-
Ρε συ 40 (5x8), κατ' αρχάς δεν είναι ανάγκη να δείχνεις το επίπεδο του κωλοπαιδισμού σου. Ούτε σε προσέβαλα, ούτε σε έβρισα. Πίσω από το πληκτρολόγιο είμαστε όλοι Σουγκλάκοι. Γνωστό αυτό.
Ο Πουλόπουλος αγάπη μου από χτες είναι το επίσημο soundtrack του θέματος...Κατά δευτέρας, γιατί δεν ξέρεις τι σημαίνει μονιμότητα; Ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ; Δεν γνώριζα ότι έχει και μη μόνιμο προσωπικο.
Σε ότι αφορά τα του οίκου σου. Θεωρείς ότι τόσα χρόνια όλα στη ΔΕΗ γίνονται σωστά, όλοι οι εργαζόμενοι προσφέρουν έργο και παίρνουν λογικά χρήματα για όσα προσφέρουν; Για πες το και αυτό να ευθυμήσωμε...
Δυσκολο οι φιλοι και συναδελφοι μου δε βρισκονται στη Βουλη αλλα εδω:
http://vimeo.com/6024206Όλη αυτή η μαχόμενη εργατιά έκανε μια διαμαρτυρία για τα μισθά του Mr Toyota; Και αν έκανε τι κατάφερε;
Απροπό πάω να περάσω 5 χέρια με bedadin το πληκτρολόγιο γιατί τώρα μετά από ΔΟΥ μιλάμε και με ΔΕΗ... -
Ειναι απογοητευτικό να βλέπεις νεο κοσμο να παραμιλά στο αν θα τον διώξουν με τη ληξη της σύμβασής τους ή αν κλεισει μια δημοσια υπηρεσία και το προσωπικό της παει σπίτι.
Ερχονται τον ταιλευταίο καιρο και μου ζητουν βοήθεια νεοι με γνωσεις ,πτυχια και άδειες για την ΔΕΗ και αυτο που τους λεω ειναι να ασκήσουν τις γνωσεις τους στο ελευθερο επάγγελμα ως βοηθοί να παρουν κάποια ενσημα και γιατι οχι να συνεχισουν μονοι τους.
Θελουν ομως το μονιμο. -
Θελουν ομως το μονιμο.
Έτσι μας έχουν μάθει οι γονείς, παππούδες και λοιποί ένδοξοι πρόγονοι. Θα ξεμάθουμε. Ελπίζω ομαλά.
Έχω περίπτωση ατόμου που ασκούσε ελεύθερο επάγγελμα σχετικό με εστίαση σε ξενοδοχεία με πολύ καλές αποδοχές. Δέχτηκε όμως την νουθεσία του καραβολεμένου μπαμπά του να πιαστεί από το βυζί του δημοσίου και μπήκε με σύμβαση σε μια εντελώς χαζομάρα θέση, για την οποία όμως είχε λάβει υπόσχεση από τον κομματοπατέρα, φίλο του μπαμπά ότι δεν τον κουνάει κανείς. Είναι και αυτός στο περίμενε για να φύγει μέχρι το τέλος του έτους.
Ευτυχώς, δεν τον πήραν και τα χρόνια και θα επιστρέψει στο επάγγελμα που είχε ξεκινήσει πριν. -
Καιρος να μπει καθε κατεργαρης στο παγκο του, με ολα αυτα που ακουω/διαβαζω και απο εδω μεσα για τους συμβασιουχους και δεν συμαζευεται..... . Αθανατο ελληνικο μεγαλειο ολοι στο δημοσιο! Εγω δλδ που δεν σκεφτομουν να μπω στο δημοσιο και να μπω και με βυσμα (οχι οτι το εχουμε αλλα συζητηση να γινεται) μηπως ειμαι κοροιδο?
