-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κι εγώ θεωρώ πιθανό να γίνουν εκλογές. Αλλά σε αυτό δεν σε σπρώχνει κανένας άμεσα, η αναμενόμενες διαδηλώσεις δεν σε κάνουν να πας σε εκλογές, όποιος και να είναι κυβέρνηση τα ίδια θα κάνει.** Απλά το κάνεις για να μειώσεις τη χασούρα τη δική σου και του κόμματός σου. **Φυσικά και κανένας δεν έχει δείξει να απασχολείται από την οικονομική επιβάρυνση των εκλογών. Το σωστό θα ήταν να έλεγε σταματήστε τις φασαρίες γιατί θα σας βάλω να πληρώσετε τόσα εκατομμύρια για εκλογές!
Από τις εκλογές αυτές θα προκύψει μια κυβέρνηση συνασπισμού που θα δώσει εξουσία σε μικρά κόμματα που δεν είχαν ελπίδες (οπότε και αυτά τις θέλουν) και θα μοιράσει τις ευθύνες και τη χασούρα στα μεγάλα κόμματα....
Οι μόνοι που δεν θα έπρεπε να θέλουν εκλογές θα έπρεπε να είναι οι φορολογούμενοι που θα τις πληρώσουν....!!.... αλλά αν είχαν μισού κοκόρου γνώση δεν θα παρασύρονταν από το αγαπημένο τους κόμμα για καθετί....Με εκλογες δεν νομιζω οτι θα μειωσει την χασουρα ,μαλλον θα καταδικασει κομμα κ εαυτο .
Παει στον προεδρο της Δημοκρατιας κανει παραιτηση κ ο προεδρος αναλαμβανει τα περαιτερω .Αν λοιπον η κυβερνηση συναπισμου που θα προκυψει ,αφου το θελεις , μας βγαλει απο το τουνελ,
ποιος νομιζεις οτι θα ειναι ο κερδισμενος .
Προσωπικα, δεν πιστευω οτι εχει την γεναιοτητα κ δεν θα το κανει , -
Μία χρεοκοπία μας σώζει…
του Κώστα Κόλμερ
«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» Χαρίλαος Τρικούπης, 1893
Όπως στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, οι οπαδοί της αδύναμης ομάδος εύχονται «μία βροχή να μας σώσει», έτσι τελευταίως ορισμένοι προβλέπουν τη χρεοκοπία της Ελλάδος. Ας εξετάσωμε την υποθετική κήρυξι στάσεως πληρωμών στη χώρα.
Εν πρώτοις, μία αληθινή ιστορία: Ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με χρέη άνω των τριών δις ευρώ, προκειμένου να μην πληρώσει τους ομολογιούχους, μετεκόμισε στο Λονδίνον, όπου η πτωχευτική διαδικασία είναι ευνοϊκώτερη της ηπειρωτικής Ευρώπης. Εν συνεχεία, κάλεσε τους κατόχους των ομολόγων να προσέλθουν εις διευθέτησι του χρέους, κατά την οποία θα επλήρωνε κλάσμα της οφειλής του. Όπερ και επέτυχε, με την απειλήν της πτωχεύσεως. Πολλοί οφειλέτες ενέδωσαν και το χρέος επανηγοράσθη στα 10 λεπτά ανά ευρώ.
Αν η απειλή χρεοκοπίας αποδίδει, πόσο μάλλον η ίδια. Η Αργεντινή, η Ρωσία και η Τουρκία είναι μερικά παραδείγματα χωρών που ουσιαστικώς χρεοκόπησαν την τελευταία 20ετία, για να ευημερήσουν εν συνεχεία.
Ολίγη θεωρία τώρα. Σύμφωνα με την άλγεβρα, ένα χρέος είναι αδιατήρητον εάν το επιτόκιον εξυπηρετήσεως υπερβαίνει τον ρυθμόν αυξήσεως του εισοδήματος. Τούτο ισχύει όχι μόνον δι’ άτομα, οικογενείας και επιχειρήσεις αλλά και γι’ ακυβέρνητες πολιτείες. Όταν ο ρυθμός αυξήσεως των τόκων υπερβαίνει τον ρυθμόν αναπτύξεως της εθνικής οικονομίας, η κυβέρνησι πρέπει να εκπονήσει πλεονασματικό προϋπολογισμό. Το πλεόνασμα πρέπει να αυξάνει όσον υψηλοτέρα είναι η αναλογία χρέους προς εισόδημα. Οι φόροι πρέπει ν’ αυξάνονται σ’ ένα ανοδικό περιβάλλον επιτοκίων. Επίσης, όταν το επιτόκιον υπερβαίνει τον ρυθμό αυξήσεως των εξαγωγών, το έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών είναι αδιατήρητον και οφείλει να τεθή υπό έλεγχο, προτού ανατρέψει την οικονομική ισορροπία των τραπεζών (βλ. σχ. “The algebra of debt growth”, υπό Tim Gongton, The debt threat, Basil Blackwell 1988).
