-
Η Κουβα δειχνει να ξεκολαει απο το κουμουνιστικο τελμα της σιγα σιγα . Ο αδελφος του Φιντελ κανει καποια δειλα βηματα με τις αδειες που δινει για μικρομαγαζα . Μολις χεραιτησει ο Φιντελ τον ματαιο τουτο κοσμο , το βημα θα γινει τρεξιμο ...
Με απελευθερωση της οικονομιας της , και απολυση δημοσιων υπαλληλων (αν και πιστευω οτι θα παραιτηθουν οι περισσοτεροι μονοι τους) ωστε να απασχοληθουν ειτε σαν ιδιωτικοι υπαλληλοι ειτε σαν ελ επαγγελματιες, δεν πιστευω οτι θα αργησουν πολυ τα 9ρια% αυξηση του ΑΕΠ. Και βιομηχανιες μπορουν να πανε και αγροτικη παραγωγη εχει και τουρισμο μπορει να τραβηξει 10 φορες περισσοτερο απο οτι τωρα αν το κυνηγησει. Του κερατα ... μονο οι κουμουνιστες στα μυαλα με την δεξια τσεπη να αποφασησουν να πανε ... θα βουλιαξει το νησι
Την Κουβα δεν την φοβαμαι , πραγματικα πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου να ξαλασπωσει. Ο λαος της στην συντριπτικη πλειοψηφια του, ειμαι σιγουρος οτι το περιμενει πως και πως. -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Που να έβλεπες πως ήταν ΠΡΙΝ το σημερινό καθεστώς...Τεσπα όπως είπα και πριν
Απο εδω και περα θα σου βαζουμε αρθρα της Ξαφα και του Μανου για να μη χασμουριεσαι.
Και λίγο Θοδωράκη
Αναρωτιέμαι αν μπήκα κι εγώ στην μαύρη λίστα -
Συνεχίζω τον χασμουρητοπολεμο λέγοντας οτι η απάντηση πήγαινε αποκλειστικά σε εσένα που θεώρησες ειρωνικό αυτό που έγραψε ο οχταριας ενώ είναι μια πραγματικότητα για την οποία δεν εχεις επιχειρήματα και απαντάς με βλακώδη παραδείγματα απο ταινίες(στο παρελθόν μας έβαζες utube και διάφορες 'χαριτωμένες' φωτο- τι απεγιναν αυτα αγαπητέ
Τρολάρεις τον εαυτό σου; Ο οχτάριας σύγκρινε Κούβα και ΗΠΑ και ανεξαρτήτως χαρακτηρισμών η ιστορία έχει δείξει ποιοί θέλουν να πάνε (με οποιοδήποτε τρόπο και με κίνδυνο της ζωής τους) που. Και μπορεί ο promoter του Ομπάμα (Moore) να έκανε πολύ ωραία ντοκυμαντέρ υπέρ της κοινωνικής περίθαλψης, παίρνοντας ακόμα ως παράδειγμα και την Κούβα αλλά ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους για το αντίθετο. Τι συγκρίνεις ακριβώς;
Την Κουβα δεν την φοβαμαι , πραγματικα πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου να ξαλασπωσει. Ο λαος της στην συντριπτικη πλειοψηφια του, ειμαι σιγουρος οτι το περιμενει πως και πως.
Η Κούβα έχει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης. Θεωρώ ότι 10-15 χρόνια μετά το θάνατο του Φιντέλ θα κάνουν ουρά οι 40-50αρηδες Κουβανοί για να χέσουν στον τάφο του.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Που να έβλεπες πως ήταν ΠΡΙΝ το σημερινό καθεστώς...Τεσπα όπως είπα και πριν
Απο εδω και περα θα σου βαζουμε αρθρα της Ξαφα και του Μανου για να μη χασμουριεσαι.
Και λίγο Θοδωράκη
Αναρωτιέμαι αν μπήκα κι εγώ στην μαύρη λίσταΑν έθιξες το ιερότερο πράγμα στον κόσμο (δημοσιουπαλληλίκι), ναι. (πού να τους απολύαν κιόλας, θ' αυτοκτονούσαν...)
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
- Επέκταση του φόρου ακινήτων δια της επικαιροποίησης των αξιών ακινήτων με στόχο 200 εκατ. ευρώ.
Aς υποθεσουμε οτι βλέπουμε μια περιπετεια στο σινεμα ........ η αγορα ακινητων ειναι μια ταλαιπορημενη γκομενα στην μεση μιας ερημιας που παραπατησε και κατρακυλησε προς τον γκρεμο αλλα τελευταια στιγμη γατζωθηκε με τα δαχτυλα των χεριων της και εχει μενει να κρεμεται αβοηθητη για καμποση ωρα .............. και καπου εκει, που ολα δειχνουν να εχουν τελειωσει και ειναι μεταξυ φθορας και αφθαρσιας ...... εμφανιζεται απο το πουθενα ο Παπακωσταντινου ....... και της παταει τα δαχτυλα !!!
