-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Κάτω τα χέρια από τα πούρα και το σκι του λαού.Έτσι γιατί τα 5 ευρώ ανά 2μηνο και τα 20 την εβδομάδα επί 3μηνο για άθλημα είναι της ελίτ
Ε ρε λαϊκισμός σε αυτή τη χώρα -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κάτω τα χέρια από τα πούρα και το σκι του λαού.
Έτσι γιατί τα 5 ευρώ ανά 2μηνο και τα 20 την εβδομάδα επί 3μηνο για άθλημα είναι της ελίτ
Ε ρε λαϊκισμός σε αυτή τη χώραΈτσι είναι.... πας, αθλείσαι κάνεις καλό στον εαυτό σου και σου φωνάζουν ενώ αν έδινες τα ίδια ή και πολλαπλάσια για να πας στο γήπεδο να φτιάξεις πωπό στις κερκίδες και να γκαρίζεις τρώγοντας βρώμικα όλα θα ήταν καλά.... Ακόμα και στις πουτάνες να τα έδινες πάλι δεν θα σε κακολογούσαν.... αλλά να τα δίνεις σε 'ελιτίστικες' ασχολίες, άκου σκι, άκου πούρα!!
Μην μου πεις ότι έχεις και αυτοκίνητο 'μεγάλου' κυβισμού.... το οποίο αυτόματα θεωρείται και πολυτελές φυσικά...!! -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Εδώ ο κόσμος καίγεται...πάμε καρφί για πτώχευση...και το ΚΚΕ ξεσηκώνει κόσμο να βγει στους δρόμους
Γιαυτό δε πάμε μπροστά...αντιδράμε σε όλα...
+1 !
Όταν σου βάζουν το σπασμένο χέρι στο γύψο ... Πονάει αλλά μόνο έτσι γίνεται καλά .....τι λετε ρε. θα μας τρελανετε?
εσεις ειστε οι περιβοητοι ανθρωποι του μοχθου που ειστε προθυμοι να τα δωσετε ολα αβλεπι και τους ψαχνει ολος ο κοσμος?
αλλος τα τρωει αλλος πληρωνει---> ειναι το θεμα των εκτακτων μετρων
δεν μας ειπες ομως ποιος σου εσπασε το χερι..(εκτος κι αν επαιζες μπασκετ και γυρισε απο την προσπαθεια να βαλεις τριποντο)
και αν σου το εσπασε καποιος εσυ δεν θα αντιδρασεις?!!! -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εδώ ο κόσμος καίγεται...πάμε καρφί για πτώχευση...και το ΚΚΕ ξεσηκώνει κόσμο να βγει στους δρόμουςΓιαυτό δε πάμε μπροστά...αντιδράμε σε όλα...
γιατί να μην αντιδράσουνε/με ;;;
Οι υπάλληλοι της βουλής τώρα πόσους μισθούς παίρνουν;
-
1600 κ.εκ. αγορασθέν το 07 και ακόμα πληρώνεται το μισό με δόσεις
Τζετ σετ -
Δεν φαντάζομαι να παίζεις και σκάκι;
-
Είχα επιχειρήσει αλλά δεν μου ΄΄έκατσε΄΄ καλά. Όπως και το τάβλι τα βαριέμαι. Αλλά εκτιμώ όσους ασχολούνται φαίνεται ενδιαφέρουσα και υγιής ασχολία
-
Υπάρχουν δύο βασικές απόψεις:
- η μία λέει ότι 'βασικές ανάγκες' είναι το φαγητό, η στέγη και η ένδυση.
- η άλλη επεκτείνει τις ανάγκες αυτές και σε κάποια πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα δαπανηρές.
Φυσικά ορθή είναι η δεύτερη άποψη. Αν κάποιος μειώσει τις ανάγκες του στα απολύτως απαραίτητα για να μην πεθάνει, δεν είναι πλέον άνθρωπος. Η υπερβολή είναι κατακριτέα και μόνο αυτή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υπάρχουν δύο βασικές απόψεις:- η μία λέει ότι 'βασικές ανάγκες' είναι το φαγητό, η στέγη και η ένδυση.
