-
Καιρο εχω να γραψω για τον αγαπημενο μου χιλιομετροφαγο!
Μετα απο 63.900 χλμ. κακομεταχειρισης δυστυχως καποια πραγματα δεν πανε καλα.. Πρωτον στο ρελαντι ακουγεται ενα διαρκες τριξιμο πισω απο το ντουλαπακι του συνοδηγου.. Δεν ξερω τι μπορει να ειναι.. Οταν το αυτοκινητο ειναι σε κινηση, σταματαει το τριξιμο..
Στην πορτα του οδηγου στο πανω μερος, εχει σκιστει κομματι της επενδυσης.. Δεν ξερω πως το καταφερε ο πατερας μου αυτο!! Επισης δεν ξερω πως επιδιορθωνεται... Αρχικα βγηκαν φουσκαλες στο σημειο που μπορεις να ακουμπησεις τον αγκωνα και μετα σκιστηκε!
Επισης το Bluetooth car kit σταματησε να λειτουργει.. Θα το ψαξω καλυτερα..Κατα τα αλλα μηχανολογικα δεν εχει υπαρξει κατι μεμπτο... Παραγματικα χαιρομαι να το οδηγω στην Εθνικη Οδο... Χτυπας 150αρια και το μονο που ενοχλει ειναι ο αερας που χτυπα στους καθρεφτες! Απο την αλλη πλευρα σε κατι καμπες αφηνω ασυναισθητα το γκαζι γιατι νιωθω κατι πλευσεις.. Ισως να ειναι και ιδεα μου (μιας και στο Fiesta η κατασταση ειναι πιο πολεμικη) ισως να φταιει οτι φοβαμαι μη γινει καμια μαλακια και την πληρωσει ο πατερας μου.. Χαιρομαι παντως να περναω πανω απο λακουβες!! Δεν καταλαβαινω σχεδον τιποτα!
Ενεργοποιησαμε και τα φωτα ημερας οπως φαινεται και στη φωτο!
Δεν ξερω αν θα το κρατησουμε τελικα ή αν θα φυγει στο τελος της χρονιας αλλα αυτο το αυτοκινητο ειναι αγχολυτικο! Και γι'αυτο το αγαπω!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Καιρο εχω να γραψω για τον αγαπημενο μου χιλιομετροφαγο!
Μετα απο 63.900 χλμ. κακομεταχειρισης δυστυχως καποια πραγματα δεν πανε καλα.. Πρωτον στο ρελαντι ακουγεται ενα διαρκες τριξιμο πισω απο το ντουλαπακι του συνοδηγου.. Δεν ξερω τι μπορει να ειναι.. Οταν το αυτοκινητο ειναι σε κινηση, σταματαει το τριξιμο..Το πιθανότερο είναι ότι συντονίζουν τα σωληνάκια του κλιματισμού στο ρελαντί, γι αυτό το ακούς μόνο τότε. Πήγαινε σε μια αντιπροσωπεία και ζήτα τους να σου τα 'πιάσουν' και θα σταματήσει αυτός ο συντονισμός
-
Κλασικό θέμα αυτός ο συντονισμός φίλε. Είναι τα σωληνάκια βενζίνης που συντονίζονται και χτυπάνε αν δεν κάνω λάθος σε ένα σημείο μπροστά από το παγούρι του ψυκτικού υγρού. Ακούγονται περισσότερο στο cold start τα πρωινά σωστά? Εμένα λύθηκε αυτό το θέμα βάζοντας αφρολέξ στο σωληνάκι σφηνώνοντάς το κατα κάποιο τρόπο και ο θόρυβος σταμάτησε.
Αν συνεχίσει να ακούγεται είναι μια βιδούλα που έχει ξεσφύξει. Η βίδα αυτή βρίσκεται ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού στην δεξιά πλευρά του ταμπλό ξεκουμπώνεις - βγάζεις το καπάκι και τη σφίγγεις. θέλει άλεν αν δεν κάνω λάθος. (τουλάχιστον έτσι είναι σε γκόλφ 5) -
οδηγησα σημερα το αρτι αφιχθεν (προ μηνος δηλαδη) octavia 1.2 tsi DSG, εταιρικο στην δουλεια μου.
σαν 'καροτσα' μου ειναι ηδη γνωστο απο αλλο εταιρικο(1.4 tsi dsg) αλλα και απο τον στενο οικογενειακο κυκλο (1.8 tsi manual).
ετσι λοιπον θα σταθω στο συνολο κινητηρα-κιβωτιου, το οποιο απλα ειναι απαιχτο. το ενα κοβει και το αλλο ραβει!
