-
Xάρη, κάνεις ένα λάθος. Ο Παπαδόπουλος προτείνει ορισμένα πράγματα, λέγοντας ότι όπως πάμε δεν οδηγούμαστε πουθενά, ότι κάθε μέτρο είναι άκυρο ως ανεπαρκές. Ισχυρίζεται ότι ο ελληνικός λαός ζει σε 'νιρβάνα'.
Εντάξει, να χτυπηθεί η 'πλουτοκρατία'.
Ποια; Αυτή που τράβηξε, σε υποψία και μόνο φορολόγησης, τα χρήματα κι άρχισε να τα στέλνει στο εξωτερικό κατά δισεκατομμύρια; Ή αυτή που αν την πιέσεις, παίρνει τις μονάδες παραγωγής και τις τοποθετεί μερικά χλμ πιο βόρεια ή ανατολικά;Λύση;
Το άλλο σύστημα, λένε οι ειδικοί.
Το οποίο 'άλλο σύστημα' δεν έχει εφαρμοστεί ΠΟΥΘΕΝΑ με επιτυχία. Εάν φυσικά εννοούμε ως επιτυχία το να ζούμε συνολικά καλύτερα από σήμερα. Δεν πειράζει, αφού στη θεωρία είναι όλα καλά, ποιος ασχολείται με την πραγματικότητα...Τη ρημάδα την εναλλακτική δεν την έχει κανείς, οι ιδεολογίες στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο, τελικά όλοι θέλουν να επιβαρύνονται οι άλλοι, πατριωτισμός δεν υφίσταται. Χθες είδα συνάντηση των μεγάλων οικονομικών κεφαλιών της χώρας, όπου συζητούσαν πως θα επωφεληθούν από την κρίση, ποιες 'ευκαιρίες' ανοίγονται για τους κεφαλαιούχους. Όσοι έχουν μερικά πακέτα όχι άμεσα αναγκαία, χαίρονται γιατί θα πάρουν φθηνότερα ακίνητα ή μετοχές. Όσοι έχουν μια καλή δουλίτσα φωνάζουν μην τυχόν και τα 2000 ευρώ γίνουν 1800.
Εγώ δεν θέλω να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, ούτε η Ολυμπιακή ήθελα να ιδιωτικοποιηθεί. Αλλά η δεύτερη είχε γίνει βαρίδι όπως λειτουργούσε και κανείς δεν την άλλαζε. Όπως κανείς δεν αλλάζει τον ΟΣΕ ή τη ΔΕΗ.
Υγεία; Ντροπή να το συζητάμε. Αλλά κανείς δεν ρίχνει στη φυλακή επίορκες γιατρουδάρες που εμπορεύονται τους ασθενείς.
Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι: αυτοί κανονικά πρέπει να πειραχτούν τελευταίοι. Καλύτερα να χάσει 500 ευρώ ένας που βγάζει 2000 (1/4), παρά να χάσει ~180 ευρώ ένας των 700 (επίσης 1/4).Όπως και να έχει το πράγμα, η τάση των Ελλήνων που επικρατεί αυτό τον καιρό είναι μία: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ ΚΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΠΕΣΕΙ. Νομίζω ότι αυτό είναι το ζουμί των παραπάνω δηλώσεων του Παπαδόπουλου, ότι αν δεν γίνει συλλογική και οργανωμένη δουλειά, θα καταντήσουμε όπως ήμασταν πριν 40 χρόνια.
-
αυτος ο παπαδοπουλος δεν μιλαει ομως για την ταμπακιερα...
ο καθενας ο,τι θελει...
για μενα κουταμαρες λεει ΚΑΙ αυτος...
-
για ποια ταμπακιερα να μιλησει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Δεν με πείθεις με τις απαντήσεις σου επί των συγκεκριμένων θεμάτων.
Επειδή πιάνεις και γενικές φιλοσοφίες, ιδεολογίες κλπ κλπ...επιβεβαιώνεις το ότι επιτυγχάνει σαν σχέδιο η φαγωμάρα των καρπαζοεισπρακτόρων φτωχομπινέδων (λίγο ή πολύ) του συστήματος. συμπεριφερόμαστε λες και αυτός που αμείβεται με 1500 ευρώ/μήνα είναι πλούσιος και τρέχει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.