- η άλλη επεκτείνει τις ανάγκες αυτές και σε κάποια πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα, χωρίς να είναι ιδιαίτερα δαπανηρές.
Φυσικά ορθή είναι η δεύτερη άποψη. Αν κάποιος μειώσει τις ανάγκες του στα απολύτως απαραίτητα για να μην πεθάνει, δεν είναι πλέον άνθρωπος. Η υπερβολή είναι κατακριτέα και μόνο αυτή.
Νομίζω αυτή είναι η πιο σωστή θεώρηση.
Αν περιοριστούμε στο μαμ, κακά, κοκό και νάνι πλέον ποια η διαφορά μας από τα ζώα. Χρειάζεται και κάτι παραπάνω... -
Φταίνε λέει, οι 300 της Βουλής.
Φταίνε λέε****ι, οι κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα ετών.
Φταίνε λέει, το απρόσωπο κεφάλαιο και το αδηφάγο καπιταλιστικό σύστημα.
Φταίνε λέει, και οι 170 με 250 επιφανείς οικογένειες που ουσιαστικά ελέγχουν την πολιτική αλλά και οικονομική ζωή της χώρας αποζυμώντας πρός όφελος τους τον πλούτο της χώρας.
Φταίνε λέει, επίσης τα ξένα κέντρα κερδοσκοπίας που εδράζουν στους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οίκους με τα διάφορα τραπεζικά παρακλάδια τους.Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει, το εξήντα και πλέον τοις εκατό του Ελληνικού πληθυσμού που φιλώντας κατουρημένες ποδιές έχοντας πρώτα τάξει ψήφο προσπαθούσε να μπεί στο Δημόσιο (και προφανώς το κατάφερε) για να βολευτεί (με η χωρίς κανένα προσόν).
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει, ότι χιλιάδες συμπολίτες μας με τον ίδιο τρόπο έβγαλαν διπλές συντάξεις, αναπηρικές συντάξεις,ακόμα και συντάξεις σε νεκρούς.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει, το γεγονός ότι συνταγογραφούνται αλόγιστα ιατρικές συνταγές για φάρμακα αξίας εκατομμυρίων Ευρώ από γιατρούς που τα παίρνουν χρεώνοντας το σύστημα Δημόσιας Υγείας την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία της Χώρας παρουσιάζουν την γνωστή τραγική όψη.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει, ότι ο κάθε Μαλάκας που χωρίς καμία επίγνωση της οικονομικής του κατάστασης, αρχίσε να παίρνει αλόγιστα δάνεια (με την ψυχολογική υποστήριξη του μόνιμου μισθού για τους Δημοσίους υπαλλήλους και του αδήλωτου και μη φορολογούμενου για τους ελεύθερους), δάνεια που άρχισαν να τον πνίγουν γιατί ξεπερνούσαν κατά πολύ την οικονομική δύναμη που αντιπροσώπευε, και φτάνοντας μπροστά στο αδιέξοδο άρχισε να κατηγορεί το Κράτος Δικαίου (που αυτός έφερε στην εξουσία για να εξηπηρετήσει ρουσφετολογικά τις όποιες ανάγκες του) ότι δεν το προστάτευσε από τις ελεινές και απάνθρωπες Τράπεζες, λές και οι Τράπεζες όφειλαν να έχουν μετρητή Μαλακίας και Σοβαρότητας.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει, ότι πάνω από το ογδόντα τοις εκατό των ελευθέρων επαγγελματιών συστηματικά φοροδιαφεύγουν ενώ ταυτόχρονα παραπονιούνται για την άθλια ποιότητα ζωής όπως αυτή παρουσιάζεται στα θέματα Υγείας, Παιδείας, Ασφάλειας, Πρόνοιας και τελειωμό δεν έχει η λίστα, από την μία δηλαδή δεν πληρώνουν και από την άλλη διαμαρτύρονται γιατί δεν γίνονται υποδομές με τα λεφτά που δεν έδωσαν.