-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
[
Ναι δεν διαφωνω καθόλου το θέμα είναι όμως να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο.
Αν δεν υπάρξει ομαλή μετάβαση κι αν δεν υπάρξη ανάπτυξη για να αποροφήσει αυτό το εργατικό δυναμικό τότε τι γίνεται?
Αν δηλαδή στο τέλος το 2014 έχουμε μία χώρα ρημαγμένη οικονομικά που κανείς δεν θα μπορεί να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας τι θα κάνουμε το πλεοναζων δυναμικό.Θα τους σκοτώσουμε?
Τεσπα εμένα με ανυσηχεί η έλλειψη επενδύσεων.Δηλαδή πρέπει να φτασει ο βασικός στα 400 και να καταληθούν όλα τα εργασιακά κεκτημένα για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.Και καλά οκ γινόμαστε ανταγωνιστικοί,γίνονται επενδύσεις κλπ. τον τρόπο που θα ζήσουμε θα μας τον πούνε ή θα τους τον πουν οι Ευρωπαίοι κι αυτόνΌτι κάνουμε και το υπάρχον πλεονάζον. Ή θα 'πρεπε να κάνουμε κάτι διαφoρετικό επειδή θα 'ναι από το (ιερό) δημόσιο;
Δεν είπα ότι το δημόσιο είναι ιερό αλλά τι θα γίνει αν ξαφνικά βρεθούν άνθρωποι που χρωστάνε σπίτι-αυτοκίνητα κι άλλα πολλά στο δρόμο και τα χάσουν όλα.Αυτό ισχυεί έιτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι έιτε ιδιωτικοί.Την κοινωνική έκρηξη την έχετε σκεφτεί ή δεν πάει ο νους σας?
Αντιλαμβάνεστε τι σημάινει 700000-1.000.000 άνεργοι και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό?
Αντιλαμβάνεστε ότι πολλοί θα μέινουν άστεγοι και χωρίς μοίρα και τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που βρίσκεται στο μηδέν και δεν έχει να χάσει τίποτα?
Ήδη υπάρχει ένταση αν αρχίσουν και οι αποβολές από κατασχέσεις κλπ να είστε βέβαιοι ότι θα κυλάνε κεφάλια στις κατηφόρες
Δεν λέω κάτι εξωφρενικό και περίεργο.
Και στο κάτω κάτω εμένα δεν με απασχολεί καθώς ούτε γονείς έχω Δ.Υ. αλλά ούτε κανέναν στην οικογένεια αυτή τη στιγμή ούτε χρωστάω στον οποιοδήποτε αλλά είναι τουλάχιστον βλακεία να λέει ο οποιοσδήποτε ότι δεν θα γίνει τίποτα κι ότι οκ θα τους απολύσουν και θα αποροφηθούν από αλλού -
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Κριτική, σχόλια, αναφορές και βέβαια αντιπαραθέσεις ανάλογες με την κομματική τοποθέτηση του καθένα... εδώ και 1000+ σελίδες!!!
Ε! Αυτό κάνουν και οι πολιτικοί.
Και, επίσης, γιατί απαιτούμε αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής από τους πολιτικούς, χωρίς να απαιτούμε το ίδιο κι από μάς?
Προσωπικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα 'σωθούμε', ακόμα και μετά την επίσημη 'βαλκανοποίησή' μας...Το θεωρείς δεδομένο ότι έχουμε όλοι κομματική τοποθέτηση; Μήπως εννοείς πολιτική θέση; Άποψη;
-
Τον τεως πολιτικο θειο του ξεχασε στο βιογραφικο του ο νυν τσαρος του περιβαλλοντος...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Κριτική, σχόλια, αναφορές και βέβαια αντιπαραθέσεις ανάλογες με την κομματική τοποθέτηση του καθένα... εδώ και 1000+ σελίδες!!!
Ε! Αυτό κάνουν και οι πολιτικοί.
Και, επίσης, γιατί απαιτούμε αλλαγή νοοτροπίας και πολιτικής από τους πολιτικούς, χωρίς να απαιτούμε το ίδιο κι από μάς?
Προσωπικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν θα 'σωθούμε', ακόμα και μετά την επίσημη 'βαλκανοποίησή' μας...Βασικά εμένα εκεί έγκειται ο βασικός προβληματισμός μου αλλά και στο τι θα γίνει στην κοινωνία μετά απ' όλο αυτό το πρόγραμμα
-
Πάντως ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι άσχημα στο Περιβάλλοντος.
Σωστά 8888; (Σου έκοψα μερικά λόγω νέου υπουργού ) -
http://www.imerazante.gr/2010/04/28/12212 νεο λουλουδι?
-
Το δημοσιο δεν γιγαντωθηκε σε 1 χρονο, χρειαστηκαν 10ετιες για αυτο.
