-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αυτό το πράγμα ήταν πάντα απορία μου για τα ΕΛΤΑ.Το ερώτημα είναι, ποιανού του άρεσε και έκλεψε το CGLOCK; Προφανώς και έκανε αναζήτηση στo youtube πριν θέσει την αξιοπιστία της Υπηρεσίας σε κίνδυνο.
Eντάξει οι άνθρωποι είναι νεάτερνταλ, τι να λέμε. Και φυσικά εν γνώσει μου γενικεύω γιατί δεν γίνεται να υπάρχουν αρκετοί κλέφτες εκεί μέσα και κανένας να μην ξέρει τι γίνεται. Απλά την κάνουν γαργάρα.
Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Εγώ έχασα ολόκληρο τον πρώτο φάκελο και ο ποπολάρος έχασε το ένα κομμάτι από τα πέντε. Πριν χρόνια είχα στείλει για αλλαγή ένα swatch που μου είχαν κάνει δώρο. Ήμουν Γιάννενα και το έστειλα συστημένο Αθήνα. Το ρολόι φυσικά χάθηκε και εγώ πήρα μια εξευτελιστική αποζημιωση λίγων χιλιάδων δραχμών. Πρόσφατα παράγγειλα από Αμερική ένα ζευγάρι γυαλιά. Οι τύποι είχαν τρακινγκ μέχρι και την έξοδο από τα ελληνικά τελωνεία. 9/2 βγήκαν από αυτά. πήγε 12, πήγε 15, πήγε 25 ο μήνας, πουθενά το δέμα.Στο σπίτι ΠΑΝΤΟΤΕ είναι κάποιος πρωινές ώρες. Αρχίσαν να με ζώνουν τα φίδια. Αρχίζω να το ψάχνω. Τελικά στο σύστημα φαινόταν ότι μου άφησαν 12 και 13 δύο ειδοποιήσεις. ΚΑΜΙΑ ειδοποίηση δεν υπήρξε. Τελικά το παρέλαβα από τις αποθήκες. Σε 2-3 μέρες θα γύρναγε πίσω μου είπαν, κάτι που φυσικά το αμφισβητώ. Σε κάποιο πορτ μπαγκάζ ελληνικό θα κατέληγε. Ξεφτίλες. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι νεάτερνταλ 'τσεκάρουν' το δέμα με το βάρος κατά κύριο λόγο. Τα κούριερ ξέρω ότι τα περνάνε και από ακτίνες όπως στα αεροδρομία. Αν έχουν το ίδιο και στα ΕΛΤΑ προφανώς το να βρουν κάτι που τουσ αρέσει είναι πια εύκολο. Ξεφτίλες όλοι τους. Και αυτοί που κλέβουν και αυτοί που τους ανέχονται. Αλήτες.
Στο απαντητικό μου Mail που τους έστειλα για να τους ευχαριστήσω τους πρότεινα να ΜΗΝ στέλνουν με απλό ταχυδρομείο στη Μπανανία. Να βάλουν μια επιλογή για ιδιωτική εταιρία έστω και με λίγο μεγαλύτερη χρέωση.
Για το CG Lock τώρα. Χτες έκανα ένα πέρασμα από Πεντέλη για να δω τι παραπάνω προσφέρει σε γρήγορη οδήγηση. Η εντύπωση μου είναι πολύ θετική. Εσύ σφίγγεις το κάτω και η ζώνη μόνη της σφίγγει το πάνω μέρος οπότε είσαι πολύ πιο πακτωμένος στη θέση σου και είναι κάτι ωραίο σαν αίσθηση. Χωρίς το cg lock απλά η ζώνη έσφιγγε μόνο το πάνω μέρος αλλά το κάτω παρέμενε χαλαρό.
Στην καθημερινή χρήση δεν φαίνεται τόσο πολύ η χρησιμοτητά του εκτός αν χρειαστεί κάποιο απότομο φρενάρισμα και σε κρατήσει εκεί που πρέπει.
Τα μικροπροβληματα του είναι ότι είναι λίγο πιο ογκώδες από το απλό κλιπ της ζώνης και έτσι αν δεν την φορέσεις (κακώς βέβαια αλλά κάποιες φορές γίνεται) χτυπάει αρκετά πιο δυνατά στο πλαστικό της μεσαίας κολώνας. Δεύτερο είναι ότι ο μοχλάκος απελευθέρωσης ίσως να ενοχλεί λίγο τις μεγάλες κοιλιές (σαν τη δική μου δηλαδή ) με ελαφρύ ερουχισμό. Π.χ. με πουλόβερ δεν το αισθάνεσαι. Με πουκάμισο όμως το αισθάνεσαι να σε πιέζει λίγο. Λίγο μεν αλλά το αισθάνεσαι. Θα το δω και το καλοκαίρι αυτό το θέμα όμως.
Γενικώς όμως νομίζω ότι είναι καλό αντικείμενο και ειδικά σε στροφιλίκια.
-
Εγώ περιμένω να καταφτάσουν από την Αγγλία, που τα είχα στείλει για οικονομία και σιγουριά, την Τρίτη το βράδυ...