Στον πραγματικό κόσμο της ελληνικής οικονομίας, ο ρυθμός αναπτύξεως του εθνικού εισοδήματος το 2009 ήταν αρνητικός (μείον 2% και κάτι περισσότερον του χρόνου), ενώ το επιτόκιον εξυπηρετήσεως του δημοσίου χρέους άνω του 5%.΄Εναντι της αρνητικής αυτής επιδόσεως, το ελληνικό κράτος «τρέχει» μ’ ένα έλλειμμα 10% του ΑΕΠ ή 25 δις ευρώ. Το έλλειμμα είναι αδιατήρητον και το γνωρίζει τόσον η κυβέρνησις όσον οι ξένοι δανειστές. Απλώς αμφότεροι καιροσκοπούν πιστεύοντες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα τους σώσει (bail-out).
Πιθανώς ναι (εντός της Ευρωζώνης), ενδεχομένως όχι (εκτός). Πάντως η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας δεν θα συνεχίζεται στο διηνεκές. Διατρέχει συνεπώς τον κίνδυνον χρεοκοπίας. Επίσης, ενώ οι εξαγωγές της χώρας μειώθησαν εφέτος κατά 22% (17% των εμπορευμάτων και 5% του τουριστικού εισοδήματος), η χώρα πρέπει να πληρώσει άνω των 17 δις ευρώ σε τόκους και να δανεισθή εκ νέου χρεολύσια 30 δις ευρώ. Άρα και το έλλειμμα εξωτερικών συναλλαγών κατέστη ανεξέλεγκτον ήδη από το 2008, εν γνώσει της ΕΚΤ και των ξένων πιστωτών. Συντόμως θα λείψει η ρευστότης, όσα ομόλογα κι αν εκδώσει το Δημόσιο − ιδίως εάν οι τράπεζες δεν τα αναεξοφλήσουν στην ΕΚΤ στα τέλη του 2010.
Οι συνέπειες του χρεοστασίουΕάν η κυβέρνησις κηρύξει αυτοβούλως στάσιν πληρωμών, δεν θα πληρώσει περί τα 57 δις ευρώ. Ο εξωτερικός δανεισμός θ’ ανασταλεί επ’ αόριστον. Όχι όμως κι ο εσωτερικός δανεισμός, κατά το προηγούμενον της Γαλλίας του κ. Σαρκοζί. Το εθνικόν εισόδημα θα μειωθή 5% απ’ την αύξησι των φόρων (για την ισοσκέλισι του προϋπολογισμού) και τη μείωσι των δημοσίων δαπανών (για τον περιορισμό της σπατάλης). Οι δανειστές θα κληθούν να διαπραγματευθούν το δημόσιο χρέος, ύψους 310 δις ευρώ, και εάν τυχόν προσληφθή ως διαμεσολαβητής ο γνωστός Αιγύπτιος ημπορεί να το μειώσει έως των 31 δις ευρώ − όπου καθίσταται εξοφλήσιμον εντός 6ετίας.
Oι συνέπειες της στάσεως πληρωμών θα γίνουν αισθητές στον τελευταίο πολίτη της χώρας. Μισθοί και συντάξεις δεν θα πληρωθούν εφ’ ορισμένο χρόνον. Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθή στο απαραίτητον ύψος (όπερ σκόπιμον). Θ’ ακριβήνει το πετρέλαιο, θα λείψουν τ’ ακριβά φάρμακα, θα διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα ορισμένες ώρες την ημέρα. Θα κινδυνεύσουν οι τράπεζες αλλ’ ο πανικός γρήγορα θα παρέλθη, ιδίως εάν αυξηθούν τα επιτόκια.
