-
Μου αρέσει η μετριοφροσύνη σου.... Αφού δεν σε καταλαμβάνει κανεις και όλοι είναι χαζοι γιατί συνεχίσεις και γραφείς και ασχολείται με τους 'χαζους' ??? BTW αυτο το φόρουμ είναι για αυτοκίνητα... γιατί δεν πας σε κανένα αλλο φόρουμ για μηχανικούς , σεισμολόγους, για εφευρέτες, επιστήμονες , αιθεροβαμωνες κ.α. για να ανταλαξετε απόψεις και να ηρεμησουμε και εμείς;;;
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Μου αρέσει η μετριοφροσύνη σου.... Αφού δεν σε καταλαμβάνει κανεις και όλοι είναι χαζοι γιατί συνεχίσεις και γραφείς και ασχολείται με τους 'χαζους' ??? BTW αυτο το φόρουμ είναι για αυτοκίνητα... γιατί δεν πας σε κανένα αλλο φόρουμ για μηχανικούς , σεισμολόγους, για εφευρέτες, επιστήμονες , αιθεροβαμωνες κ.α. για να ανταλαξετε απόψεις και να ηρεμησουμε και εμείς;;;Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γράφω και σε αυτά τα φόρουμ. Αυτό όμως που δεν ξέρεις είναι ότι κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.
Μου πάνε κόντρα και τους πάω και εγώ. Απαξιώνουν ότι κάνω και τους μπαίνω όπου φτάνω.
Για να σκεφτείς πόσο έξυπνοι είναι δεν καταλαβαίνουν ότι αν αυτή η γέφυρα στην φωτογραφεία μπορεί να σταθεί σε οριζόντια θέση είναι ικανή να σταθεί η ίδια γέφυρα και σε κατακόρυφη θέση.
Αυτό που έκανα εγώ με την ευρεσιτεχνία μου είναι ότι επέβαλα μια κατακόρυφη προένταση στην κατασκευή ενώνοντας το δώμα μια κατασκευής με το έδαφος. Το ίδιο έχουν κάνει στην γέφυρα αυτή ( σε οριζόντια στάση ) που την βλέπεις να στέκεται στον αέρα. Για τα σαίνια η γέφυρα είναι σωστή και η δική μου αντισεισμική ευρεσιτεχνία όχι
-
Η κατασκευή του φέροντα οργανισμού ενός σκελετού οικοδομής αποτελείτε από κολόνες δοκούς πεδιλοδοκούς και πλάκες
Οι κολόνες και οι δοκοί και οι πεδιλοδοκοί ενώνονται στους κόμβους και δημιουργούν ένα πλαίσιο.
Ας εξετάσουμε πως λειτουργούν διάφορα πλαίσια σε έναν σεισμό για να καταλάβουμε τι κάνει η ευρεσιτεχνία μου τι κάνουν μέχρι σήμερα οι πολιτικοί μηχανικοί και πιο είναι τελικά το πιο δυνατό πλαίσιο σε μια κατασκευή.
Ας εξετάσουμε πρώτα το σχέδιο ( Plan 4 ) ( Figure a ) Αποτελείτε από κολόνες δοκούς και πεδιλοδοκούς του ιδίου μεγέθους.
Βλέπουμε τα εξής Οι κολόνες σε ένα σεισμό λυγίζουν και μαζί λυγίζει και ο δοκός. Ο πεδιλοδοκός δεν λυγίζει και αυτό συμβαίνει διότι είναι αρκετά ισχυρός ώστε να κρατά το πέλμα της βάσης κολλημένο πάνω στο έδαφος. Η ελαστικότητα της κολόνας και τις δοκού αφαιρούν πολλά φορτία από τις δυνάμεις που καταπονούν τον πεδιλοδοκό και για αυτόν τον λόγο δεν λυγίζει.
Παρατηρούμε όμως ότι η ελαστικότητα των κολονών και της δοκού παραμορφώνουν ( - σηκώνουν-κατεβάζουν στα δύο άκρα ) το άνω μέρος των κολονών εκεί που έχει ροζ χρώμα στα σημεία Κ1 Αυτό το κατέβασμα και το ανασήκωμα που εμφανίζεται κατά την ταλάντωση παραμορφώνουν την δοκό.
Συμπέρασμα
α) η ελαστικότητα βοηθάει στην αποθήκευση ενέργειας πάνω στον κορμό της δοκού και της κολόνας μέχρι ένα σημείο μετατόπισης την οποία αποθηκευμένη ενέργεια την αποδίδει πίσω στην επόμενη μετατόπιση χωρίς όμως να πάθει αστοχίες.