-
Εγω δλδ που δεν σκεφτομουν να μπω στο δημοσιο και να μπω και με βυσμα (οχι οτι το εχουμε αλλα συζητηση να γινεται) μηπως ειμαι κοροιδο?
Ναι... (αναλόγως τη θέση βέβαια)
Κι εγώ έτσι έλεγα στο 1ο έτος επειδή δεν ήξερα. Μετά που είδα που βρίσκεται το μέλι κατάλαβα πόσο λάθος ήμουνα. Δεν πειράζει, θα μεγαλώσεις και θα μάθεις...
Πχ με πτυχίο στα οικονομικά μπορείς να πας ελεγκτής σε μια πολυεθνική (best case scenario), να σου βγαίνει το λάδι και να παίρνει πρώτο μισθό 900 καθαρά με την προοπτική σε κάποια χρόνια (αν δεν έχεις ξεμείνει από λάδι) να φτάσεις τα 1500. Για παραπάνω θα πρέπει να αγοράσεις και χάρακα για να μετράς τη διάμετο της οπής σου ανά διαστήματα.
Στο μαγικό κόσμο του υπουργείου οικονομικών ξεκινάς με 1500 μικτά (ρίχνεις και ένα καντήλι στον εκάστοτε EDDIE που λέει ότι είναι αστρονομικό το ποσό για πρώτο μισθό) και φυσικά έχεις και την ανεσούλα σου, δεν σε πιέζει κανείς και έχεις τη δυνατότητα να ψαχτείς για μεγάααααλα τσιμπούσια και φυσικά να κάνεις και δεύτερη δουλειά.
Ε μετά πώς να δεχτούνε πάνω από 8% μείωση αποδοχών αυτοί οι άνθρωποι της βιοπάλης; -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
888888 Εξαιρετικο το βιντεακι που ανεβασες και αντιπροσωπευει ενα μεγαλο μερος της ΔΕΗ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Θελουν ομως το μονιμο.
Έτσι μας έχουν μάθει οι γονείς, παππούδες και λοιποί ένδοξοι πρόγονοι. Θα ξεμάθουμε. Ελπίζω ομαλά.
ΣΟΡΡΥ ΚΙΟΛΑΣ, να ρωτήξω κάτι εγώ ο τεμπέλης:
γιατί είναι τόσο κακό το δημόσιο και ουρλιάζεται σαν υστερικές καλόγριες όλοι;
Δεν θέλουν όλοι να βγάλουν λεφτά στη ζωή τους και να μην προλαβαίνουν να τα φάνε ή να τρέχουν να αγοράζουν το νέο ipad.
Δημόσιο δε σημαίνει ότι κοροιδεύεις και δεν δουλεύεις, αν είσαι ευσυνείδητος. Απλά σημαίνει ότι ξέρεις πως μια ζωή θα παίρνεις συγκεκριμένο αλλά σίγουρο μισθό, δεν θα χεις ιδιαίτερες δυνατότητες εξέλιξης.
Απ' την άλλη μετά το πέρας του ωραρίου σου (8ωρο και 5μερο) θα πηγαίνεις σπιτάκι σου και θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ούτε θα κάνεις πίπες στον πελάτη μη τον χάσεις και θα τρέχεις όλη μέρα, ούτε τίποτα.Τουλάχιστον αυτά ισχύουν για μια μεγάλη μερίδα των νέας κοπής δημοσιων υπαλλήλων, που έχουν και πτυχία και μόρφωση και δεν ξύνουν τα παπάκια τους όλη μέρα.
-
Δημόσιο δε σημαίνει ότι κοροιδεύεις και δεν δουλεύεις, αν είσαι ευσυνείδητος. Απλά σημαίνει ότι ξέρεις πως μια ζωή θα παίρνεις συγκεκριμένο αλλά σίγουρο μισθό, δεν θα χεις ιδιαίτερες δυνατότητες εξέλιξης.
