-
http://www.liebherr.com/HG/en-GB/region ... -0_31886-0
-
http://www.siemens-home.gr/πρ ... rce=browse
http://www.apothema.gr/siemens-kd30nx73-72958p
Επιπλέον σε σχέση με το liebherr είναι No Frost ,κλιματική κλάση Τ και κατασκευή Γερμανία.
Κάντε συγκρίσεις χαρ/κών παιδιά και προσωπική μου άποψη και εμπειρία μην αγοράσετε ψυγείο με κλιματική κλάση κάτω από Τ,είναι ασύγκριτα τα πλεονεκτήματα,και στη μακροζωία αλλά και στην απόδοση.
Edit Τωρα πρόσεξα τον περιορισμό ύψους.
http://www.apothema.gr/pitsos-pkvt29vw30-72123p
Και πρέπει να είναι Ελληνικής κατασκευής.
http://www.pitsos.gr/προ ... rce=browse -
Σχεδόν όλες, αν όχι όλες οι λευκές Γερμανικές συσκευές που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά φτιάχνονται στο εργοστάσιο της Pitsos στον Ασπρόπυργο, πριν λίγα χρόνια το εργοστάσιο ήταν εκεί που είναι το Alou fan park, και ανήκει στη Siemens τουλάχιστον 20 χρόνια.
-
Γνωρίζετε αν είναι καλής κατασκευής τα sharp γιατί είδα ένα μοντέλο nofrost κλάση Α από την άλλη.
http://www.fgeurope.gr/ns/index.php?abo ... 7&prod=342
Διοφορετικά ανάμεσε σε pitsos & libherr ποιό είναι καλύτερο;
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σχεδόν όλες, αν όχι όλες οι λευκές Γερμανικές συσκευές που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά φτιάχνονται στο εργοστάσιο της Pitsos στον Ασπρόπυργο, πριν λίγα χρόνια το εργοστάσιο ήταν εκεί που είναι το Alou fan park, και ανήκει στη Siemens τουλάχιστον 20 χρόνια.Tα μεσαίας σειράς μοντέλα γίνονται εδώ,στα ακριβά έχω δει και pitsos made in Germany.
Αληθεύει ότι τελικά η BSH θα κλείσει το εργαστάσιο της Pitsos?
Γνωρίζετε αν είναι καλής κατασκευής τα sharp γιατί είδα ένα μοντέλο nofrost κλάση Α από την άλλη.
http://www.fgeurope.gr/ns/index.php?abo ... 7&prod=342
Αναγνωρισμένη εταιρία διεθνώς,δεν είναι τυχαία η sharp (αν και μην περιμένεις να είναι made in japan) αλλά θα έλεγα μην μπλέξεις γιατί αν χρειαστείς ανταλλακτικό μετά από χρόνια θα βλαστημάς κυριολεκτικά κι αν καταλαβαίνω σωστά απ το manual το ψυγείο είναι μάλλον κλιματικής κλάσης SN(ST?)
Διοφορετικά ανάμεσε σε pitsos & libherr ποιό είναι καλύτερο;
Εγώ πάντως pitsos θα έπαιρνα,αποδεδειγμένα αξιόπιστα και με πληθώρα ανταλλακτικών και το βασικότερο,απόδοση ψύξης που ξεσκίζει.Τουλάχιστον στα ψυγεία ράβουν κανονικά.
Οι πλαστικές θήκες στις πόρτες είναι λίγο κουκουρούκου αλλά δε γαμείς,λίγο προσοχή απλά μην πετάτε τα μπουκάλια μέσα απ τον καναπέ -
Σωστό αυτό με το μπουκάλι από τον καναπέ! Μπορεί μερικές όντως να δείχνουν φτηνές αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι κάνετε στις θήκες στις πόρτες για να λέτε ότι χαλάνε. Στη ζωή μου τόσα ψυγεία μόνο μία θήκη μας ράγισε όταν η καλή μου την έπλυνε και δεν την έβαλε καλά και έπεσε κάτω με το μπουκάλι μέσα.... τι να κάνει δηλαδή, και πάλι καλά που δεν έσπασε κομματάκια...
-
Συνήθως το φαινόμενο παρατηρείται στα ψυγεία άνω κατάψυξης όπου τα 1,5lt νερά και κόκα κόλες φεύγουν από ένα σεβαστό υψος σε ελέυθερη πτώση καθώς το πρώτο ράφι είναι εντελώς χαμηλά.
-
Τελός πάντων αν δε τα κοπανάς οι θήκες δεν σπάνε αυτό το συμπέρασμα βγαίνει.
Τα libherr μου φαίνονται κάπως πιο ποιοτικά πλαστικά, κλπ... από ψύξη πάσχουν κάπου σε σχέση με pitsos;
-
Από ψύξη, το liebherr είναι μια χαρά (ψυγειοκαταψύκτης, διπλό μοτέρ).
