-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Θα γράψω μια ιστοριούλα που μου ήρθε στο μυαλό...
Αρχές εκπαιδευτικής περιόδου πριν 3 χρόνια, αμέσως μετά την προσευχή υπενθύμισε ο Λυκειάρχης στα παιδιά ότι τα κινητά απαγορεύονται στην τάξη και προειδοποίησε ότι αν βρεθεί μαθητής με κινητό ανοικτό, αυτό θα κατέβει και θα παραμείνει στο γραφείο του μέχρι το τέλος της ημέρας.
Στο τέλος της 1ης ώρας είχαν κατέβει 3-4.
Στο τέλος της 2ης κάποιοι γονείς τηλεφώνησαν στο γραφείο του Λυκειάρχη ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να επιστραφεί στον κανακάρη τους άμεσα.
Από το ύφος που χρησιμοποιούν ορισμένοι εδώ, αυτούς ακριβώς τους γονείς μου θυμίζουν...Ε, άντε μετά να αντέξει ο εκπαιδευτικός...
Πιστεύω παραιτηθήκστε όλοι, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Και τώρα, τι δουλειά κάνεις, αν επιτρέπεται;Ψυχολόγος, παρέχω καθοδήγηση & υποστήριξη σε γονείς σαν τους παραπάνω...
Εντελώς ότι ναναι λέμε...
Να παραιτηθείς = 'ότι ναναι'. Πολύ cool φίλε το να 'σαι δημόσιος υπάλληλος...
Το να παραιτηθεί κάποιος απο σας θεωρείται κάτι αδιανόητο, ε;Εάν παραιτηθεί ένας εκπαιδευτικός σε τι μπορεί να απασχοληθεί στον ΙΤ ; Φροντιστήρια ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εάν παραιτηθεί ένας εκπαιδευτικός σε τι μπορεί να απασχοληθεί στον ΙΤ ; Φροντιστήρια ;
Αυτό είναι το ερωτηματικό σου σε μια τέτοια περίπτωση ειδικά στον ελλαδικό απηρχηωμένο τρόπο σκέψης?
Εάν παραιτηθεί ένας εκπαιδευτικός σημαίνει πολλά,πάααααααααααααρα πολλά αλλά επειδή είναι η μειοψηφεία,ό ένας στο εκατομμύριο των κοπρόσκυλων που μας απαρτιζουν αδυνατεί η κοινωνία της λαμογιάς να συλάβει τα μυνήματα της αρνητικής νοοτροπίας.
Θέλεις κι ανάλυση επ`αυτού? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα γράψω μια ιστοριούλα που μου ήρθε στο μυαλό...
Αρχές εκπαιδευτικής περιόδου πριν 3 χρόνια, αμέσως μετά την προσευχή υπενθύμισε ο Λυκειάρχης στα παιδιά ότι τα κινητά απαγορεύονται στην τάξη και προειδοποίησε ότι αν βρεθεί μαθητής με κινητό ανοικτό, αυτό θα κατέβει και θα παραμείνει στο γραφείο του μέχρι το τέλος της ημέρας.
Στο τέλος της 1ης ώρας είχαν κατέβει 3-4.
Στο τέλος της 2ης κάποιοι γονείς τηλεφώνησαν στο γραφείο του Λυκειάρχη ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ να επιστραφεί στον κανακάρη τους άμεσα.
Από το ύφος που χρησιμοποιούν ορισμένοι εδώ, αυτούς ακριβώς τους γονείς μου θυμίζουν...Ε, άντε μετά να αντέξει ο εκπαιδευτικός...
Πιστεύω παραιτηθήκστε όλοι, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Και τώρα, τι δουλειά κάνεις, αν επιτρέπεται;Ψυχολόγος, παρέχω καθοδήγηση & υποστήριξη σε γονείς σαν τους παραπάνω...
Εντελώς ότι ναναι λέμε...
Να παραιτηθείς = 'ότι ναναι'. Πολύ cool φίλε το να 'σαι δημόσιος υπάλληλος...
Το να παραιτηθεί κάποιος απο σας θεωρείται κάτι αδιανόητο, ε;Εάν παραιτηθεί ένας εκπαιδευτικός σε τι μπορεί να απασχοληθεί στον ΙΤ ; Φροντιστήρια ;
Αν ο εκπαιδευτικός έχει προηγούμενη επαγγελματική προϋπηρεσία ή αρκετά τυπικά προσόντα, πολλά και διάφορα. Έχω φίλο που είναι DBA με απόσπαση στο ΥΠΕΠΘ. Εγώ θα έκανα δουλειά στο οικονομικών για τη ΜΟΔ.
