-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πολλα post αγαπης βλεπω...Κοίτα, αν και ανέκαθεν με ενοχλούσε ο καπνός, ποτέ δεν είπα σε κάποιον να το σβήσει ή να σηκωθώ να φύγω από παρέα/κλαμπ/καφέ/σπίτι για το γ@μοτσιγάρο, ο παραπάνω user μάλλον ενοχλήθηκε με την έκφραση 'λουστείτε τα', δεν το είπα με αυτή την έννοια, την συνόδευα με ολόκληρο ποστ. Το θέμα ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ, υπάρχει σε αμέτρητα φόρουμ αυτές τις μέρες, οπότε την ΥΣΤΕΡΙΑ δεν την φέραμε οι αντικαπνιστές, αλλά οι καπνιστές.
Δεν τίθεται θέμα 'αγάπης' όπως είπες, παρεξήγηση ήταν.
-
εγώ πιστεύω ότι ή θα βρουν τραβεστί λύση ή θα το κάνουν γαργάρα λόγω του γενικότερου κλίματος αντίδρασης που αντιλαμβάνονται ότι φουντώνει.
έρχονται και εκλογές και αμέσως μετά νέα οικονομικά μέτρα + απολύσεις λόγω καλλικράτη .....οπότε προς το παρόν θα το βγάλουν από την ειδησεογραφία μέχρι νεοτέρας....
όσοι καπνιστές χαρείτε το...
όσοι μη καπνιστές πιείτε τον...έχει πολύ γέλιο η εικόνα έξω από μαγαζιά (πχ κομμωτήριο) η πελάτισσα με αλουμινόχαρτα στο κεφάλι σαν περικεφαλαία και την ποδιά λουσίματος σαν καθαρίστρια με το τσιγάρο στο στόμα σαν πρεζάκι....
και σπαστικό να πίνεις το τσιπουράκι με την παρέα σου και κάθε τόσο οι καπνίζοντες να παρατάνε το τραπέζι για να βγούνε έξω για τσιγάρο... -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Ενα ωραιο απο Νικο ΔημουΘα σας παραθεσω κ εγω ενα φανταστικο απο εναν πολυ γνωστο συλλεκτη γραμματοσημων..
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
οπότε την ΥΣΤΕΡΙΑ δεν την φέραμε οι αντικαπνιστές, αλλά οι καπνιστές.Δεν τίθεται θέμα 'αγάπης' όπως είπες, παρεξήγηση ήταν.
μπαρδον?
χεστηκαμε οι περισσοτεροι ξερεις και εδω μεσα τουλαχιστον φαινεται ποιοι λυσσανε..
ασχετο με αυτα.. ειδατε που ανεβασαν αλλα 20 λεπτα τα τσιγαρα?
4 ευρω πηγε ο καπνος.. το μονο που μενει τωρα ειναι να γινει της πουτανας απο λαθραια -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
χεστηκαμε οι περισσοτεροι ξερεις και εδω μεσα τουλαχιστον φαινεται ποιοι λυσσανε..O RLY?
Για δες λχ. τι σύγκαμα έχουν μερικοί:
viewtopic.php?f=13&t=45220&p=2011071#p2011071Σε οτι μαγαζι δεν καπνιζουν θα μπαινω,θα ρωταω κ θα φευγω...Ετσι για να περασω την ωρα μου...
-
και εδω μεσα τουλαχιστον φαινεται ποιοι λυσσανε..Και έξω, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Για δες λχ. τι σύγκαμα έχουν μερικοί:
viewtopic.php?f=13&t=45220&p=2011071#p2011071Σε οτι μαγαζι δεν καπνιζουν θα μπαινω,θα ρωταω κ θα φευγω...Ετσι για να περασω την ωρα μου...
Συγκαμα επειδη προτιμαει να παει σε ενα μαγαζι που μπορει να καπνισει?
Εσυ δηλαδη εαν μπεις σε ενα μαγαζι δε θα ρωτησεις εαν τελικα τηρουν ή οχι το νομο? Δε θα πραξεις αναλογα? -
Αυτό κατάλαβες από αυτό που λέει ο deltasailor;
-
Δεν εννοεί αυτό βέβαια ο ντελταναυτης...
-
Μια χαρα καταλαβα.