-
Φοβερό ραδιοφωνικό σποτ, μόλις το άκουσα:
'Οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ που κόστισαν εκατομμύρια για να εκπαιδευτούν, μετατάσσονται..'.
Δεν θέλουν τη μετάταξη γιατί θέλουν (να συνεχίσουν) να μας εξυπηρετούν. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αν έθιξες το ιερότερο πράγμα στον κόσμο (δημοσιουπαλληλίκι), ναι. (πού να τους απολύαν κιόλας, θ' αυτοκτονούσαν...)
Π-ρ-α-γ-μ-α-τ-ι-κ-ά είσαι ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ !
Δεν πας μετανάστης στην Γερμανία να ηρεμήσουμε...?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν έθιξες το ιερότερο πράγμα στον κόσμο (δημοσιουπαλληλίκι), ναι. (πού να τους απολύαν κιόλας, θ' αυτοκτονούσαν...)
Δεν αυτοκτονείς να ηρεμήσουμε; Να πληρώνουμε κι έναν λιγότερο;
Αν σε κουράζω μη με διαβάζεις. Απλό. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Συνεχίζω τον χασμουρητοπολεμο λέγοντας οτι η απάντηση πήγαινε αποκλειστικά σε εσένα που θεώρησες ειρωνικό αυτό που έγραψε ο οχταριας ενώ είναι μια πραγματικότητα για την οποία δεν εχεις επιχειρήματα και απαντάς με βλακώδη παραδείγματα απο ταινίες(στο παρελθόν μας έβαζες utube και διάφορες 'χαριτωμένες' φωτο- τι απεγιναν αυτα αγαπητέ
Τρολάρεις τον εαυτό σου; Ο οχτάριας σύγκρινε Κούβα και ΗΠΑ και ανεξαρτήτως χαρακτηρισμών η ιστορία έχει δείξει ποιοί θέλουν να πάνε (με οποιοδήποτε τρόπο και με κίνδυνο της ζωής τους) που. Και μπορεί ο promoter του Ομπάμα (Moore) να έκανε πολύ ωραία ντοκυμαντέρ υπέρ της κοινωνικής περίθαλψης, παίρνοντας ακόμα ως παράδειγμα και την Κούβα αλλά ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους για το αντίθετο. Τι συγκρίνεις ακριβώς;
Την Κουβα δεν την φοβαμαι , πραγματικα πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου να ξαλασπωσει. Ο λαος της στην συντριπτικη πλειοψηφια του, ειμαι σιγουρος οτι το περιμενει πως και πως.
Η Κούβα έχει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους απίστευτες δυνατότητες ανάπτυξης. Θεωρώ ότι 10-15 χρόνια μετά το θάνατο του Φιντέλ θα κάνουν ουρά οι 40-50αρηδες Κουβανοί για να χέσουν στον τάφο του.
Μπορεί οι οικονομικοί δείκτες της Κουβας να προκαλούν στην σούπερ ντουπερ υπερδύναμη και σε κάθε τσαρλατάνο της 'οικονομίας' τον γέλωτα ,αλλα κάποιοι άλλοι κοινωνικοί δείκτες κάνουν την αστερόεσσα κουρελοπανο. Έχοντας διαβάσει και ακούσει εμπειρίες ανθρώπων που την έχουν επισκεφτεί, συμπεραίνω οτι οι άνθρωποι αυτοί είναι όντως φτωχοί αλλά ουτε το χαμόγελο τους λείπει , ούτε μιζεριαζουν για ασήμαντα πράγματα, ούτε ψοφάνε στην άκρη του δρόμου εξ αιτίας της φτώχειας ή κάποιας αρρώστιας όπως στην αυτοκρατορία του χάμπουργκερ.
Άντε να γίνει και εκεί μεταρρύθμιση να μπορούν οι άνθρωποι ελεύθερα να γνωρίσουν την χαρά της ανώτερης γερμανικής τεχνολογίας , της ιταλικής χέστρας και του iphone. -
Αν σε κουράζω μη με διαβάζεις. Απλό.Oxι δεν θα κάνω την χάρη σε έναν κρατικοδίαιτο ΙΥ ...
Εχω εισιτηριάκι για ΗΠΑ , θες ; Να δεις καπιταλισμό και να χεστείς από την χαρά σου;
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Η Κουβα δειχνει να ξεκολαει απο το κουμουνιστικο τελμα της σιγα σιγα . Ο αδελφος του Φιντελ κανει καποια δειλα βηματα με τις αδειες που δινει για μικρομαγαζα . Μολις χεραιτησει ο Φιντελ τον ματαιο τουτο κοσμο , το βημα θα γινει τρεξιμο ...