Από πλαστικά, μου έχουν μείνει στο χέρι οι δύο φρουτολεκάνες και 2 ράφια κατάψυξης (ΟΚ, εκεί είχαν πιάσει πάγο και τα ζόρισα).
Στερεωμένες με φαρδιά ταινία μπρος πίσω κατά μήκος στο σπάσιμο, κρατάει (η ταινία) αρκετά χρόνιαΓιατί όμως δεν πηγαίνεις σε ψυγειοκαταψύκτη; Καμία σχέση η κατάψυξη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί όμως δεν πηγαίνεις σε ψυγειοκαταψύκτη; Καμία σχέση η κατάψυξη.
4άστερα δεν είναι και τα άνω και τα κάτω κατάψυξης?
-
Κάπου είχα διαβάσει ότι οι καταψύξεις ψύχουν ως τους -10 ή κάτι τέτοιο, ενώ οι καταψύκτες φτάνουν τους -22 ή και πιο κάτω (-18 έχω το δικό μου).
Και η χωρητικότητα παίζει, εμένα τα 3 (2.5 στην πραγματικότητα, τρώει το μοτέρ χαμηλά χώρο) συρτάρια ίσα-ίσα με καλύπτουν. Αλλά δεν χαλάει τίποτα, ε; Μπορώ να κρατήσω σάλτσα μακαρονιών για καμιά έκτακτη περίπτωση και 6 μήνες, αλλαντικά, τυρί τριμμένο, κρεατικά εννοείται, φρέσκο ψωμί... Είναι σημαντική οικονομία σε βάθος χρόνου και η ποιότητα συντήρησης είναι σαν να τα φύλαξες χθες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει ότι οι καταψύξεις ψύχουν ως τους -10 ή κάτι τέτοιο, ενώ οι καταψύκτες φτάνουν τους -22 ή και πιο κάτω (-18 έχω το δικό μου).Είτε έτσι είτε αλλιώς κανονικά το σύμβολο μέτρησης των αστεριών της ικανότητας ψύξης πρέπει να είναι στάνταρ ανεξάρτητα τη φιλοσοφία σχεδίασης.
Τώρα θα μου πεις πρακτικά τι γίνετε.....η απατεωνιά πάει σύνεφο!Και η χωρητικότητα παίζει,
Εδώ θα διαφωνήσω καθώς βλέπω ψυγεία με άνω κατάψυξη να έχουν ίδιους και μεγαλύτερους χώρους (ειδικά στα 70cm πλάτους) σε σχέση με τους ψυγειοκαταψύκτες.
Φυσικά οι δεύτεροι υπερτερούν στη χωροταξική διαρύθμιση.Είναι σημαντική οικονομία σε βάθος χρόνου και η ποιότητα συντήρησης είναι σαν να τα φύλαξες χθες.
Εδώ μάλλον είναι η διαφορά Μάνο,στη φιλοσοφία του τρόπου ψύξης τελικά.
ΥΓ.Τελικά οι Γερμανοί θα μας τα πάρουν τα φράγκα τελικά......
-
Τι σημαίνει 4 αστέρια κατάψυξη;
Αν δεν υπήρχε πρόβλημα με το ύψος γιατί αλλιώς δεν χωράει χωρίς να γκρεμιστεί ντουλάπι/τοίχος θα υπήρχαν πολλές επιλογές. Με περιορίζει ότι πρέπει να είναι γύρω στο 1,60μ ύψος.
Pitsos:
A++
θορυβος 39 dB
Ικανότητα κατάψυξης σε 24 ώρες: 7kgLibherr:
A++
θορυβος 40 dB
Freezing capacity in 24 hrs [kg] 6
Είναι λίγο πιο μικρό από το PitsosThe automatic SuperFrost function makes freezing simple and saves energy. It quickly reduces the temperature to -32 °C and creates the cold air required to preserve vital vitamins. As soon as the food is completely frozen, the SuperFrost function switches back to the normal mode after 65 hours maximum and so assists in saving electricity.
Compared to other static freezers, Liebherr’s SmartFrost technology freezes food faster, and reduces ice build-up by 50 %, making defrosting simpler and quicker. It also provides a more flexible storage area with greater capacity and improved energy consumption for lower running costs.
