-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Η γνωμη μου παντα ακομα και οταν δεν καπνιζα ηταν σταθερη...
Δημοσιοι χωροι No smoking σε καφε μπαρ επιλογη του ιδιοκτητη...
Θεσπισε κανονισμους εξαερισμου (υπαρχουν μαγαζια που απλα δεν μυριζεις το τσιγαρο εκτος αν ο αλλος ειναι 20εκ διπλα σου) και τερμα... Αν δεν πληρει κανονες λουκετακι ειτε No smoking..
Δεν μπορεις στον ιδιωτικο μου χωρο (καφε μπαρ κλαμπ) να μου απαγορευεις μια μεριδα κοσμου...+1
Ηδη το χαρτζιλικι των δημοτικων αστυνομικων εχει οριστει στα 100 με 150Ε ημερισιως..
Αυτο απο γνωστο σε μαγαζι που 'ξαναεπιτραπηκε' το καπνισμα..Οσα δε φτανει η αλεπου...
-
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν ομιλείτε την Ελληνική. Τα καταστήματα ΔΕΝ είναι ιδιωτικοί χώροι.
Κανείς δεν προσπαθεί να απαγορεύσει σε καπνιστές να βγαίνουν, να διασκεδάζουν, να απολαμβάνουν το φαγητό, τον καφέ, το ποτό, όπου θέλουν, με όποιον θέλουν, όποτε θέλουν. Το μόνο που απαγορεύεται είναι να καπνίζουν όταν είναι σε κλειστούς δημόσιους χώρους.
-
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
*Περί απαγορεύσεως του καπνίζειν εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.
*
ΟΘΩΝ
ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΘέλοντες να προλάβωμεν όσον ένεστι τα εξ ενδεχομένων πυρκαϊών δυστηχήματα, επί τη προτάσει του Ημετέρου επί των Εσωτερικών Υπουργού, απεφασίσαμεν και διατάσσομεν.
Α’. Απαγορεύεται η χρήσις του καπνίζειν είτε δια καπνοσυρίγκων (τσιμπουκίων), είτε δια σιγάρων, εις πάντας εν γένει τους υπαλλήλους και υπηρέτας του Κράτους εντός των δημοσίων γραφείων και καταστημάτων.
Β’. Η απαγόρευσις αυτή επεκτείνεται και εις πάντα άλλον προσερχόμενον εις τα ειρημένα καταστήματα και γραφεία χάριν υποθέσεως ή άλλης τινός αιτίας.
Γ’. Ο Ημέτερος επί των Εσωτερικών Υπουργός θέλει δημοσιεύσει και εκτελέσει το παρόν Διάταγμα.Εν Αθήναις την 31 Ιουλίου 1856.
Εν ονόματι του Βασιλέως
Η Βασίλισσα
ΑΜΑΛΙΑ150 χρονια πισω ειμαστε...
-
Όντως. Αν ψάξεις λίγο ακόμα θα βρεις και αντίστοιχο που απαγόρευε το πτύειν. Η διαφορά είναι ότι σε εκείνη την περίπτωση έγινε το αυτονόητο και η συνήθεια σιγά σιγά πέθανε. Στο τσιγάρο έχουμε ακόμα δουλειά.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν ομιλείτε την Ελληνική.+1
Το εχω ξαναγραψει:
Κάποιοι επιχειρηματίες προχώρησαν ήδη στη δημιουργία Σωματείων Φίλων του Καπνού, αναγνωρισμένων από το πρωτοδικείο, προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους ως Λέσχες Καπνίσματος
Πρακτικά ένα υφιστάμενο καφέ-μπαρ μπορεί να εμφανίζεται ότι παραχωρείται ή επινοικιάζεται σε ένα Σωματείο Καπνιστών, το οποίο θα το λειτουργεί ως ιδιωτικό χώρο του σπιτιού
Εφημεριδα Μακεδονια 31/08/2010
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ναι ειμαστε, αλλα προτιμω την εξαρτηση στο τσιγαρο , παρα να παρω τετοιου ειδος φαρμακα χωρις λογο.. ειπαμε μη χανουμε το μετρο επειδη μερικους τους εχει πιασει υστερια με το καπνισμα..
με βρισκεις υπερβολικο?
Όσο δεν ενοχλείς αυτόν που κάθεται δίπλα σου δεν είσαι καθόλου υπερβολικός. Κάνε ΟΣΑ τσιγάρα θέλεις.
Πάντως δεν φαντάζομαι να χάλασε τους καπνιστές που χθες το βράδυ έσκασαν 2 μπατσικά σε ένα μαγαζί που ήμουν και έκοβαν κουστουμάκια αβέρτα.
ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!
(όχι, δεν πήρα εγώ τηλ... )
Κρίμα που τον πρώτο μήνα δεν κόβονται πρόστιμα αλλά γίνονται μόνο 'συστάσεις'.
Την επόμενη φορά που θα θέλεις να πεις ένα τόσο αθώο ψεματάκι να είσαι πιο προσεκτικός.
Περαστικά. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Κάποιοι επιχειρηματίες προχώρησαν ήδη στη δημιουργία Σωματείων Φίλων του Καπνού, αναγνωρισμένων από το πρωτοδικείο, προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους ως Λέσχες Καπνίσματος
Πρακτικά ένα υφιστάμενο καφέ-μπαρ μπορεί να εμφανίζεται ότι παραχωρείται ή επινοικιάζεται σε ένα Σωματείο Καπνιστών, το οποίο θα το λειτουργεί ως ιδιωτικό χώρο του σπιτιού
Εφημεριδα Μακεδονια 31/08/2010
Κανένα πρόβλημα. Στο σενάριο που προβάλεις απλά να επισημάνω ότι και σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος. Αν το σωματείο λειτουργεί ως κλειστή λέσχη καπνιστών θα πρέπει να ισχύσει πλήρης απαγόρευση εισόδου σε άτομα κάτω των 18 ετών με βαριά πρόστιμα στην επιχείρηση σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει επιτραπεί είσοδος σε ανήλικους. Να δούμε μετά πόσοι ιδιοκτήτες θα το βρουν καλή και έξυπνη ιδέα.
Να δω καφετέρια/clubάκι που απαγορεύει την είσοδο στα 16/17χρονα και ας πεθάνω!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κανένα πρόβλημα. Στο σενάριο που προβάλεις απλά να επισημάνω ότι και σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος. Αν το σωματείο λειτουργεί ως κλειστή λέσχη καπνιστών θα πρέπει να ισχύσει πλήρης απαγόρευση εισόδου σε άτομα κάτω των 18 ετών με βαριά πρόστιμα στην επιχείρηση σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχει επιτραπεί είσοδος σε ανήλικους. Να δούμε μετά πόσοι ιδιοκτήτες θα το βρουν καλή και έξυπνη ιδέα.
Για να εισελθει σε ιδιωτικο χωρο ο 'νομος', πρεπει να υπαρχει ενταλμα.
του οποιου την εκδοση πιο γρηγορα θα πληροφορηθει ο καταστηματαρχης παρα ο εισαγγελεαςΠρος το παρων ομως, τουλαχιστον σε οσα καταστηματα συχναζω, το θεμα εχει βολευτει 'αλλιως'.
Οπως και να εχει, με τον ενα η αλλο τροπο 'η δουλεια θα γινει'Το πιο σωστο θα ηταν να υπαρχει επιλογη
(αλλωστε μπορει αυριο να κοψω το καπνισμα και να ψαχνω non smoke στεκι ) -
-
ενα πραγμα πρεπει να γινει ..επιτελους καποιος απλα να αντιγραψει τι γινεται στις υπολοιπες αναπτυγμενες χωρες..απλα ομορφα και ωραια... οποιου δεν του κανει μας χαιρεταει και ολα καλα..κακιες δεν κραταμε..ελεος πια με την νοοτροπια του ελα μορε μπορει να γινει και ετσι και αλλιως και κοκορετσι ...τα αποτελεσματα φαινονται δυστηχος σε παρα μα παρα πολλους τομεις.. πρεπει να παμε προς την δυση καποια μακρινη ακομα στιγμη.. στο οσλο με -20 σχεδον μια χαρα βγαιναμε ολοι εξο και καναμε το τσιγαρακι μας ..στην αθηνα ειμαστε πιο μαγκες και θελουμε ελευθερια ...
-
Ο χρήστης gosgot έγραψε:
στην αθηνα ειμαστε πιο μαγκες και θελουμε ελευθερια ...Και στη Θεσσαλονικη.
Κοιτα φιλε μου, δεν μπορω να χωνεψω πως πληρωνω φορο 65% επί της Πλέον Ζητουμένης Τιμής,πάγιο φόρο ίσο με το 7,5%, αναλογικό φόρο 58,823% επί της τιμής λιανικής για το τσιγαρο μου, επιπλεον πεφτουνε χοντρα φραγκα απο ΕΕ για επιδοτησεις καπνων αλλα παρ'ολα αυτα μου το απαγορευουν.
(Και η πιτσα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος?)