Με απελευθερωση της οικονομιας της , και απολυση δημοσιων υπαλληλων (αν και πιστευω οτι θα παραιτηθουν οι περισσοτεροι μονοι τους) ωστε να απασχοληθουν ειτε σαν ιδιωτικοι υπαλληλοι ειτε σαν ελ επαγγελματιες, δεν πιστευω οτι θα αργησουν πολυ τα 9ρια% αυξηση του ΑΕΠ. Και βιομηχανιες μπορουν να πανε και αγροτικη παραγωγη εχει και τουρισμο μπορει να τραβηξει 10 φορες περισσοτερο απο οτι τωρα αν το κυνηγησει. Του κερατα ... μονο οι κουμουνιστες στα μυαλα με την δεξια τσεπη να αποφασησουν να πανε ... θα βουλιαξει το νησι
Την Κουβα δεν την φοβαμαι , πραγματικα πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου να ξαλασπωσει. Ο λαος της στην συντριπτικη πλειοψηφια του, ειμαι σιγουρος οτι το περιμενει πως και πως.Ακριβώς όπως 'τρεξαν' και οι Ρωσοι που είδαν τον 'δημοκράτη' Γιελτσιν να βομβαρδίζει το κοινοβούλιο και να χαρίζει όλο τον πλούτο της χώρας σε δέκα-εικοσι ανθρώπους.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
- 1 και με το δικιο τους ...
Δεν ειναι και λιγο πραγμα , οι σημερινοι 30 και 35ρηδες με φιλοδοξιες και ονειρα για την ζωη τους να βλέπουν και να ζηλευουν υλικα και οχι μονο , πραγματα κ καταστασεις απο τον δυτικο τροπο ζωης και να ξερουν οτι ΟΣΟ και να προσπαθησουν , ΟΣΟ και να μορφωθουν - εκπεδευτουν , ΟΣΟ και να δουλεψουν δεν θα μπορεσουν να κανουν τιποτα παραπανω ... απο μια κλαση πανω και αν ... στην φτωχια ολης της χωρας, ολων των πολιτων
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν σε κουράζω μη με διαβάζεις. Απλό.Oxι δεν θα κάνω την χάρη σε έναν κρατικοδίαιτο ΙΥ ...
Εχω εισιτηριάκι για ΗΠΑ , θες ; Να δεις καπιταλισμό και να χεστείς από την χαρά σου;
Έχουμε δυο βασικές διαφορές:
Δεν δέχομαι το δώρο σου, γιατί σε αντίθεση με σένα, εγώ πληρώνω τα έξοδά μου.
Και, επίσης σε αντίθεση με σένα, δεν χέζομαι όταν χαίρομαι.
Κκρατικοδίαιτος;Μην το γυρίσουμε στο προσωπικό ε ? [Mod]
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Ακριβώς όπως 'τρεξαν' και οι Ρωσοι που είδαν τον 'δημοκράτη' Γιελτσιν να βομβαρδίζει το κοινοβούλιο και να χαρίζει όλο τον πλούτο της χώρας σε δέκα-εικοσι ανθρώπους.
Τους χαλασε πιστευεις ?
Πηγαινε εσυ και πες σε Ρωσο να ξαναγυρισει στον Κουμουνισμο ... αλλα φόρα και κανα αλεξισφαιρο καλου κακου .
Να δεις κατι χαρές που θα κάνει ......... -
Ακριβώς όπως 'τρεξαν' και οι Ρωσοι που είδαν τον 'δημοκράτη' Γιελτσιν να βομβαρδίζει το κοινοβούλιο και να χαρίζει όλο τον πλούτο της χώρας σε δέκα-εικοσι ανθρώπους.
Τους χαλασε πιστευεις ?
Πηγαινε εσυ και πες σε Ρωσο να ξαναγυρισει στον Κουμουνισμο ... αλλα φόρα και κανα αλεξισφαιρο καλου κακου .
Να δεις κατι χαρές που θα κάνει .........Η λογική του άσπρου-μαύρου και η σύγχυση του σταλινισμού με τον κομμουνισμό.
Πως είσαι σίγουρος οτι γούσταραν καπιταλισμό άγριας δύσης και όχι ας πούμε κάποιο σκανδιναβικό μοντέλο.Τους ρώτησε κανείς?
Έχεις τίποτα πρόχειρα στοιχεία να δούμε τους δείκτες ευημερίας στην Ρωσία, γιατί κάτι μου λέει ότι θα μας πέσει το σαγόνι από την ανισότητα και τη φτώχεια(εγω βαριέμαι να ψάξω). Καλά για τα υπόλοιπα κράτη του πρώην ανατολικού μπλοκ τα νούμερα σοκάρουν.