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου που μετέτρεψε τις επιδοτήσεις από καλλιέργειες σε βίλλες και πολυτελή αυτοκίνητα.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει, το σύστημα τουρισμού της Χώρας που σε αυτό περιλαμβάνονται όλοι, από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τούς οδηγούς ταξί, μέχρι το μικρό ταβερνάκι του νησιού της άγονης γραμμής, που κάθε χρόνο περίμεναν τους Μαλάκες τουρίστες για να τους πιούν το αίμα πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει, το μεγαλύτερο σύνολο του Ελληνικού πληθύσμου που εθελοτυφλούσε για την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος πάντα όμως επιλεκτικά, τα πράσινα ανθρωπάκια δεν φώναζαν όταν έκλεβαν οι πράσινοι εκλεγμένοι τους γιατί περίμεναν στην σειρά για τα αποφάγια που θα τους πετούσαν, το ίδιο φυσικά έκαναν και τα γαλάζια ανθρωπάκια με τους δικούς τους.Υπάρχει φυσικά και ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού που με αξιοπρέπεια προσπαθεί όπως έκανε τόσα χρόνια να πορευτεί κλείνωντας τα αυτιά στις σειρήνες της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι βουτηγμένη όλη η Χώρα, σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Ας κοιτάξουμε μέσα μας, ας νιώσουμε πόσο σημαντικοί είμαστε, ας αναλάβουμε τις προσωπικές μας ευθύνες, κατανοώντας επιτέλους ότι δεν υπάρχουν ΟΙ ΑΛΛΟΙ εμείς είμαστε ΟΙ ΑΛΛΟΙ, εμείς θα κάνουμε την διαφορά, με τις επιλογές μας θα αλλάξουμε το σκηνικό, γιατί το σκοτάδι που φέραμε ΕΜΕΙΣ θα είναι μακρύ.
-
Καλα τα λες JDL,ομως η νοοτροπια ειναι κατι που δεν αλλαζει γρηγορα,παιρνει χρόνια.
-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εδώ ο κόσμος καίγεται...πάμε καρφί για πτώχευση...και το ΚΚΕ ξεσηκώνει κόσμο να βγει στους δρόμους
Γιαυτό δε πάμε μπροστά...αντιδράμε σε όλα...
γιατί να μην αντιδράσουνε/με ;;;
Οι υπάλληλοι της βουλής τώρα πόσους μισθούς παίρνουν;
Γιατί εδώ που φτάσαμε αγαπητέ μου συμφορουμίστα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει να τους ενημερώσεις.
Αυτή τη στιγμή εγώ ξέρω ότι ο πιο ΜΗ παραγωγικός κλάδος της Ελλάδας (και κατεπέκταση υπεύθυνος εν μέρη για τη κατάσταση) είναι το δημόσιο. Όπως εγώ λοιπόν στον ιδιωτικό δουλεύω σαν το σκυλί, τις διπλάσιες ώρες με λιγότερα χρήματα από αυτούς...έχω την απαίτηση να δουλεύουν κι αυτοί τουλάχιστον παραγωγικά τις ώρες που απασχολούνται.
Μόνο σε αργίες και απεργίες είναι μέσα και δε βλέπω κανένα να δουλεύει.
Από μια πλευρά υπάρχει πλέον σοβαρή έλλειψη παραγωγικότητας στο δημόσιο και από την άλλη όλοι αντιδρούν και βρίσκουν αφορμή να βγούνε στους δρόμους.
