-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Όπως τα έλεγα λοιπόν. Σύμφωνα με το Συντακτικό της Ελληνικής γλώσσας του Γυμνασίου οι ετερόπτωτοι προσδιορισμοί συντάσσονται σε 1. γενική και 2 αιτιατική [λιγότερο συχνά - όταν φανερώνουν αναφορά, ποσό ή μέτρο]Mα τούτος εδώ είναι ΟΜΟΙΟΠΤΩΤΟΣ εξ ορισμού, μωρέ μπάλο μου! Ο κανόνας που τον διέπει ορίζει ακριβώς ότι η πτώση του προσδιορίζοντος ονόματος ΠΡΕΠΕΙ να είναι η ΙΔΙΑ με αυτήν του προσδιοριζόμενου!
Ο κανόνας που αναφέρεις ΔΕΝ αφορά την περίπτωση που εξετάζουμε. Αφορά σε άλλο πράμα. Αμάν! -
Λοιπόν, βαριέμαι να ξανανοίγω βιβλία!
Εσύ γράφε στην γενική, εγώ στην αιτιατική! Και μια και ο τίτλος είναι δικός μου τον κάνω ότι θέλω! -
Μποϋκοτάζ στα θέματα του balo! Όχι - άλλοι - η-γε-μο-νες!
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Εσύ γράφε στην γενική, εγώ στην αιτιατική! Και μια και ο τίτλος είναι δικός μου τον κάνω ότι θέλω!H γλώσσα όμως ΔΕΝ είναι δική σου, για να την κάνεις ό,τι θέλεις...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Εσύ γράφε στην γενική, εγώ στην αιτιατική! Και μια και ο τίτλος είναι δικός μου τον κάνω ότι θέλω!H γλώσσα όμως ΔΕΝ είναι δική σου, για να την κάνεις ό,τι θέλεις...
Ίσε σήγουρος για αφτώ;
-
το ότι συντάσσεται με γενική δεν το κουβεντιάζουμε, η αιτιατική θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν παραλείπονταν κάποια φράση που την απαιτούσε.
πάντως έχει περάσει εκτεταμένα στην καθομιλουμένη
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
H γλώσσα όμως ΔΕΝ είναι δική σου, για να την κάνεις ό,τι θέλεις...
cool story bro
-
Επαναλαμβάνω τον τίτλο για όσους έχουν προβλήματα όρασης:
[b]Επαναφορά της Δραχμής ως εθνικό νόμισμα;[/b]
Ανοίχτε άλλο topic για γραμματική/συντακτικό/whatever -
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Επαναλαμβάνω τον τίτλο για όσους έχουν προβλήματα όρασης:
Επαναφορά της Δραχμής ως εθνικό νόμισμα;
Ανοίχτε άλλο topic για γραμματική/συντακτικό/whateverΟ τίτλος, ως έχει, ΔΕΝ ενοχλεί, μόνον όσους έχουν προβλήματα νόησης.
Δεν υπάρχει νόηση (ούτε και επικοινωνία) χωρίς τη γλώσσα.
Όποιος καταστρέφει τη γλώσσα, καταστρέφει αυτόματα και τη σκέψη.
Στα αρχαία ελληνικά δεν υπήρχε καν χωριστή λέξη για την ομιλία και τη σκέψη - και τα δύο ονομάζονταν λόγος, αυτό που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα άλλα πλάσματα. Αν δεν μπορείς να πεις κάτι, τότε δεν μπορείς να το σκεφτείς. Το πολύ-πολύ να το αισθάνεσαι (σαν τα άλλα πλάσματα, δηλαδή).Ας συνεχίσουν οι ενδιαφερόμενοι, με γκριμάτσες, σκίτσα και γρυλίσματα.
Α, και με εικονίδια -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ας συνεχίσουν οι ενδιαφερόμενοι, με γκριμάτσες, σκίτσα και γρυλίσματα.
Α, και με εικονίδια
-
Τέτοιες εικόνες βάζε εσύ, και θα φτάσει σε οργασμό ο άλλος...
Μέχρι να επαναφέρουμε την δραχμή, δεν κλίνουμε το 'λύω' να γουστάρουμε; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τέτοιες εικόνες βάζε εσύ, και θα φτάσει σε οργασμό ο άλλος...
Μέχρι να επαναφέρουμε την δραχμή, δεν κλίνουμε το 'λύω' να γουστάρουμε;Δεν κλίνουμε το πεινάω που είναι πιο της μόδας;;;;
-
νομιζω οτι πρεπει να διαγραφει αυτο το τοπικ γιατι κινδυνευουμε πλεον να παμε φυλακη
-
Ναι παιδιά είναι αλήθεια, θα γυρίσουμε στη Δραχμή, έχω εσωτερική πληροφόρηση, δεν μπορώ να πω περισσότερα .
pm me για περισσότερες πληροφορίες (μόνο για μέλη του φόρουμ, επειδή σας συμπάθησα) Νεοδραχμές στην εξαιρετική τιμή 0,40 ευρώ για μία δραχμή. Προλάβετε, έχω μόνο δέκα κιλά. -
Θα σου φέρω 10 κιλά καρπούζι και είμαστε ΟΚ.
Επειδή όμως μπορεί να με δουλεύεις, στην πίσω πλευρά ποιον έχει η νεοδραχμή; Έχει βαρύ ύφος ή χαμογελάει; Σηκώνει τα χέρια ή κάνει το σήμα της νίκης; Είναι λεπτός ή εύσωμος;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα σου φέρω 10 κιλά καρπούζι και είμαστε ΟΚ.Επειδή όμως μπορεί να με δουλεύεις, στην πίσω πλευρά ποιον έχει η νεοδραχμή; Έχει βαρύ ύφος ή χαμογελάει; Σηκώνει τα χέρια ή κάνει το σήμα της νίκης; Είναι λεπτός ή εύσωμος;
Νομιζω ειναι καποιος που εχει υψωμενο το μεσαιο δαχτυλο και λεει (γερμανικα πρεπει να ειναι αυτα) ιτ μαι νταστ σακερς-βοτερς
-

-
Κι αν είναι μάπα το καρπούζι; Να την πατήσω;
Δεχόμεθα μόνον euros, dollars, swiss franks, gold. Άντε και κάνα οικοπεδάκι επειδή είμαι καλός άνθρωπος.
Μη με ρωτάτε λεπτομέρειες για τη Νεοδραχμή, δεν μπορώ να δώσω στοιχεία, είναι εθνική υπόθεση, καταλαβαίνετε... -
Κοροιδευετε εσεις αλλα εμενα ο θειος μου που μενει κοντα στο νομισματοκοπείο δεν μπορει να κοιμηθει το βραδυ απο τον θορυβο που κανουν τα μηχανηματα που κοβουν Νδραχμες.
-
Ω τον καημένο τον θείο σου...τι του λαχε να πάθει! Επειδή όμως είμαστε καλοί, θα αποζημιωθεί: ειδική τιμή της Νεοδραχμής για τον θείο σου, 0,3999999 euros. Πες του να τρέξει να σωθεί ο άνθρωπος.
Επαναφορά της Δραχμής ως εθνικό νόμισμα;