Το σύστημα που φαίνεται να λατρεύεις εκτός του ότι είναι ...... και δεν εξυπηρετεί τίποτα πέρα από την ματαιοδοξία , αργά η γρήγορα θα μας τελειώσει αναγκαστικά(όχι και τόσο αργά όπως δείχνουν τα πράγματα).Τι θα γίνει τότε θα αρχίσουν οι αποστολές στην Ανδρομέδα για αναζήτηση πόρων και πελατών ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη ή θα εξαφανίσουμε τον μισό πληθυσμό της γης ? -
Ε, εντάξει, μη δαιμονοποιούμε και τον κομμουνισμό και μην αγιοποιούμε τον καπιταλισμό. (κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω με τον madox!! ).
Το κάθε σύστημα έχει καλά και κακά, και καλό θα ταν απ' το καθένα να πάρουμε μόνο τα καλά (δυστυχώς, από την πτώση του 'υπαρκτού' ο καπιταλισμός γίνεται ολοένα και χειρότερος, μάλλον ελλείψει αντίπαλου δέους). -
Δεν ειναι και λιγο πραγμα , οι σημερινοι 30 και 35ρηδες με φιλοδοξιες και ονειρα για την ζωη τους να βλέπουν και να ζηλευουν υλικα και οχι μονο , πραγματα κ καταστασεις απο τον δυτικο τροπο ζωης και να ξερουν οτι ΟΣΟ και να προσπαθησουν , ΟΣΟ και να μορφωθουν - εκπεδευτουν , ΟΣΟ και να δουλεψουν δεν θα μπορεσουν να κανουν τιποτα παραπανω ... απο μια κλαση πανω και αν ... στην φτωχια ολης της χωρας, ολων των πολιτων
Αν κολυμπούσαν απεναντι, θα λυνανε το προβλημα τους
Παντως ειναι τοσες οι αλλαγες που ερχονται τα επομενα χρονια,που στο τελος δεν ξερω εαν θα μεινει και κανενας άξιος ζήλιας - 1 και με το δικιο τους ...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν κολυμπούσαν απεναντι, θα λυνανε το προβλημα τους
Παντως ειναι τοσες οι αλλαγες που ερχονται τα επομενα χρονια,που στο τελος δεν ξερω εαν θα μεινει και κανενας άξιος ζήλιαςΕαν κολυμπούσαν απέναντι το πιο πιθανό είναι να γινόντουσαν το γεύμα κάποιου καρχαρία ,να κατέληγαν σε κάποια ιδιωτική φυλακή ή να μάλωναν για το παγκάκι σε κάποια πλατεία. Μέτα το φιάσκο της Ιρλανδίας τα επιχειρήματα έλαβαν τέλος.
-
Έχουμε δυο βασικές διαφορές:
Δεν δέχομαι το δώρο σου, γιατί σε αντίθεση με σένα, εγώ πληρώνω τα έξοδά μου.
Και, επίσης σε αντίθεση με σένα, δεν χέζομαι όταν χαίρομαι.
Κκρατικοδίαιτος;Μην το γυρίσουμε στο προσωπικό ε ? [Mod]
Να σου ξαναπώ ότι ΔΕΝ είμαι ΔΥ ; Σου χάλασα την μανέστρα ε;
Βγάλε τώρα τις παρωπίδες γιατί θα βρεις ...
-
Έχοντας διαβάσει και ακούσει εμπειρίες ανθρώπων που την έχουν επισκεφτεί, συμπεραίνω οτι οι άνθρωποι αυτοί είναι όντως φτωχοί αλλά ουτε το χαμόγελο τους λείπει , ούτε μιζεριαζουν για ασήμαντα πράγματα
Δεν έχω ταξιδέψει ούτε έχω μιλήσει με Κουβανό επ' αυτού αλλά από εμπειρίες ατόμων που πήγαν εκεί και από ντοκυμαντέρ (ελληνικά) κάθε άλλο παρά χαμογελάνε. Υπομονή κάνουν να φύγει ο γεροφιντέλ από τη μέση μπας και δουν άσπρη μέρα. Όταν ο άλλος κάνει κωλοτούμπες ανάποδες με τριπλό ανσαμπλ για ένα 5δόλαρο μάλλον δεν έχει και πολλά για να χαμογελάει στην καθημερινοτητά του.
Η αστεροέσσα είναι άλλη τεράστια κουβέντα που δεν μπορούμε να την προσεγγίσουμε κοινωνικά. Οι άνθρωποι σκέφτονται τελείως διαφορετικά.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!