με λιγοτερες απο 2000 στροφες το μοτερ εχει αρπαξει για τα καλα και οι σχεσεις περνανε η μια μετα την αλλη και συντομα -αναλογως της κλισης του δρομου- φτανει την 7η. αναλογως της πιεσης στο γκαζι, τοσο γρηγορα ή αργα θα αλλαξουν οι σχεσεις. το γυρισα καποια στιγμη στο 'χειροκινητο' και συντομα το ξαναγυρισα στο πληρως αυτοματο. με κουρασε.. δεν προσφερει κατι ουσιαστικο και οταν εχεις καλομαθει προηγουμενως, το βρισκεις ανουσιο.
η καταναλωση μετα απο περιπου 50χλμ μεικτα δεν ξεπερασε τα 6,4 λιτρα.το συνολο το βρισκω εξαιρετικο. τα 1200 κυβικα μπορει να φαινονται λιγα*, αλλα μονο λιγα δεν ειναι για το συγκεκριμενο αμαξι.
μεγαλο σε εσωτερικες διαστασεις, και λιγα εξοδα (παγια και μη) φανταζει ιδανικο πακετο για τα ολοενα και δυσκολοτερα ελληνικα δεδομενα.ειχα οδηγησει το ιδιο μοτερ στο Yeti πριν 2 χρονια και δεν μπορω να πω οτι με ειχε πεισει. προφανως για ευνοητους λογους -ηταν και χειροκινητο. επρεπε να δουλευεις το μοτερ καμια χιλιαδα στροφες ψηλοτερα για να πηγαινεις αξιοπρεπως και με την καταναλωση να μην πεφτει με τιποτα κατω απο 9 λιτρα!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Στην πορτα του οδηγου στο πανω μερος, εχει σκιστει κομματι της επενδυσης.. Δεν ξερω πως το καταφερε ο πατερας μου αυτο!! Επισης δεν ξερω πως επιδιορθωνεται... Αρχικα βγηκαν φουσκαλες στο σημειο που μπορεις να ακουμπησεις τον αγκωνα και μετα σκιστηκε!
Το εχω δει σε ταξι. Ειναι εκει που ακουμπαει ο αγκωνας... Απ΄οσο ξερω παντως επισκευαζεται με αλλαγη της επενδυσης (μονο το πανω μερος) σε ταπετσιερη. Αν πας αντιπροσωπεια θα σου πουν αλλαγη ολο το πανελ και παει κατα 400αρι...
-
Γεια σας και απο μενα. Εγω ενα μικρο και τα ταπεινο hyundai εχω, εχουμε ομως και μια οκταβια 5 και μαλιστα αυτη με τον ψοφιο κινητηρα, οπως λεει πολυς κοσμος ( octavia 5, 1.600, MPI)!!!!!
Την πηρε ο πατερας μου καινουργια το 2008. Μετα απο 4 χρονια εχει διανυσει 51.000 χλμ.
Επειδη την οδηγω κ γω συχνα, εχω να πω λιγα πραγματακια.
Απο βλαβες δεν εχει βγαλει τιποτα. Ουτε παραθυρα που ακουω συχνα να λετε, ουτε τιποτα αλλο.
Τριγμους ουτε που εχουμε ακουσει.
Χωροι τεραστιοι, τρεχεις με 160 και ουτε το νιωθεις, ανετοτατο σε μεγαλα ταξιδια και ξεκουραστο.
Δεν εχει ακομα σημαδια φθορας σε ταμπλο, ταπετσαριες κλπ κλπ.
Η επιλογη μας δεν μας προδωσε παντως μετα απο 4 χρονια.
Ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι σε ολους τους τομεις απο το αυτοκινητο. -
το καντράν δειχνει 13.000 χλμ ..
στρώσιμο ευλαβικό , κατανάλωση λαδιού από μηδενική έως ελάχιστη..
περιμένω τον Γενάρη για το 1ο service (στις 6.000 άλλαξα λάδια..)
έχω ηχοσύστημα το bolero , γνωρίζει κανείς εάν μπορώ να προσαρμόσω σύστημα gps μέσω της sd υποδοχής? -
Σημερινό σέρβις σε εξουσιοδοτημένο..
χλμ 14.900
Αλλαγή λαδιών , φίλτρο λαδιού , φίλτρο καμπίνας +κάρτα καυσαερίων = 125 ευρώ -
Μια χαρα ειναι για το 1.8....
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οδηγησα σημερα το αρτι αφιχθεν (προ μηνος δηλαδη) octavia 1.2 tsi DSG, εταιρικο στην δουλεια μου.σαν 'καροτσα' μου ειναι ηδη γνωστο απο αλλο εταιρικο(1.4 tsi dsg) αλλα και απο τον στενο οικογενειακο κυκλο (1.8 tsi manual).
ετσι λοιπον θα σταθω στο συνολο κινητηρα-κιβωτιου, το οποιο απλα ειναι απαιχτο. το ενα κοβει και το αλλο ραβει!