β) η ελαστικότητα αυτή οπότε και η αποθήκευση της ενέργειας του σεισμού εφαρμόζεται και στην κολόνα και στην δοκό.
γ) Υπάρχει παραμόρφωση στο πλαίσιο αυτό οπότε βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ένας από τους λόγους παραμόρφωσης της κατασκευής είναι η ελαστικότητα των στοιχείων της κολόνας και της δοκού.Ας εξετάσουμε τώρα το ( Plan 4 ) ( Figure b ) To πλαίσιο αυτό δεν αποτελείτε από όμοια στοιχεία ( κολόνες δοκούς πεδιλοδοκούς ) αλλά οι κολόνες είναι πιο μεγάλες και μακρόστενες ( τοιχία )
Εδώ θα παρατηρήσουμε μία διαφορετική παραμόρφωση του πλαισίου αυτού.
α) Οι κολόνες αυτές δεν παρουσιάζουν τον λυγισμό στον κορμό τους γιατί είναι πιο άκαμπτες από τις μικρές τετράγωνες κολόνες.
β) όλη η αποθήκευση της ενέργειας του σεισμού και όλη η παραμόρφωση συντελείτε πάνω στον κορμό της δοκού.
γ) Τα φορτία στρέψης που αναλαμβάνει η δοκός είναι τα διπλάσια από ότι ήταν όταν η κολόνα και η δοκός είχαν τις ίδιες διαστάσεις οπότε διπλάσια είναι και η παραμόρφωση του κορμού της και διπλάσιος ο κίνδυνος να αστοχήσει.
δ) Τα μεγάλα τοιχία ( κολόνες ) λόγο της ακαμψίας τους και λόγο της δύναμης που έχουν λυγίζουν και τον πεδιλοδοκό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανασηκωθεί το πέλμα της βάσης ( εκεί που είναι ροζ ) στα σημεία Κ Αυτό το ανασήκωμα της βάσης είναι ο δεύτερος μεγάλος λόγος της παραμόρφωσης του πλαισίου διότι το τοιχίο-κολόνα χάνει την καθετότητά του και παραμορφώνει πιο πολύ το πλαίσιο, της φέρουσας κατασκευής
Συμπαίρασμα
Η ελαστικότητα του κορμού των δοκών και των κολονών μαζί με το ανασήκωμα των βάσεων είναι οι δύο μεγάλοι παράγοντες της παραμόρφωσης του πλαισίου που αστοχεί.Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται πλάγιος στρεπτοκαμπτικός λυγισμός. Υπάρχει και ο στρεπτομεταφορικός λυγισμός ο οποίος εμφανίζεται σε ασύμμετρες κατασκευές. Έλα πλαισιωτό κτίριο ταλαντεύεται πιο ομοιόμορφα ενώ ένα ασύμμετρο κατά την ταλάντωση παρουσιάζει και στρεπτικά φαινόμενα γύρω από τον εαυτό του, μαζί με την ταλάντωση.
Παλιά οι πολιτικοί μηχανικοί πλακωνόντουσαν μεταξύ τους στο αν έπρεπε να σχεδιάζουν κατασκευές ελαστικές ( με μικρές κολόνες ) ή άκαμπτες ( με τοιχία )
Τελικά επικράτησε η άποψη ότι ήταν καλύτερη η κατασκευή που είχε άκαμπτα τοιχία διότι αστοχούσε πρώτη η δοκός διότι ήταν πιο αδύναμη από το τοιχίο. Όταν αστοχεί η δοκός το σπίτι δεν καταρρέει διότι κρέμεται από τον οπλισμό. Ενώ αν σπάσει πρώτη η κολόνα με / σχήμα αστοχίας το σπίτι καταρρέει.
Κατ αυτόν τον τρόπω σχεδιάζουν οι πολιτικοί μηχανικοί τις κατασκευές σήμερα και με αυτόν τον σχεδιασμό έχουν κατορθώσει να μην καταρρέει εύκολα ένα σπίτι και να σώνονται περισσότεροι άνθρωποι από τον σεισμό. Το σπίτι όμως μετά τον σεισμό το κατεδαφίζουμε.
Αυτή είναι η στάθμη της επιστήμης σήμερα.
Τι κάνει η ευρεσιτεχνία μου για να βοηθήσει ώστε να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο του στεπτοκαμπτικού λυγισμού
Δες ( Plan2 Figure a ) Στις μικρές κολόνες
Προσπαθεί να σταματήσει τον λυγισμό του κορμού της κολόνας και το ανασήκωμα της βάσης. Πως?.... βιδώνοντας την κολόνα στο έδαφος.