και οι goldman - sachs αυτού του πλανήτη θησαυρίζουν
(διάβαζα τυχαία προχθές ότι ένας αρχιπλούσιος παντρεύτηκε την τάδε σταρ στο ιδιωτικό του νησί δίνοντάς της δακτυλίδι των 2,5 εκατομυρίων ντολαρζ - και μεις εδώ σκοτωνόμαστε για 100 ευρώ το μήνα. πολύ θα θελα στο άμεσο μέλλον να πιω μπύρα στο κρανίο του)
Θα μου πεις, τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν ξέρω ρε μάνο, τουλάχιστον να μη μας αρέσει κιόλας το γαμήσι
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
για ποια ταμπακιερα να μιλησει;οταν γινοταν το φαγοποτι αυτος δεν ηξερε τιποτα...;
απο το 97 μεχρι σημερα χωρις τελος γινονται εγκληματα...
αυτος δεν ξερει κατι...; -
ξερει δεν ξερει δεν εχει σημασια.
ο ανθρωπος βγηκε και ειπε καποια πραγματα και ειναι αποδεκτος απο ολους στα οικονομικα,κορυφη.φαντασου οτι τον προτεινε και ο μητσοτακης.
το θεμα τωρα ειναι να σωσουμε το κρατος μην χρεωκοπησει και οχι να κυνηγαμε φαντασματα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
φαντασου οτι τον προτεινε και ο μητσοτακης.
.αυτο ξερεις δεν ειναι απαραιτητα καλο....οσο και αν συμπαθεις τον Μητσοτακη...
-
Ο χρήστης αμοιβόμενος με 800 ευρώ έγραψε:
(διάβαζα τυχαία προχθές ότι ένας πλούσιος γιατρός παντρεύτηκε την τάδε σταρ στο κτήμα Νάσιουτζικ δίνοντάς της δακτυλίδι των 20.000 ευρώ - και μεις εδώ σκοτωνόμαστε για 100 ευρώ το μήνα. πολύ θα θελα στο άμεσο μέλλον να πιω μπύρα στο κρανίο του) -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
)Θα μου πεις, τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν ξέρω ρε μάνο, τουλάχιστον να μη μας αρέσει κιόλας το γαμήσι
πολλα θα μπορουσαμε να κανουμε αλλα το συστημα μας εχει κανει δεκτες δλδ μαλακες.
αν ποτε ξυπνησουμε,γιατι τωρα κοιμομαστε(βαριεμαι να αναλυσω την λεξη κοιμομαστε)κατι θα κανουμε.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
(διάβαζα τυχαία προχθές ότι ένας πλούσιος γιατρός παντρεύτηκε την τάδε σταρ στο κτήμα Νάσιουτζικ δίνοντάς της δακτυλίδι των 20.000 ευρώ - και μεις εδώ σκοτωνόμαστε για 100 ευρώ το μήνα. πολύ θα θελα στο άμεσο μέλλον να πιω μπύρα στο κρανίο του)
τα 20-100-200 χιλιάρικα είναι ψίχουλα μπροστα σε ιδιωτικά νησιά και δακτυλίδια 2,5 μυρίων.
θα μπορούσα να γράφω για τον μέσι που παίρνει 5 πολυδισεκατομύρια το χρόνο για να κλωτσάει το τόπι (με μαγικό τρόπο, είναι αλήθεια )και φυσικά το νόημα του παραπάνω δεν είναι να βγω εγώ προσωπικά και να φάω λάχανο 1-2-10 πλούσιους, αλλά το πως θα γινόταν να τρώει πολύ κόσμος καλά. μάλλον δε γίνεται, λέει ο μάνος.
στην κούβα, στα πρώτα χρόνια της επανάστασης (πολύ πριν γίνει δικτατορία δλδ ), είχε καθιερωθεί όριο ιδιοκτησίας γης στα 600 εκτάρια (αργότερα έπεσε στα 40 - άλλο θέμα).
-
http://www.youtube.com/watch?v=iQ7494TE ... re=related
O μεγάλος Βέγγος διαμαρτύρεται τότε (1962) που άλλοι πάνε στα άστρα και εμείς κοιμόμαστε .
Πόσο επίκαιρου.γ. τεράστια (σπάνια) ταινία
-
Αυτό τώρα πού κολλάει μπορείς να μου πεις.