Απ' την άλλη μετά το πέρας του ωραρίου σου (8ωρο και 5μερο) θα πηγαίνεις σπιτάκι σου και θα χεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ούτε θα κάνεις πίπες στον πελάτη μη τον χάσεις και θα τρέχεις όλη μέρα, ούτε τίποτα.Σοφά λόγια. Σε τι ποσοστό του συνόλου (αριθμητικό και μισθολογικό) των ΔΥ ισχύουν;
Εγώ αν πρόσεξες αναφέρθηκα στον αφρό. Στις περιπτώσεις που αναφέρω η μεγάλη κονόμα είναι το δημόσιο και όχι ο ιδιωτικός τομέας.
Και στα δικά σου θέματα. Γνωρίζεις φαντάζομαι πόσοι γιατροί του ΕΣΥ έχουν παράνομο ιατρείο ή ακόμα χειρότερα πόσοι βουτάνε κάτι αστρονομικά ποσά για να κάνουν απογευματινό ιατρείο στα εξωτερικά του νοσοκομείου που είναι; 70 ευρώ άκουσα ταρίφα στο Λαϊκό...
Αν μπεί η μαγική λέξη έλεγχος στο δημόσιο πολλά θα αλλάξουν και πολλοί από αυτούς που περιγράφεις και δεν θα είναι τα κορόιδα και θα μπορούν να παίρνουν περισσότερα λεφτά. -
Και στα δικά σου θέματα. Γνωρίζεις φαντάζομαι πόσοι γιατροί του ΕΣΥ έχουν παράνομο ιατρείο ή ακόμα χειρότερα πόσοι βουτάνε κάτι αστρονομικά ποσά για να κάνουν απογευματινό ιατρείο στα εξωτερικά του νοσοκομείου που είναι; 70 ευρώ άκουσα ταρίφα στο Λαϊκό...
Αν μπεί η μαγική λέξη έλεγχος στο δημόσιο πολλά θα αλλάξουν και πολλοί από αυτούς που περιγράφεις και δεν θα είναι τα κορόιδα και θα μπορούν να παίρνουν περισσότερα λεφτά.- Παράνομα ιατρεία έχουν μόνο στις μεγάλες πόλεις. Στις μικρές θα σε φάνε.
- Αυτό που λες είναι νόμιμη διαδικασία. Η ταρίφα δεν είναι 70 ευρώ, είναι καθορισμένο ποσό απ τον νόμο, ανάλογα με τον βαθμό του γιατρού (επιμελητής Α, Β κλπ). Θα εκπλαγείς πόσα λίγα καταλήγουν τελικά στην τσέπη του γιατρού.
Φυσικά ο κλάδος μαστίζεται από κάθε είδους εισπρακτικές πολιτικές, δεν το αρνούμαι. Μακάρι τουλάχιστον τώρα με μια εξυγίανση που επιχειρείται να κοπούν τουλάχιστον κάτι πλασματικές εφημερίες που γράφουν ορισμένοι. Φυσικά μαζί με τα ξερά καίγονται πολλά χλωρά, γενικώς. Κανένας έλεγχος, δυστυχώς...
-
Υπαρχουν πολλοι ΔΥ που κανουν καλα την δουλεια τους και προσωπικα δεν εχω καποιο παραπονο απο τις περισσοτερες υπηρεσιες που εχει τυχει να παω ειτε για καποια δικια μου δουλεια, ειτε σαν εξυπηρετηση κανενος γνωστου, στους νεους αναφερομαι. Ενα ξεκαρφωτο βλεπω στην ΕΘΕΛ πως οδηγοι* δεν υπαρχουν (1500 λειπουν) και στα γραφεια μεσα υπαρχει υπερπληθωρα ατομων που απλα δεν δουλευουν γιατι πολυ απλα περισσευουν..........
*Απο τους λιγους ΔΥ που δουλευουν και σκιζονται κανονικα!
-
Η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και δεν δέχτηκε.... !!!!