Είδες κανέναν από τον ιδιωτικό να βγαίνει στους δρόμους όταν:
- Τον απολύουν
- Του μειώνουν το μισθό
- Του κόβουν επιδόματα
- Του κόβουν benefits
- Απολύουν έγκυο γυναίκα
- Δουλεύουν μέχρι τις 12 το βράδυ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
- Αξιολογούνται σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ βάση
Δε λέω...βαρύ το μέτρο της κυβέρνησης, συμφωνώ...δεν διαφωνώ...αλλά εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση νομίζω. Τρία χρόνια είναι...θα περάσουν.
Την εναλλακτική τη σκέφτηκε κανείς? Τι θα γινόταν ας πούμε αν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα?
Τις περισσότερες περιπτώσεις μόνος σου πέφτεις και χτυπάς.
-
Γιατί εδώ που φτάσαμε αγαπητέ μου συμφορουμίστα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει να τους ενημερώσεις.
και η λύση είναι να αυξήσουμε τα πάντα στον θεό και να μειώσουμε τα εισοδήματα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού ; Ξέρεις σε τι ύφεση θα μπούμε/ έχουμε μπει;
Αυτή τη στιγμή εγώ ξέρω ότι ο πιο ΜΗ παραγωγικός κλάδος της Ελλάδας (και κατεπέκταση υπεύθυνος εν μέρη για τη κατάσταση) είναι το δημόσιο. Όπως εγώ λοιπόν στον ιδιωτικό δουλεύω σαν το σκυλί, τις διπλάσιες ώρες με λιγότερα χρήματα από αυτούς...έχω την απαίτηση να δουλεύουν κι αυτοί τουλάχιστον παραγωγικά τις ώρες που απασχολούνται.
4 κλισέ μέτρησα. Αλλά δεν περίμενα και τίποτα άλλο. Γνωστό άλλωστε το ΔΥ=τεμπελόσκυλο.
Από μια πλευρά υπάρχει πλέον σοβαρή έλλειψη παραγωγικότητας στο δημόσιο και από την άλλη όλοι αντιδρούν και βρίσκουν αφορμή να βγούνε στους δρόμους.
Οταν σου κόψουν 2 μισθούς εσένα ως ΙΥ έλα να μου πεις γιατί αντιδρούν όλοι αυτοί....εδώ 8 λεπτά σου βάλανε στην βενζίνη και το σχολίασες αρνητικά.
- Τον απολύουν
- Του μειώνουν το μισθό
- Του κόβουν επιδόματα
- Του κόβουν benefits
- Απολύουν έγκυο γυναίκα
πλάκα μου κάνεις έτσι; Οταν κάνει απεργία η ΓΣΕΕ ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Οι ταρίφες είναι ΔΥ; Οι οδηγοί φορτηγών; Οι αγρότες; Οι περιπτεράδες; Αλήθεια οι ένστολοι παίρνουν υπερωρίες ; Ελα ρε παιδιά έλεος με τα κλισέ.
Δε λέω...βαρύ το μέτρο της κυβέρνησης, συμφωνώ...δεν διαφωνώ...αλλά εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη λύση νομίζω. Τρία χρόνια είναι...θα περάσουν.
Ο κοσμάκης δεν είπε το αντίθετο. Αλλά πάλι ο μσθωτός την πληρώνει...αυτό λέει.
Την εναλλακτική τη σκέφτηκε κανείς? Τι θα γινόταν ας πούμε αν δεν παίρναμε αυτά τα μέτρα?
θα πτωχεύαμε.... Εάν δεν επαρκούν τα μέτρα τον Μάιο ξέρεις τι θα γίνει; Κάτι χειρότερο του ΔΝΤ.
-
Η οικονομία μας έχει βασιστεί στο έτοιμο και μη παραγόμενο χρήμα. Δεν είναι περίεργο που ανθούν κομμωτήρια, φαγάδικα, συνεργεία αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, καφετέριες, ρουχάδικα (που πουλάνε μόνο εισαγόμενα αγαθά) ενώ οι παραγωγικές μονάδες είναι ελάχιστες και διαρκώς μειώνεται ο αριθμός τους.