Καζουρα θελει να κανει, αντιστοιχη με αυτη που κανουν ορισμενοι οταν ταχα 'καταγγελουν' ή ρωτανε σα να μη ξερουν 'συγγνωμη δεν εχετε ακουσει οτι το καπνισμα απαγορευεται', ή αμα δουν τσιγαρο φευγουνε, ή ρωτανε την ιδια ερωτηση (καπνιζουμε? ναι? οκ, φευγω) κτλ κτλ
Αν αυτο που λεει ο delta θεωρειται συγκαμα, τι να πουμε για ορισμενους που ειναι προθυμοι να ριξουν φαπες, να σβυσουν τσιγαρα κτλ.
Τελοσπαντων, για καθε παραδειγμα, καθε συμπεριφορα, καθε αποφθεγμα, καθε εξυπναδα ενος μη καπνιστη, υπαρχει και μια απο εναν καπνιστη. (και το αντιστροφο)
Θελω να πω οτι το καπνισμα (ή το μη καπνισμα), δε χαρακτηριζει τον ανθρωπο... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Θελω να πω οτι το καπνισμα (ή το μη καπνισμα), δε χαρακτηριζει τον ανθρωπο...Σαφώς. Η παιδεία πάνω στο θέμα αυτό δίνει ενδείξεις όμως.
Π.χ.) η μάνα μου όταν κάπνιζε (μεγάλη μαγκιά το πώς το έκοψε) ποτέ δεν μας ανάγκασε να εισπνεύσουμε καπνό. Και δεν έφταιγε για αυτό το ιατρικό περιβάλλον που ζούσαμε. Εντάξει, ο adis εισέπνεε και εισπνέει άλλου είδους καπνούς.
Π.χ. 2) Κάποτε θυμάμαι κόσμο (random, όχι συγκεκριμένα άτομα) να καπνίζει μέσα σε ασανσέρ. Τώρα πλέον έχω χρόνια να το δω.
Π.χ. 3) Υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να αλλάξετε θέση για να μη σε ενοχλήσει ο καπνός.
Π.χ. 4) Υπάρχουν άνθρωποι που καπνίζουν μέσα στο αμάξι με τα παιδιά τους και κλειστά παράθυρα.
Βγάλε αν μπορείς μια γενική οδηγία, κάτι που να τους καλύπτει και να τους προστατεύει όλους. Δύσκολο δεν είναι;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Θελω να πω οτι το καπνισμα (ή το μη καπνισμα), δε χαρακτηριζει τον ανθρωπο...
Σαφώς. Η παιδεία πάνω στο θέμα αυτό δίνει ενδείξεις όμως.
Π.χ.) η μάνα μου όταν κάπνιζε (μεγάλη μαγκιά το πώς το έκοψε) ποτέ δεν μας ανάγκασε να εισπνεύσουμε καπνό. Και δεν έφταιγε για αυτό το ιατρικό περιβάλλον που ζούσαμε. Εντάξει, ο adis εισέπνεε και εισπνέει άλλου είδους καπνούς.
Π.χ. 2) Κάποτε θυμάμαι κόσμο (random, όχι συγκεκριμένα άτομα) να καπνίζει μέσα σε ασανσέρ. Τώρα πλέον έχω χρόνια να το δω.
Π.χ. 3) Υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν να αλλάξετε θέση για να μη σε ενοχλήσει ο καπνός.
Π.χ. 4) Υπάρχουν άνθρωποι που καπνίζουν μέσα στο αμάξι με τα παιδιά τους και κλειστά παράθυρα.
Βγάλε αν μπορείς μια γενική οδηγία, κάτι που να τους καλύπτει και να τους προστατεύει όλους. Δύσκολο δεν είναι;
Βλεπεις ομως οτι οι περισσοτεροι (τουλαχιστον σε αυτο το τοπικ) κρινουν τον αλλο με γνωμονα εαν καπνιζει η οχι.
Μεσα απο αυτο το τοπικ μαθαμε οτι:
οι καπνιστες ειναι:
- Βρωμιαριδες
- Καρκινοπαθεις
- Αγενεις
- Πρεζονια
- 'Ελληναρες'
οι μη καπνιστες ειναι:
- Ξενερωτοι
- Προβατα
- Αφελεις
- Φοβητσιαρηδες
- ματαιοδοξοι
- Ευρωπαιοι
Και απορω:
πως γινεται να συμβιωνουμε μια χαρα εξω (ιδιαιτερα αν το μαγαζι εχει καλο εξαερισμο )
πως μεχρι τωρα δεν ειχε παραπονεθει κανεις καπνιστης
πως μεχρι τωρα δεν ειχε παραπονεθει κανεις μη καπνιστης
πως μεχρι τωρα υπηρχε μια ταση συμβιβασμου και απο τις δυο πλευρες (μου εχουν κανει παρατηρηση πολλες φορες, που σεβαστικα ΠΡΙΝ τον νομο - αλλες τοσες φορες μου εδωσαν 'χαρη' να καπνισω εκει που κανονικα δε γινοταν)Τελοσπαντων...
