-
καλα και ενας θειος μου που το χει κοψει εδω και μια 6ετια, οταν με βλεπει να καπνιζω μου λεει οτι ζηλευει ειδικα μετα το φαγητο.. αυτος πραγματικα παλευει
υπαρχουν ομως ατομα που μετα τη διακοπη τους ενοχλει.. φιλος μου που ειπε να δοκιμασει μετα απο χρονια, ειπε οτι δεν του αρεσει καθολου πλεον και δεν ξανακανε απο τοτε..
επισης εχω ακουσει για ατομο που προσπαθησε να το κοψει τελειως, αλλα τα 2 τσιγαρακια τη μερα δε μπορεσε να τα κοψει ποτε (το οποιο θεωρω ιδανικο , γιατι δεν σου κανουν τιποτα 2 τσιγαρα)
αναλογα το ατομο..
εγω πιστευω οτι θα το εκοβα πολυ δυσκολα , κυριως γιατι δε μπορω να κοντρολαρω τον εαυτο μου σε παρα πολλα πραγματα..
-
Ειχα κοψει το καπνισμα για 4 χρονια, και παρ'οτι καπνιζε η συζυγος δεν ειχα κανενα προβλημα, εκτος των πρωτων 15 ημερων.
Τον 5ο χρονο καπνιζα 1 πουρακι καθε 10-12 μερες αναλογα την παρεα και την εξοδο. Καποια στιγμη ομως συνεβη κατι και καπνισα ολο το πακετο. Απο τοτε καπνιζω ξανα, στριφτα ομως. Ειναι πολυ δυσκολο να μεινεις ακαπνος ειδικα οταν οι παρεες σου εχουν καπνιστες. Εγω την πατησα γιατι νομισα οτι θα το ελεγχω καπνιζοντας στη χαση και τη φεξη αλλα... -
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Ενα ωραιο απο το Λαιφο:
http://www.lifo.gr/mag/columns/3305Αντικατοπτρίζει 100% την νοοτροπία του τυπικού Έλληνα καπνιστή. Και όποιος αμφιβάλλει, δεν έχει παρά να περιπλανηθεί λίγο στις σελίδες αυτού του νήματος.
Χτες το βράδυ βγήκαμε με το snowclub για φαγητό (δυνατή κουζίνα BTW). Ήμασταν καμιά 35αριά άτομα και οι μισοί περίπου είναι καπνιστές, μέσα στην ταβέρνα όμως δεν κάπνισε κανείς. Κάθε 3 και λίγο έβγαιναν έξω για να κάνουν τσιγάρο και μετά ξανά μέσα.
Υπήρχε πολύ, πολύ κέφι και κανείς τους δεν δυσανασχέτησε που δεν μπορούσε να καπνίσει μέσα. Ήμασταν όλοι μαζί, χωρίς την ανάγκη για χωριστές παρέες, χωρίς να χρειάζονται super duper συστήματα εξαερισμού που θα δουλεύουν συνεχώς, χωρίς την ανάγκη να υπάρχουν εργαζόμενοι που να έχουν προσληφθεί δεχόμενοι ότι στην δουλειά τους θα είναι εκτεθειμένοι στον καπνό. Κανείς δεν ενοχλούσε τον άλλο, κανείς δεν έβλαπτε τον διπλανό του, κανείς δεν απαγόρευσε σε κανένα να κάνει ένα τσιγαράκι έξω. Κάθε λίγο γινόντουσαν πηγαδάκια έξω από την πόρτα από τα παιδιά που κάπνιζαν και μετά ερχόντουσαν πάλι μέσα. Πέρασαν όλοι τέλεια και για να γίνει αυτό δεν χρειάστηκε ούτε διαφορετικός νόμος, ούτε περίπλοκα συστήματα διαχωρισμού των μαγαζιών σε καπνιστές και μη, ούτε η βοήθεια της τεχνολογίας, ούτε ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε το κράτος μπαμπούλας. Χρειάστηκε απλά σεβασμός στους άλλους, κοινή λογική και καλή διάθεση και χτες τα είχαμε όλα σε αφθονία.
