-
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με τη νομοθεσία αν μπορείτε, διότι θέλω να βγάλω δίπλωμα οδήγησης στην Τροχαία για ένα μοτο 50 cc. Είμαι κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου από το 1986, το οποίο ανανεώνω κάθε 3 χρόνια λόγω όρασης (έχω όραση μόνο από το ένα μάτι).
Οσο για το μηχανάκι, οδηγώ από τα 22 μου πάντα 50αράκια, αλλά χωρίς δίπλωμα, το οποίο και έβγαλα στα 22 νομιμότατα, αλλά όταν πήγα να το παραλάβω τότε στην Τροχαία, αφού το πήρα και έφευγα, ένας πανίβλαξ αστυφύλακας με γύρισε πίσω για να μου πει οτι κακώς μου το δώσανε μιας και είμαι μονόφθαλμη και το έβαλε στο αρχείο τους. Εκτοτε οδηγώ παράνομα ή έστω χωρίς δίπλωμα και ούτε είχα σκοπό να ξαναμπλέξω με δαύτους τους άσχετους, αν δεν είχαν έρθει φέτος στο νησί μας κάτι ράμπο, που έχουν γράψει όλο τον κόσμο.
Η ερώτησή μου: Εχω δικαίωμα να βγάλω δίπλωμα ή όχι; Μόνο για 50cc το θέλω. Και αν ναι, πρέπει να ξαναδώσω εξετάσεις θεωρίας ή μόνο οδήγησης;
Ευχαριστώ πολύ όποιον γνωρίζει να μου απαντήσει.
-
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά με τη νομοθεσία αν μπορείτε, διότι θέλω να βγάλω δίπλωμα οδήγησης στην Τροχαία για ένα μοτο 50 cc. Είμαι κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου από το 1986, το οποίο ανανεώνω κάθε 3 χρόνια λόγω όρασης (έχω όραση μόνο από το ένα μάτι).
Οσο για το μηχανάκι, οδηγώ από τα 22 μου πάντα 50αράκια, αλλά χωρίς δίπλωμα, το οποίο και έβγαλα στα 22 νομιμότατα, αλλά όταν πήγα να το παραλάβω τότε στην Τροχαία, αφού το πήρα και έφευγα, ένας πανίβλαξ αστυφύλακας με γύρισε πίσω για να μου πει οτι κακώς μου το δώσανε μιας και είμαι μονόφθαλμη και το έβαλε στο αρχείο τους. Εκτοτε οδηγώ παράνομα ή έστω χωρίς δίπλωμα και ούτε είχα σκοπό να ξαναμπλέξω με δαύτους τους άσχετους, αν δεν είχαν έρθει φέτος στο νησί μας κάτι ράμπο, που έχουν γράψει όλο τον κόσμο.
Η ερώτησή μου: Εχω δικαίωμα να βγάλω δίπλωμα ή όχι; Μόνο για 50cc το θέλω. Και αν ναι, πρέπει να ξαναδώσω εξετάσεις θεωρίας ή μόνο οδήγησης;
-
-
Καλωσηρθες κατ'αρχας
Για αυτο που ρωτας τσεκαρε εδω http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=12&t=44016&start=15#p1894718τα ποστ του φιλου στορμ που πηρε προσφατα το διπλωμα. Ελπιζω να ξερεις οτι στο 50αρι χρειαζεται να ανανεωνεις την αδεια -οπως κ το διπλωμα- καθε χρονο..
Με το καλο!! -
Ο χρήστης VIPERA έγραψε:
...Είμαι κάτοχος διπλώματος αυτοκινήτου από το 1986, το οποίο ανανεώνω κάθε 3 χρόνια λόγω όρασης (έχω όραση μόνο από το ένα μάτι).Οσο για το μηχανάκι, οδηγώ από τα 22 μου πάντα 50αράκια, αλλά χωρίς δίπλωμα, το οποίο και έβγαλα στα 22 νομιμότατα, αλλά όταν πήγα να το παραλάβω τότε στην Τροχαία, αφού το πήρα και έφευγα, ένας πανίβλαξ αστυφύλακας με γύρισε πίσω για να μου πει οτι κακώς μου το δώσανε μιας και είμαι μονόφθαλμη και το έβαλε στο αρχείο τους. Εκτοτε οδηγώ παράνομα ή έστω χωρίς δίπλωμα και ούτε είχα σκοπό να ξαναμπλέξω με δαύτους τους άσχετους, αν δεν είχαν έρθει φέτος στο νησί μας κάτι ράμπο, που έχουν γράψει όλο τον κόσμο.
Κανονικά αφού οι γιατροί έχουν δώσει πιστοποιητικά για δίπλωμα αυτοκινήτου η Τροχαία δεν έχει κανένα λόγο να σου αρνηθεί το δίπλωμα. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν ότι έχεις τα απαραίτητα χαρτιά λόγω του αυτοκινήτου. (δεν ξέρω αν η περίπτωσή σου είναι περίπτωση ΑΜΕΑ οπότε ίσως εκεί ισχύει κάτι άλλο)
Καταρχήν δες εδώ:
http://www.disabled.gr/lib/?p=7499
και πρόσθεσε και αυτά: (http://www.yme.gr/getfile.php?id=2308)4. Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 9 του
π.δ. 19/1995, προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Σε περιπτώσεις που από την ιατρική γνωμάτευση
προκύπτει ότι ο κάτοχος της άδειας οδήγησης δεν δι−
αθέτει προσωρινά τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋ−
ποθέσεις σωματικής και ψυχοδιανοητικής ικανότητας
(ιάσιμες παθήσεις), τότε η άδεια οδήγησης αφαιρείται
επ’ αόριστον και επαναχορηγείται μόνο εφόσον, μετά
από νέα πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια ιατρική εξέταση,
ο ενδιαφερόμενος κριθεί ικανός, χωρίς να απαιτείται η
υποβολή του σε νέα θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση
και εξέταση.»