Υποτιθεται πως ο φορος πρεπει να εχει μια ανταποδοτικοτητα...Δεν ειμαι κατα της απαγορευσης, ειμαι κατα της καθολικης απαγορευσης
Απο εκει και περα, ο επιχειρηματιας -ιδιοκτητης μπαρ κτλ θα κανει οτι ειναι δυνατον να κρατησει τη πελατεια του (εφ'οσον το μεγαλυτερο μερος αυτης ειναι καπνιστες).
Οπως και ο καθηγητης που παραδιδει ιδιαιτερα χωρις να εκδιδει αποδειξεις παροχης υπηρεσιων ειναι παρανομος αλλα εχουν βρεθει τροποι να παρακαμπτει το 'εμποδιο' -
φιλε μου ακριβως αυτο εννοω..οτι καποια στιγμη πρεπει ολοι μα ολοι να αποφασισουμε πως για να παει ο τοπος μπροστα θα σταματησουμε να ψαχνουμε παραθηρα και τρυπες και θα ακολουθησουμε τους κανονες ..ολοι ομως μονο ετσι γινεται ..εαν αρχισουμε οτι αλλα στο τζατζικισταν τρεχουν με 174 χωρις να τους γραφουν η οτι στο ταδε καφενε καπνιζουν αρα γιατι οχι να μην καπνισω και εγο τοτε οκ πασο ..το παραδειγμα με τα αεροπλανα παντως δεν νομιζω να εβλαψε τις αεροπορικες εταιριες..αλλα ολες ακολουθησαν ΟΛΕΣ.φουγαρο ημουν και προλαβα και εγω να καπνισω στα 12000 ποδια!!
-
Ο χρήστης gosgot έγραψε:
φιλε μου ακριβως αυτο εννοω..οτι καποια στιγμη πρεπει ολοι μα ολοι να αποφασισουμε πως για να παει ο τοπος μπροστα θα σταματησουμε να ψαχνουμε παραθηρα και τρυπες και θα ακολουθησουμε τους κανονες ..Ο τοπος θα παει μπροστα με απαγορευσεις? Τι πολιτευμα εχουμε, χουντα?
Παραθυρα και τρυπες υπαρχουν οπου υπαρχουν κακογραμμενοι νομοι. -
Ο χρήστης gosgot έγραψε:
ενα πραγμα πρεπει να γινει ..επιτελους καποιος απλα να αντιγραψει τι γινεται στις υπολοιπες αναπτυγμενες χωρες..απλα ομορφα και ωραια... οποιου δεν του κανει μας χαιρεταει και ολα καλα..κακιες δεν κραταμε..ελεος πια με την νοοτροπια του ελα μορε μπορει να γινει και ετσι και αλλιως και κοκορετσι ...τα αποτελεσματα φαινονται δυστηχος σε παρα μα παρα πολλους τομεις.. πρεπει να παμε προς την δυση καποια μακρινη ακομα στιγμη.. στο οσλο με -20 σχεδον μια χαρα βγαιναμε ολοι εξο και καναμε το τσιγαρακι μας ..στην αθηνα ειμαστε πιο μαγκες και θελουμε ελευθερια ...στις αλλες χωρες δεν τους το κοψαν ετσι μαχαιρι, αφου θες να κανουμε οτι οι ξενοι
ουτε απαγορευσαν το τσιγαρο λογω προσοχης στην οδηγηση οπως σκεφτονται τα δικα μας ζωα, αλλα μονο οταν υπαρχει ανηλικος
εχουμε και ενα αλλο κακο σε αυτη τη χωρα, την ευρωπαικη νομοθεσια και τις συνηθειες των ξενων τις ερμηνευουν μερικοι οπως θελουν , τις θυμουνται οποτε τους συμφερει και φυσικα χωρις να εχουμε κανει αλλα σημαντικα βηματα ωστε να ειμαστε πραγματικα προηγμενο κρατος, καθομαστε ασχολουμαστε με τετοιες μαλακιες
η ελληνικη νοοτροπια που λες ειναι δικοπο μαχαιρι και το βασικο χαρακτηριστικο της ειναι η υπερβολη
-
Ο χρήστης gosgot έγραψε:
αλλα ολες ακολουθησαν ΟΛΕΣ.φουγαρο ημουν και προλαβα και εγω να καπνισω στα 12000 ποδια!!εκει δε μπορεις να κανεις κατι, εισαι υποχρεωμενος να ταξιδεψεις
οπως και στη δουλεια σου αλλωστε
ομως να μην πας για καφε και φαγητο μπορεις και παραμπορεις (ειδικα αν εισαι πανω απο 22-23 που εχει βαρεθει τα πολλα εξω)
και λογω οικονομικων αυτη ειναι η καλυτερη περιοδος να μεινεις σπιτι
οι μαγαζατορες ηδη ειχαν τεραστιο προβλημα, αυτο θα τους αποτελειωσει, αρα μοιραια ο νομος θα χαλαρωσει
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Κοιτα φιλε μου, δεν μπορω να χωνεψω πως πληρωνω φορο 65% επί της Πλέον Ζητουμένης Τιμής,πάγιο φόρο ίσο με το 7,5%, αναλογικό φόρο 58,823% επί της τιμής λιανικής για το τσιγαρο μου, επιπλεον πεφτουνε χοντρα φραγκα απο ΕΕ για επιδοτησεις καπνων αλλα παρ'ολα αυτα μου το απαγορευουν.