-
αμα ειστε τοσα ατομα ειναι πιο ευκολο, αμα ησασταν 3-4 το να βγαινουν οι 2 για τσιγαρο και ο ενας να καθεται μπακουρας μεσα ειναι παραξενο
χθες παντως την εβγαζα κι εγω σε ενα μπαλκονακι να καπνισω εκει που πηγα να τσιμπησω κατι..
δε με ενοχλησε τοσο πολυ, αλλα με ενοχλησε
φυσικα σεβαστηκα το οτι ο καταστηματαρχης ηθελε να τηρησει το νομο χωρις κολπακια
πολυ ωραια μεχρι εδω, θα ηθελα ομως να υπαρχει και μαγαζι οπου θα μπορουσα να καπνισω κανονικα (οπως και υπαρχει)
παντως κατι ακουγα για 30% κατω στο τζιρο
(μιας και λεγατε πολυ οτι δε θα επηρεαστει η προσελευση του κοσμου) -
χθες σε εστιατοριο ατμιζα κανονικα
καμια παρατηρηση φυσικα, εκτος απο το βλεμμα καποιων που μαλλον ειχαν σκασει για τσιγαρο -
Γιατί να σου κάνουν παρατήρηση; Εγώ αφήνω φίλο να ατμίζει μέσα στο αμάξι μου.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γιατί να σου κάνουν παρατήρηση; Εγώ αφήνω και φίλο να ατμίζει μέσα στο αμάξι μου.πολλες φορες κανουν, λογω αγνοιας/ασχετοσυνης. Αν τους εξηγησεις, καταλαβαινουν.
για πες μας τις δικες σου αποψεις για το ατμισμα.
-
Οι καλύτερες. Αν ξεπεράσεις το αρχικό ψάρωμα, μετά συνειδητοποιείς ότι αυτό που βλέπεις να βγαίνει από την συσκευή δεν είναι βρομερός καπνός, αλλά ατμός (και μάλιστα μυρωδικός). Δεν ενοχλεί, δεν βλάπτει, μακάρι να το γύριζαν όλοι οι καπνιστές στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.
-
Οι καλύτερες. Αν ξεπεράσεις το αρχικό ψάρωμα, μετά συνειδητοποιείς ότι αυτό που βλέπεις να βγαίνει από την συσκευή δεν είναι βρομερός καπνός, αλλά ατμός (και μάλιστα μυρωδικός). Δεν ενοχλεί, δεν βλάπτει, μακάρι να το γύριζαν όλοι οι καπνιστές στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.συφνωνω, βεβαια πρεπει να αφαιρεσεις τη λεξη 'τσιγαρο'
μακαρι να το γυριζαν ολοι εκει, αν και τοτε θα μιλαμε για απωλειες δις $ για τις καπνοβιομηχανιες, οι οποιες οπως καταλαβαινεις δε θα το αφηναν να περασει τοσο ευκολα. Επισης, τεραστια ποσα θα χανοταν απο φορους.
απο την αλλη μερια, κανεις δε μπορει πρακτικα να απαγορευσει κατι το οποιο μπορεις να φτιαξεις μονος σου, με υλικα αξιας 20-50€, και υγρα τα οποια μπορεις επισης να παρασκευασεις μονος σου (με ασφαλεια). Για τον ιδιο λογο, δε μπορει να το φορολογησει παραλογα οπως το τσιγαρο (αγοραζεις απο ebay, κινα, σε εξευτελιστικες τιμες και πολυ καλη ποιοτητα).
-
*Απαγόρευση καπνίσματος
Επιστρέφουν τα τασάκια στα τραπέζια από την Κυριακή, λένε οι εστιάτορες
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 [ 15:59 ]Δραματική πτώση του τζίρου επικαλούνται οι εστιάτορες μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια.