με λιγοτερες απο 2000 στροφες το μοτερ εχει αρπαξει για τα καλα και οι σχεσεις περνανε η μια μετα την αλλη και συντομα -αναλογως της κλισης του δρομου- φτανει την 7η. αναλογως της πιεσης στο γκαζι, τοσο γρηγορα ή αργα θα αλλαξουν οι σχεσεις. το γυρισα καποια στιγμη στο 'χειροκινητο' και συντομα το ξαναγυρισα στο πληρως αυτοματο. με κουρασε.. δεν προσφερει κατι ουσιαστικο και οταν εχεις καλομαθει προηγουμενως, το βρισκεις ανουσιο.
η καταναλωση μετα απο περιπου 50χλμ μεικτα δεν ξεπερασε τα 6,4 λιτρα.το συνολο το βρισκω εξαιρετικο. τα 1200 κυβικα μπορει να φαινονται λιγα*, αλλα μονο λιγα δεν ειναι για το συγκεκριμενο αμαξι.
μεγαλο σε εσωτερικες διαστασεις, και λιγα εξοδα (παγια και μη) φανταζει ιδανικο πακετο για τα ολοενα και δυσκολοτερα ελληνικα δεδομενα.ειχα οδηγησει το ιδιο μοτερ στο Yeti πριν 2 χρονια και δεν μπορω να πω οτι με ειχε πεισει. προφανως για ευνοητους λογους -ηταν και χειροκινητο. επρεπε να δουλευεις το μοτερ καμια χιλιαδα στροφες ψηλοτερα για να πηγαινεις αξιοπρεπως και με την καταναλωση να μην πεφτει με τιποτα κατω απο 9 λιτρα!
Να προετοιμαστείτε για αλλαγή τουρμπίνας και να παρακαλάς να γίνει μέσα στην εγγύηση γιατί αλλιώς...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Να προετοιμαστείτε για αλλαγή τουρμπίνας και να παρακαλάς να γίνει μέσα στην εγγύηση γιατί αλλιώς...
Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Αλλαγή τουρπμίνας ήταν η πρώτη αντιμετώπιση στις προβληματικές wastegate, οι οποίες πλέον έχουν μία μεταλλική ροδέλα σαν 'αποστάτη' και δεν υπάρχει θέμα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
εχει την 4ετη εγγυηση -αν δεν κανω λαθος- με παραλληλο 4ετες μισθωμα.
βεβαια περαν της βασικης 2ετης εγγυησεως δεν ξερω αν καλυπτει και την τουρμπινα (ω μη γενητω ετσι?).
εν τελει μακαρι να ισχυει αυτη η 'αλλαγη' στις προδιαγραφες κατασκευης του σαλιγκαρου.
οχι τιποτ' αλλο αλλα αμαυρωνεται και η αξιοπιστια της εν λογω τεχνολογιας, δινοντας τροφη στους απανταχου ατμοσφαιρικους! -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Σημερινό σέρβις σε εξουσιοδοτημένο..
χλμ 14.900
Αλλαγή λαδιών , φίλτρο λαδιού , φίλτρο καμπίνας +κάρτα καυσαερίων = 125 ευρώπρεπει να πονεσε..........
να πω 40 τα λαδια....
10 το φιλτρο λαδιου....
20 το καμπινας......
10 η καρτα καυσαεριων........=80ευρω χοντρα χοντρα
και 45 εργασια;;;;; -
Πέρισυ είχα παει σε εξουσιοδοτημένο της Β.Ελλάδας για αλλαγή λαδιών+φίλτρου.Κόστος 109,90€.Υπολόγισαν το 20% έκπτωση στα ανταλλακτικά χωρίς να υπολογίσουν όμως και το 20% έκπτωσης στα εργατικά όπως είχαμε συμφωνήσει..τεσπα και εγω το κατάλαβα αργά οπότε μετά την απομάκρυνση απ' το ταμείο....
Ξαναπάω στο ίδιο μετά απο 9-10 μήνες για τις ίδιες εργασίες,και τονίζω στην υπάλληλο 2 πράγματα.1ον να μην ξεχάσει και τις 2 εκπτώσεις και 2ον να μην μου ξαναβάλουν περισσότερο απ' το κανονικό λάδι.Πάω να πληρώσω και μου λέει 119,90 και με τις 2 εκπτώσεις.Της απαντάω οτι θα τα πληρώσω αλλά δεν θα ξαναπατήσω εκει,και μου κατεβάζει αμέσως την τιμή στα 113€.Ζητάω να μιλήσω με τον υπεύθυνο του συνεργείου γιατί πάλι ήταν πολλά αυτά που ζητούσε,και αφού μιλάει αυτή μαζί του η τιμή κατεβαίνει και πάλι στα 103,20€.
Αυτά για να καταλάβουμε πως δουλεύουν κάτι τέτοιοι.
Φυσικά την επόμενη φορά θα πάρω τηλ όλους τους εξουσιοδοτημένους και θα ρωτήσω τιμές πριν καταλήξω
Α! ξέχασα!το λάδι ήταν παραπάνω και τη δεύτερη φορά -
όπου τους πιάσεις ή σε πιάσουν δηλαδή...
Octavia 5