α) Αν βιδώσουμε την βάση με το έδαφος σταματάμε το ανασήκωμα Κ της βάσης αλλά δεν σταματάμε και τον λυγισμό του κορμού της κολόνας
β)Αν βιδώσουμε το δώμα της κολόνας με το έδαφος σταματάμε όλη την παραμόρφωση προερχόμενη από το ανασήκωμα της βάσης και από την ελαστικότητα του κορμού της κολόνας
Δες ( Plan2 Figure b ) Στα μεγάλα τοιχία
α) Αν βιδώσουμε την βάση με το έδαφος σταματάμε το ανασήκωμα Κ της βάσης αλλά δεν σταματάμε τον πολύ μικρό λυγισμό στον κορμό των τοιχίων που μπορεί να υπάρξει στα πολυόροφα κτίρια.
Στα ισόγεια και τα διώροφα τα οποία διαθέτουν μεγάλα τοιχία ο λυγισμός είναι αμελητέος οπότε αρκεί μόνο η πάκτωση εδάφους βάσης. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
'Αυτή η πρωτιά της αστοχίας του σκυροδέματος σύμφωνα με την έρευνα που έκανα οφείλεται σε πολλούς ασύμμετρους παράγοντες. 'Απάντησε σε 2 γραμμές για το καθένα:
1)Που μπορούμε να δούμε την έρευνα, ποιος φορέας την πιστοποίησε ?
-
Με όποια τεχνική και να πακτώσεις τις ντίζες?? οι οπλισμοί θα πάρουν τις εφελκυστικές τάσεις.-
Πως θα ακολουθήσει το σκυρόδεμα όταν μειώσεις τους οπλισμούς? -
Κάνε μου ένα απλό σκαρίφημα και βάλε μου τα προβλεπόμενα και ξανασυζητάμε
Τι έγινε σου απάντησα .... διαφωνείς αν ναι που? Απάντησε στον ψυχασθενή.
-
-
Από την θεωρεία του πάρα πάνω άρθρου στην πράξη του πειράματος.
Ζωντανό πείραμα για την ελαστικότητα των κολονών https://www.youtube.com/watch?v=Kd4XBTPDysw
Ζωντανό πείραμα για την ανύψωση της βάσης. https://www.youtube.com/watch?v=0icUb--cdFw
Αυτά μπορείτε να τα προσέξετε και στα δικά μου πειράματα Α) Ανύψωση βάσης Β) Καταστροφή κόμβων από τον συνδυασμό αδράνειας (που δημιουργεί την ροπή ανατροπής) και αστήρικτων στατικών φορτίων. Προσέξτε την άνοδο και την κάθοδο της δοκού πάνω από τα τοιχία, και που δημιουργείται το υπομόχλιο ανάμεσα σε τοιχίο και δοκό όταν η δοκός ανεβαίνει και κατεβαίνει . Ευρίσκεται σε διαφορετικό σημείο. https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE
Και φυσικά η λύση της πατέντας η οποία σταματά την ροπή ανατροπής η οποία είναι υπεύθυνη για τα αστήρικτα στατικά φορτία τα οποία είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού του μοχλού της δοκού. https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q -
**Και κάτοχος πατέντας στην Αμερική σήμερα !!! **
http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Pars ... C540%2C783 -
Πολύ σιωπή στο θέμα!!! !!!
Δέχομαι και συγχαρητήρια -
Χωρίς να θέλω να γίνω εριστικός, δεν είναι επίτευγμα να πατεντάρεις μια συσκευή ή μια θεωρία.
Πιο πολύ γραφειοκρατικό είναι.
Ξέρεις πόσοι έχουν πατεντάρει από άγνωστες συσκευές, εφευρέσεις κτλπ κτλπ που ήταν χωρίς ουσία και ουσιαστική εφαρμογή στην αγορά;Μια βράβευση σε ένα διαγωνισμό της θεωρίας σου ή μια εφαρμογή της στην πράξη θα ήταν κάτι πιο σημαντικό ώστε να συζητηθεί.
-
Αυτό το άρθρο δεν είναι δικό μου απλά το βάζω για να καταλάβετε τι είναι αυτό το δίπλωμα.
Το πήρα από εδώ και το άλλαξα λίγο στα μέτρα μου για να το προσαρμόσω στην συζήτηση.
http://www.michanikos.gr/topic/9725-� ... %89%CF%82/Συνειδητοποίησα πως δεν έχει κανείς σας ιδέα του τι είναι μια ευρεσιτεχνία και πια είναι τα στάδια απονομής της...