«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην χρονική περίοδο που πάει να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε μια οικονομική περίοδο που η πτώση των τζίρων των μαγαζιών έχουν ξεπεράσει το 50%, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανένας να εφαρμόσεις έναν αντικαπνιστικό νόμο, η εφαρμογή του οποίου με δεδομένα τα στοιχεία που έχουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επέφερε μείωση του τζίρου κατά 25%. Αν στα 50 προσθέσουμε και τα 25 έχουμε τελειώσει» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Γιάννης Τσάκος.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 συμπλήρωσε: «Θα βάλουμε τα τασάκια σε όλα τα τραπέζια. Ξέρουμε ότι μπορούν να μας κλείσουν, ούτως ή άλλως θα κλείσουμε γι’ αυτό θέλουμε να τους δώσουμε τα κλειδιά να πληρώνουν τα ενοίκια, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ, τους δήμους, τα πάντα. Να δούμε και τι θα κάνουν με τους 400.000 εργαζομένους στο χώρο εστίασης. Από τη Δευτέρα εδώ είμαστε και περιμένουμε να έρθουν να τους δώσουμε τα κλειδιά».*
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 15/10/2010
-
Θα τους πρότεινα να προχωρήσουν σε αντίστοιχες συντονισμένες κινήσεις και για το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια καθώς υπάρχει σαφής συσχετισμός μεταξύ της ευκολίας να παρκάρεις όπου νάναι και της κίνησης στα μαγαζιά.
Ανυπακοή σε όσους νόμους μειώνουν τον τζίρο μας ΤΩΡΑ.
-
Χτες το βράδυ βγήκαμε με το snowclub για φαγητό (δυνατή κουζίνα BTW). Ήμασταν καμιά 35αριά άτομα και οι μισοί περίπου είναι καπνιστές, μέσα στην ταβέρνα όμως δεν κάπνισε κανείς. Κάθε 3 και λίγο έβγαιναν έξω για να κάνουν τσιγάρο και μετά ξανά μέσα.
Υπήρχε πολύ, πολύ κέφι και κανείς τους δεν δυσανασχέτησε που δεν μπορούσε να καπνίσει μέσα. Ήμασταν όλοι μαζί, χωρίς την ανάγκη για χωριστές παρέες, χωρίς να χρειάζονται super duper συστήματα εξαερισμού που θα δουλεύουν συνεχώς, χωρίς την ανάγκη να υπάρχουν εργαζόμενοι που να έχουν προσληφθεί δεχόμενοι ότι στην δουλειά τους θα είναι εκτεθειμένοι στον καπνό. Κανείς δεν ενοχλούσε τον άλλο, κανείς δεν έβλαπτε τον διπλανό του, κανείς δεν απαγόρευσε σε κανένα να κάνει ένα τσιγαράκι έξω. Κάθε λίγο γινόντουσαν πηγαδάκια έξω από την πόρτα από τα παιδιά που κάπνιζαν και μετά ερχόντουσαν πάλι μέσα. Πέρασαν όλοι τέλεια και για να γίνει αυτό δεν χρειάστηκε ούτε διαφορετικός νόμος, ούτε περίπλοκα συστήματα διαχωρισμού των μαγαζιών σε καπνιστές και μη, ούτε η βοήθεια της τεχνολογίας, ούτε ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε το κράτος μπαμπούλας. Χρειάστηκε απλά σεβασμός στους άλλους, κοινή λογική και καλή διάθεση και χτες τα είχαμε όλα σε αφθονία.
αυτο συμβαινει στο εξωτερικο εδω και πολλα χρονια...
ετσι κανουν ολοι....
και αυτο ειναι το σωστο... -
Θα τους πρότεινα να προχωρήσουν σε αντίστοιχες συντονισμένες κινήσεις και για το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια καθώς υπάρχει σαφής συσχετισμός μεταξύ της ευκολίας να παρκάρεις όπου νάναι και της κίνησης στα μαγαζιά.Ανυπακοή σε όσους νόμους μειώνουν τον τζίρο μας ΤΩΡΑ.
τα πεζοδρομια δεν ειναι μαγαζι τους , το μαγαζι τους ομως ειναι δικο τους , οσο δημοσιος χωρος και αν θεωρειται
και πριν αρχισετε να μου λετε παλι τι θα γινει που σε περιπτωση θα θελουν να κανουν οργια με ζωα (που ειναι παρανομο), θυμιζω οτι το καπνισμα ειναι νομιμο και στο μαγαζι τους ΑΝ θες πας >
ετσι κανουν ολοι....
και αυτο ειναι το σωστο...ο,τι συμβαινει στο εξωτερικο και κανουν ολοι (που δεν ειναι καν οι περισσοτερη στη συγκεκριμενη περιπτωση) ειναι σωστο?
