-
Η ιστορία είναι παλιά και αρχίζει πριν 3 χρόνια. Ενώ οδηγούσα μεθυσμένος ένα διερχόμενο όχημα διέσχισε το δρόμο με κόκκινο και τρακάραμε. Εγώ κάλεσα την αστυνομία και στο αλκοτέστ που μου κάνανε βγήκα θετικός με 0,61. Φυσικά πλήρωσα το πρόστιμο 600ευρώ σε δέκα μέρες και μου παρακράτησαν το δίπλωμα για έξι μήνες. Πριν κανά δύο μήνες και ενώ έχω ξεχάσει την ιστορία μου έρχεται ένα χαρτί στο σπίτι με τη δικάσιμο η οποία θα λάβει χώρα στις 12 Νοεμβρίου. Το χαρτί αναφέρει πως είμαι κατηγορούμενος γιατί οδηγούσα μεθυσμένος ενώ δεν αναφέρει τίποτα για το ατύχημα(στο οποίο τελικά παραδέχθηκε ο άλλος ότι έφταιγε). Ωστόσο αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το χαρτί ανάφερε ότι δεν είχα και άδεια οδήγησης κάτι εντελώς παράλογο αφού την είχα ήδη 4 χρόνια ενώ μου την κράτησαν και έξι μήνες. Από όσο έχω ακούσει συνήθως πας στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο δείχνεις το δίπλωμα και αθωώνεσαι. Στην περίπτωσή μου όμως έχει γίνει φανερά λάθος και φοβάμαι μήπως μπλέξω. Υπάρχει περίπτωση να έχω επιπλέον κυρώσεις για το ότι οδηγούσα μεθυσμένος; Θα πρέπει να πάρω χαρτί από την τροχαία ότι μου είχαν κρατήσει το δίπλωμα για 6 μήνες οπότε και θα φανεί ότι όσον αφορά το δίπλωμα ήμουνα εντάξει;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
Κώστας
-
Η ιστορία είναι παλιά και αρχίζει πριν 3 χρόνια. Ενώ οδηγούσα μεθυσμένος ένα διερχόμενο όχημα διέσχισε το δρόμο με κόκκινο και τρακάραμε. Εγώ κάλεσα την αστυνομία και στο αλκοτέστ που μου κάνανε βγήκα θετικός με 0,61. Φυσικά πλήρωσα το πρόστιμο 600ευρώ σε δέκα μέρες και μου παρακράτησαν το δίπλωμα για έξι μήνες. Πριν κανά δύο μήνες και ενώ έχω ξεχάσει την ιστορία μου έρχεται ένα χαρτί στο σπίτι με τη δικάσιμο η οποία θα λάβει χώρα στις 12 Νοεμβρίου. Το χαρτί αναφέρει πως είμαι κατηγορούμενος γιατί οδηγούσα μεθυσμένος ενώ δεν αναφέρει τίποτα για το ατύχημα(στο οποίο τελικά παραδέχθηκε ο άλλος ότι έφταιγε). Ωστόσο αυτό που με προβληματίζει είναι ότι το χαρτί ανάφερε ότι δεν είχα και άδεια οδήγησης κάτι εντελώς παράλογο αφού την είχα ήδη 4 χρόνια ενώ μου την κράτησαν και έξι μήνες. Από όσο έχω ακούσει συνήθως πας στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο δείχνεις το δίπλωμα και αθωώνεσαι. Στην περίπτωσή μου όμως έχει γίνει φανερά λάθος και φοβάμαι μήπως μπλέξω. Υπάρχει περίπτωση να έχω επιπλέον κυρώσεις για το ότι οδηγούσα μεθυσμένος; Θα πρέπει να πάρω χαρτί από την τροχαία ότι μου είχαν κρατήσει το δίπλωμα για 6 μήνες οπότε και θα φανεί ότι όσον αφορά το δίπλωμα ήμουνα εντάξει;
Κώστας
-
Κώστας
-
Αφου ρε φαινεται απο ποτε εχεις βγαλει διπλωμα τι φοβασαι;
-
Φίλε μου έχεις δίκιο, θεώρησα πως καθώς όλοι αθωώνονται στο δικαστήριο μόλις επιδείξουν το δίπλωμα, ότι δεν αναγράφεται πουθενά πότε το πήρες και άρα για αυτό αθωώνεσαι. Λάθος μου καθώς έριξα μια ματιά στο δίπλωμα και είδα ότι αναφέρει ημερομηνία κτήσης του, άρα αρκετά περίεργο το πως ένας δικαστής αθωώνει κάποιον ενώ γνωρίζει ότι πήρε το δίπλωμα μετά την παράβαση αλλά από την άλλη να μου πεις τι να κάνει να του πάρει το κεφάλι;
Για τη μέθη υπάρχει περίπτωση να έχω επιπλέον κυρώσεις από αυτές που είχα ήδη(1200 πρόστιμο+6 μήνες αφαίρεση διπλώματος); -
Μπα χλωμο,αφου τιμωρηθηκες με τον τοτε νομο θα ξανατημωρηθεις με τον πιο νεο;
Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. -
Ωπα, παμε ενα-ενα.