Ναι μπορείς να κατοχυρώσεις τα πάντα αρκεί να μην υπάρχουν αλλού. Άλλη όμως είναι η κατοχύρωση ενός τραγουδιού, άλλη ενός σχεδίου π.χ μιας καρέκλας, και άλλη η κατοχύρωση μιας σπουδαίας εφεύρεσης. Υπάρχει ταξινόμηση του είδους της πατέντας.- Για να πάρει το Αμερικάνικο δίπλωμα κάποιος για μια σπουδαία πατέντα έχει να αντιμετώπιση τρία με τέσσερα χρόνια ενδελεχή μελέτη και έρευνα από τους εξεταστές όπου δεν είναι τυχαίοι άνθρωποι αλλά είναι σοβαροί επιστήμονες με εξαιρετική ειδίκευση στο αντικείμενο που εξετάζεται κάθε φορά…!
- Στο εξωτερικό η κατοχή ενός διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας και δη τριαδικής πατέντας, αποτελεί τίτλο ανωτέρω ενός Διδακτορικού… είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν απλό ερευνητή από ένα πραγματικά σημαντικό ερευνητή.
Στην Ελλάδα η εισήγηση της ευρωπαϊκής ένωσης για το πότε ένας ερευνητής γίνεται κατηγορίας Α απαιτούσε την κατοχή διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας, όπως είναι κατανοητό, έγινε επανάσταση μεταξύ των καθηγητών και απλώς προστέθηκε στον νόμο πως μπορούν να γίνουν και με μόνο «πολύ σοβαρές» δημοσιεύσεις…!!!
3) Το διεθνή δίπλωμα σημαίνει καταρχάς ότι η ιδέα σου είναι μοναδική στον κόσμο και προπάντων πρωτότυπη σε σημείο που δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κάτι ανάλογο πουθενά στον κόσμο σε πατέντες, σε αιτήσεις πατεντών, σε επιστημονικά άρθρα, δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο και στο ιντερνέτ.Επίσης θα σημαίνει πως η ιδέα θα έχει και σοβαρό θεωρητικό υπόβαθρο.
4) Στους επιστημονικούς κύκλους στο εξωτερικό, στα φυλλάδια αυτοαξιολόγησης των ερευνητών υπάρχει ειδικό section για τις πατέντες που συνήθως η σχέση αριθμού πατεντών με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά είναι 1/500… Οι άλλες 499 είναι άχρηστες? Εγώ έχω και 2 επιστημονικές δημοσιεύσεις.
5)Στην Γερμανία είναι συνήθης πρακτική να απονέμονται τιμής ένεκεν Διδακτορικά διπλώματα σε εφευρέτες ακόμα και αμόρφωτους, ένας από τους πρώτους που του απονεμήθηκε τιμής ένεκεν Διδακτορικό στην Μηχανική το 1969, είναι ο εφευρέτης Felix Wankel για τον πασίγνωστο κινητήρα εσωτερικής καύσης Wankel που φέρουν σήμερα τα Mazda RX-7. Ο Felix Wankel ήταν παντελώς αμόρφωτος, πρόκειται για έναν αυτοδίδακτο μηχανικό που κατάφερε να κατασκευάσει τον πρώτο περιστροφικό κινητήρα στον κόσμο.
Αμόρφωτος και μη μηχανικός ήταν και ο εφευρέτης της οριζόντιας σεισμικής μόνωσης ( εφέδρανα ) που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μηχανικοί.
Αν γινόταν κάτι ανάλογο ας πούμε στην δική μου περίπτωση, όπου η εφεύρεση μου αλλάζει παντελώς την αντισεισμική τεχνολογία και το κόστος των κατασκευών κανονικά θα έπρεπε να έχω Διδακτορικό τίτλο στο Civil Engineering… αυτό όμως θα προκαλούσε αλλεργικό σοκ στην ακαδημαϊκή κοινότητα… πως γίνεται ένας μπετατζής να παίρνει Διδακτορικό…Όσοι έχουν πάρει διδακτορικό γνωρίζουν πως στην θεωρία πρέπει να παράγουν νέα γνώση αυτό όμως δεν συμβαίνει συνήθως…
Στις πατέντες είναι απολύτως απαραίτητο να παράγεται νέα γνώση και ειδικά στις τριαδικές πατέντες που έχουν περάσει τα σαράντα κύματα της διεθνούς κατοχύρωσης.