Το άτομο παίζει ρόλο και όχι αν είναι εκπαιδευτικός... -
@ soch: Το περιστατικό με τα κινητά που περιραψες το 'πες για να δείξεις τι αντιμετωπίζετε.
Όπως και να 'χει, η δουλειά σου δεν κινδύνεψε, όπως κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή στον ιδιωτικό τομέα.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑΝ ΕΤΣΙ και τα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα, κανείς δεν θα πήγαινε στο δημόσιο. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Εάν παραιτηθεί ένας εκπαιδευτικός σε τι μπορεί να απασχοληθεί στον ΙΤ ; Φροντιστήρια ;
Αυτό είναι το ερωτηματικό σου σε μια τέτοια περίπτωση ειδικά στον ελλαδικό απηρχηωμένο τρόπο σκέψης?
Εάν παραιτηθεί ένας εκπαιδευτικός σημαίνει πολλά,πάααααααααααααρα πολλά αλλά επειδή είναι η μειοψηφεία,ό ένας στο εκατομμύριο των κοπρόσκυλων που μας απαρτιζουν αδυνατεί η κοινωνία της λαμογιάς να συλάβει τα μυνήματα της αρνητικής νοοτροπίας.
Θέλεις κι ανάλυση επ`αυτού?Ρε Μάκη δεν ξαναπάς Γερμανία. Θα πάθεις εγκεφαλικό ρε μαν ...τσιλ αουτ ...
Μια ερώτηση έκανα....τι το θελα...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Το περιστατικό με τα κινητά που περιραψες το 'πες για να δείξεις τι αντιμετωπίζετε.
Όπως και να 'χει, η δουλειά σου δεν κινδύνεψε, όπως κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή στον ιδιωτικό τομέα.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑΝ ΕΤΣΙ και τα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα, κανείς δεν θα πήγαινε στο δημόσιο.Το περιστατικό με τα κινητά το έγραψα για να δείξω την νοοτροπία που έχουν οι σημερινοί γονείς (την βλέπω και εδώ) και που είναι το μεγαλύτερο τείχος απέναντι στο έργο που μπορεί να προσφέρει το σχολείο στο παιδί.
Δεν είναι το μόνο βέβαια, με την εφηβική παραβατικότητα που αντιμετωπίζουμε π.χ. στην καθημερινότητά μας δεν είναι εύκολο να είμαστε πάντα ένα βήμα μπρος, ούτε καν στα ίσα...
Όσοι είστε γονείς ξέρετε πως είναι το να είσαι με 1-2 παιδιά στο σπίτι για 8 ώρες (και αν).
Με 100 ή 200 πως να είναι άραγε? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θέλεις κι ανάλυση επ`αυτού?Ρε Μάκη δεν ξαναπάς Γερμανία. Θα πάθεις εγκεφαλικό ρε μαν ...τσιλ αουτ ...
Πίστεψέ με δεν είναι εύκολο ειδικά σήμερα κι αφότου ο πατέρας μου φρόντισε να διαγράψει και την Γερμανική υπηκοότητα
Από κει και πέρα κατανοώ τη συμπεριφορά ανθρώπων που δεν γνώρισαν τον τρόπο ζωής (ούτε στον ύπνο τους) των δυτικών χωρών παρά μόνο απ την άθλια ελληνική κομματικόπολιτκή προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Πίστεψέ με δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία μου ούτε 1% για το πόσο μπουρδέλο είμαστε.Μια ερώτηση έκανα....τι το θελα...
Η ουσία είναι να κατανοούμε τα βασικά,τα ουσιώδη όχι τα επιφανειακά της ελληνικής μιζέριας.
Αυτοί οι άνθρωποι που λες ότι παρατούνται έχουν ψυχή,ιδανικά και δεν συμβιβάζονται με την νεοεεληνική μεζέρια,τον κομματισμό το γλύψιμο κλπ.
Φυσικά ίσως το πληρώνουν ακριβά,έξω αυτοί θα ήταν ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
Αυτό πρέπει να μας απασχολεί..... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πίστεψέ με δεν είναι εύκολο ειδικά σήμερα κι αφότου ο πατέρας μου φρόντισε να διαγράψει και την Γερμανική υπηκοότητα
Από κει και πέρα κατανοώ τη συμπεριφορά ανθρώπων που δεν γνώρισαν τον τρόπο ζωής (ούτε στον ύπνο τους) των δυτικών χωρών παρά μόνο απ την άθλια ελληνική κομματικόπολιτκή προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Πίστεψέ με δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία μου ούτε 1% για το πόσο μπουρδέλο είμαστε.Μάκη η μητέρα μου είναι ελληνογερμανίδα. Εχει και τις 2 υπηκοότητες...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πίστεψέ με δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία μου ούτε 1% για το πόσο μπουρδέλο είμαστε.Μάκη η μητέρα μου είναι ελληνογερμανίδα. Εχει και τις 2 υπηκοότητες...