Νομίζεις ότι το έβαλα για να σου την πω? Λάθος. Αυτό αναμένεις φίλε μου μήπως? Κρίμα.Το έβαλα απλά και μόνο για το επίκαιρο του θέματος.
Κρίμα ειλικρινά
edit: προφανώς έσβησες τη δημοσίευση σου.
-
παραμιλας;
-
Οχι φυσικά. Σβήστηκε δημοσίευση στο ενδιάμεσο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Αυτό τώρα πού κολλάει μπορείς να μου πεις.
Νομίζεις ότι το έβαλα για να σου την πω? Λάθος. Αυτό αναμένεις φίλε μου μήπως? Κρίμα.Το έβαλα απλά και μόνο για το επίκαιρο του θέματος.
Κρίμα ειλικρινά
edit: προφανώς έσβησες τη δημοσίευση σου.
είδα τον βέγγο και δεν ήξερα περι τίνος πρόκειται (μετά έγραψες το σχόλιο), πόσταρα πριν το δω
είμαι υπερβολικά γρήγορος
γι αυτό έσβησα το ποστ
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
http://www.youtube.com/watch?v=iQ7494TElIU&feature=related
O μεγάλος Βέγγος διαμαρτύρεται τότε (1962) που άλλοι πάνε στα άστρα και εμείς κοιμόμαστε .
Πόσο επίκαιρογια να πάς να δείς τα άστρα κάποιος πρέπει να πληρώσει και σε λίγο -επειδή κάποιοι καπιταλιστές πληρώσαν βλ. Branson Allen κ.α.- θα μπορείς να το κάνεις και εσύ με κόστος οσο ενα πολυτελές σενταν (τουλάχιστον τόσο ελπίζω να είναι σε 15-20 χρόνια )
τώρα -ή καλυτερα σε λίγο θα- κοστίζει οσο μια φερραρι
βεβαια αυτοί οι καπιταλιστές επένδυσαν σε κάτι με ρίσκο σε αντίθεση με τους δικούς μας οι οποίοι περιμένουν επιδότηση απο το κράτος οπως οι δικοί μας
αν πάλι θέλουμε να τελειώσει αυτη η ιστορία γρήγορα καλό είναι κάποιοι να συμβιβαστούν με την ιδέα οτι θα πρέπει να κερδίζουν λιγότερα ή οτι θα πρέπει να κάνουν το χρήμα να κυκλοφορεί περισσότερο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ή οτι θα πρέπει να κάνουν το χρήμα να κυκλοφορεί περισσότεροΆρα πάλι ερχόμαστε στον xeno και τα exalto του.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ή οτι θα πρέπει να κάνουν το χρήμα να κυκλοφορεί περισσότερο
Άρα πάλι ερχόμαστε στον xeno και τα exalto του.
το τελευταίο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν ο xenos
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
βεβαια αυτοί οι καπιταλιστές επένδυσαν σε κάτι με ρίσκο σε αντίθεση με τους δικούς μας οι οποίοι περιμένουν επιδότηση απο το κράτος οπως οι δικοί μας
αν πάλι θέλουμε να τελειώσει αυτη η ιστορία γρήγορα καλό είναι κάποιοι να συμβιβαστούν με την ιδέα οτι θα πρέπει να κερδίζουν λιγότερα ή οτι θα πρέπει να κάνουν το χρήμα να κυκλοφορεί περισσότερο
θα βοηθήσω εγώ που μέχρι τώρα τα μάζευα κάτω απ το μαξιλάρι μου
ο δυτικός καπιταλισμός τα τελευταία χρόνια ξέχασε να κυκλοφορεί το χρήμα. τουλάχιστον όχι όπως έκανε πριν 100 χρόνια. τα πιο πρόσφατα 20 χρόνια τρώει τα κέρδη του σε bonus των golden boys και όχι σε επανεπενδύσεις και σε αύξηση της παραγωγής (->περισσότερες θέσεις εργασίας->περισσότερο χρήμα να κυκλοφορεί απ τους εργαζόμενους που επανατροφοδοτούν το σύστημα)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...
Δεν με πείθεις με τις απαντήσεις σου επί των συγκεκριμένων θεμάτων.
Επειδή πιάνεις και γενικές φιλοσοφίες, ιδεολογίες κλπ κλπ...επιβεβαιώνεις το ότι επιτυγχάνει σαν σχέδιο η φαγωμάρα των καρπαζοεισπρακτόρων φτωχομπινέδων (λίγο ή πολύ) του συστήματος. συμπεριφερόμαστε λες και αυτός που αμείβεται με 1500 ευρώ/μήνα είναι πλούσιος και τρέχει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου.