6)Επειδή οι πατέντες είναι ένα πολύ σοβαρό στοιχείο για την ένδειξη της απόδοσης μιας χώρας στην Έρευνα και την Τεχνολογία όπως προκύπτει από τα στατιστικά του ΟΟΣΑ, έχουν δημιουργήσει τον όρο triadic patents. Οι τριαδικές πατέντες είναι τα κατοχυρωμένα σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Οι τριαδικές πατέντες είναι αυτές που μπορούν να ονομαστούν διεθνείς πατέντες.Ο αριθμός των τριαδικών πατέντων επηρεάζει σημαντικά την κατάταξη μιας χώρας σε πάρα πολλούς δείκτες όπως ανταγωνιστικότητας, πιστοληπτικής ικανότητας κ.α.
Από το site του ΟΟΣΑ:«Patent-based indicators provide a measure of the output of a country’s R&D, i.e. its inventions. The methodology used for counting patents can influence the results. Simple counts of patents filed at a national patent office are affected by various kinds of limitations, such as weak international comparability (home advantage for patent applications) and highly heterogeneous patent values. The OECD has developed triadic patent families, which are designed to capture all important inventions only and to be internationally comparable.»
Κατά τον ΟΟΣΑ αποτελούν την κορυφή αυτού που ονομάζουμε καινοτομία, αντικατοπτρίζουν το τεχνολογικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας χώρας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και αποτελούν την σπίθα που εκτοξεύει τις εξαγωγές μιας χώρας.
Η χώρα μας σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ παράγει ένα μέγιστο αριθμό 15 τριαδικές πατέντες τον χρόνο (την τελευταία δεκαετία), άλλες αναπτυγμένες χώρες παράγουν από μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλιάδες τον χρόνο. Μόνο μια από αυτές (τις 15 ελληνικές) κάθε χρόνο προέρχεται από δημόσιο ερευνητικό ίδρυμα ή είναι αποτέλεσμα πανεπιστημιακής έρευνας. Η χώρα μας έχει έως και δέκα φορές χαμηλότερη απόδοση κεφαλαίων στην έρευνα (την επένδυση που κάνουμε στην έρευνα σε σχέση με τις τριαδικές πατέντες που παράγουμε) σε σχέση με άλλες χώρες. Δηλαδή το 1δις € παράγει μόνο 8.8 πατέντες/έτος ενώ στην Φινλανδία παράγονται 59 ανά 1 δις €…!
Βεβαίως το νούμερο είναι ακόμα μικρότερο μιας και το ποσό που καταγράφεται από τον ΟΟΣΑ ως επένδυση, αφορά μόνο την χρηματοδότηση των δημοσίων ερευνητικών κέντρων, έτσι αν αφαιρέσουμε τις πατέντες των ιδιωτών που αποτελούν το 93% (σταθερά την τελευταία δεκαετία, 14 από τις 15) του συνόλου από τις ελληνικές τριαδικές πατέντες, στην πραγματικότητα το νούμερο είναι: 1δις € παράγει μόνο 0,5 πατέντες/έτος, αυτό προκύπτει από την επένδυση του 0,57% του ΑΕΠ για την παραγωγή μιας και μόνο πατέντας Απίστευτο, 1,7δις € για μια τριαδική πατέντα… και εγώ σε λίγες μέρες θα έχω μια τριαδική πατέντα..... και μου λέτε ότι δεν ξέρω και δεν έχω καν ούτε θεωρεία ούτε σχέδια.
Τα πάντα έχω κύριοι. Μυαλό δεν έχετε να τα καταλάβετε. Πως θα καταλάβετε αυτά που λέω όταν το μυαλό σας δεν καταλαβαίνει αυτό που του δείχνουν τα ίδια τους τα μάτια?
Δεν έχω να πω τίποτα άλλο από αυτό που δείχνει το πείραμα. Αν εσείς δεν το καταλαβαίνεται δεν πειράζει το καταλαβαίνουν οι αρμόδιοι καθηγητές με ιδίκευση πάνω στην αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών. Το ότι μηλάω με αυτούς για την τεχνολογία μου σε Αμερική και Ελλάδα μου είναι αρκετό.
Youtube Video -
Ακόμα και τα μαγνητάκια που διαφημίζουν ότι τα βάζεις στα σωληνάκια των καυσίμων στο αυτοκίνητο και μειώνουν την κατανάλωση-αυξάνουν την απόδοση είναι usa patent.
''Τα πάντα έχω κύριοι. Μυαλό δεν έχετε να τα καταλάβετε.''
Να΄σαι καλά που κάθεσαι και ασχολείσαι με εμάς τους χαζούς. Σε ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά... -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Ακόμα και τα μαγνητάκια που διαφημίζουν ότι τα βάζεις στα σωληνάκια των καυσίμων στο αυτοκίνητο και μειώνουν την κατανάλωση-αυξάνουν την απόδοση είναι usa patent.''Τα πάντα έχω κύριοι. Μυαλό δεν έχετε να τα καταλάβετε.''