Λες και ζούμε με χαρτζηλίκι, σαν φοιτητές. Άλλος θα μας χτενίσει, άλλος θα μας ταΐσει, ρόδα, τσάντα και κοπάνα.Ούτε ενδιαφερόμαστε για αποταμίευση, για εξορθολογισμό δαπανών, μόνο δανειζόμαστε, είτε ατομικά με καταναλωτικά δάνεια, είτε ως λαός με κρατικά δάνεια (και πίεση στους κυβερνώντες να τα παίρνουν για πάρτη μας - και πάρτη τους).
Και πάλι ακούμε 'να τα πληρώσουν οι άλλοι'. Μα αν ήταν να τα πληρώσουν οι άλλοι, θα τα πλήρωναν ήδη εδώ και δεκαετίες. Όποιος στήριξε τις τρέχουσες νοοτροπίες, συχνά υπό ιδεολογικό περίβλημα , ας κάτσει τώρα να διαβάσει τον λογαριασμό που έφερε το γκαρσόνι.
-
Αυτό ήταν το ανέκδοτο της ημέρας?? Το έγραψες για να γελάσουμε λίγο????
-
- Τον απολύουν
- Του μειώνουν το μισθό
- Του κόβουν επιδόματα
- Του κόβουν benefits
- Απολύουν έγκυο γυναίκα
Οταν το κανουν σε ενα μεμονωμενο ΙΥ, οχι. Οταν το κανουν μαζικα τα ιδια και χειροτερα γινονται. Εκτος αν θεωρεις οτι οι υπαλληλοι του Λαναρα / Palco κλπ κλπ ειναι δημοσιοι υπαλληλοι. Αλλα μαλλον ειναι, με τα τοσα φραγκα που πηραν απο το κακο δημοσιο μετα τους εκβιασμους των απολυσεων (που τελικα εγιναν). Τα εχωσε χοντρα το κρατος. Δεν ειδα ομως κανενα ΔΥ να λεει να πανε να ψοφησουν οι εργαζομενοι του Λαναρα επειδη ειναι μη παραγωγικοι και οτι καλα εκανε που πηγε στη Βουλγαρια γιατι εκει δουλευουνε και δεν κωλοβαρανε. Ουτε ειδα από την αλλη κανενα εργαζομενο του Μπομπολα να διαμαρτυρεται γιατι η εταιρεια που δουλευει εχει κατακλεψει το δημοσιο με τις υπερτιμολογησεις που κανει. Απλα παιρνει το μπονους του και ειναι happy. Αλλα αυτος δουλευει, δεν κωλοβαραει, οποτε τα δικαιουται.
Μονα ζυγα δικα μας...
-
Tα μετρα δεν σταματανε εδω...στην καλυτερη των περιπτωσεων σταματανε για φετος μονο.
Απο το 2011 θα εχουμε κι αλλα 'εκτακτα και προσωρινα' μέτρα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν φαντάζομαι να παίζεις και σκάκι;Ναι, ίδιος ο Thomas Crown μας βγήκε...
Φταίνε λέει(...)
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φταίει (...)
+άπειρο, δυστυχώς
Κατά τα άλλα, με κάτι σχόλια που διαβάζω και εδώ, αρχίζω να θαυμάζω τους πολιτικούς μας. Δεν ειρωνεύομαι. Το διαίρει και βασίλευε πάει σύννεφο...
Το πρόβλημα είναι ότι η οικονομία μας πλέον δεν είναι sustainable.
-
έχει τα μέτρα η Καθημερινή
εργοστασιακή από 17,000 - 22,0000 + 10%
22,000 - 30,000 +20%
30,000+ +30%
άρα ξεκινάμε από +1,700 euro και παμε στα ακριβά +10Κ τσε βάλεκάτι αντίστοιχα και στα μεταχειρισμένα εισαγωγής
όποιος θέλει να ψωνίσει έφυγε για ετοιμοπαράδωτο τώρα
Έκτακτα μέτρα (3ος 2010)