Από το Καστελλόριζο απεφάσισε ο πρωθυπουργός να στρέψει κατά των Ελλήνων το πιστόλι που είχε και να ανακοινώσει επισήμως την απόφασή του να καταφύγει σε Ευρώπη και Αμερική για δανεισμό, μέσω του περίφημου μηχανισμού στήριξης. Είπε ότι η κυβέρνησή του αποκατέστησε το κύρος της χώρας μας και στην συνέχεια αυτοαναιρούμενος ομολόγησε ότι οι αγορές δεν μας εμπιστεύθηκαν, διατηρώντας τα επιτόκια δανεισμού σε υψηλά ποσοστά. Υπερηφανεύτηκε ότι χάρη σ΄ αυτόν η Ευρώπη απέκτησε τον μηχανισμό στήριξης, ενώ θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες για την περιπέτεια στην οποία τους ενέπλεξε. Μίλησε επίσης για «Οδύσσεια» της χώρας, την Ιθάκη της και χαρτογραφημένα νερά για την πλεύση της. Οι πρώτοι ύφαλοι όμως ήδη παρουσιάστηκαν. Η κ. Μέρκελ και η Deutsche Bank άρχισαν τα ναι μέν αλλά, ο δε Λευκός Οίκος, δια του εκπροσώπου του, έκανε μια «περίεργη» δήλωση την οποία παραθέτω αυτούσια στα αγγλικά, προς άρσιν πάσης ερμηνευτικής παρεξηγήσεως: The United States, which has a veto over IMF decisions, supported Greece's decision to ask for the activation of the aid package, the White House said. (Reuters). Έτσι δυστυχώς για τον τόπο μας, επιβεβαιώνεται πλήρως το πρώτο σκέλος ( προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.), των όσων η ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ είχε γράψει στις 27 Φεβρουαρίου: [Έχω την αίσθηση ότι θα «προτιμήσει» τα δολλάρια με χαμηλότερο επιτόκιο από τα ευρώ, αλλά το αντάλλαγμα θα είναι εθνικώς βαρύ. Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η επαναλαμβανομένη δήλωση του κ. Παπανδρέου περί μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας. Μέχρι τότε θα δεχόμαστε καταιγισμό παραπληροφόρησης από τα Μ.Μ.Ε. περί σεισμών, λιμών, λοιμών και καταποντισμών, αν καταστεί εμφανής η πρόθεση της Ελλάδας να «ψωνίσει» δάνεια από την αμερικανική αγορά. Αν πάλι ο κ. Παπανδρέου στραφεί προς τα ευρωπαϊκά κεφάλαια, οι Αμερικανοί θα πιέσουν με τις γνωστές και αγαπημένες τους μεθόδους]. Ευχόμαστε να μην επαληθευτούμε ως προς το δεύτερο σκέλος που αφορά τα εθνικά θέματα. Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε μικρό καλάθι ως προς τις προσδοκίες μας από την Ευρώπη, διότι αφ’ ενός δεν είναι δεδομένη η εύρυθμη και κυρίως η ταχεία λειτουργία του «μηχανισμού», αφ’ ετέρου η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες δεν φλέγονται από την επιθυμία να βοηθήσουν την Ελλάδα. Σε ότι αφορά την προθυμία της Γαλλίας να μας συνδράμει με 3,9 δις €, οφείλεται στην προσδοκία κέρδους 3,5% από τις διαφορές των επιτοκίων δανεισμού (5% για την Ελλάδα, 1,5% για την Γαλλία). Ατυχώς για την Ελλάδα, τα πρόσωπα που διαχειρίστηκαν την οικονομία της, κυρίως από το 2000 μέχρι και σήμερα, είχαν μοναδικό γνώμονα το πολιτικό-κομματικό-προσωπικό όφελος και όχι την ευημερία του τόπου. Αυτή είναι η μοναδική και πικρή αλήθεια που επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Υπάρχει όμως και μία ακόμη αλήθεια. Ότι όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ ημών, έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Όχι τόσο για την οικονομία, όσο για τις επιλογές των κυβερνητών μας.