ΔΕν μου λέει τπτ αυτό.
Ζήσε εκεί ΕΣΥ αλλά ζήσε έστω και για ένα χρόνο -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΔΕν μου λέει τπτ αυτό.
Ζήσε εκεί ΕΣΥ αλλά ζήσε έστω και για ένα χρόνοδεν θέλει η μητέρα μου, τυχαίο; δεν νομίζω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΔΕν μου λέει τπτ αυτό.
Ζήσε εκεί ΕΣΥ αλλά ζήσε έστω και για ένα χρόνοδεν θέλει η μητέρα μου, τυχαίο; δεν νομίζω.
Η μητέρα σου είναι ή μία δεν είναι τα 80 εκατομύρια.
Το θες κι αλλιώς?
Είμαστε θεική χώρα ως μορφολογία,κλίμα κλπ.
Οι ιθαγενείς βάρβαροι που το κατοικούν ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΎΝΤΑΙ -
delete
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
'Ηθελα να ήξερα πόσοι από τους ΙΥ που χάνουν την δουλειά τους, αλλάζουν πόλη εύκολα, αφήνοντας πίσω σπίτι παιδιά κ.λπ. για κάτω από χιλιάρικο. Διότι αυτό απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς...
παρα παρα πολλοι!
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν είναι παντού έτσι τα πράγματα.
Π.χ στην Γερμανία, οι εκπαιδευτικοί το καλοκαίρι καλύπτουν θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στο Δημόσιο.Α να γειά σου.
Εδώ έχεις τελειώσει πχ μηχανικός ήχου (τι είναι αυτό ρε παίδες?),μηχανικός δεν ξέρω κι εγώ τι,είσαι σκλαβωμένος στο να γλείφεις τα παπάρια του κάθε άχρηστου να βρεις δουλειά κι ο τελευταίος κομματικοποιημένος τενεκές κλητήρας (που στην αμερική είναι για κλωτσιές) το παίζει......κοινωνικά ΙΝ
Μετά αναρωτιώμαστε γιατί εισάγωουμε μέχρι και καπότες -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
'Ηθελα να ήξερα πόσοι από τους ΙΥ που χάνουν την δουλειά τους, αλλάζουν πόλη εύκολα, αφήνοντας πίσω σπίτι παιδιά κ.λπ. για κάτω από χιλιάρικο. Διότι αυτό απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς...
Βέβαια και αυτοί κάνουν λάθη όπως όλοι. π.χ. εγώ διαφωνώ κάθετα με την αντίδραση του κλάδου στην αξιολόγηση....
Έχεις δίκιο soch, και αν όντως εσύ εργάζεσαι αποτελείς την εξαίρεση και υποπληρώνεσαι, αλλά σκέψου τι εμπειρίες έχουμε οι περισσότεροι απ' το ελληνικό δημόσιο σχολείο (όχι πως στα ιδιωτικά γίνεται καλύτερη δουλειά-έχω δει τι τούβλα βγαίνουν κι από κεί αλλά τεσπά).
Απ' την άλλη, μπορεί να μην παίρνετε καλά χρήματα, αλλά κάθεστε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον δημόσιο υπάλληλο και ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ σας το αν θα κάνετε μάθημα.
Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν χειρότερα στο Δημόσιο ?
Ρώτα έναν γιατρό του ΙΚΑ να δεις πόσα παίρνει. Και αυτόν δεν τον παίρνει να μην εργαστεί και έχει μεγάλη ευθύνη...Δεν είναι παντού έτσι τα πράγματα.
Π.χ στην Γερμανία, οι εκπαιδευτικοί το καλοκαίρι καλύπτουν θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στο Δημόσιο (εκεί φυσικά παίρνουν και 2 χιλιάρικα τον μήνα!).Παντού υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα.
Σχετικά με την καλοκαιρινή άδεια, μην έχεις αμφιβολία ότι είναι απαραίτητη ώστε να ξεφύγει το μυαλό και να γεμίσουν οι μπαταρίες ενόψει της νέας περιόδου.