Κατ'αρχας, ποτε ακριβως εγινε το ατυχημα. Γιατι λες πριν 3 χρονια (δηλαδη το 2007) αλλα ο ΚΟΚ αλλαξε το 2007, οποτε πρεπει να ξερουμε αν πεφτεις μεσα στον καινουριο ή στον παλιο.
2ον, πρεπει να γραψεις για το τι ακριβως κατηγορεισαι:
α) οδηγηση μεθυσμενος?
β) προκληση ατυχηματος μεθυσμενος?
γ) οδηγηση χωρις διπλωμα?Σε καθε περιπτωση, αφου πας δικαστηριο, πρεπει αυριο κιολας να μιλησεις με δικηγορο.
EDIT
Διαβαζοντας παντως τον τωρινο ΚΟΚ (απο 2007 κ μετα), εχει το ανωτερο οριο στα 0,60 κ ποινη για πανω απο αυτο (που ησουν στα 0,61), ακριβως αυτα που μας εγραψες δηλαδη 1200 ευρω μειωμενο στα 600 αμα πληρωθει σε 10 μερες κ 180 μερες διπλωμα (οποτε θεωρω οτι εχεις πεσει μεσα στον νεο ΚΟΚ), αλλα και 'τουλαχιστον 2 μηνες φυλακιση', κ κατι μου λεει οτι το δικαστηριο θα ειναι για αυτο ακριβως το πραγμα.
-
Κατηγορούμε για δύο πράγματα:
α) Οδήγηση μεθυσμένος
β)οδήγηση χωρίς δίπλωμαΤο ατύχημα έγινε αρχές 2008, ενώ με μια γρήγορη ματιά στο Internet δεν είδα κάπου να λέει 2 μήνες φυλάκιση, απλά λέει ότι είναι πλημμέλημα με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Φιλε απτην στιγμη που ειχες διπλωμα και δεν φταις εσυ για το τρακαρισμα και τον Βοσπορο να ειχες πιει δεν εχεις προβλημα εκτος απτο αναλογο προστιμο στην μετρηση αλκοολ.
Αφου ειχες διπλωμα ,πως γινεται να κατηγορησαι για οδηγησηχωρις διπλωμα;
-
Έλα μου ντε; Είναι αυτό που λένε απίστευτο κι όμως Ελληνικό... Όσον αφορά το δικαστήριο ξέρει κανείς αν θα πρέπει να παραστώ με δικηγόρο ή αν είναι τυπική υπόθεση όπως ήταν παλιότερα που αθωωνόσουν;
-
Ο χρήστης KOK Άρθρο 42 Παράγραφος 7 έγραψε:
Όποιος οδηγεί όχημα υπό την επίδραση οινοπνεύματος τιμωρείται ως εξής:α) Με διοικητικό πρόστιμο διακοσίων (200,00) ευρώ, εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του κυμαίνεται από 0,50 g/l έως 0,80 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή από 0,25 έως 0,40 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου.
β) Με διοικητικό πρόστιμο επτακοσίων (700,00) ευρώ και με αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για ενενήντα (90) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα, εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 0,80 g/l και μέχρι 1,10 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας ή άνω των 0,40 έως 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου. Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού επιστρέφεται μετά την παρέλευση του τριμήνου, μόνο με την προσκόμιση του αποδεικτικού καταβολής του διοικητικού προστίμου.
γ) Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) μηνών, διοικητικό πρόστιμο χιλίων διακοσίων (1.200,00) ευρώ και αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για εκατόν ογδόντα (180) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα, εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 1,10 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας, ή άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου. Στην περίπτωση αυτή η άδεια ικανότητας οδηγού επιστρέφεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου, μόνο με την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής του διοικητικού προστίμου.
[...] -
Ο χρήστης kostasof έγραψε:
Έλα μου ντε; Είναι αυτό που λένε απίστευτο κι όμως Ελληνικό... Όσον αφορά το δικαστήριο ξέρει κανείς αν θα πρέπει να παραστώ με δικηγόρο ή αν είναι τυπική υπόθεση όπως ήταν παλιότερα που αθωωνόσουν;Λόγω της πιθανής καταδίκης σου σε φυλάκιση καλό θα ήταν να μιλήσεις με ένα δικηγόρο.
-
Φυλάκιση; Δηλαδή; Ρε παιδιά δεν είναι λίγο υπερβολικό για 0,01ml/l να έχω ποινή φυλάκισης;
-
Για το διπλωμα θα αθωωθεις, αλλα για τα ξυδια τους δυο μηνες τους εχεις στο τσεπακι σου.