-
κανενας αλλος δεν το πηρε απο οτι φαινεται....
-
Επιτέλους μου τα κουβαλήσανε από την Αγγλία. Τα είχαν στείλει σε άσπρο φάκελο bubble wrap, το καθένα σε απλή θηκούλα bubble wrap, μαζί με ένα αυτοκόλλητο, μία οδηγία και 2-3 φύλλα υποστηρικτικά (ό,τι λένε και στο site). Ούτε γράμμα, ούτε απόδειξη τίποτα.... λαμόγια εγγλέζοι απατεώνες....
Η τοποθέτηση εύκολη και ενώ αρχικά νόμισα ότι θα χρειαστώ τις μεσαίες βίδες οι μικρές που ήταν προτοποθετημένες ήταν οι σωστές. Καθότι ψείρας παρατήρησα ότι το ελατήριο του λεβιέ είναι μαύρο αλλά έχει και ολίγη επιφανειακή σκουριά. Μήπως θέλει και ολίγη λίπανση; Αλλά να μην λερώσουμε και τα ρούχα μας με σκουριά ή λάδι...
Επιβεβαιώνομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τοποθέτηση σε θέση οδηγού ή συνοδηγού. Τοποθέτησα μόνο του οδηγού, δεν σκοπεύω να πρέπει να εξηγώ σε όποιον μπαίνει πώς να φορέσει τη ζώνη. Γιατί δυστυχώς δεν μπορείς απλά να αδιαφορήσεις για αυτό και να χρησιμοποιήσεις τη ζώνη σαν να μην υπάρχει (εκτός αν έχεις αφαιρέσει τελείως το συρόμενο καπάκι). Την άλλη θα την έχω καβάτζα (είτε για συνοδηγό είτε για φίλο είτε για μένα σαν συνοδηγό σε τζίπ φίλου είτε για παιδικό κάθισμα). Δυσκολεύτηκα λίγο στη ρύθμιση αλλά όλα έγιναν στο σκοτάδι, αύριο με το φως ημέρας θα το τσεκάρω για να καθορίσω τον σωστό τρόπο χρήσης.
Είμαι όμως ευχαριστημένος γιατί τη δουλειά του φαίνεται να την κάνει. Σε οδήγηση πόλης με κρατάει σταθερό, πίσω κοντά στο κάθισμα και δεν αφήνει τη μέση μου να καμπουριάσει. Γενικά είμαι από αυτούς που τους αρέσει να είναι σφιχτά δεμένοι όταν οδηγάνε, θυμάμαι μερικές φορές μου έλειπαν οι μη αυτόματες ζώνες (μέχρι το πρώτο σταυροδρόμι που πρέπει να σκύψεις...!) οπότε αυτό είναι ό,τι πρέπει. Εκτός πόλης, σε δρόμο με στροφές θα δοκιμαστεί σύντομα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ εξυπηρετικό.
Μεγειά μου και μένα, έστω με καθυστέρηση και πολλά καλά και ασφαλή χλμ! -
εγώ ακόμη περιμένω ....
πήγα ταχυδρομείο άλλα όπως καταλαβαίνετε άκρη δεν έβγαλα...
τι να κάνω??? -
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
εγώ ακόμη περιμένω ....
πήγα ταχυδρομείο άλλα όπως καταλαβαίνετε άκρη δεν έβγαλα...
τι να κάνω???το βουτηξαν μαλλον.....
στειλε μυνημα στον αγγλο .... και πες του τι εγινε ακριβως.
-
Tι στον φουτσο γινεται
-
Εγώ πάντως επειδή τους εκτίμησα στο ευχαριστήριο μειλ μου τους έδωσα και μια συμβουλή. Να ΜΗΝ ξαναστείλουν ΠΟΤΕ σε αυτό τον καφενέ της Ευρώπης κανένα δέμα με to απλό ταχυδρομείο to δικό τους, το οποίο δηλαδή να διακινείται στην Ελλάδα από τα Ελτα. Να βάλουν μία λίγο μεγαλύτερη χρέωση και να χρησιμοποιούν ιδιωτική εταιρία.
Πολύ απλά τον διαβεβαίωσα ότι στην Ελλάδα :
=
-
παρελαβα, ολα μια χαρα δεν τα εβαλα για τον ιδιο λογο που δεν εβαλα ακομα τα καλα λαστιχα, θελω να το μαθω πριν το πιεσω.(εντελως ψυχολογικο) εν καιρω θα ποσταρω αποψη
-
Λυπάμαι για όποιον δεν το παρέλαβε ακόμα. Τονίζοντας τα πιο πάνω εικονίδια αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που το έστειλα σε αγγλική διεύθυνση. Προτίμησα να αργήσω να το παραλάβω μέσω όποιου φίλου κατέβαινε αλλά ήξερα ότι θα φτάσει (και bonus τα δωρεάν ταχυδρομικά).
