-
Την πρωτη μαρτιου θα κανω ενα ταξιδι στην ευρωπη 15 μερες με το octavia.
Το ταξιδι περιλαμβανει ιταλια και αυστρια για σκιΜιας και το αμαξι ειναι ηδη 8 ετων και εχει 180.000 χιλιομετρα θα ηθελα να μου πειτε τι ελεγχους πρεπει να κανω πριν το ταξιδι,ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο(οσο γινεται)
Ακουω προτασεις.. -
Το ταξιδι περιλαμβανει ιταλια και αυστρια για σκιΜιας και το αμαξι ειναι ηδη 8 ετων και εχει 180.000 χιλιομετρα θα ηθελα να μου πειτε τι ελεγχους πρεπει να κανω πριν το ταξιδι,ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο(οσο γινεται)
Ακουω προτασεις.. -
Ακουω προτασεις.. -
Προσωπικα θα εκανα ελεγχους στα εξης σημεια:
Λαδια, νερα και γενικοτερα κυκλωμα ψυξης (για διαρροες κτλ)
Αμορτισερ, φρενα, λαστιχα (συμπεριλαμβανομενης και της ρεζερβας)
Συστημα δ/νσης (για τυχων τζογους, βιδωματα κτλ)Επισης απο εξοπλισμο:
Φακο, φωσφοριζε τζακετ, τριγωνα, φαρμακιο, κανα μπουκαλι λαδι, παραφλου, εκεινοτοσπρευπουφουσκωνειταλαστιχα, λαμπες ρεζερβα, αλυσιδες, γαντια εργασιας κτλΕαν προκειται να κανεις σερβις στα προσεχη χλμ, ΜΗΝ το κανεις τελευταια στιγμη.
-
Αν εχεις κανει πληρες service το τελευταιο 6μηνο και εχεις ακομα περιθωριο να διανυσεις 3.000+ χλμ, δεν χρειαζεται τιποτε αλλο απο τσεκαρισμα της τελευταις στιγμης δηλ. λαδια-υγρα φρενων-μπαταριας-ψυγειου-υαλοκαθαριστηρων (και τα λαστιχακια τους) και υδραυλικου τιμονιου (αν εχει).
Ελεγξε οπωσδηποτε και την πιεση στη ρεζερβα.Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Επισης απο εξοπλισμο:.....................
Συμφωνω με φακο (μπαταριες), 1 λιτρο λαδι (αναλογα ποσο τσιμπαει το ΙΧ), αλυσιδες και γαντια. Τριγωνο -πυροσβεστηρας θεωρω οτι δεν λειπουν ποτε απο το trunk σου, οπως και ενα μικρο σετακι με πολυεργαλεια, ενω το φαρμακειο καλο ειναι να συμπληρωθει με ασπιρινες, αποσυμφωρητικο μυτης και αντιβηχικο.
Τα υπολοιπα τα θεωρω υπερβολη γιατι με αυτο το σκεπτικο, υπαρχουν και χειροτερα... (το απευχομαι!!!)
Εκτιμω οτι θα χρησιμοποιησεις ferry απο Πατρα η Ηγουμενιτσα. Πριν μπεις στο πλοιο, γεμισε το ρεζερβουαρ με βενζινη, αφου στην Πατρα ειδικοτερα ειναι σε πολλα πρατηρια φτηνοτερη και απο τη φτηνη της Αθηνας. Σε καθε περιπτωση να υπολογισεις οτι η βενζινη σε Ιταλια και Αυστρια εχει 1,40-1,50 ευρω το λιτρο (η 95αρα).
Καλο ταξιδι. -
Εχω κανει προσφατα σερβις (το μεγαλο των 180.000)και απο τοτε εχω διανυσει 4000 χιλιομετρα
Εχτες φορεσα τα χειμερινα ελαστικα,και πριν φυγω θα βαλω και καινουργια μπαταρια γιατι μου κανει κατι νουμερα τελευταια(οχι τιποτα σπουδαιο απλα παιρνει μπρος μετα απο 3-4 δευτερα αντι αμεσως)
Ελεγξα και τα τακακια εχτες στην αλαγη ελαστικων και ειναι οκ
Επειδη λογικα 1 μαρτιου οι θερμοκρασιες θαναι ακομα χαμηλες,της ταξης του -10,θα βαλω αναλογια 1/2 σαπουνι/νερο για τους υαλοκαθαριστηρες
Επισης πρεπει να βρω και ενα σπρευ αντιπαγωματως κλειδαριων.
Εχω ηδη καλωδια μπαταριας,γαντια,ξυστηρι παγου για τα τζαμια,θα παρω και εναν πυροσβεστηραΑν μου διαφευγει κατι,συμπληρωστε
-
Μπιτονάκι για καύσιμο μήπως χρειάζεται υποχρεωτικά σε κάποιες χώρες;;
Να σιγουρευτείς ότι το ψυκτικό υγρό σου σε καλύπτει για τις θερμοκρασίες που μπορεί να βρεις εκεί. Δηλαδή μπορεί αυτό που έχεις να είναι για μέχρι -12 ενώ εκεί να βρεις -18 οπότε μπορεί να έχεις πρόβλημα.
-
2Οvt έχεις; Πολλαπλασιαστές έχεις αλλάξει ποτέ;
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Εχω κανει προσφατα σερβις (το μεγαλο των 180.000)και απο τοτε εχω διανυσει 4000 χιλιομετρα
Εχτες φορεσα τα χειμερινα ελαστικα,και πριν φυγω θα βαλω και καινουργια μπαταρια γιατι μου κανει κατι νουμερα τελευταια(οχι τιποτα σπουδαιο απλα παιρνει μπρος μετα απο 3-4 δευτερα αντι αμεσως)
Ελεγξα και τα τακακια εχτες στην αλαγη ελαστικων και ειναι οκ
Επειδη λογικα 1 μαρτιου οι θερμοκρασιες θαναι ακομα χαμηλες,της ταξης του -10,θα βαλω αναλογια 1/2 σαπουνι/νερο για τους υαλοκαθαριστηρες
Επισης πρεπει να βρω και ενα σπρευ αντιπαγωματως κλειδαριων.
Εχω ηδη καλωδια μπαταριας,γαντια,ξυστηρι παγου για τα τζαμια,θα παρω και εναν πυροσβεστηραΑν μου διαφευγει κατι,συμπληρωστε
Να βάλεις ειδικό υγρό για χειμώνα στους υαλοκαθαριστήρες στην αναλογία για έξτρα χαμηλές θερμοκρασίες γιατι ο πρωϊνός παγετός αν το αμάξι είναι έξω δεν αστειεύεται. Επίσης το αντανακλαστικό γιλέκο είναι υποχρεωτικό και αν έχεις πολύ καιρό να αλλάξεις λάμπες πάρε ενα σετάκι μαζί σου. Ποτέ δεν ξέρεις
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
2Οvt έχεις; Πολλαπλασιαστές έχεις αλλάξει ποτέ;N
Ναι μου ειχαν χαλασει ο ενας μετα τον αλλο και οι 4 εν ετος 2008
Τωρα που το ανεφερες λεω να αγορασω εναν να τον εχω καβατζα,thanks man -
Ένα γενικό τσεκ και οδική βοήθεια εντός Ευρώπης και είσαι κομπλέ!
Τι να προσεξω??