;
-
Έστω πως υπερβάλω (αν και πιστεύω πως σε μεγάλα club ίσως θες και περισσότερη ώρα) διαφωνεί κανείς πως δεν είναι ευχάριστη σαν διαδικασία ; Ξαναλέω ήταν απλά ένα παράδειγμα για το πόσο άβολο μπορεί να είναι.Ας μην το ψειρίσουμε τώρα αν εγώ θέλω 10 λεπτά για το τσιγάρο ή αν ο άλλος 2.
Με την ευκαρία επειδή δεν θυμάμαι αν άκουσα κάτι σχετικό ξέρει κανείς τι παίζει στα καζίνο ;
Αν δεν ειναι ευχάριστο για εσενα το να πας 5 λεπτα εξω να καπνισεις εστω και αν κανεις αυτη την διαδικασια που περιεγραψες σκεψου οτι δεν ειναι 10 φορες ευχαριστο για εμενα να μην μπορω να αναπνευσω , να τσουζουν τα ματια μου , να με γαργαλαει ο λαιμος μου και στο τελος να εχουν ποτισει τα ρουχα μου απο την τσιγαριλα και αυτη η μυρωδια να με ακολουθει μεχρι το σπιτι!
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#4]