(Και η πιτσα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος?)
Υποτιθεται πως ο φορος πρεπει να εχει μια ανταποδοτικοτητα...Και εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι πλήρωσα πάνω από €20.000 σε φόρους για το 325 και παρόλα αυτά δεν με αφήνουν ούτε να έχω ελεύθερη εξάτμιση, ούτε να βγάλω τον καταλύτη*, ούτε καν να το τελικιάζω όπου θέλω εγώ επειδή έτσι έχω συνηθίσει! Φασίστες!
Δεν ειμαι κατα της απαγορευσης, ειμαι κατα της καθολικης απαγορευσης
You're in luck! Δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση. Εξακολουθείς να μπορείς να καπνίσεις σε όλους τους ιδιωτικούς χώρους και στο 99% των ανοιχτών δημόσιων χώρων.
*νταξ, για αυτά τα 2 κάτι θα γίνει, εδώ είναι Ελλάδα , δεν πιστεύω να σας χαλάει που θα περνάω έξω από τα σπίτια σας κάνοντας σαματά και ρυπαίνοντας = αγνοώντας τον νόμο;
-
δεν το κανεις ομως απο αποψη.. οπως κι εγω αλλωστε , δε μου αρεσουν αυτα τα πραγματα και ουτε θελω να ενοχλω τους αλλους
ομως το τσιγαρο δεν ειναι το ιδιο, και ΔΕΝ το ξερεις.. δε μπορεις να το καταλαβεις
-
Αυτή είναι η διαφορά μας. Εγώ όντως δεν το κάνω, λόγω αρχής. Εσύ έχεις μεν την άποψη (ε.... ναι... δεν πρέπει να ενοχλούμε... σεβασμός στους άλλους... κατανόηση... κλπ κλπ), αλλά μόνο στην θεωρία. Πράγματι δεν θέλεις να ενοχλείς (ειλικρινά το πιστεύω), αλλά όταν βρεθείς σε κλειστό χώρο πολύ απλά θα καπνίσεις. Και θα ενοχλείς. Και όσο σε αφήνουν, τόσο δεν θα καταλαβαίνεις το πόσο ενοχλείς γιατί κανείς δεν τολμάει να σου ζητήσει να το σβήσεις. Βλέπεις το κάπνισμα είναι mainstream στην Ελλάδα, όπως ήταν κάποτε το φτύσιμο.
Α, και κάτι άλλο. Όποιος γράφει ότι οι μη καπνιστές φίλοι του δεν ενοχλούνται από τον καπνό, απλά γράφει ανοησίες. Ο καπνός ενοχλεί. Εκ φύσεως το αναπνευστικό σύστημα αντιδρά στον καπνό, σε προειδοποιεί ότι κάτι πάει στραβά. Μπορείτε να λέτε 'δεν μου παραπονιούνται', θα είστε πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.
-
μα και βεβαια ενοχλουνται , ποιος ειπε το αντιθετο?
και ενοχλουνται και παραπονιουνταιαπλα αυτοι την πατησαν με τους αγνωστους ειμαι πιο ευγενικος και αν οντως ειμαστε καπου πολυ κλειστα, συνηθως δεν θα το αναψω καν ή θα παω σε καποιο αλλο σημειο που δε θα χει κοσμο (και ας ειναι κλειστο) να καπνισω μονος μου ή με τη παρεα μου
το απαγορευμα γενικως και αοριστως ομως δε γινεται να εφαρμοστει, πιστεψε με
πρεπει να υπαρχουν και ζωνες για καπνιστες , αν θελει αυτο το πραγμα να επιβιωσει
αλλο να σου πουν πηγαινε λιγο πιο περα, εκει που επιτρεπεται (και εισαι μαλακας αν δεν πας γιατι ειναι κοντα, ειναι ζεστα κτλ) , αλλο να σου πουν βγες εξω το χειμωνα
-
double post
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)