-
Είμαι κάτοχος ενός CIVIC 1.8 sedan από το έτος 2007. Εχω σοβαρό πρόβλημα με τον κλιματισμό καθώς όταν είναι ενεργοποιημένος μου θολώνει το παμπριζ. Για να το καθαρίσω πρέπει να χρησιμοποιώ καθαρό πανί, καθώς το παμπρίζ λες και είναι λαδωμένο. Στην αντιπροσωπεία μου τσέκαραν επανειλημμένα το AC, χωρίς όμως να διαπιστώσουν διαρροή. Επίσης μου άλλαξαν το παμπρίζ χωρίς πάλι να διορθωθεί το πρόβλημα. Σημειωτέον ότι το θόλωμα αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν οδηγείς κόντρα στον ήλιο ή σε φωτεινή πηγή. Στα υπόλοιπα τζάμια, μου έβαλαν ζελατίνες σκούρες και δεν έχουν πρόβλημα πλέον. Βοήθεια!!
-
Είμαι κάτοχος ενός CIVIC 1.8 sedan από το έτος 2007. Εχω σοβαρό πρόβλημα με τον κλιματισμό καθώς όταν είναι ενεργοποιημένος μου θολώνει το παμπριζ. Για να το καθαρίσω πρέπει να χρησιμοποιώ καθαρό πανί, καθώς το παμπρίζ λες και είναι λαδωμένο. Στην αντιπροσωπεία μου τσέκαραν επανειλημμένα το AC, χωρίς όμως να διαπιστώσουν διαρροή. Επίσης μου άλλαξαν το παμπρίζ χωρίς πάλι να διορθωθεί το πρόβλημα. Σημειωτέον ότι το θόλωμα αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν οδηγείς κόντρα στον ήλιο ή σε φωτεινή πηγή. Στα υπόλοιπα τζάμια, μου έβαλαν ζελατίνες σκούρες και δεν έχουν πρόβλημα πλέον. Βοήθεια!!
-
-
Tρύπιο ψυγείο καλοριφέρ;
Σου θολώνει ακόμα και με αναμμένο το aircondition; Κλιματισμος=aircondition, διάφορο του ανεμιστήρα.
-
Μου θολώνει μόνο με το AC αναμμένο.
-
Και στο δικο μου το εχω παρατηρησει αυτο αλλα οταν κανει πολυ ζεστη εξω και το aircondition ριχνει κρυο αερα προς το παρμπριζ.Μονο το καλοκαιρι το εχεις αυτο το θολωμα η ολον τον χρονο???
-
Μόνο το καλοκαίρι όταν το AC δουλεύει στο κρύο. Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό καθώς λόγω του ότι κάνω πολλά χλμ κάθε 2-3 μέρες απαιτείται καθάρισμα από μέσα.
-
Εμενα δεν κανει τοσο πολυ ωστε να χρειαζεται καθαρισμα.Ξαναρωταω το αιρκον το εχεις στρεψει στο παρμπριζ οταν το κανει αυτο η οχι???
-
Αν όντως έχει ελαιώδη υφή αυτό το θόλωμα, τότε κάτι εξατμίζεται και αφήνει υπολείμματα... Το παραφλού σου είναι σε σταθερά επίπεδα; Αλλιώς ίσως χάνει η εβαπορέτα, αλλά εκεί φαίνεται πιο άμεσα η διαρροή.
-
Οπουδήποτε και να είναι στραμμένο το AC το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το συνεργείο έχει ελέγξει για διαρροή και με διαβεβαώνει ότι δεν υπάρχει. Εντωμεταξύ από την αντιπροσωπεία (ηρακλείου) μου είπαν ότι και άλλα CIVIC έχουν το πρόβλημα αυτό. Τέσσερα χρόνια τώρα ακόμη το ψάχνουν. Κρίμα γιατί το αυτοκίνητο κατά τα άλλα είναι εξαιρετικό.
-
Αν δεν έχεις αναμμένο το a/c δεν θολώνουν δηλαδή;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν δεν έχεις αναμμένο το a/c δεν θολώνουν δηλαδή;Μόνο όταν είναι ανοικτό στο κρύο, σε οποιαδήποτε θερμοκρασία, ένταση και να το βάλω ακόμη και στην ανακύκλωση του αέρα
-
μπορείς να βάλεις μια μεμβράνη -οχι φιμέ, αλλα διάφανη που μπλοκάρει μόνο UV,UA- και μπροστά εάν αυτή έλυσε το πρόβλημα στα υπόλοιπα κρύσταλλα.
-
Στην ανακύκλωση είναι αναμενόμενο να θολώνει το τζάμι αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Γιατί το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς θόλωμα αλλά επικάλυψη με ουσία μάλλον ελαιώδους υφής.... περίεργο. Δεν είναι θέμα θερμοκρασίας και υγρασίας αλλά κάτι άλλο. Διαρροή σκέφτομαι κι εγώ. Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι να υπάρχει κάποιο ελαιώδες αποσμητικό χώρου που για κακιά του τύχη καταλήγει εκεί. -
Άλλαξαν το παρμπρίζ; ... Στη Honda άλλαξαν το παρμπρίζ επειδή θολώνει το τζάμι; ...
Περίεργο συμβάν...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άλλαξαν το παρμπρίζ; ... Στη Honda άλλαξαν το παρμπρίζ επειδή θολώνει το τζάμι; ...Περίεργο συμβάν...
Ναι άλλαξαν το παμπρίζ και έβαλαν και φιμέ μεμβράνες πλάι και πίσω. Αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Το εκνευριστικό είναι ότι ενώ έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και σε άλλα αυτοκίνητα εντούτοις λύση καμία. Για αποσμητικό δεν χρησιμοποιώ μέσα στο αυτοκίνητο. Πάντως έχει σίγουρα αυτή την ελώδη μορφή, που αν το καθαρίσω με το ίδιο χαρτί δύο φορές δεν καθαρίζει.
-
Mπας και εξαχνώνονται διάφορα χημικά από το ταμπλό;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mπας και εξαχνώνονται διάφορα χημικά από το ταμπλό;Με κρυο αερα;
-
Να εμφανίζονται μόνο με κρύο αέρα;
Δεν ξέρω, λέω. Ας μην λειτουργήσει τον κλιματισμό για μερικές μέρες και ας δοκιμάσει μετά να σκουπίσει το τζάμι. Αν δεν υπάρχει αυτή η ουσία, τότε προέρχεται από το HVAC μάλλον.
-
Με ζεστο αερα θα ηταν πιο πιθανο να συμβαινει καποια εξαχνωση .Και δεν ειναι μονο το τζαμι που λερωνεται , σκεψου τι αναπνεουν οι επιβαίνοντες
Θόλωμα τζαμιών σε CIVIC 1.8 sedan