Να΄σαι καλά που κάθεσαι και ασχολείσαι με εμάς τους χαζούς. Σε ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά...Το ερώτημα είναι γιατί ασχολούμαι την στιγμή που όσο λέω την έρευνά μου τόσο χάνω.
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το κάνω?
Αν δεν καταλαβαίνετε αυτό το πείραμα στο τέλος του βίντεο ναι δεν έχετε μυαλό. https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.- Η εφεύρεση είναι 90% εμπειρία και 10% επιστήμη.
- Αν μπορούσα να γράψω paper με τους κανόνες που έχουν θεσπίσει δεν θα είχα την εμπειρία που απέκτησα δουλεύοντας και δεν θα είχα την ιδέα αυτή. Θα ήξερα πως να γράφω αλλά δεν θα ήξερα πως να κατασκευάζω έργα.
- Εγώ δεν λέω ότι ξέρω... εγώ λέω ότι δεν ξέρετε τίποτα εσείς Τσάμπα τα Πανεπιστήμια τα οποία το μόνο που σας έμαθαν είναι παπαγαλία. Δεν σας έμαθαν να σκέπτεστε σας έμαθαν να ακολουθείται τον τσοπάνη. Εγώ πρόβατο δεν είμαι... ούτε καν μαύρο.
Πιστεύω πιο πολύ σε εμένα από ότι σε εσάς όλους. Την έχω κάνει από το μαντρί!
Δεν με νοιάζει ούτε για τα paper ούτε για την επιστήμη ούτε για το τι λένε για εμένα ούτε αν θα γίνω πλούσιος.
Με νοιάζει όμως να λύσω το πρόβλημα των κατασκευών που με την κατάρρευση που υφίστανται στον σεισμό παίρνουν μαζί τους ανθρώπινες ζωές.
Υπάρχουν όμως και επιστήμονες που είναι πραγματικά επιστήμονες και δεν έχουν καβαλήσει το καλάμι.
Dear Giannis,
These are very nice tests and very useful. I am not suer at what stage you are in the patent process. However, these tests can be published if you would liek to write a paper or report about the tests as I think many can benefit from your effort. I will be glad to help you in the writing, if you want, and have this effort published in a journal.
Best regards,
Khalid
Khalid M. Mosalam, PhD, PE
Professor
733 Davis Hall
Structural Engineering, Mechanics and Materials
Civil and Environmental Engineering
University of California
Berkeley, CA 94720-1710 -
Μα είναι προφανές. Για να μας ανοίξεις τα μάτια
Σε ευχαριστούμε και πάλι!!!
-
Μα είναι προφανές. Για να μας ανοίξεις τα μάτιαΣε ευχαριστούμε και πάλι!!!
Γιατί είμαι σε όλα τα φόρουμ και δεν πάω εκεί που πρέπει?
Απάντηση. Γιατί πήγα εκεί που πρέπει μίλησα με τους διευθυντές με τους καθηγητές και με ότι πιο σπουδαίο υπάρχει στην Ελλάδα.
Τους απάντησα στα πάντα. Αποτέλεσμα 0
Κατάλαβα ότι θέλουν να θάψουν την ευρεσιτεχνία και μαζί με αυτήν και εμένα. Αποφάσισα να τους ξεβρακώσω μόνος μου.- Γράφω εδώ μέσα και σε όλα τα φόρουμ για να δω μέχρι πότε θα αρνούνται να κάνουν ένα δημόσιο διάλογο μαζί μου ( δεν τους φοβάμαι με φοβούνται )
- Γράφω εδώ μέσα και σε όλα τα φόρουμ για να δείτε εσείς που δεν ξέρετε ότι τους προκαλώ και την κάνουν.
Γιατί δεν με καλούν σε ένα σεμινάριο να τους δώσω εξηγήσεις?
Γιατί δεν βγαίνουν στην τηλεόραση να μου την πουν?
Γιατί διευθυντές σεισμικών βάσεων που είναι οι πλέον αρμόδιοι με πιστεύουν και δεν με πιστεύουν οι άλλοι?
Γιατί δεν κάνουν ένα πείραμα όπως έκανα εγώ για να μου αποδείξουν το αντίθετο?
Γιατί απλά την έχουν πάρει χαμπάρι ότι αυτό που έκανα είναι το θαύμα και δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι χωρίς χρηματοδότηση για έρευνα με ένα σκαπτικό και γνώσεις μέσης εκπαίδευσης τους έβαλα τα γυαλιά. Απλά ζηλεύουν.