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατήστε στην άκρη του μυαλού σας την είδηση που πέρασε στα πολύ «ψιλά» των ειδήσεων στις 20 Μαρτίου: η Ρωσία με την Κίνα προσέφεραν στην Ελλάδα βοήθεια 25 δις, όχι δάνειο και από εκεί και πέρα δάνειο οιουδήποτε ύψους με σταθερό επιτόκιο 4,5%, το οποίο η κυβέρνηση απέκρυψε και βεβαίως δεν δέχτηκε.... -
http://troktiko.blogspot.com/2010/04/bl ... _1632.html
Ποιος λεει αληθεια ;
-
charmak τι να κλάσουν τα 70 ευρώ; Εδώ υπάρχει γιατρός (έναν ξέρω εγώ, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι) που μετράει μαύρες εισφορές από φαρμακευτικές εταιρείες που φτάνουν τα 6 ψηφία... Για ευρώ μιλάμε πάντα ε;
-
Ρε συ 40 (5x8), κατ' αρχάς δεν είναι ανάγκη να δείχνεις το επίπεδο του κωλοπαιδισμού σου. Ούτε σε προσέβαλα, ούτε σε έβρισα.Aν με εβριζες θα το εκτιμουσα.Εισαι ειρων αγαπητε (κατα τ'αλλα) Eddie και επεσες σε ανθρωπο που μισει την ειρωνια και ως εκ τουτου μπορει να δειξει υψηλο επιπεδο κωλοπαιδισμου.
Πίσω από το πληκτρολόγιο είμαστε όλοι Σουγκλάκοι. Γνωστό αυτό.
Μπραβο σας.
Ο Πουλόπουλος αγάπη μου από χτες είναι το επίσημο soundtrack του θέματος...
Επισημο απο ποιον??
Κατά δευτέρας, γιατί δεν ξέρεις τι σημαίνει μονιμότητα; Ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ; Δεν γνώριζα ότι έχει και μη μόνιμο προσωπικο.
Στη ΔΕΗ δεν υπαρχει μονιμοτητα.Αν θες το πιστευεις.Ο ΚΚΠ (Κανονισμος Καταστασης Προσωπικου) της Επιχειρησης δεν προβλεπει μονιμο προσωπικο.Απο Δευτερα να σου σκαναρω και τη συμβαση μου να το διαπιστωσεις.
Σε ότι αφορά τα του οίκου σου. Θεωρείς ότι τόσα χρόνια όλα στη ΔΕΗ γίνονται σωστά,
Οχι.Σε ποια επιχειρηση απανταχου της γης γινονται ολα σωστα??
όλοι οι εργαζόμενοι προσφέρουν έργο
Οχι.Ποιας επιχειρησης απανταχου της γης οι εργαζομενοι προσφερουν ολοι εργο??
και παίρνουν λογικά χρήματα για όσα προσφέρουν;
Οσοι προσφερουν παιρνουν λιγα, οσοι δε προσφερουν παιρνουν πολλα.Οπως γινεται σε ολες τις επιχειρησεις απανταχου της γης.
Για πες το και αυτό να ευθυμήσωμε...
Το ειπα.
Δυσκολο... οι φιλοι και συναδελφοι μου δε βρισκονται στη Βουλη αλλα εδω:
http://vimeo.com/6024206Όλη αυτή η μαχόμενη εργατιά έκανε μια διαμαρτυρία για τα μισθά του Mr Toyota;
Πολλες.Αλλα τοτε καποιοι σαν κι εσενα καλη ωρα μας κατηγορουσαν οτι θελουμε να συνδιοικησουμε με τον Mr.Toyota
Και αν έκανε τι κατάφερε;
Eδω θα δεις τι εχει καταφερει αυτη η 'μαχομενη εργατια' οπως τη λες ειρωνικα:
http://www.genop.grΑπροπό πάω να περάσω 5 χέρια με bedadin το πληκτρολόγιο γιατί τώρα μετά από ΔΟΥ μιλάμε και με ΔΕΗ...