Με τις υγειες σου... χικ!! -
Φυλάκιση; Δηλαδή; Ρε παιδιά δεν είναι λίγο υπερβολικό για 0,01ml/l να έχω ποινή φυλάκισης;Φυλάκιση δε σημαίνει ότι θα πας διακοπές στον Κορυδάλλο. Κατά πάσα πιθανότητα η ποινή σου θα είναι είτε εξαγοράσιμη είτε με αναστολή.
Όσο για το υπογραμμισμένο είσαι λίγο φάουλ. 0,01 πάνω από το όριο της ανώτατης κλίμακας. Όπως και να το κάνουμε είχες πιει κάμποσο, δε σου ξέφυγε ένα ποτήρι παραπάνω. Με όλη την καλή διάθεση, τυχόν ποινή νομίζω ότι θα κάνει τη δουλειά της, δηλαδή να σκεφτείς πολύ καλά τη που έκανες
-
Φυλάκιση; Δηλαδή; Ρε παιδιά δεν είναι λίγο υπερβολικό για 0,01ml/l να έχω ποινή φυλάκισης;Εγώ κάλεσα την αστυνομία
Eιχες θαρρος τελικα
και στο αλκοτέστ που μου κάνανε βγήκα θετικός με 0,61
Με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) μηνών, διοικητικό πρόστιμο χιλίων διακοσίων (1.200,00) ευρώ και αφαίρεση, επιτόπου, της άδειας ικανότητας οδηγού για εκατόν ογδόντα (180) ημέρες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία του άρθρου 103 του παρόντος Κώδικα, εάν η συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα του είναι άνω του 1,10 g/l, μετρούμενη με τη μέθοδο της αιμοληψίας, ή άνω των 0,60 χιλιοστών του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, όταν η μέτρηση γίνεται στον εκπνεόμενο αέρα με αντίστοιχη συσκευή αλκοολομέτρου.
Aν ηταν 0,55 και σε επιαναν με 0,56 παλι το ιδιο θα ελεγες
Αν ηταν 0,40 και σε επιαναν με 0,41 κ.ο.κ. -
Τη @@@ που έκανα την έχω σκεφτεί και τη σκέφτομαι εδώ και 3 χρόνια, πλήρωσα το πρόστιμο, δεν είχα αυτοκίνητο για έξι μήνες και έμπλεξα γενικά. Από την άλλη ο αστυνομικός μου πήρε τις δύο μετρήσεις με διαφορά 2 λεπτών και όχι με μισή ώρα όπως λέει ο νόμος και έτσι ίσως αν με μετρούσε με κάποια διαφορά ώρας να ήμουνα κάτω από το 0,60 οπότε και δεν θα είχα αυτά τα τραβήγματα. Ξέρω ότι έκανα λάθος άλλωστε άλλα μυαλά είχα στα 22 άλλα στα 25 αλλά μου φαίνεται και άδικα να λερώσω το ποινικό μητρώο όταν κάποιοι άλλοι κάνοντας εγκλήματα μένουν στο απυρόβλητο.
-
Τη @@@ που έκανα την έχω σκεφτεί και τη σκέφτομαι εδώ και 3 χρόνια, πλήρωσα το πρόστιμο, δεν είχα αυτοκίνητο για έξι μήνες και έμπλεξα γενικά. Από την άλλη ο αστυνομικός μου πήρε τις δύο μετρήσεις με διαφορά 2 λεπτών και όχι με μισή ώρα όπως λέει ο νόμος και έτσι ίσως αν με μετρούσε με κάποια διαφορά ώρας να ήμουνα κάτω από το 0,60 οπότε και δεν θα είχα αυτά τα τραβήγματα. Ξέρω ότι έκανα λάθος άλλωστε άλλα μυαλά είχα στα 22 άλλα στα 25 αλλά μου φαίνεται και άδικα να λερώσω το ποινικό μητρώο όταν κάποιοι άλλοι κάνοντας εγκλήματα μένουν στο απυρόβλητο.Το ποινικο μητρωο δε 'λερωνεται'τοσο ευκολα ουτε ολοι οι λεκεδες εχουν την ιδια βαρυτητα.
Αν δε υποτροπιασεις δεν εχεις να φοβασαι τιποτα... -
Μα όλοι λέτε ότι θα πάρω ποινή φυλάκισης...Έχω αγχωθεί άσχημα τώρα...Όποιον ρώτησα έξω μου είπε ότι είναι τυπικό το θέμα και δεν χρειάζεται δικηγόρο καν, και τώρα μου λέτε ότι είναι σίγουρη η ποινή.
-
Για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, θα μπορούσες και για το ατύχημα να καταδικαστείς και να σου καταλογιστεί συνυπαιτιότητα, καθώς -υποθετικα- αν ήσουν νηφάλιος ίσως να μπορούσες να το αποφύγεις.
Δικαστήριο για μέθη