Τα νεότερα σχόλιά μου είναι ότι πολύ γρήγορα το χειρίζεσαι αυτόματα, μηχανικά χωρίς να το σκέφτεσαι ή να το κοιτάς! Πιάνει κάποιο χώρο δίπλα στην πόρπη, θέλει λίγη βοήθεια το ρούφηγμα της ζώνης αλλά είναι πολύ χρήσιμο, το βρίσκω πολύ βοηθητικό / υποστηρικτικό και χαίρομαι που το πήρα.
-
Δυόμισι χρόνια μετά είπα να το ξαναδούμε το θέμα.
Τι έγινε πώς επιβιώνουν τα CG-lock μας, εμπειρίες κλπ.Αρχίζω από αντοχή επιβίωση και μετά χρήση.
Το ελαστικό κάλυμμα του κινητού αφαιρούμενου τμήματος φεύγει εύκολα με αποτέλεσμα να μπορεί να χτυπήσεις λίγο στην κόψη που μένει από κάτω. Υποθέτω με λίγη σιλικόνη θα πρέπει να σταθεροποιείται αλλά δεν το έχω κάνει...Πρόσφατα μου διαλύθηκε. Βγήκε τελείως το χερουλάκι/λεβιές και μου έμεινε στο χέρι. Αφού μάζεψα το λεβιέ, το ελατήριο, το μπρούτζινο κυλινδράκι που ευθυγραμίζει το ελατήριο και κοιτώντας το δεύτερο ακέραιο CG-lock που είχα πάρει κατάλαβα πως ξαναμπαίνουν. Ευτυχώς το ελατήριο δεν είναι υπό τάση και το λεβιεδάκι αν το προσανατολίσεις σωστά γλυστράει εύκολα πάνω στον άξονα (αν δεν προσέξεις την εγκοπή του άξονα και την αντίστοιχη προεξοχή του λεβιέ δεν μπαίνει με τίποτα!). Με μερικές απαλές σφυριές (και 2 σταγόνες logo) πιστεύω να κρατήσει καιρό.
Με την ευκαιρία του λυσίματος για επισκευή παρατήρησα επιφανειακή σκουριά στο ελατήριο και όχι μόνο (την οποία όμως είχα αναφέρει και από καινούργιο). Άνευ σημασίας. Γενικά λειτουργεί καλά, δεν μοιάζει να έχει φθαρεί η ζώνη ούτε το σημείο στήριξης του CG-lock πάνω στην πόρπη μοιάζει να έχει κάνει σημάδι.Χρήση μόνιμη, όπως είχα πει το χειρίζομαι χωρίς να το σκέφτομαι και στο βάλε και στο βγάλε (βοήθα στο ρούφηγμα της ζώνης ή οποία δεν έχει κρεμάσει από το επιπλέον βάρος).
Το βρίσκω πολύ χρήσιμο και στην καθημερινή οδήγηση (βοηθάει στο φρενάρισμα και στη στάση στο κάθισμα, καλό για τη μέση) αλλά και σε πιο ζωηρή οδήγηση που έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο στο τιμόνι και feedback από το κάθισμα και γενικά εξαιρετική αίσθηση ασφάλειας στις στροφές.
Στα μείον ότι όπως σε κολλάει στο κάθισμα μπορεί να ζεσταθείς και να ιδρώσεις λιγάκι...Συμπερασματικά παραμένω πολύ ευτυχής χρήστης και το συνιστώ.
-
Προσωπικά μου άρεσε σε πίστα αλλά εκτός αυτής δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα εκτός ίσως από πολεμικές καταστάσεις σε βουνά.
-
Επανέρχομαι, στα 6+ χρόνια από την αγορά. Το CG-lock μου ζει και βασιλεύει. Σήμερα πάλι μου έμεινε στο χέρι το λεβιεδάκι και επανέλαβα τη διαδικασία που είχα κάνει και το 2012 και όλα καλά.
Όπως είχα αναφέρει υπάρχει λίγη επιφανειακή σκουρίτσα στο ελατήριο και στα βιδάκια. Νομίζω ότι πλέον υπάρχει και μια ελάχιστη φθορά (ή διάβρωση, όχι σκουριά, μάλλον είναι αλουμίνιο) σε σημείο του κυλίνδρου προς τη ζώνη, τίποτα το αξιόλογο (απλά είπαμε είμαι ψείρας). Κόλλησα και το λαστιχένιο κάλυμμα που όλο έβγαινε με logo.
Συνεχίζει να χρησιμοποιείται κανονικά και καθημερινά, ούτε που το σκέφτομαι, πολύ βοηθητικό για τη στάση με σταθερό μειονέκτημα ότι ζεσταίνεσαι λίγο αφού είσαι κολλημένος στο κάθισμα (το χαλαρώνεις και κουνιέσαι λίγο και όλα οκ).
Συνολικά πολύ ικανοποιημένος, αναρωτιέμαι αν και οι άλλοι το χρησιμοποιείτε ακόμα. -
Το είχα δοκιμάσει στις Σέρρες όταν είχαμε πάει με drdino και markvag πριν χρόνια. Ωραίο για τέτοια χρήση, αλλά νομίζω περιοριστικό σε καθημερινή χρήση.
GROUP BUY - CG LOCK