-
Θα τους πρότεινα να προχωρήσουν σε αντίστοιχες συντονισμένες κινήσεις και για το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια καθώς υπάρχει σαφής συσχετισμός μεταξύ της ευκολίας να παρκάρεις όπου νάναι και της κίνησης στα μαγαζιά.Ανυπακοή σε όσους νόμους μειώνουν τον τζίρο μας ΤΩΡΑ.
τα πεζοδρομια δεν ειναι μαγαζι τους , το μαγαζι τους ομως ειναι δικο τους , οσο δημοσιος χωρος και αν θεωρειται
Τα μαγαζιά είναι δημόσιοι χώροι, όχι ιδιωτικοί και ως εκ τούτου οφείλουν να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Μπορεί το μαγαζί να είναι δικό μου, αλλά είμαι υποχρεωμένος να έχω εξόδους κινδύνου και συστήματα πυρόσβεσης. Το ότι ο χώρος μου ανήκει δεν σημαίνει ότι μπορώ να παραβαίνω τους νόμους του κράτους και να θέτω τις ζωές όσων είναι μέσα σε κίνδυνο, ακόμα και αν έχω την διαβεβαίωση τους ότι δεν τους ενοχλεί.
ετσι κανουν ολοι....
και αυτο ειναι το σωστο...ο,τι συμβαινει στο εξωτερικο και κανουν ολοι (που δεν ειναι καν οι περισσοτερη στη συγκεκριμενη περιπτωση) ειναι σωστο?
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το σωστό και -ναι- το κάνουν τα περισσότερα ανεπτυγμένα κράτη στον κόσμο.
Λύσεις απλές και εφικτές υπάρχουν για τους καπνιστές. Μπορούν να κάνουν αυτό που περιέγραψα πιο πάνω, ή αυτό που κάνει ο Σπύρος όταν είναι σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Οι εναλλακτικές είναι απλά μη λύσεις, δικαιολογίες για να μην αλλάξει τίποτα στο τρελάδικο.
-
Η μαλακια δεν εχει ορια
Γροθιά σε γυναίκα που έκανε έλεγχο για το κάπνισμα
Αγριεμένοι την υποδέχτηκαν οι θαμώνες σε ένα ουζερί
Την επόμενη φορά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αντικαπνιστικού νόμου θα πρέπει να το ξανασκεφτούν αν πρέπει να μπουν για έλεγχο σε ουζερί.Και αυτό διότι όπως μάθαμε, η απάντηση που τους έδωσε κάποιος κάτοικος ενός γειτονικού χωριού, συγκεκριμένα στο Ζάρκο Τρικάλων, στην απόδοση ταυτότητας για να κοπεί πρόστιμο λόγω καπνίσματος, σε ουζερί μέρα μεσημέρι μόνο κόσμια δεν ήτανε καθώς όπλισε το χέρι του και κατάφερε μία γροθιά στο πρόσωπο της ελεγκτού, τρέποντάς την σε φυγή μαζί με τους υπόλοιπους ελεγκτές προς αποφυγήν λιντσαρίσματος!
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/ ... -kapnisma/
-
εξαιρετικα τυχερη ηταν, θα μπορουσε να φυγει και με παιδι απο εκει
-
Ο κλασσικός, ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο Ελληνάρας...
Μπράβο ρε μαλάκα, βάρεσες μια γυναίκα που κάνει τη δουλειά της.
Για μένα, πρέπει σήμερα κι όλας να σκάσουν στο ίδιο μαγαζί συνοδεία ματ. Να δεις πως γίνονται γατούλες οι μαλακοτραμπούκοι.
-
Μιλαμε για ΑΝΤΡΑ με cojones... Βεβαια και μενα μου ειπε καπνιστης οτι θα πλακωσει αυτον που θα κανει την καταγγελια. Εγω απλα του ευχηθηκα να ειμαι εγω αυτος που θα τον καταδωσει να δουμε τι θα γινει...
-
ενταξει οχι και να παιξουμε ξυλο για το τσιγαρο.. ελεος..
αυτο δεν εχει να κανει με καπνιστες ή αντικαπνιστες, αλλα με ζωα ανεξαρτητως πεποιθησεων
-
Προφανώς
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)