Έχω ακούσει ότι στις σκέψεις της Διαμαντοπούλου είναι να 'γεμίσει' τους 2 μήνες με εργασία. Σε τέτοια περίπτωση - αν και αγαπάω αυτό που κάνω - θα την έψαχνα άμεσα για μετάταξη σε διοικητική θέση. ΔΕΝ έχει καμία σχέση το γραφείο με την τάξη, πίστεψέ με...
Φαντάζομαι ότι (η κυβέρνηση) θα φροντίσει στην περίπτωση της έξτρα καλοκαιρινής εργασίας να μας δίνουν σπίτια για 12 μήνες στους Παξούς, την Ιθάκη και στα υπόλοιπα μέρη που σε κοιτάνε σαν ξερολούκουμο... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Σχετικά με την καλοκαιρινή άδεια, μην έχεις αμφιβολία ότι είναι απαραίτητη ώστε να ξεφύγει το μυαλό και να γεμίσουν οι μπαταρίες ενόψει της νέας περιόδου.το ιδιο απαραιτητη ειναι για οποιονδηποτε ΙΥ που δουλευει πολυ περισσοτερες ωρες απο οποιονδηποτε δασκαλο/καθηγητη. Κανω λαθος?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Σχετικά με την καλοκαιρινή άδεια, μην έχεις αμφιβολία ότι είναι απαραίτητη ώστε να ξεφύγει το μυαλό και να γεμίσουν οι μπαταρίες ενόψει της νέας περιόδου.
το ιδιο απαραιτητη ειναι για οποιονδηποτε ΙΥ που δουλευει πολυ περισσοτερες ωρες απο οποιονδηποτε δασκαλο/καθηγητη. Κανω λαθος?
Σε σχέση με κάποιον που κάνει δουλειά γραφείου ναι κάνεις, δεν υπάρχει σχέση. Μην ξεχνάς 2 πράγματα:
- εκτός τάξης έχεις τη δυνατότητα να ξεκουραστείς, να ξεφύγει το μυαλό σου, να μην μιλήσεις σε κανέναν διότι έχεις τις μαύρες σου κ.λπ. Σκέψου π.χ. ενώ δουλεύεις γραφείο να πρέπει για 1-2 μήνες να διδάσκεις σε σεμινάριο κάθε μέρα. Στο τέλος του να είσαι σίγουρος ότι θα ξεφυσούσες με ανακούφιση.
- οι ώρες εκπαίδευσης είναι 3-5 κάθε μέρα, όχι οι ώρες εργασίας. Εγώ π.χ. θέλω χρόνο να προετοιμάσω εργαστήριο, ασκήσεις τις επόμενης μέρας για τον πίνακα, υλικό για τους ΗΥ, διορθώσεις διαγωνισμάτων, χαρτούρα για περιβαλλοντική ή αγωγή υγείας κ.λπ.
Τέλος δεν κατανοώ γιατί ενώ είναι αυτονόητη η ανάγκη/δικαίωμα των εκπαιδευομένων για ξεκούραση και ηρεμία από την παρακολούθηση μαθημάτων, η αντίστοιχη ανάγκη/δικαίωμα των εκπαιδευτικών προκαλεί σχολιασμό και σαρκασμό...
-
soch, μην τα παραλές. Δεν είσαι ο μοναδικός εκπαιδευτικός, ούτε είναι το επάγγελμά σου τίποτα το αποκρυφιστικό - γνωρίζουν κι άλλοι από εκπαίδευση.
Η προετοιμασία της ύλης, εφόσον ξέρεις τι σου γίνεται, είναι υπόθεση λίγων ωρών το μήνα. Και κάθε χρόνο διδάσκεις τα ίδια, οπότε απλώς αναπαράγεις τα περσινά και προπέρσινα. Όσο για τη διόρθωση γραπτών, ας είναι καλά οι ώρες των γραπτών τεστ ή τα διαλείμματα μεταξύ των ωρών διδασκαλίας.Άλλοι λοιπόν εκπαιδευτικοί λένε (όπως εσύ) ότι το να διδάσκεις είναι ψυχοφθόρο και επίπονο (αν σ' ενδιαφέρει να περάσεις γνώσεις και όχι να διαβάσεις 3 σελίδες ύλη και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που υπάρχει διαρκής αξιολόγηση από τους 'πελάτες'), όμως επ' ουδενί λόγω δεν θα άλλαζαν το επάγγελμα αυτό των 3 μηνών άδειας και 5 ωρών ημερήσιας εργασίας με άλλο που θα συνεπαγόταν 8ωρο επί 11 μήνες και υψηλότερες αποδοχές.
Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε μία (1) περίπτωση σαν την παραπάνω, αν εσύ ξέρεις, πες. Κάτι λοιπόν σημαίνει αυτό σχετικά με το ποιο βαρύνει περισσότερο στο ζύγι 8ωρο/11 μήνες σε γραφείο ή 'στο δρόμο' από τη μία και 5ωρο/9 μήνες στην τάξη από την άλλη.Το να μένει κάποιος στην επαρχία και στο νοίκι με 1200 ευρώ δεν είναι βέβαια ευχάριστο, αλλά δεν είναι και για πάντα - απεναντίας, μιλάμε για μόλις 2 ως 5 χρόνια. Για ρώτα ΙΥ ή και κάποιες κατηγορίες ΔΥ που το κάνουν σε όλη τους τη ζωή ή για δεκαετίες...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
κομματικοποιημένος τενεκές κλητήρας (που στην αμερική είναι για κλωτσιές) το παίζει......κοινωνικά ΙΝστην αμερική έναν τετοιον τον κάναν πρόεδρο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
soch, μην τα παραλές. Δεν είσαι ο μοναδικός εκπαιδευτικός, ούτε είναι το επάγγελμά σου τίποτα το αποκρυφιστικό - γνωρίζουν κι άλλοι από εκπαίδευση.
Η προετοιμασία της ύλης, εφόσον ξέρεις τι σου γίνεται, είναι υπόθεση λίγων ωρών το μήνα. Και κάθε χρόνο διδάσκεις τα ίδια, οπότε απλώς αναπαράγεις τα περσινά και προπέρσινα. Όσο για τη διόρθωση γραπτών, ας είναι καλά οι ώρες των γραπτών τεστ ή τα διαλείμματα μεταξύ των ωρών διδασκαλίας.Άλλοι λοιπόν εκπαιδευτικοί λένε (όπως εσύ) ότι το να διδάσκεις είναι ψυχοφθόρο και επίπονο (αν σ' ενδιαφέρει να περάσεις γνώσεις και όχι να διαβάσεις 3 σελίδες ύλη και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα που υπάρχει διαρκής αξιολόγηση από τους 'πελάτες'), όμως επ' ουδενί λόγω δεν θα άλλαζαν το επάγγελμα αυτό των 3 μηνών άδειας και 5 ωρών ημερήσιας εργασίας με άλλο που θα συνεπαγόταν 8ωρο επί 11 μήνες και υψηλότερες αποδοχές.
Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε μία (1) περίπτωση σαν την παραπάνω, αν εσύ ξέρεις, πες. Κάτι λοιπόν σημαίνει αυτό σχετικά με το ποιο βαρύνει περισσότερο στο ζύγι 8ωρο/11 μήνες σε γραφείο ή 'στο δρόμο' από τη μία και 5ωρο/9 μήνες στην τάξη από την άλλη.Το να μένει κάποιος στην επαρχία και στο νοίκι με 1200 ευρώ δεν είναι βέβαια ευχάριστο, αλλά δεν είναι και για πάντα - απεναντίας, μιλάμε για μόλις 2 ως 5 χρόνια. Για ρώτα ΙΥ ή και κάποιες κατηγορίες ΔΥ που το κάνουν σε όλη τους τη ζωή ή για δεκαετίες...
- Δεν 'το παίζω' μοναδικός ή σπουδαίος, ούτε και αυτά που γράφω είναι τέτοια. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα μιλούσαν ανάλογα.
- Τα μαθήματα δεν είναι κάθε χρόνο τα ίδια, οι μαθητές δεν είναι οι ίδιοι και - πολλές φορές - τα σχολείο που δουλεύεις δεν είναι το ίδιο. Ο χρόνος προετοιμασίας λοιπόν είναι ανάλογος.
- Είναι ή όχι απαραίτητη η καλοκαιρινή διακοπή μαθημάτων για τους μαθητές και τους καθηγητές? Αν έχεις πρόταση για 11μηνη εκπαίδευση να το συζητήσουμε. Ας μη συγκρίνουμε όμως μήλα με πορτοκάλια...
- Ο βροχερός καιρός ή μια ήττα της ΑΕΚ δεν είναι ευχάριστη. 4 χρόνια ή 5 ή 10 μακριά από την οικογένειά σου είναι στέρηση από την πιο βασική ανάγκη του ανθρώπου. Άσε που είναι βασική επιλογή της πολιτείας να ενισχύουν οι φοιτητές και οι ΔΥ την επαρχεία...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!