Ετσι, αν πρεπει να μειωθει ο αριθμος των ΔΥ, θα πρεπει να γινει με τετοιο τροπο, για να μην εχουμε κοινωνικη εκρηξη.Αλωστε, στον ΙΤ δεν υπαρχουν νομοι που οριζουν τον 'ρυθμο' των απολυσεων ?
Απο την αλλη, υπαρχει σε καποιο τομεα, αναπτηξη ? Που θα δουλεψουν παλιοι και νεοι ανεργοι ?
Εχει το κρατος μας την δυνατοτητα να μετεκπαιδευσει εργαζομενους ? -
Στον ΙΤ υπάρχουν πολλοί νόμοι που ρυθμίζουν πολλά. Σπάνια τηρούνται.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
http://www.imerazante.gr/2010/04/28/12212 νεο λουλουδι?Έχει παιδιά να μεγαλώσει η γυναίκα. Γιατί τα βάζετε με μια μάνα;
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Ρητορικη ερωτηση το ξερω αλλα τι σχεση εχει ο δικηγορος Βενιζελος με τα οικονομικα (θα μου πεις : Γιατι εχει σχεση με την Αμυνα ? ) και γιατι εχει ο Γιωργακης την ελπιδα οτι θα τα παει καλυτερα απο τον Παπακωνσταντινου ?
Τουλαχιστον το βιογραφικο του Παπακωνσταντινου απο σπουδες στα οικονομικα ειναι αν μη τι αλλο εντυπωσιακο και φαινεται οτι ο ανθρωπος εχει σπουδασει το αντικειμενο , απο αποτελεσματικότητα βεβαια προς την πλευρα της μειωσης του χρεους πηρε 0 αλλα απο τα λεφτα που μαζεψε και το αιμα που ρούφηξε για τα αφεντικα του (τους δανειστες ) τα πηγε καλα.Μπορει να μην ηθελε κανεις σχετικος με τα οικονομικα να αναλαβει υπουργος οικονομικων και βαλανε τον Βενιζελο που προερχεται απο το υπουργειο Αμυνας, και που επομενως ειναι ετοιμος για πολεμο
-
o Βενιζέλος έπαιξε την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός. προσωπικά νομίζω οτι θα είχε και άλλη και εγώ δεν θα το έκανα, αλλά αν του βγει ο ΓΑΠ θα του δώσει τα κλειδιά με μεγάλη χαρά. (θέλει να πάει να μαυρίζει κάνοντας κανό σαν τον προηγούμενο μεγάλο ηγέτη μας)
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
o Βενιζέλος έπαιξε την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός. προσωπικά νομίζω οτι θα είχε και άλλη και εγώ δεν θα το έκανα, αλλά αν του βγει ο ΓΑΠ θα του δώσει τα κλειδιά με μεγάλη χαρά. (θέλει να πάει να μαυρίζει κάνοντας κανό σαν τον προηγούμενο μεγάλο ηγέτη μας)ο Βενιζελος παιζει το κεφαλι του και το πολιτικο του μελλον.
για μενα αδιαφορο αν ειναι γνωστης Οικονομικων, υπαρχουν και οι συμβουλοι, ειδαμε τον Παπ ποσο καλα τα καταφερεαν ειμαι αισιοδοξος γενικα? Θα ξερω σε 2 μηνες
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Δεν είπα ότι το δημόσιο είναι ιερό αλλά τι θα γίνει αν ξαφνικά βρεθούν άνθρωποι που χρωστάνε σπίτι-αυτοκίνητα κι άλλα πολλά στο δρόμο και τα χάσουν όλα.Αυτό ισχυεί έιτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι έιτε ιδιωτικοί.Την κοινωνική έκρηξη την έχετε σκεφτεί ή δεν πάει ο νους σας?
Αντιλαμβάνεστε τι σημάινει 700000-1.000.000 άνεργοι και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό?
Αντιλαμβάνεστε ότι πολλοί θα μέινουν άστεγοι και χωρίς μοίρα και τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που βρίσκεται στο μηδέν και δεν έχει να χάσει τίποτα?
Ήδη υπάρχει ένταση αν αρχίσουν και οι αποβολές από κατασχέσεις κλπ να είστε βέβαιοι ότι θα κυλάνε κεφάλια στις κατηφόρες
Δεν λέω κάτι εξωφρενικό και περίεργο.
