-
Χαιρετώ τους απανταχού φίλους και φίλες του μηχανοκίνητου αθλητισμού!
Θα είμαι σύντομος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη μου. Ως λάτρης του αθλήματος, έβλεπα βιντεάκια στο YouTube από αγώνες που γίνονται στο εξωτερικό, όλων των ειδών (circuit, αναβάσεις, dragster κ.λ.π) και σκεφτόμουν οτι θα μπορούσαμε να έχουμε έναν ακόμη ευρωπαικό αγώνα στη χώρα μας.
Γιατί να μην συμπεριλαμβάνεται στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Αναβάσεων και η Ελλάδα? Τόσα βουνά έχουμε και τόσες ενδιαφέρουσες διαδρομές, τι είναι αυτό που μας στολάρει? Οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες σε τι υπερτερούν?Περιμένοντας τις απόψεις σας!
-
Θα είμαι σύντομος και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη μου. Ως λάτρης του αθλήματος, έβλεπα βιντεάκια στο YouTube από αγώνες που γίνονται στο εξωτερικό, όλων των ειδών (circuit, αναβάσεις, dragster κ.λ.π) και σκεφτόμουν οτι θα μπορούσαμε να έχουμε έναν ακόμη ευρωπαικό αγώνα στη χώρα μας.
Γιατί να μην συμπεριλαμβάνεται στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Αναβάσεων και η Ελλάδα? Τόσα βουνά έχουμε και τόσες ενδιαφέρουσες διαδρομές, τι είναι αυτό που μας στολάρει? Οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες σε τι υπερτερούν?Περιμένοντας τις απόψεις σας!
-
-
Κάτι τέτοιο θα ήταν απλά υπέροχο.
-
Ο χρήστης P.I.Ts έγραψε:
Τόσα βουνά έχουμε και τόσες ενδιαφέρουσες διαδρομές, τι είναι αυτό που μας στολάρει? Οι υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες σε τι υπερτερούν?Θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναφέρεις μία διαδρομή στην Ελλάδα που να έχει το οδόστρωμα, το μήκος, τη χάραξη ώστε να δεχτεί μονοθέσια, χώρο για σέρβις και, κυρίως, τα μέσα ασφαλείας που απαιτούνται για τους οδηγούς και τους θεατές, δηλαδή πραγματικές μπαριέρες, θέσεις θεατών μακριά από το δρόμο κ.λπ., και, επιπλέον, να είναι κοντά σε κάποιο κέντρο με επαρκείς ξενοδοχειακές μονάδες;
-
Απο όσα διάβασα στο site της FIA, συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Μία ειδική διαδρομή η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανάβαση θα μπορούσε να είναι η Φτέρη. Ο κανονισμός αναφέρει οτι η διαδρομή πρέπει να είναι μεταξύ 10 και 30 χιλιομέτρων. Το οδόστρωμα είναι καλό, χωρίς να έχει τον ασφαλτοτάπητα που έχουν στην Ιταλία περνάει μέσα απο χωρία, έχουν ήδη γίνει αγώνες στη συγκεκριμένη διαδρομή και μεγάλο αστικό κεντρο είναι κοντά!
Εννοείται οτι πρέπει να περάσει απο έγκριση της FIA και πολλές άλλες λεπτομέρειες. Πιστεύο ότι έχουμε τις ασφάλτινες ειδικές για ένα τέτοιο γεγονός.
Εχει να προτείνει κανείς άλλη διαδρομή? -
Τέτοια κίνηση έχει γίνει από την μεριά της ΦΙΛΜΠΑ για την Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας.
Το θέμα είναι το μήκος της διαδρομής.......Κάτι το οποίο όμως δεν είναι και τόσο αυστηρό. Και στην Ελλάδα λέμε 6 αγωνιστικά χλμ και για αυτό τον λόγο όλες οι αναβάσεις κάνουν δύο σκέλη.......
Μακάρι να μπορέσει η αρχή του σπορ να βοηθήσει και να πραγματοποιηθεί ακόμα μια Πανευρωπαική διοργάνωση ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην Ελλάδα.