Εν συνεχεία μιας εθνικής χρεοκοπίας, η Ελλάς θα πρέπει ν’ αποχωρήσει της Ευρωζώνης («καλό» διά την ανταγωνιστικότητα) και «κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του». Θα σταματήσουν οι πολιτικές απεργίες και οι παράλογες διεκδικήσεις (π.χ. ΟΛΠ), αλλ’ ουδείς θ’ αδικηθή:
* Οι μεν δανειστές έχουν εισπράξει το κεφάλαιο των απ’ τους τόκους, οι δε ανεπάγγελτοι πολιτικοί θα πάνε σπίτι τους (διά να μην πάνε φυλακήν). * Ο ελληνικός λαός θα μάθη να παράγει περισσότερα και να καταναλίσκει λιγώτερα. Να ζη εν τω μέτρω των δυνάμεων, όπερ χρήσιμον, ως απέδειξε η νομισματική μεταρρύθμισι της Δυτικής Γερμανίας το 1947 και της Ανατολικής το 1991. * Όσον αφορά στους ξένους ομολογιούχους, τα παράπονα στην κυρία Μέρκελ και στον κ. Τρισέ που έκαναν «τα στραβά μάτια», όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδανείζοντο 100 δις ευρώ ετησίως, περισσότερα απ’ ό,τι η Βραζιλία και η Ρωσία ομού − αν και χώρες πολυπληθείς.
Η στιγμή πρόσφορος
Η Ελλάς δεν θα είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που θα «βαρέσει κανόνι». Προηγήθη πέρσι η Ισλανδία, που δεν επλήρωσε τους καταθέτες, και η Αυστρία εφέτος, που κρατικοποίησε την τρίτη μεγαλυτέρα τράπεζά της, ολίγον απέχουσα της χρεοκοπίας.
Η Ουγγαρία, η Λιθουανία και η Ρουμανία προσέφυγαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείον, που αποτελεί ευφημισμό της στάσεως πληρωμών. Ο πυραμιδοποιός Μέηντοφ εφόρεσε φέσι 60 δις δολάρια σε επενδυτές και κοινωφελή ιδρύματα, όπως ο Αλβανός πρόεδρος Σαλί Μπαρίσα προ λίγων ετών. Ο Ντικ Φαλντ, της Lehman Brothers, έχασε περιουσίαν 600 δις ευρώ. Άνω των 260 μεγάλων επιχειρήσεων επτώχευσαν ανά τον κόσμο και στις ΗΠΑ 250 τράπεζες. Η Ουκρανία ετοιμάζεται τώρα για φαλιμέντο και η Ιρλανδία παρ’ ολίγον, πέρσι.
Η Ελλάς οφείλει 310 δις ευρώ και αδυνατεί να εξοφλήσει το εξωτερικό χρέος. Η εκδοχή της χρεοκοπίας είναι βεβαία αλλ’ ουδέποτε το κλίμα θα ήταν ευνοϊκώτερον απ’ ό,τι σήμερον. Μπροστά στις ξένες, η επικειμένη χρεοκοπία της αποτελεί απλούν πταίσμα. Πρόσθετον πλεονέκτημα είναι ότι με τη χρεοκοπία η χώρα θ’ αποφύγει την υποδόριο πίεσι που ασκείται υπό των ξένων μυστικοσυμβουλίων (S&P, Fitsh, Moody’s), να ενδώσει στα εθνικά της ζητήματα: Σκοπιανό, Κύπρος, Αιγαίον Πέλαγος…
Όπερ έδει δείξαι.
25 Ιανουαρίου, 2010
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Δηλαδή ο κηπουρός στο Παπανικολάου το 82 δεν έβλεπε ότι δεν υπάρχει κήπος;;; Δεν ευθύνεται ΚΑΙ αυτός ΜΑΖΙ με τον πολιτικάντη που τον διόρισε;; Δεν υποθήκευσε το μέλλον των παιδιών του;;
Η εμπάθεια και ο τυφλός κομματικός σου οπαδισμός δεν έχουν όρια.. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και αποδείξεις κύριε! Ο κηπουρός του Παπανικολάου, 28 χρόνια τώρα σκίζεται στη δουλειά για να ανατείλει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πάνω από το νοσοκομείο.
Το Οκτώβριο του 2009 δεν κέρδισε αυτός που δήλωσε ότι θα περάσουμε άσχημα αλλά αυτός που μιλούσε περί δικαιοσύνης. Σήμερα εφαρμόζει την πολιτική την οποία είχε προαποφασίσει.
