-
Τοτε γιατι αγχωνεσαι??
-
ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΟΘ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΣΩ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΤΑ 4000 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΠΟΤΕ . ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ Η ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ? ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΜΑΞΙ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ?
-
Άπειρε νέε... μήπως να έγραφες και με πεζά αντί για κεφαλαία, όπως προβλέπει και ο κανονισμός του forum? Δεν σου έκανε εντύπωση ότι μόνο εσύ γράφεις έτσι;
-
συγνωμη δεν το προσεξα.
-
Πρεπει ο κατοχος του αμαξιου να μπορει να δικαιολογησει αγορα και κατοχη. Αρα αν το αμαξι ειναι στο ονομα σου, πρεπει να φανει στην φορολογικη σου δηλωση πλεον ενα ποσο που θα δικαιολογει την κτηση του, δηλαδη το τεκμηριο του αυτοκινητου σου.
Αν τωρα εσυ εχεις στο ονομα σου το αμαξι και πληρωνεσαι μαυρα απο την καφετερια, δεν θα εχεις να δηλωσεις εισοδημα. Αρα νομιζω θα εχεις θεμα με την εφορια. -
Δεν παιζει να γινει η αγορα σε αλλο ονομα? (μαμα-γιαγια-παππους κτλ)
Εναλλακτικα, μπορει ο πατερας σου να κανει δωρεα 4000 (φορολογειτεα με 10%) αλλα τι θα γινει του χρονου που κατα πασα πιθανοτητα θα εξακολουθεις να μην παρουσιαζεις εισοδηματα?
-
Πρώτα από όλα πρέπει να δικαιολογήσεις το πόθεν έσχες, δηλαδή που βρήκες τα λεφτά για την αγορά. Αν δεν μπορείς θα πρέπει να δηλωθεί ως γονική παροχή και να φορολογηθεί. Μετά, κάθε χρόνο θα πρέπει να έχεις ένα minimum εισόδημα που θα διακιολογεί την κατοχή αυτοκινήτου. Μη ρωτάς ποιό θα είναι αυτό το ποσό αύριο, στην Ελλάδα κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει! Μπορείς να το γράψεις στο όνομα και της γιαγιάς πάντως αν έχει σύνταξη.
-
παιδια δυσκολο το πραγμα δηλαδη. Αμα βαλω για γονικη παροχη ποσο φορολογουμαι ? Το αμαξι ειναι ενα audi a4 2007 1800 κυβικα. Ειναι ευκαιρια οποτε ειναι κριμα να παει χαμενο. Με τα σημερινα δεδομενα ποσο θα πρεπει να εχω εισοδημα το χρονο ?
-
7600€
-
Δηλαδη για να αγορασω στο ονομα μου ενα μεγαλο αμαξι πρεπει να βγω απο την σχολη ,να πιασω μια δουλεια που να μου δινει πανω απο 8000 τον χρονο. Αυτα ειναι βλακειες ποθ κανει το κρατος μας και πρεπει να αλλαξουν. αυριο κιολας μπορω να αγορασω bmw m3 5000 κυβικα απο ebay και μαζι με τα μεταφορικα να μου βγουν 7000 ευρω αλλα οχι πρεπει να εχω και το καταλληλο εισοδημα.
-
Δεν ειναι βλακειες του κρατους βασικα.
Φαντασου εναν που κλεβει το κρατος και δεν πληρωνει τιποτα σε φορους δηλωνοντας 500€ τον χρονο να κυκλοφορει με Ferrari. Δεν ειναι αδικο;(αλλο το οτι μπορει να γινεται γιατι ειμαστε μπουρδελο)
-
Δεν μιλαωγια ενα ατομο που κλεβει το κρατοσ.τα εχω αυτα τα λευτα απο τους γονεις μου μου αρεσει αυτο το αμαξι ,γιατι να μην το παρω αφου μπορω.δεν κλεβω κανεναν αλλα γυρνανε και μου λενε οτι πρεπει να εχω 8000 τον χρονο εισοδημα που στο κατω κατω εγω μπορει να το πηρα το αμαξι σε αναγκη 1000 ευρω ,αυτο δεν ειναι αδικο ?ο αλλος που εχει μεγαλο εισοδημα να εχει οποιο αμαξη θελει και εγω να μην μπορω ασχετα που θα το παρω φθηνα και μπορω να το συντηρησω .Ειναι βλακεια ολο αυτο,πραγματικα δεν επρεπε το συστημα να ειναι ετσι. Ο ανθρωπος γεννηθηκε για να ειναι ελευθερος και ξαφνηκα σου λενε οτι πρεπει να πληρωσεις τεραστια ποσα για το σπιτι,το αμαξι και οτι αλλο μπορει να εχεισ. κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι εχω ενα μαγαζι που μου το μεταβιβασε η μανα μου που το νοικιαζω και βγαζω 2000 ευρω το χρονο,βοηθαει αυτο καθολου στο να αποκτησω το αμαξη που θελω χωρις να εχω 8000 ευρω εισοδημα ?
-
Μη την ψάχνεις... έτσι λένε οι νόμοι, δεν μπορείς να τους αλλάξεις παρα μόνο να τους παρακάμψεις με διάφορα νόμιμα τεχνάσματα. Έναν καλό λογιστή θέλεις λοιπόν.
-
Καλα μην τρελαινεσαι, και 0 εισαοδημα να δηλωσεις, απλα θα ισχυει το τεκμηριο και θα φορολογηθεις βασει αυτου, σα να δηλωνες δηλαδη αυτα τα 7600.. Οπως και να'χει λογιστη εχετε οποτε μια επισκεψη σε αυτον θα σας βοηθησει.
Άπειρος νέος ψάχνει....αυτοκίνητο!