και οι goldman - sachs αυτού του πλανήτη θησαυρίζουν
(διάβαζα τυχαία προχθές ότι ένας αρχιπλούσιος παντρεύτηκε την τάδε σταρ στο ιδιωτικό του νησί δίνοντάς της δακτυλίδι των 2,5 εκατομυρίων ντολαρζ - και μεις εδώ σκοτωνόμαστε για 100 ευρώ το μήνα. πολύ θα θελα στο άμεσο μέλλον να πιω μπύρα στο κρανίο του)
Θα μου πεις, τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν ξέρω ρε μάνο, τουλάχιστον να μη μας αρέσει κιόλας το γαμήσι
Δεν μπορείς να κατανοήσεις ότι δεν τίθεται ζήτημα φαγωμάρας, αλλά επιβίωσης. Τα πράγματα είναι πολύ απλά πλέον: χρειαζόμαστε ως κράτος χρήμα, το οποίο δεν έχουμε, ούτε μπορούμε να βγάλουμε, ή, σωστότερα, εξασφαλίσουμε.
Από Έλληνες κεφαλαιούχους χρήμα δεν θα δούμε, αυτό είναι σίγουρο (το γιατί, το έγραψα, καθένας κοιτάζει την τσέπη του).
Από ξένους θα δούμε μόνο αν μειωθούν τα έσοδα του καθενός.
Ούτε οι '1500άρηδες' είναι πλούσιοι, όπως δεν έγραψα (ξαναδές το), ούτε τίποτα τέτοιο.ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ.
Αν εξαιρέσεις τους θανάτους και τους βομβαρδισμούς, η απώλεια χρήματος και η στάση της αγοράς σημαίνει πείνα, ανεργία, υποτίμηση του νομίσματος (α, έχουμε ευρώ ευτυχώς ), παύση παροχής βασικών αγαθών από το κράτος, εκμετάλλευση των πιο αδύναμων.
Φυσικά δεν μας αρέσει η κατάσταση, κρίμα που δεν είμαστε σαν την Αυστρία ή τη Σουηδία, κρίμα που φταίει ο τάδε (ποτέ ο άδολος, εξαπατημένος ελληνικός λαός φυσικά), κρίμα που ΕΝΩ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΤΙ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ (πλην των 'κακών') ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ζούσαμε σαν ξαναμμένες κορασίδες που ξέδιναν στο shopping με κοκκινισμένες πιστωτικές, αλλά η πλάκα τέλειωσε, μολονότι μπορούσαμε εύκολα και ανώδυνα να αποτρέψουμε τα χειρότερα εδώ και πολλά χρόνια.Λύση έχεις να προτείνεις;
Οι 'αριστεροί' έχουν έτοιμο το ανέκδοτο, οπότε παύουν οι εγκεφαλικές τους διεργασίες στο σημείο που τελειώνει το 'τις πταίει' και ξεκινάει το 'τώρα τι κάνουμε'.
Οι υπόλοιποι τι έχουν να πουν; Όταν από τη μια υπάρχει η χρεωκοπία του ελληνικού κράτους, ήτοι παύση πληρωμών και καταστροφή των πάντων (σκέψου μόνο 2-3 εκατομμύρια ΔΥ με τις οικογένειές τους χωρίς μισθό για κανα 6μηνο ή έτος Μόνο ο Περισσός θα χαιρόταν γι' αυτό ), και από την άλλη προτείνεται ως εναλλακτική η μείωση του επιπέδου διαβίωσης σε οικονομικό επίπεδο;
Να ξεσηκωθούμε, που λες, αλλά με τι αίτημα;
Να μας δώσουν χρήματα χωρίς εγγυήσεις και περικοπές οι ξένοι; Δεν δίνουν.
Να μην χρεωκοπήσουμε; Χωρίς χρήματα δεν γίνεται.
Να μη χαθούν οι κατακτήσεις της εργατιάς; Χωρίς χρήματα δεν γίνεται.
Να γίνουμε η πρώτη πλήρως κατεστραμμένη ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα, το πρώτο προτεκτοράτο, η Β. Κορέα της Ευρώπης; Αυτό ναι, γίνεται.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!