Και στο κάτω κάτω εμένα δεν με απασχολεί καθώς ούτε γονείς έχω Δ.Υ. αλλά ούτε κανέναν στην οικογένεια αυτή τη στιγμή ούτε χρωστάω στον οποιοδήποτε αλλά είναι τουλάχιστον βλακεία να λέει ο οποιοσδήποτε ότι δεν θα γίνει τίποτα κι ότι οκ θα τους απολύσουν και θα αποροφηθούν από αλλούΓιατί πρέπει να με απασχολούν όλα αυτά;
Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος ενδιαφέρθηκε ποτέ όταν το κράτος δανειζόταν τόσα χρόνια για να τον πληρώνει;
Δεν θα ενδιαφερθώ λιγότερο από αυτόν. Ακριβώς το ίδιο. -
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=378728
Φορο-έλεγχος για τις καταθέσεις εξωτερικού
Υποχρεωτική η δήλωσή τους στο εξής, με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών
Η νέα φάκα στο τυράκι από τις 'φήμες' για πτώχευση;
-
http://www.facebook.com/pages/Π� ... 8412607053
-
Απογοητευμενοι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ τα παιδια?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=378728
Η νέα φάκα στο τυράκι από τις 'φήμες' για πτώχευση;'ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2011, 05:45'
Κατανοητό το λάθος βέβαια, αφού το επαναλαμβάνουν κάθε βδομάδα σχεδόν...
Το θέμα είναι τι πραγματικές δυνατότητες έχουν να εντοπίσουν όσους έχουν λεφτά έξω, και τι θα γίνει με τους κατοίκους εξωτερικού (είτε είναι φορολογικά δηλωμένοι έτσι, είτε όχι), που εκ των πραγμάτων θα έχουν λογαριαμούς έξω, από τη δουλειά που κάνουν -και φορολογούνται ήδη- έξω. Θεωρητικά θα υπάρχει η δυνατότητα να να τα δηλώσεις και να είσαι καθαρός, φοβάμαι όμως ότι θα τους μπουζουριάσουν συλλογικά...
-
Τα παρακατω δεν τα λεει ουτε η Παπαρηγα ουτε ο Τσιπρας ουτε ο Σαμαρας:
....
....
....
Λοιπόν, εγώ σας λέω ότι με αυτά που αποσπάσαμε, το αποτέλεσμα είναι ότι στον προϋπολογισμό του 2012, τον οποίο πολύ σύντομα θα κληθούμε να συντάξουμε και να ψηφίσουμε, τα τοκοχρεολύσια αντί για 40 δις που είναι φέτος θα γίνουν 32,5 δις.
Όμως πάλι δεν βγαίνει λογαριασμός έτσι.
Αυτά τα λέω, διότι έχω να προτείνω κάτι να κάνουμε. Εμείς έχουμε πάθει τώρα το εξής: βρισκόμαστε στο πλαίσιο μιας δανειακής σύμβασης, που είναι το περίφημο Μνημόνιο, το οποίο ακούω από διάφορες πλευρές ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Η κυβέρνηση το επικαιροποιεί και συμφωνεί με τους δανειστές. Όμως, δεν βγαίνει τίποτα από τα δύο ούτε η επικαιροποίηση, ούτε η αναθεώρηση. Το Μνημόνιο δεν είναι επιδεκτικό ούτε στην επικαιροποίηση ούτε στην αναθεώρηση, διότι δεν οδηγεί σε λύση. Έλυσε μεν το πρόβλημα του δανεισμού, αλλά έχει φτιάξει ένα καταστροφικό πρόβλημα χρέους. Μάλλον υπήρχε το πρόβλημα χρέους, αλλά το έκανε μη διαχειρίσιμο.Για να μπορέσουμε όμως να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, διότι αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει, να καταγγελθεί αυτή η σύμβαση, πρέπει μέχρι τον Ιούνιο όπου είναι η Σύνοδος Κορυφής, η οποία θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις και θα πρέπει να ζητηθεί η έναρξη του μηχανισμού όχι το 2013, αλλά το 2012. Η μόνη λύση την οποία μπορεί η κυβέρνηση να κάνει, είναι να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση που έχει και να ενταχθεί στον μηχανισμό τώρα. Εάν μπορούσε να ενταχθεί τώρα να το συζητήσουμε. Το 2012 να το ξανασυζητήσουμε, αλλά το 2013 είναι πλέον δώρον άδωρον. Για να μη σας πω ότι μέχρι το 2013, ακριβώς επειδή η Ευρώπη προχωράει μέσα από κρίσεις και συμβιβασμούς, μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Δηλαδή αντί για δανειακές διευκολύνσεις, να υπάρξουν κάποιες αόριστες εγγυήσεις και να δούμε ποιοι θα είναι τότε στις κυβερνήσεις κλπ..
Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε, εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου, διότι αυτό είναι το ζήτημα.....
Πηγη στην οποια υπαρχουν κι αλλες ενδιαφερουσες αποψεις:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... google.com -
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231113640
Διάβαζα αυτό το πρωί και μπερδεύτηκα (αφού 18 είναι αύριο... τσπ).
Οι μεγαλοέχοντες που τα πάνε και τα φέρνουν σε σακούλες σκουπιδιών δεν θα έχουν θέμα αζ γιούζουαλ. Φοβάμαι μήπως τίποτα καρμοιροέχοντες που τρομοκρατήθηκαν και έκαναν καμμιά -νόμιμη- πατέντα για να βγάλουν χρήμα εκτός ελληνικών τραπεζών (πχ Κύπρος) φάνε κανά πεσκέσι στον κώλο. -
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!