-
Χθεσινη δημοσιευση στο gcc..Πιθανη λυση..
Γεια ,και καλώς σας βρήκα.
Είμαι νέο μέλος αλλά παρακολουθώ το φόρουμ (σαν επισκέπτης ) αρκετό καιρό .
Έχω γράψει αυτό το ποστ για να βοηθήσω αρκετούς που έχουν αυτό το πρόβλημα :
Έχω και εγώ ένα C2 1.6 16ν sensodrive μοντέλο 2004 .(38.880 χλμ)
Το πρόβλημα μου ήταν ,το κιβώτιο να μπαίνει νεκρά στο ξεκίνημα και μετά στο κατραν του αυτοκίνητου εμφανίζονται αντί για το νούμερο ταχύτητας ,παύλες και σήμα χιονιού να αναβοσβήνει.(Σχεδόν κάθε 10 χλμ)
Το πρόβλημα μετά από πολύ σκέψη και ταλαιπωρία (έμενα συνεχεία και μόνο αν αρχικοποιηθεί το κιβώτιο ξεκίναγε η μηχανή ) εντοπίστηκε στον μοτερακι (ηλεκτρικός συμπλέκτης) που σπρώχνει το δίχαλο στο κιβώτιο.
Λοιπόν ,το ανταλλακτικό δεν θέλει αντικατάσταση ,αφαίρεσα το ανταλλακτικό αυτό από το αυτοκίνητο και το έλυσα (άνοιξα ,έχει καμία δεκάρια βίδες ),είναι ένας πολύ απλός μηχανισμός ,χωρίς κανένα ηλεκτρονικό τμήμα ,πλαστικός (εσωτερικά )και έχει βιδωμένο ένα μικρό μοτεράκι επάνω του .(Ο ηλεκτρικός συμπλεκτικής είναι μάρκα sachs ,made in Germany)
Παρατήρησα ότι όλα τα κινούμενα μέρη ήταν σχεδόν χωρίς λίπανση (ξερό γράσο) και κολαγε …..για να μην πολυλογώ το’’ πραμα ‘’ θέλει γράσο παντού ,το γρασάρισα ,επέστρεψα το γρανάζι στην αρχική του θέση και το ανατοποθέτησα στο αυτοκίνητο ,έκανα την κλασική αρχικοποίηση(οδηγίες στο manual του αυτοκίνητου) και αυτό ήταν …..το κιβώτιο είναι σαν καινούργιο κάνει αλλαγές σωστά και απομονώνει στο σωστό χρόνο .
Έχω κάνει μέχρι τώρα γύρω στα 150 χλμ και τα 100 είναι εντος πόλης (όπου το κιβώτιο και ο συμπλέκτης δουλεύουν εντατικά) και δεν έχω κανένα πρόβλημα !!!!
Πηγαίνετε το αυτοκίνητο στο συνεργείο σας και πείτε τους να κάνουν την λίπανση είναι πολύ απλό ούτε lexia χρειάζεστε ούτε διαγνωστικό( η βλάβη είναι καθαρά μηχανική και όχι ηλεκτρονική ),μόνο λαδί και γράσο . -
To ιδιο προβλημα εμφανιζουν τα σμαρτ,ρομποτικο εχουν και αυτα(450-roadster οχι το 451),εμεις αυτο το μηχανισμο το λεμε ενεργοποιητη,σε εμας ειναι μηχανικο(οχι ηλεκτρικο)και απλα του βαζεις λιγο σπρευ καθως το μονο που το προστατευει απο τις εξωτερικες συνθηκες ειναι ενα τσιμουχακι,που με το καιρο περνουν μεσα βρωμιες-λασπες κλπ.Βεβαια σε εμας δεν κανει τοοοσο τρελα πραγματα,απλα πατιναρει,μονο οταν ειναι σε πολυ κακη κατασταση δε βαζει ταχυτητες.Αλλα το προβληματακι ειναι πολυ γνωστο και ολοι σε καθε σερβις του ριχνουν και λιγο σπρευ.
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http ... 03&bih=567
ΠΡΟΒΛΗΜΑ sensodrive citroen c2