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα αν ο κόσμος ψήφισε τον Παπανδρέου επειδή πίστεψε ότι 'λεφτά υπάρχουν' ή κατάλαβε τα ζόρια για τα οποία προειδοποιούσε ο Καραμανλής αλλά δεν τον θεωρούσε πλέον ικανό να τα καταφέρει.
ειπαμε δεν υπαρχουν σοβαροι πολιτικοι αρχηγοι εκτος απο εναν ,τον παπανδρεου.
Μ'αυτα που γραφεις δεν φαινεται να στερεισαι οπαδισμου κ κομματισμου ,τιτλους που αποδιδεις σε αλλους
-
Άποψή μου:
Η χώρα είναι σε δεινή θέση. Δεν μας φταίνε ούτε οι άγγλοι, ούτε οι αμερικάνοι, ούτε οι τούρκοι, ούτε οι γερμανοί. Εμείς φταίμε, εμείς τα καταφέραμε έτσι. Φτάσαμε στο όριο της πτώχευσης βασικά μπορεί και να πτωχεύσαμε αλλά ένεκα ευρωζώνης τεχνικά δεν ξέρω αν είναι δυνατό να ανακοινωθεί επίσημα.
Όπως και να έχει πάλι δέχθηκαν να μας βοηθήσουν και να δώσουν πακέτο μαμούθ για να αποφευχθούν τα χειρότερα δλδ παύση πληρωμών όπου δεν δίνεται ούτε σεντ όχι περικοπές που διαμαρτύρονται τώρα.
Δουλειά, όχι απεργίες, όχι κλεισίματα δρόμων και λιμανιών και βάρος σε τουρισμό και αγροτικά προϊόντα με εκ βάθρων αλλαγή τόσο της νοοτροπίας όσο και των υποδομών. Στηρίζω λοιπόν τον πρωθυπουργό και ελπίζω να μειώσει δραστικά τα φαινόμενα διαφθοράς.Προσωπικά είμαι ήδη 50% κάτω σε δουλειά λόγω μείωσης κύκλου εργασιών από τους πελάτες μου κλπ. αλλά ούτε σε απεργία συμμετέχω ούτε επικροτώ τις όποιες κινήσεις του συλλόγου μου. Ελεύθερο επάγγελμα διάλεξα και έχει καλά, αλλά έχει και ρίσκο και πάνω - κάτω. Κάνω υπομονή και εύχομαι να εκλογικευτούμε όλοι να δούμε πού βρισκόμαστε και ποιά η παρούσα οικονομική δύναμη της χώρας και ελπίζω σε μία σταδιακή πραγματική και όχι πλασματική ανάπτυξη.
Και ο θεός, βούδας, αλλάχ βοηθός. Ας προσγειωθούμε όλοι. Δεν θα αλλάξω κινητό φέτος θα περάσω την επιδότηση στα πάγια, δεν θα πάρω ducati γιατί δεν μπορώ τώρα και δεν είναι λογικό να χρεωθώ με δάνειο για να πάρω μηχανή, θα κρατήσω το αμάξι 10 χρόνια και βάλε, δεν θα ψωνίσω καινούργια t-shirts για το καλοκαίρι και τα περσινά και προπέρσινα μια χαρά είναι. Δεν θα πηγαίνουμε 2 αμάξια στο εξοχικό και με ένα βολευόμαστε όλοι. Δεν θα βγαίνω μέρα παρά μέρα και μία φορά την εβδομάδα καλά είναι.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Άποψή μου: Δεν θα βγαίνω μέρα παρά μέρα και μία φορά την εβδομάδα καλά είναι.μαζί σου....αλλά
θα στείλουμε το παιδί στο αναμορφωτήριο επειδή ο μπαμπάς το παράτησε για να ξενοπηδάει....
όταν με ξυπνούσαν τα μεσημέρια για χαμηλότοκο προσωπικό δάνειο και συναινούσα με βάση το μίνιμουμ των κερδών από τη δουλειά μου πως γίνεται να φταίω γιατί κάποιοι ανεπαρκείς (κυβερνώντες) που τους πλήρωνα χρυσούς με έφτασαν στο σημείο της ανεργίας και όχι γιατί κουράστηκα την δουλειά μου αλλά γιατί εξόντωσαν ψυχολογικά και οικονομικά τους πελάτες μου.