Δεν το κάνουν γιατί απλά σε αυτόν τον τόπο το μόνο που δεν κάνουν είναι οτιδήποτε θα πάει αυτήν την χώρα μπροστά.
-
Ελπίζω εσύ, ο Πέτρος Ζωγράφος και ο Αρτέμης Σώρρας κάποια στιγμή να σας αναγνωρίσει η ιστορία και να δικαιωθείτε!!!
-
Ελπίζω εσύ, ο Πέτρος Ζωγράφος και ο Αρτέμης Σώρρας κάποια στιγμή να σας αναγνωρίσει η ιστορία και να δικαιωθείτε!!!Ελπίζω κάποτε οι άνθρωποι να αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι οι μεγάλοι εφευρέτες όπως ο Τέσλα πεθαίνουν φτωχοί και η αιτία πάντα είναι τα διαπλεκόμενα που αποτελούνται από πολιτικούς επιστήμονες και πλούσιους. Αν δεν αρχίσουν οι πολίτες να αντιδρούν αυτοί η αδικία προς τους εφευρέτες θα υπάρχει πάντα. Ζωντανούς τους βρίζουν πεθαμένους τους δοξάζουν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
-
Αν πιστεύεις ότι το επίπεδο μόρφωσης και η έρευνα είναι όπως στην εποχή του TESLA, όπου ο κόσμος έβλεπε τον τέσλα και πίστευε ότι είναι μάγος, τότε τι να πω.
Δεν έχει πολύ νόημα η συζήτηση αυτή.
-
Αν πιστεύεις ότι το επίπεδο μόρφωσης και η έρευνα είναι όπως στην εποχή του TESLA, όπου ο κόσμος έβλεπε τον τέσλα και πίστευε ότι είναι μάγος, τότε τι να πω.Δεν έχει πολύ νόημα η συζήτηση αυτή.
Αν νομίζεις ότι στην εποχή του ίντερνετ η γνώση μπορεί να διδαχθεί μόνο από τα πανεπιστήμια είσαι γελασμένος. Είμαι εργοδηγός και έχω γράψει paper και είναι το πρώτο θέμα του περιοδικού. http://www.scirp.org/journal/HottestPap ... rnalID=788 Πόσοι πολιτικοί μηχανικοί έχουν γράψει?
Ας μου απαντήσουν σε αυτό που έγραψε ένας της μέσης εκπαίδευσης απογευματινής σχολής.Ιs it possible to control the lateral torsional buckling over the body of bearing elements?
In an earthquake, the columns lose their eccentricity and their bases are lifted, creating twisting in all of the nodes of the structure. There is a limit to the eccentricity, that is, there is a limit to the surface area of the base which is lifted by the rollover moment. To minimize the twisting of the bases, we place strong foot girders in the columns. In the large longitudinal columns (walls), due to the large moments which occur during an earthquake, it is practically impossible to prevent rotation with the classical way of construction of the foot girders.
It is a method that uses a mechanism to pontoon nodes of higher level of constructions with earth and which dynamically deflect the lateral load of the earthquake through the vertical support elements and directs them into the ground controlling in this way the oscillation of the construction which causes torsional flexural buckling responsible for structural failures on the trunks of bearing elements.
The reaction of the mechanism to the raising of the roof of the longitudinal column and the opposing reaction of the at the bottom part of the base, divert the lateral load of the earthquake in the strong vertical section. With this diversion of the lateral load of the earthquake to the vertical columns, the twisting of the nodes is abolished because the lateral loadings of the earthquake are 100 per cent borne along the length of the columns, so it is impossible for them to twist in their main sections.
Experiment 1,8 g https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
-
Ελπίζω εσύ, ο Πέτρος Ζωγράφος και ο Αρτέμης Σώρρας κάποια στιγμή να σας αναγνωρίσει η ιστορία και να δικαιωθείτε!!!Μιας και εν έπλεξες το όνομά μου με του Σώρρα σου λέω ότι εγώ συμφωνώ απόλυτα με τον δήμαρχο.
https://www.youtube.com/watch?v=GVcP7x8 ... ture=share -
Oι ουρανοξύστες δεν έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα από τον σεισμό αλλά έχουν από τον αέρα. Τους κατασκευάζουν ελαστικούς και απορροφούν την ενέργεια του σεισμού μέσα στον κορμό των φερόντων στοιχείων κολόνας και δοκού και την αποδίδουν πίσω στην επόμενη μετατόπιση αφού έχουν πρώτα εξασθενίσει διότι μέρος αυτής της ενέργειας μετατράπηκε σε θερμότητα. Αυτό ονομάζεται σεισμική απόσβεση. Τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει σεισμός και υπάρχει αέρας ο οποίος λικνίζει την κατασκευή περίπου 1 μέτρο δεξιά αριστερά με αποτέλεσμα οι άνθρωποι μέσα στους τελευταίους ορόφους να παθαίνουν ναυτία? Από την μία η ελαστικότητα βοηθά την κατασκευή του ουρανοξύστη στον σεισμό από την άλλη η ίδια ελαστικότητα είναι προβληματική στον αέρα. Υπάρχει λύση?