Μάρκος Κ. Καπετανάκης
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναφέρεις μία διαδρομή στην Ελλάδα που να έχει το οδόστρωμα, το μήκος, τη χάραξη ώστε να δεχτεί μονοθέσια, χώρο για σέρβις και, κυρίως, τα μέσα ασφαλείας που απαιτούνται για τους οδηγούς και τους θεατές, δηλαδή πραγματικές μπαριέρες, θέσεις θεατών μακριά από το δρόμο κ.λπ., και, επιπλέον, να είναι κοντά σε κάποιο κέντρο με επαρκείς ξενοδοχειακές μονάδες;Η διαδρομη ειναι το προβλημα; Αν δηλαδη βρισκαμε τη διαδρομη και φερναμε τους ανθρωπους της FIA στην Κυμη να αξιολογησουν τη Startline σαν πιθανο διοργανωτη και οι ανθρωποι εβλεπαν ενα αυτοκινητο να πεταει εκτος διαδρομης και να τσακιζεται σε ενα χωραφι με ελιες και ολοι να το εβρισκαν απολυτα φυσιολογικο (αφου σχεδον καθε χρονο γινεται), τι νομιζεις οτι θα ελεγαν; Και μετα να τους στελναμε στην Πορταρια για να τους ανελυσει η ΛΑΒ τη χρησιμοτητα των τσιμεντενιων ογκολιθων που εχει πατενταρει ή το γιατι εφταιγε που δε σηκωσε το ποδι απο το γκαζι ο οδηγος που τσακιστηκε περυσι; Ή στην Ριτσωνα να τους κανει η ΑΛΑ μια διαλεξη περι τοποθετησης θεατων και αποκαταστασης μπαριερας;
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναφέρεις μία διαδρομή στην Ελλάδα που να έχει το οδόστρωμα, το μήκος, τη χάραξη ώστε να δεχτεί μονοθέσια, χώρο για σέρβις και, κυρίως, τα μέσα ασφαλείας που απαιτούνται για τους οδηγούς και τους θεατές, δηλαδή πραγματικές μπαριέρες, θέσεις θεατών μακριά από το δρόμο κ.λπ., και, επιπλέον, να είναι κοντά σε κάποιο κέντρο με επαρκείς ξενοδοχειακές μονάδες;
Η διαδρομη ειναι το προβλημα; Αν δηλαδη βρισκαμε τη διαδρομη και φερναμε τους ανθρωπους της FIA στην Κυμη να αξιολογησουν τη Startline σαν πιθανο διοργανωτη και οι ανθρωποι εβλεπαν ενα αυτοκινητο να πεταει εκτος διαδρομης και να τσακιζεται σε ενα χωραφι με ελιες και ολοι να το εβρισκαν απολυτα φυσιολογικο (αφου σχεδον καθε χρονο γινεται), τι νομιζεις οτι θα ελεγαν; Και μετα να τους στελναμε στην Πορταρια για να τους ανελυσει η ΛΑΒ τη χρησιμοτητα των τσιμεντενιων ογκολιθων που εχει πατενταρει ή το γιατι εφταιγε που δε σηκωσε το ποδι απο το γκαζι ο οδηγος που τσακιστηκε περυσι; Ή στην Ριτσωνα να τους κανει η ΑΛΑ μια διαλεξη περι τοποθετησης θεατων και αποκαταστασης μπαριερας;
Και συμπληρώνω ας κάνουμε καλύτερες Ελληνικές Αναβάσεις και τα βρίσκουμε με τα Ευρωπαικά.
Ρε,μηπως τελικά 'χόρτασε η ψείρα και ανέβηκε στο πέτο'που είναι και της μόδας????? -
[quote='koulis1']
Και συμπληρώνω ας κάνουμε καλύτερες Ελληνικές Αναβάσεις και τα βρίσκουμε με τα Ευρωπαικά.
Ρε,μηπως τελικά 'χόρτασε η ψείρα και ανέβηκε στο πέτο'που είναι και της μόδας????? [/quoteΜήπως θα ήταν καλύτερο να κάναμε σκέψεις για μια ευρωπαική διοργάνωση, γιατι όσο να είναι, μια ευρωπαική διοργάνωση έχει άλλες απαιτήσεις και σχεδιασμό και σαν αποτέλεσμα αυτού να ήταν και οι ελληνικές αναβάσεις??
Σαν παραδειγμα έχουμε ή είχαμε !? την οργάνωση (με τα όποια προβλήμα την εκάτοτε φορά) του Rally Acropolis (δεν μου αρέσει η μετενομασία σε Rally of Greece) ή ακόμη παλιότερα το Rally Elpa στη Χαλκιδική κλπ κλπ... Και τώρα δεν μπορούμε???
-
Aπο την εμπειρια που εχω απο βιντεο και μονο δεν νομιζω οτι στις αναβασεις στις Ευρωπαικες χωρες τηρουνται τοοοσο υψηλα μετρα ασφαλειας.Τουλαχιστον οσον αφορα τους θεατες..Δυστηχως και εδω και εκει κρεμασμενοι γυρω γυρω ειναι.