εάν είχα μόνο εγώ ή ο κλάδος μου το πρόβλημα ok είμαι ανίκανος ή ξεπεράστηκε το αντικείμενο της δουλειάς μου από τον χρόνο....αλλά εδώ μιλάμε για ντόμινο που θα καταλήξει σε τσουνάμι.
στηρίζουν τις τράπεζες (σωστά) αλλά τους υπόλοιπους τους γράφουν στην κόλαση...όσο για τον κόσμο ψήφισε ΓΑΠ και γιατί τον πίστεψε και γιατί απογοητεύτηκε από τον δον-μπουχέ.
το γαμώτο είναι ότι σε όλη την ιστορία του Ελληνικού κράτους ο λαός βγαίνει απογοητευμένος από τις επιλογές του...ένας σωστός δεν θα βρεθεί να κυβερνήσει????
δεν θα μπορούσαμε να μεμφθούμε τον ΓΑΠ αν δεν ξεκινούσε την θητεία του με υποσχέσεις (ψέμματα) όπως όλοι οι προηγούμενοι. -
kon5 +οο αλλά...στις επόμενες εκλογές τι θα ψηφίσεις; Ειλικρινά βλέπω μια πλήρη ανυπαρξία πολιτικής έκφρασης. Το να πούμε ότι θα σφίξουμε το ζωνάρι τώρα είναι μια άποψη. Το να σφίγγουμε συνέχεια το ζωνάρι για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το καρκίνωμα στη χώρα δεν νομίζω ότι είναι λύση.
Εγώ εδώ και 3 χρόνια φωνάζω για ψήφο σε οτιδήποτε εκτός από τους 2 μεγάλους, αλλά τελικά τι να ψηφίσει κανείς; Μήπως αν βγει κάποιος με 20% κυβέρνηση θα τσουχτεί και θα βάλει μυαλό;
Άκουσα χτες ότι αυτοί οι διορισμοί που γίναν στη Βουλή είχαν ψηφιστεί από προηγούμενα χρόνια. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω;Ρε μλκα zorz τι γκούγκλαρες για να το βρεις; Γατάκι-Χαριλάου Τρικούπη;
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μ'αυτα που γραφεις δεν φαινεται να στερεισαι οπαδισμου κ κομματισμου ,τιτλους που αποδιδεις σε αλλουςΒρες όμως ποιο κόμμα υποστηρίζω!
-
Οοοχι ρε Κωνσταντίνε....!!! Ολα καλά, αλλα Ducati να πάρεις ρε συ....!!
Αυτήν εδω....
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Άποψή μου:
Η χώρα είναι σε δεινή θέση. Δεν μας φταίνε ούτε οι άγγλοι, ούτε οι αμερικάνοι, ούτε οι τούρκοι, ούτε οι γερμανοί. Εμείς φταίμε, εμείς τα καταφέραμε έτσι. Φτάσαμε στο όριο της πτώχευσης βασικά μπορεί και να πτωχεύσαμε αλλά ένεκα ευρωζώνης τεχνικά δεν ξέρω αν είναι δυνατό να ανακοινωθεί επίσημα.
Όπως και να έχει πάλι δέχθηκαν να μας βοηθήσουν και να δώσουν πακέτο μαμούθ για να αποφευχθούν τα χειρότερα δλδ παύση πληρωμών όπου δεν δίνεται ούτε σεντ όχι περικοπές που διαμαρτύρονται τώρα.
Δουλειά, όχι απεργίες, όχι κλεισίματα δρόμων και λιμανιών και βάρος σε τουρισμό και αγροτικά προϊόντα με εκ βάθρων αλλαγή τόσο της νοοτροπίας όσο και των υποδομών. Στηρίζω λοιπόν τον πρωθυπουργό και ελπίζω να μειώσει δραστικά τα φαινόμενα διαφθοράς.Προσωπικά είμαι ήδη 50% κάτω σε δουλειά λόγω μείωσης κύκλου εργασιών από τους πελάτες μου κλπ. αλλά ούτε σε απεργία συμμετέχω ούτε επικροτώ τις όποιες κινήσεις του συλλόγου μου. Ελεύθερο επάγγελμα διάλεξα και έχει καλά, αλλά έχει και ρίσκο και πάνω - κάτω. Κάνω υπομονή και εύχομαι να εκλογικευτούμε όλοι να δούμε πού βρισκόμαστε και ποιά η παρούσα οικονομική δύναμη της χώρας και ελπίζω σε μία σταδιακή πραγματική και όχι πλασματική ανάπτυξη.