-
Ο χρήστης etsi13 έγραψε:
Τι σημαίνει 4 αστέρια κατάψυξη;Ν (Normal) +16oC έως +32oC
SN (Sub Normal) +10oC έως +32oC
ST (Sub Tropical) +18oC έως +38oC
T (Tropical) +18oC έως +43oC4 αστέρια (****) Θάλαμος κατάψυξης (- 18°C), με δυνατότητα κατάψυξης τροφίμων
3 αστέρια (*)**Θάλαμος συντήρησης μεγάλης διάρκειας (- 18°C), συντηρεί κατεψυγμένα προϊόντα, αλλά δεν διαθέτει δυνατότητα κατάψυξης
2 αστέρια ()** Θάλαμος συντήρησης μικρής διάρκειας (- 12°C), συντηρεί κατεψυγμένα προϊόντα για μερικές εβδομάδες
1 αστέρι (*) Θάλαμος για παγάκια (- 6°C), επιτρέπει τη δημιουργία παγοκύβων (παγάκια) και τη συντήρηση κατεψυγμένων προϊόντων για μερικές ημέρες
Πάρε pitsos και θα με θυμηθείς
Εχω σπάσει ενός έτους ψυγείο γιατι ήταν κάρβουνο........ -
εγω πιτσος, δοκιμαζω και ενα lg μικροτερο.
Το πρωτο στα ~ χρονια το εκανα μια φορα αποψυξη χειροκινητη διοτι ειχε κολλησει παγος στις διοδους ( ψυξη με αερα και Nofrost). Το lg λιγων μηνων, καλα παει μεχρι στιγμης, λιγο θορυβο παραπανω κανει, θα δουμε τι πουλια 'πιανει'. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εδώ θα διαφωνήσω καθώς βλέπω ψυγεία με άνω κατάψυξη να έχουν ίδιους και μεγαλύτερους χώρους (ειδικά στα 70cm πλάτους) σε σχέση με τους ψυγειοκαταψύκτες.
Φυσικά οι δεύτεροι υπερτερούν στη χωροταξική διαρύθμιση.> Είναι σημαντική οικονομία σε βάθος χρόνου και η ποιότητα συντήρησης είναι σαν να τα φύλαξες χθες.Εδώ μάλλον είναι η διαφορά Μάνο,στη φιλοσοφία του τρόπου ψύξης τελικά.
Η ευκολία φόρτισης και κυρίως ανεύρεσης αντικειμένου με συρτάρια είναι τεράστια. Δεν γυρνάω πίσω κι ας χάνω σε χώρο λόγω ραφιών. Που δεν χάνω γιατί η κατάψυξή μου είναι πιο μεγάλη, στο άλλο τμήμα του ψυγείου εκεί χάνω. Κι εγώ συμφωνώ με αυτό που λες για διαφορά στη φιλοσοφία. Φαντάζομαι ότι συμβαδίζει με το ότι όλο και περισσότεροι βολεύονται να αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες λιγότερο συχνά πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Σε ικανότητα κιλών κατάψυξης ανά 24ωρο οι ψυγειοκαταψύκτες πρέπει να είναι πιο καλοί μαι και στον όγκο τους έχουν και ενδιάμεσο ψυχόμενο τμήμα ανάμεσα στο πάνω και μέσο συρτάρι. Το πάνω συρτάρι είναι το προτεινόμενο για είδη προς κατάψυξη.
Και αν έχεις και 2 μοτέρ σημαίνει ότι μπορείς να κλείσεις το ένα ή το άλλο τμήμα αν δεν το χρειάζεσαι κάτι που όσο κι αν το θεωρούμε υπερβολικό κάποιοι το εκμεταλλεύονται φουλ.
Νομίζω ότι το έχουμε ξαναπεί ότι τα no frost κάνουν πιο πολύ θόρυβο. Το θέμα θορύβου έχει σημασία μεγαλύτερη σε σπίτια με σαλο/τραπεζαρο/κουζίνα. Εκεί που ακούς τη μουσική σου ή σε ήσυχο σημείο του θρίλερ.... γκρρρ το ψυγείο! -
κυριοι...
απόψεις για τα πλυντήρια-στεγνωτήρια έχετε;
είδα μερικά εχθές... ωραίο πράγμα που ειναι 2 σε 1. και βολεύει εξαιρετικά από θεμα χώρου.
ειναι όμως αποδοτικά ή θα πετάξω τα λεφτάκια μου;...;
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
κυριοι...απόψεις για τα πλυντήρια-στεγνωτήρια έχετε;
είδα μερικά εχθές... ωραίο πράγμα που ειναι 2 σε 1. και βολεύει εξαιρετικά από θεμα χώρου.
ειναι όμως αποδοτικά ή θα πετάξω τα λεφτάκια μου;...;
Εχω απο δαυτο... Τι εννοείς αποδοτικά? και βασικά... εχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις η βαδίζεις στα τυφλά?
-
τι εννοείς απαιτήσεις; να πλένει και να στεγνώνει θέλω
πάντως δεν προορίζεται για να το κάνει αυτό για πολυμελή οικογένεια κλπ (να δουλεύει δλδ υπερωρίες καθημερινά κλπ).
ποιό εχεις;
-
Φθείρουν τα ρούχα. Το άπλωμα δεν το γλιτώνεις.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....