-
fafla μπορει και στο Fito για παραδειγμα να κρεμεται ο κοσμος αλλα μιλαμε για 80 χιλιαδες θεατες και τουλαχιστον ειναι πισω ειτε απο διπλο-τριπλη μπαριερα, ειτε guardrail. PITS αν ηταν ετσι τοτε την εποχη που οργανωνονταν υποδειγματικο Ακροπολις θα επρεπε να ειχαμε και αντιστοιχα υποδειγματικα εθνικα ραλι (τουλαχιστον). Δεν ηταν ομως ετσι τα πραγματα.
-
Το τι πρέπει να κανούμε είμαι σίγουρος οτι όλοι ξέρουμε. Το θέμα είναι αν είμαστε διατεθημένοι να κάνουμε την παραπάνω κίνηση που θα είναι όφελος για όλους μας, τόσο για το sport όσο και για τη διαφήμιση της χώρας μας.
Βέβαια αυτα δεν γίνονται απο την μία μέρα στην άλλη, προυποθέτει χρόνο χρήμα έρευνα και πολλά άλλα άλλα πιστεύω οτι αν ρωτήσουμε τους αγωνιζόμενους, θα έίναι θετικοί σε ένα τέτοια κίνηση! -
Μα εννοειται οτι θα ηθελαν, ποιος δε θελει να συμμετασχει σε κατι πιο ωραιο απο το συνηθισμενο. Αλλα οπως λες και εσυ αυτο ειναι μια μονο πλευρα του νομισματος.
-
Ο χρήστης filmpa έγραψε:
Τέτοια κίνηση έχει γίνει από την μεριά της ΦΙΛΜΠΑ για την Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας.Το θέμα είναι το μήκος της διαδρομής.......Κάτι το οποίο όμως δεν είναι και τόσο αυστηρό. Και στην Ελλάδα λέμε 6 αγωνιστικά χλμ και για αυτό τον λόγο όλες οι αναβάσεις κάνουν δύο σκέλη.......
Μακάρι να μπορέσει η αρχή του σπορ να βοηθήσει και να πραγματοποιηθεί ακόμα μια Πανευρωπαική διοργάνωση ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην Ελλάδα.
Μάρκος Κ. Καπετανάκης
Η αληθεια ειναι οτι απ οσες αναβασεις εχω παει η πιο οργανωμενη ηταν αυτη της αιγειρας.
πιο ειναι το μηκος της διαδρομης που θελει η φια για το ευρωπαικο πρωταθλημα αναβασεων?? -
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Τέτοια κίνηση έχει γίνει από την μεριά της ΦΙΛΜΠΑ για την Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας.
Το θέμα είναι το μήκος της διαδρομής.......Κάτι το οποίο όμως δεν είναι και τόσο αυστηρό. Και στην Ελλάδα λέμε 6 αγωνιστικά χλμ και για αυτό τον λόγο όλες οι αναβάσεις κάνουν δύο σκέλη.......
Μάρκος Κ. Καπετανάκης
Η αληθεια ειναι οτι απ οσες αναβασεις εχω παει η πιο οργανωμενη ηταν αυτη της αιγειρας.
πιο ειναι το μηκος της διαδρομης που θελει η φια για το ευρωπαικο πρωταθλημα αναβασεων??Αν τα πηγαίνετε καλά με τα Αγγλικά ..............
http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 0-%20A.pdf -
Για Ευρωπαικό Πρωτάθλημα 5 έως 18 χλμ........
Μάρκος Κ. Καπετανάκης
-
Ο χρήστης filmpa έγραψε:
Μάρκος Κ. Καπετανάκης
πιο ειναι το μηκος της διαδρομης που θελει η φια για το ευρωπαικο πρωταθλημα αναβασεων??Αν τα πηγαίνετε καλά με τα Αγγλικά ..............
http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 0-%20A.pdfH egw den ta paw kala me ta agglika h exw poly kairo na paw aighra.... Opote kati den moy ka8etai kala se ayta poy diabasa sto pdf kai se ayta poy eixa dei sthn Aighra......
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Μάρκος Κ. Καπετανάκης
http://argent.fia.com/web/fia-public.ns ... 0-%20A.pdfH egw den ta paw kala me ta agglika h exw poly kairo na paw aighra.... Opote kati den moy ka8etai kala se ayta poy diabasa sto pdf kai se ayta poy eixa dei sthn Aighra......
Πρώτον δεν είπαμε ότι η Αιγείρα δεν είναι 100% μέσα στις προδιαγραφές για Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Αναβάσεων...............
Αλλά για πες τι ακριβώς σε χαλάει??????????
Μάρκος Κ Καπετανάκης
-
για να αποφευχθει οποιαδηποτε παραξηγηση εγω μιλω σαν απλος θεατης.
ουτε αγωνιζομενος ειμαι ουτε ανηκω σε καποια λεσχη.
και στο θεμα της οργανωσης μιλαω καθαρα πως το βλεπω εγω απ τη μερια του θεατη.
Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Αναβάσεων