5. Η παράγραφος 4 του άρθρου 9 του π.δ. 19/1995
αντι καθίσταται ως εξής:
«4. Όταν μετά από ιατρική γνωμάτευση πρωτοβάθμιας
ή δευτεροβάθμιας εξέτασης προκύπτει ότι ο οδηγός
δεν διαθέτει τις ελάχιστες απαιτούμενες προϋποθέσεις
σωματικής ή διανοητικής ικανότητας, ανακαλείται το
δικαίωμα οδήγησης και αφαιρείται η σχετική άδεια, η
οποία και ακυρώνεται.»Εγώ θα έκανα τα εξής:
- Θα πήγαινα στη Τροχαία που μου έχει κρατήσει το δίπλωμα και θα πήγαινα κατ'ευθείαν στον Διοικητή ή στον υποδιοικητή.
- Αν δεν έβγαζα άκρη θα πήγαινα στα κεντρικά της Τροχαίας στην Αθήνα.
- Μετά στο Υπουργείο Μεταφορών / Νομαρχία / Δνση Μεταφορών και ίσως και στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη.
Επίσης θα ρώταγα στο φόρουμ εδώ:
http://www.disabled.gr/forum/forumdisplay.php?f=31 μήπως ξέρει κανείς κάτι παραπάνω.Δεν νομίζω να χρειάζεται να ξαναβγεί δίπλωμα.
-
Άσχετο με το ερώτημα της 'οχιάς', αλλά βοήθεια χρειάζομαι.
Ξέρει κανένας πως στο @#*&$#@ βγαίνει η μίζα από ένα Honda NX? Την έχω λύσει κανονικά, αλλά είναι σε σημείο (πίσω απ' τον κύλινδρο) όπου δεν υπάρχει χώρος να βγει προς τα πίσω, ούτε καν να κάνει αρκετά πισω για να βγει από την θέση του ο άξονας, ώστε να την βγάλω από εμπρός.
Πέστε τπτ αν ξέρετε, γιατί όπως το βλέπω για να την βγάλω πρέπει να ... λύσω κινητήρα.Ταύρε εσύ, που είχες ίδιο?
-
Σώθηκες τώρα. Μπορώ να ρωτήσω το μάστορά μου, θα κάνεις όμως λίγη υπομονη, καθώς αυτές τις μέρες μόνο για πιπί σηκώνομαι από τον υπολογιστή, πολύ πήξιμο.
-
... ακοοοοομα με την μιζα, εκει περα να πουμε?
-
Re δεν βγαίνει, λέμε! Κάτι πρέπει να λύσω ακόμα, αλλιώς ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!!!!!!!!!
Όχι τπτ άλλο, είχα σε υπόληψη τους Ιάπωνες...
(Έχει κάτι σαν ... μμμ ... μεγάλο σπυρί βιδωμένο με 2 βίδες πάνω στον κύλινδρο, αν το λύσω μάλλον θα βγει. Αλλά βλέπω ότι έχει κ φλάντζα κ δεν θα ήθελα να το βγάλω κ να δω στο ξαφνικό τπτ ελατηριάκια ή μπίλιες σκορπισμένα παντού γύρω) -
ενταξει, χωρις πλακα τωρα, ειναι πολυ πιθανο να χρειαζεται να λυσεις κανενα καπακι απο το μοτερ..
-
Όχι καπάκι, είναι πίσω από τον κύλινδρο. Ήμουν έτοιμος να λύσω το πλαϊνό του μοτέρ, αλλά λύνοντας την εξάτμιση, το σύρμα του συμπλέκτη κ μια βίδα από το σπυρί που έλεγα προηγουμένως (την τάπα του τεντωτήρα, δλδ) τα κατάφερα!
Τώρα όμως δεν παίρνει μπροστά. Έλυσα κ κούνησα λίγο το καρμπυρατέρ, ποιός ξέρει το έγινε... Άντε άλλο ένα απόγευμα ψάχνοντας στο σκοτάδι... -
Με πρόλαβες, πάνω που ρώτησα. Αυτό που έπρεπε να κάνεις ήταν να βγάλεις τον αγωγό του λαδιού (μάλλον είναι το 'σπυρι' που έλεγες), ο οποίος πιανεται από δυο 12άρες βίδες. Ούτε τσιμούχες, ούτε τπτ από μέσα και σαφώς δε θα πεταχτεί σαν κλόουν από το κουτί κανένα ελατήριο. Στη χειρότερη θα έπρεπε να ξεκουμπώσεις λίγο το καρμπυρατέρ, αν δεν έβγαινε και πάλι και να τραβήξεις προς τα πίσω και πάνω.
Είναι όντως μυστήρια υπόθεση, όπως μου είπες.
Για το οτι δεν ξαναπαίρνει δεν μπορεί να κάνει τηλεδιάγνωση, λυπάμαι.
-
Ελα αθηνα ρε... εμεις, οπου εχει σκοταδια, αναβουμε καμμια λαμπα!
ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