Και ο θεός, βούδας, αλλάχ βοηθός. Ας προσγειωθούμε όλοι. Δεν θα αλλάξω κινητό φέτος θα περάσω την επιδότηση στα πάγια, δεν θα πάρω ducati γιατί δεν μπορώ τώρα και δεν είναι λογικό να χρεωθώ με δάνειο για να πάρω μηχανή, θα κρατήσω το αμάξι 10 χρόνια και βάλε, δεν θα ψωνίσω καινούργια t-shirts για το καλοκαίρι και τα περσινά και προπέρσινα μια χαρά είναι. Δεν θα πηγαίνουμε 2 αμάξια στο εξοχικό και με ένα βολευόμαστε όλοι. Δεν θα βγαίνω μέρα παρά μέρα και μία φορά την εβδομάδα καλά είναι.
Δεν ειπες το χειροτερο ,δεν μπορουμε να αλλαξουμε γκομενα
ΥΓ Ειμαι 1000€ κατω κ δεν ειμαι ΔΥ κ ειμαι πολυ θυμωμενος
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
αμα δεν καταναλωσεις, τελος η οικονομια μας...
οποτε κανεις καλο(?) στη τσεπη σου και ταυτοχρονα καταδικαζεις αλλους.btw, αυτα που εσυ λες οτι θα στερηθεις, για πολυ κοσμο αποτελουν ετσι και αλλιως ονειρο θερινης νυκτος. Πολυς κοσμος ειναι στα ορια (ή και κατω βεβαια) της εξαθλιωσης, και πολλοι περισσοτεροι θα περασουν εκει σε λιγο καιρο. Δε πειραζει ομως, να φτιαξουμε τους 'δεικτες', να σωσουμε το συστημα, και οι ανθρωποι να πανε να ...παντρευτουνε.
μαλιστα για να σωσουμε το συστημα, επιλεξαμε αυτους που το κατεστρεψαν. Epic FAIL.
περαστικα μας.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
όσο για τον κόσμο ψήφισε ΓΑΠ και γιατί τον πίστεψε και γιατί απογοητεύτηκε από τον δον-μπουχέ.
Δική μου αισθηση πάντως, οτι 80% σιχτιρισμα στον χοντρό ηταν και 20% η... 'αύρα' του ΓΑΠ.....!
Και κάτι αλλο....!!! Σταματήστε, όλοι οσοι το κάνετε, να μαστιγώνετε τον Ελληνικό λαό για την ψηφο του, λες και έχει επιλογές....!!!!! Στους γκαβούς βασιλέυει ο μονόφθαλμος, κι αμα δεν υπάρχει μονόφθαλμος, βασιλεύει γκαβός...!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πολυς κοσμος ειναι στα ορια (ή και κατω βεβαια) της εξαθλιωσης, και πολλοι περισσοτεροι θα περασουν εκει σε λιγο καιρο. Δε πειραζει ομως, να φτιαξουμε τους 'δεικτες', να σωσουμε το συστημα, και οι ανθρωποι να πανε να ...παντρευτουνε.μαλιστα για να σωσουμε το συστημα, επιλεξαμε αυτους που το κατεστρεψαν. Epic FAIL.
περαστικα μας.
Εναλλακτικες,προτεινετε εναλλακτικες το να μπουκώσουμε με λεφτά (δανεικά) τα ψηφαλάκια και τους ημετέρους τελειωσε,δεν υπαρχει πια ως επιλογη,no money,καπούτ.Χρεοκοπια σημαινει μεγάααλο καπούτ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αμα δεν καταναλωσεις, τελος η οικονομια μας...
οποτε κανεις καλο(?) στη τσεπη σου και ταυτοχρονα καταδικαζεις αλλους.Αν καταναλώνω παραπάνω από αυτά που μπορώ θα οδηγηθούμε ξανά εδώ που οδηγηθήκαμε τώρα από την επιδειξιομανία και τον υπερκαταναλωτισμό.
btw, αυτα που εσυ λες οτι θα στερηθεις, για πολυ κοσμο αποτελουν ετσι και αλλιως ονειρο θερινης νυκτος. Πολυς κοσμος ειναι στα ορια (ή και κατω βεβαια) της εξαθλιωσης, και πολλοι περισσοτεροι θα περασουν εκει σε λιγο καιρο. Δε πειραζει ομως, να φτιαξουμε τους 'δεικτες', να σωσουμε το συστημα, και οι ανθρωποι να πανε να ...παντρευτουνε.