-
ασχετο με αυτα.. ειδατε που ανεβασαν αλλα 20 λεπτα τα τσιγαρα?
4 ευρω πηγε ο καπνος.. το μονο που μενει τωρα ειναι να γινει της πουτανας απο λαθραιαΗΤ, με δικα μου υγρα, υπολογιζω περιπου 0,5€/μερα
ατμιζεις παντου, δεν χαλας την υγεια σου, δεν ενοχλεις κανεναν, ιδια σχεδον απολαυση με το τσιγαρο. -
Ωραίος!
-
Κύριοι σωθήκαμε με το ηλεκτρονικό τσιγάρο !! Από 3 πακέτα τσιγάρα που κάπνιζα το έχω ελλατώσει σε ένα πακέτο και λιγότερο. Ξαναβρήκα την χαμένη μου ανάσα...
Δεν προβληματίζομαι πλέον ούτε με την απαγόρευση διότι χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο σχεδόν παντού.
Αναφορικά με όλες τις ανακοινώσεις στον τύπο μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
'giromiro.blogpot''>'επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει.'
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Και απορω:
πως γινεται να συμβιωνουμε μια χαρα εξω (ιδιαιτερα αν το μαγαζι εχει καλο εξαερισμο )
πως μεχρι τωρα δεν ειχε παραπονεθει κανεις καπνιστης
πως μεχρι τωρα δεν ειχε παραπονεθει κανεις μη καπνιστης
πως μεχρι τωρα υπηρχε μια ταση συμβιβασμου και απο τις δυο πλευρες...Οι καπνιστές δεν είχαν λόγο να παραπονεθούν, αφού έκαναν αυτό που ήθελαν.
Οι μη καπνιστές ήταν συμβιβασμένοι με ένα υποχρεωτικό κακό (πχ έμπαινες σε μία καφετέρια με την παρέα σου και κάποιος άναβε τσιγάρο. Γιατί να παραπονεθείς; Αφού έτσι κι αλλιώς τεκές ήταν μέσα. Και άντε και παραπονέθηκες. Σε ποιον θα παραπονεθείς; Σε ολους όσους κάπνιζαν μες το μαγαζί;). Επίσης αυτοί που ενοχλούνταν περισσότερο από τον καπνό και κυρίως αυτοί που δεν μπορούσαν για ιατρικούς λόγους να τον εισπνέουν (ομάδα που οι περισσότεροι αγνοούν παντελώς) είχαν προ πολλού ¨εξοριστεί¨ από καφετέριες, μπαρ και τα λοιπά.
Τάση συμβιβασμού υπήρχε μόνο από την μεριά τον μη καπνιστών (το εξήγησα παραπάνω).Όταν το κράτος αποφάσισε επιτέλους να εφαρμόσει το αυτονόητο και να απαγορεύσει σε μια μερίδα πληθυσμού να ενοχλεί μία άλλη, η κρατεά μέχρι τότε ομάδα αντέδρασε σθεναρά ώστε να μην χάσει τα παγιομένα προνόμιά της και γείωσε το νόμο. Η υποταγμένη στη μοίρα της ομάδα με σύμμαχο πλέον τον νόμο (είδε αχτίδα φωτός) και αγανακτισμένη από την αντίδραση των καταπιεστών (η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι), αντέδρασε πλέον και αυτή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το μπάχαλο που βιώνουμε.
Ελπίζω να έλυσα την απορία σου.
-
Ο χρήστης babis2010 έγραψε:
Κύριοι σωθήκαμε με το ηλεκτρονικό τσιγάρο !! Από 3 πακέτα τσιγάρα που κάπνιζα το έχω ελλατώσει σε ένα πακέτο και λιγότερο. Ξαναβρήκα την χαμένη μου ανάσα...Δεν προβληματίζομαι πλέον ούτε με την απαγόρευση διότι χρησιμοποιώ το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο σχεδόν παντού.