Όχι δεν υπάρχει καλύτερη εκτός αυτή
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU&t=18s
Εκτός οι ουρανοξύστες που είναι κατασκευασμένοι με συστήματα ιδικά αλλά πανάκριβα. Δέστε το βίντεο.... και μετά μιλάμε πως με ένα τένοντα και μια πάκτωση στο έδαφος και μία στο δώμα γίνεται καλύτερα και φθηνότερη η δουλειά. https://www.youtube.com/watch?v=0V_aQ2UjvgE -
Υπάρχουν οι μέθοδοι σχεδιασμού όπως είναι αυτή του βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU&t=18s και υπάρχει και η μαθηματική τεκμηρίωση.
Στο πρώτο είμαι εφευρέτης στην μαθηματική τεκμηρίωση είμαι σκράπα. Όμως δεν είπα ποτέ ότι η δουλειά μου είναι να βρίσκω διατομές. Είπα ότι σας δείχνω τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε. Το τι νούμερο παπούτσι θα φοράτε αυτό το ξέρετε εσείς. Εγώ έκανα ανάλυση κατεύθυνσης των σεισμικών φορτίσεων και είδα ότι εκεί που τις οδηγείται εσείς είναι πάρα πολύ ανίσχυρες περιοχές γιατί τις οδηγείται πάνω στο κτίριο. Η δική μου μέθοδος παραλαμβάνει τις πλάγιες φορτίσεις του σεισμού και τις οδηγεί μέσα από τον κατακόρυφο κορμό των υποστυλωμάτων από εκεί που προήλθαν δηλαδή μέσα στο έδαφος.
Δύσκολο να το καταλάβεις .... όταν όμως το καταλάβεις θα δεις και το μονοπάτι που σας δείχνω. Οι διατομές χάλυβα και σκυροδέματος που απαιτούνται για να δουλέψει το δικό μου σύστημα είναι δική σας δουλειά και είναι καθαρά θέμα διαστασιολόγησης. .... Απίστευτος και όμως αληθινός.
Σπούδασα στην μέση εκπαίδευση με ειδίκευση μηχανοτεχνίτης και εργοδηγός δομικών έργων. Αυτό σημαίνει ότι έμαθα μόνο τα βασικά στοιχεία που πρέπει να ξέρει ένας μηχανολόγος μηχανικός και ένας πολιτικός μηχανικός. Έμαθα όμως και κάτι που δεν το ξέρουν πολλοί. Έμαθα ταυτόχρονα σχέδιο μηχανολογικό και αρχιτεκτονικό τα οποία περιλαμβάνουν και μαθήματα ανάλυσης της κατεύθυνσης των δυνάμεων. Το σχέδιο είναι ένα μάθημα που ή το ξέρεις ή δεν το καταλαβαίνεις. Στο σχέδιο πάντα ήμουν μαθητής του 20. Ποιος από εσάς ξέρει και μηχανολογικό και αρχιτεκτονικό σχέδιο μαζί?
Η πατέντα μου βασίζεται πάνω στην γνώση αυτών των προδιαγραφών της ανάλυσης ανά κατεύθυνση των δυνάμεων του μηχανολογικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Αυτό έμαθα αυτό ξέρω να κάνω.
Η αντοχή υλικών και η μετέπειτα μαθηματική διαστασιολόγηση με τις προδιαγραφές των απαιτούμενων υλικών της ευρεσιτεχνίας είναι δική σας δουλειά.
Πολλές φορές κάποια αντικείμενα έρευνας εμπλέκουν παραπάνω από μία επιστημονικές κατηγορίες. Τότε λέμε ότι έχουμε ένα διεπιστημονικό πεδίο ή αντικείμενο. Η πατέντα μου έχει διεπιστημονικό πεδίο διότι περιλαμβάνει μηχανολογικό εξοπλισμό, στατική μελέτη κτιριακών και άλλων δομικών έργων, και γεωλογική έρευνα.
Το κυριότερο όμως για την σύλληψη μιας ιδέας είναι να έχεις σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και των προβλημάτων και όχι απλά την καθαρή γνώση μιας πεπατημένης επιστήμης.
Ο seismic και το αντισεισμικό