Πριν να πας για το Betadine σου πες μας τι δουλεια κανεις για να σου πω τη δοση που θα πρεπει να χρησιμοποιησεις...
-
http://www.nooz.gr/economy/eksodo-tis-elladas-apo-tin-eurozoni-zitoin-germanoi-suntiritikoi«να εγκαταλείψει η Ελλάδα τη ζώνη ευρώ...»
δήλωσε στο Spiegel ο ηγέτης της γερμανικής συντηρητικής ομάδας CDU και CSU στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βέρνερ Λάνγκεν.
-
charmak τι να κλάσουν τα 70 ευρώ; Εδώ υπάρχει γιατρός (έναν ξέρω εγώ, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι) που μετράει μαύρες εισφορές από φαρμακευτικές εταιρείες που φτάνουν τα 6 ψηφία... Για ευρώ μιλάμε πάντα ε;Για τα 70 είπες, γι αυτά σου απάντησα.
Για τα άλλα, σου λέω, είναι πολλοί οι τρόποι να βγάλεις παράπλευρο χρήμα (ορθοπεδικά υλικά ) αλλά δεν θα τα αναλύσω όλα.Μακάρι να μπει χέρι σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, μαζί σου.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μακάρι να μπει χέρι σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, μαζί σου.Οι ανεξελεγκτες καταστασεις θα συνεχιστουν.Οπως στην Αργεντινη, στη Βραζιλια, στην Ινδονησια, στη Κορεα, και οπου αλλου πηγε το ΔΝΤ.
Οσο πιο μικρος τοσο πιο πολυ θα σε ξεσκισουν...
Οι μεγαλοι (μεγαλοεργολαβοι, μεγαλοκαναλαρχες, μεγαλολαμογια, μεγαλοπολιτικοι) δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα.Αυτα δειχνουν τα γεγονοτα, οσοι πιστευουν το αντιθετο ας το αποδειξουν με παραδειγματα (π.χ το ΔΝΤ πηγε στη ταδε χωρα και η διαφθορα μειωθηκε) αλλιως ας ζησουν με τις ψευδαισθησεις τους...
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν γνωρίζω με ποιό καθεστώς είσαι εσύ, αλλά αυτό που γράφεις είναι τουλάχιστον αστείο.Αστειο δεν ειναι αυτο που γραφω εγω αλλα μαλλον το αρθρο...
Και η αντιδραση της ΓΕΝΟΠ ηταν γιατι βασει του νομου αυτου οι ασφαλιστικες εισφορες εργαζομενων και εργοδοτη δε θα καταβαλλονταν στον τοτε ΟΑΠ/ΔΕΗ(νυν ΤΑΥΤΕΚΩ/ΤΑΠ ΔΕΗ) με αποτελεσμα το Ταμειο να γινεται ολο και πιο ελλειματικο.Υ/Γ:Παλιοτερα υπηρχε ενα θεμα 'περι ΔΕΗ', πρεπει να υπαρχει και τωρα (μιας και το Discoverεψε ο EDDIE και o Black Ange) Μετα χαρας να συζητησουμε εκει τα περι ΔΕΗ και εδω τα περι Εθνοσωτηριου για ορισμενους ΔΝΤ.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
http://vimeo.com/6024206Ωραίο βιντεάκι. Γιατί όμως η ΓΕΝΟΠ ξεχνάει ακριβώς το λειτούργημα της ΔΕΗ όταν είναι θέλει να πιέσει τη κυβέρνηση και κατεβάζει διακόπτες κατά το δοκούν;
αν είσαι ευσυνείδητος.
Τώρα, σε πόσο μεγάλη γραμματοσειρά το θέλεις αυτό;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!