Αναφορικά με όλες τις ανακοινώσεις στον τύπο μεταφέρω το κάτωθι κείμενο από την ιστοσελίδα:
'giromiro.blogpot''>'επιλέξετε να συνεχίσετε να πεθαίνετε από το συμβατικο κάπνισμα, γιατί μπορεί το ηλεκτρονικό κάπνισμα να σας δημιουργήσει δερματικά εξανθήματα, φαγούρα και δυσκοιλιότητα. Επίσης μοιάζει με συμβατικό τσιγάρο και επειδή έχει αρωματικά υγρά, μπορεί να το αγοράζουν μικρά παιδιά. Οπως τις τσίχλες. Αλλά τις τσίχλες νικοτίνης δεν τις πειράζουμε γιατί τις έχουμε ήδη εγκρίνει.'
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο... αξίζει...
Aν του βαλεις και ενα μαγνητακι, σου δινει χρονια ζωης πισω.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
αυτοί που ενοχλούνταν περισσότερο από τον καπνό και κυρίως αυτοί που δεν μπορούσαν για ιατρικούς λόγους να τον εισπνέουν (ομάδα που οι περισσότεροι αγνοούν παντελώς) είχαν προ πολλού ¨εξοριστεί¨ από καφετέριες, μπαρ και τα λοιπά.Ποιοι ειναι αυτοι οι ιατρικοι λογοι?
Όταν το κράτος αποφάσισε επιτέλους να εφαρμόσει το αυτονόητο και να απαγορεύσει σε μια μερίδα πληθυσμού να ενοχλεί μία άλλη, η κρατεά μέχρι τότε ομάδα αντέδρασε σθεναρά ώστε να μην χάσει τα παγιομένα προνόμιά της και γείωσε το νόμο.
Η κρατεα ομαδα δεν αντεδρασε για την απαγορευση αλλα επειδη δε δοθηκε καποια εναλλακτικη εκτος του να καπνιζει σπιτι.
-
Άσθμα, ΧΑΠ, αλλεργικοί στον καπνό και γενικότερο όποια πάθηση σχετίζεται με τα πνευμόνια.
Είναι αλήθεια ότι όλοι αυτοί γραφόντουσαν στα παλαιότερα των υποδημάτων στο θέμα 'διασκέδαση'. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Άσθμα, ΧΑΠ, αλλεργικοί στον καπνό και γενικότερο όποια** πάθηση** σχετίζεται με τα πνευμόνια.
Είναι αλήθεια ότι όλοι αυτοί γραφόντουσαν στα παλαιότερα των υποδημάτων στο θέμα 'διασκέδαση'.Βρισκω τις λεξεις 'παθηση' & 'διασκεδαση' λιγο αντιφατικες.
Με την ιδια λογικη, οσοι ειναι καθηλωμενοι σε αναπηρικο καροτσακι, πρεπει να διεκδικησουν ραμπες σε ολα τα καταστηματα για να μη θεωρηθει οτι τους 'γραφουν' στο θεμα διασκεδαση.
Αλλωστε:
Δεν αναπτύσσουν όλοι οι καπνιστές ΧΑΠ, υποδηλώνοντας ότι γενετικοί παράγοντες τροποποιούν τους κινδύνους για κάθε άτομο.
Ο μόνος αποδεδειγμένα γενετικός παράγοντας κινδύνου για τη ΧΑΠ είναι η κληρονομική έλλειψη της πρωτεϊνης α1 – αντιθρυψίνη. Άνθρωποι με αυτή την έλλειψη που καπνίζουν, μπορεί να αναπτύξουν ΧΑΠ νωρίς στην ενήλικη ζωή τους.
Ο ρόλος της εξω και ενδοοικιακής ατμοσφαιρικής μόλυνσης σαν αίτιο της ΧΑΠ δεν είναι ξεκάθαρος, αλλά η μόλυνση του αέρα στα αστικά κέντρα είναι βλαβερή στα άτομα με την πάθηση.
Επαγγελματικοί παράγοντες που προκαλούν έντονη ή ** παρατεταμένη έκθεση σε σκόνη, χημικά, αναθυμιασεις κλπ., μπορεί να προκαλέσουν ΧΑΠ ανεξάρτητα από το κάπνισμα ** και να αυξήσουν τον κίνδυνο της ασθένειας στους καπνιστές.
Η ενδοοικιακή μόλυνση από καύσιμα βιομάζας έχει ενοχοποιηθεί σαν παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη ΧΑΠ.
Η παθητική έκθεση στον καπνό του τσιγάρου επίσης** συνεισφέρει **στα συμπτώματα του αναπνευστικού και περιορίζει τη λειτουργία των πνευμόνων στους μαθητές. Στη μετέπειτα ζωή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ΧΑΠ.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)