Και γω ένιωθα μαλάκας τόσο καιρό που δεν είχα πιστωτικές κάρτες γιατί έλεγα αν έχω παίρνω αν δεν έχω δεν παίρνω. Επίσης ένιωθα μαλάκας που είμαι 32 και ακόμα αναγκάζομαι και μένω με τους γονείς και τώρα σκέφτομαι σιγά σιγά να φύγω και πάλι ζορίζομαι, όταν έβλεπα άλλους να παίρνουν αβέρτα στεγαστικά δάνεια με διάρκεια αποπληρωμής 40 χρόνια χωρίς πραγματικά να το αντέχουν επειδή θέλαν σπίτι (μεζονέτα υπερεκτιμημένη) στη Θέρμη και έλεγα μέσα μου μα καλά τόσο ανίκανος είμαι και δεν μπορώ να πληρώσω τη δόση? Όπως είδα προχθές κάποιον ταλαίπωρο που διαμαρτυρόταν επειδή έχει μόνο μία αναπηρική σύνταξη, η γυναίκα του δεν δουλεύει και είχε 4 παιδιά εκ των οποίων τα δύο αρχές δημοτικού. Είναι απλό δεν έχω λεφτά δεν κάνω 4 παιδιά. Κάνω 1 και αν μπορώ να το συντηρήσω. Μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Άλλος μπορεί και έχει και συντηρεί enzo εγώ μπορώ μέχρι το sx4. Καλά κάνει αυτός καλά κάνω και γω. Τόσο μπορώ τόσο κάνω.Προχωράμε.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και γω ένιωθα μ@λ@κ@ς τόσο καιρό που δεν είχα πιστωτικές κάρτες γιατί έλεγα αν έχω παίρνω αν δεν έχω δεν παίρνω. Επίσης ένιωθα μ@λ@κ@ς που είμαι 32 και ακόμα αναγκάζομαι και μένω με τους γονείς και τώρα σκέφτομαι σιγά σιγά να φύγω και πάλι ζορίζομαι, όταν έβλεπα άλλους να παίρνουν αβέρτα στεγαστικά δάνεια με δειάρκεια αποπληρωμής 40 χρόνια και έλεγα μέσα μου μα καλά τόσο ανίκανος είμαι και δεν μπορώ να πληρώσω τη δόση? Όπως είδα προχθές κάποιον ταλαίπωρο που διαμαρτυρόταν επειδή έχει μόνο μία αναπηρική σύνταξη, η γυναίκα του δεν δουλεύει και είχε 4 παιδιά εκ των οποίων τα δύο αρχές δημοτικού. Είναι απλό δεν έχω λεφτά δεν κάνω 4 παιδιά. Κάνω 1 και αν μπορώ να το συντηρήσω. Μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Άλλος μπορεί και έχει και συντηρεί enzo εγώ μπορώ μέχρι το sx4. Καλά κάνει αυτός καλά κάνω και γω. Τόσο μπορώ τόσο κάνω.Προχωράμε.
αυτο που λες ειναι ζητημα νοοτροπιας και ανατροφης...
βασικα οικογενειας...σωστα ειναι αυτα που λες.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
όσο για τον κόσμο ψήφισε ΓΑΠ και γιατί τον πίστεψε και γιατί απογοητεύτηκε από τον δον-μπουχέ.
Δική μου αισθηση πάντως, οτι 80% σιχτιρισμα στον χοντρό ηταν και 20% η... 'αύρα' του ΓΑΠ.....!
Πριν 10χρονια αν ελεγες σε καποιον οτι ο ΓΑΠ κανει για προθυπουργος θα σε χαρακτηριζε ηλιθιο κ ειδες που καταντησαμε το θεμα ειναι τι επιλογες εχουμε στην πραγματικοτητα .
3 οικογενειες ολες κ ολες, η, ψηφο στα μικρα κομματα για κυβερνηση συνασππισμου για οποιον πιστευει οτι τετοια σχηματα μπορουν να περπατησουν στην Ελλαδα .
Εγω τουλαχιστον απλα καταψηφιζω ελπιζοντας το συγκεκριμενο κομμα να αλλαξει καποτε μυαλα . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πριν 10χρονια αν ελεγες σε καποιον οτι ο ΓΑΠ κανει για προθυπουργος θα σε χαρακτηριζε ηλιθιο κ ειδες που καταντησαμε το θεμα ειναι τι επιλογες εχουμε στην πραγματικοτητα .
10..;; 10.....;;;;;; 10..;;;;;;;;
Πριν 3 χρόνια τον είχανε για σουτ οι του κόμματός του ρε συ....!!!! Ποιά 10...;;;; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πολυς κοσμος ειναι στα ορια (ή και κατω βεβαια) της εξαθλιωσης, και πολλοι περισσοτεροι θα περασουν εκει σε λιγο καιρο. Δε πειραζει ομως, να φτιαξουμε τους 'δεικτες', να σωσουμε το συστημα, και οι ανθρωποι να πανε να ... παντρευτούμε.
μαλιστα για να σωσουμε το συστημα, επιλεξαμε αυτους που το κατεστρεψαν. Epic FAIL.
περαστικά μας.Εναλλακτικες,προτεινετε εναλλακτικες το να μπουκώσουμε με λεφτά (δανεικά) τα ψηφαλάκια και τους ημετέρους τελειωσε,δεν υπαρχει πια ως επιλογη,no money,καπούτ.Χρεοκοπια σημαινει μεγάααλο καπούτ.
από ΓΙΩΡΓΟΣ123 » 05/05/10 13:15
Spartan έγραψε:
3 οικογενειες ολες κ ολες, η, ψηφο στα μικρα κομματα για κυβερνηση συνασππισμου για οποιον πιστευει οτι τετοια σχηματα μπορουν να περπατησουν στην Ελλαδα .μαθηματικά-λογιστικά-οικονομικά-χρηματιστηριακά δεν βγαίνει το έργο....
ΓΑΠ vs ΑΣ
που πάμε και τι κάνουμε?
εγώ αρχίζω να μαζεύω € στο σπίτι και αναστέλλω πληρωμές μου....
- οδηγία προς κίτρινη τράπεζα από τη διοίκηση 'αυξήστε τα μέτρα προστασίας καταστημάτων και προσωπικού από την 1η Ιουνίου και έπειτα λόγω αναμονής εκτρόπων και βανδαλισμών...'
- διευθυντής καταστήματος έκανε ανάληψη όλου του ποσού καταθέσεών του και το φυλάει κάτω από το στρώμα του...
μην με καταδικάζετε για διασπορά ψευδών ειδήσεων...αναφέρομαι σε πραγματικά γεγονότα και όπως είπε εχθές ο Λάκης 'φταίει ο μετεωρολόγος για την πρόβλεψη κακού καιρού...αφού ο καιρός θα χαλάσει???'
-
Μπλουζάκια για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα
Είδες τους φίλους μας....
-
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=11588946
Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Πούτιν, Σαρκοζί
Συνεχίζει τον κύκλο των τηλεφωνικών του επικοινωνιών με ξένους ηγέτες ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς και σήμερα συνομίλησε αρχικά με τον Βλάντιμιρ Πούτιν ενώ αμέσως μετά τον Νικολά Σαρκοζί.
Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ικανοποίηση του στον Έλληνα πρωθυπουργό για την ενεργοποίηση του τριμερούς μηχανισμού διάσωσης επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο 'ορθών επίλογών για την έξοδό της από την κρίση'.
Άλλωστε, ο κ. Πούτιν ήταν ο πρώτος ηγέτης που συμβούλεψε τον Γιώργο Παπανδρέου, στο πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία, να καταφύγει στη λύση και τα κεφάλαια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία εξετάστηκαν και ζητήματα οικονομικής συνεργασίας και περαιτέρω αναπτυξιακών σχέσεων ενώ συζητήθηκε και το θέμα του αγωγού South Stream.
Ένθερμος και ο Νικολά Σαρκοζί διατύπωσε την ικανοποίησή του για την ενεργοποίηση του μικτού μηχανισμού τονίζοντας στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και πως ο ίδιος ήταν από την αρχή θετικός στην δημιουργία 'πλέγματος προστασίας' κατά των κερδοσκοπικών επιθέσεων των διεθνών αγορών σε αδύνατες οικονομίες.ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕ
-
O Πουτιν δεν ηταν που μας χαριζε λεφτα και εμεις δεν τα θελαμε;Τωρα ειπε οτι καλα καναμε και ζητησαμε απο το ΔΝΤ ?
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!