-
Καταρχάς τη θερμή μου καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum, ίσως το καλύτερο του είδους του στην ελλάδα. Πιθανότατα θα περάσει απο τα χέρια μου το καινούριο polo 1.2 tsi με τα 105 άλογα. Θα ήθελα να ξέρω, θα μπορούσα να επέμβω καθόλου στον κινητήρα η θα πιεστεί πολύ λόγω μικρού κυβισμού? Δε θα μου άρεσε να το δω να κλατάρει μετα απο μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα... Σκεφτόμουν για κανα προγραμματάκι να πάρει μερικά αλογάκια ακόμα γιατί το 9.5' 0-100 φαντάζει αργό (και από αυτά που βλέπω στα περιοδικά, ουτε 9.5 δεν είναι). Επίσης, θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω απόψεις σχετικά με το συγκεκριμένο αμάξι, είναι αξιόπιστο? έχει εστω και έλαχιστα σπορ αίσθηση? βγάζει προβλήματα με τα ηλεκτρονικά του? Είναι το πρώτο μου post εδώ πέρα, οπότε αν είπα καποία βλακεία παρακαλώ να είστε επιεικείς
-
Καταρχάς τη θερμή μου καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum, ίσως το καλύτερο του είδους του στην ελλάδα. Πιθανότατα θα περάσει απο τα χέρια μου το καινούριο polo 1.2 tsi με τα 105 άλογα. Θα ήθελα να ξέρω, θα μπορούσα να επέμβω καθόλου στον κινητήρα η θα πιεστεί πολύ λόγω μικρού κυβισμού? Δε θα μου άρεσε να το δω να κλατάρει μετα απο μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα... Σκεφτόμουν για κανα προγραμματάκι να πάρει μερικά αλογάκια ακόμα γιατί το 9.5' 0-100 φαντάζει αργό (και από αυτά που βλέπω στα περιοδικά, ουτε 9.5 δεν είναι). Επίσης, θα με ενδιέφερε πολύ να ακούσω απόψεις σχετικά με το συγκεκριμένο αμάξι, είναι αξιόπιστο? έχει εστω και έλαχιστα σπορ αίσθηση? βγάζει προβλήματα με τα ηλεκτρονικά του? Είναι το πρώτο μου post εδώ πέρα, οπότε αν είπα καποία βλακεία παρακαλώ να είστε επιεικείς
-
-
Καλώς ήρθες. Δε νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει κανείς στα ερωτήματά σου, μιας και το Polo με το νέο κινητήρα δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.
-
Μόνο 105 άλογα με TSI κινητήρα;; Λίγα μου φαίνονται!!!! Πάντως λέει να το σκατοφτιάξεις!!!!!
-
Σωστά, αλλά το ίδιο moter δεν έχει ήδη κυκλοφορήσει και σε άλλα μοντέλα? Κυρίως ενδιαφέρομαι να μάθω αν είναι αξιόπιστο, και αν θα άντεχε σε κάποιο καλύτερο πρόγραμμα, ίσως και με κάποιο aftermarket φίλτρο. Α, καλώς σας βρήκα!
ps: costaslio, συμφωνώ και γιαυτόν ακριβώς το λόγο σκέφτομαι τη βελτίωση. Η ABT νομίζω έχει ήδη δουλέψει πάνω στον TSI και απ' 'οσο θυμάμαι τον πήγαινε 130 άλογα.. Άλλα ακόμα και μια εταιρία της φήμης της ABT μπορεί να είναι σίγουρη ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον?
-
Οδήγησέ το πριν το πάρεις.... αν δεν σου φτάνει μην το πάρεις. Πάρε το πιο δυνατό...
Πάντως για 0-100 κάτω από 9'' είχα διαβάσει. Αλλά ενώ αν είσαι φαναράκιας σίγουρα δεν σου κάνει/φτάνει ακόμα και με πρόγραμμα, αν το σκεφτείς πιο λογικά θα δεις ότι οι λοιπές επιδόσεις του είναι απόλυτα αξιοπρεπείς για την κατηγορία του. Και μην ξεχνάς ότι όσα άλογα και να έχεις θα τα συνηθίσεις και θα θέλεις κι άλλα οπότε μην κολλάς στα άλογα και στο 0-100.
Σχετικά με τυχόν βελτίωση: αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι σε βάθος χρόνου θα δώσεις πιο πολλά λεφτά για να έχεις κάτι που θα καίει περισσότερο, θα πηγαίνει πιο αργά και θα έχει μειωμένη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής ενώ θα έχει και σαφώς μικρότερη αξία μεταπώλησης. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οδήγησέ το πριν το πάρεις.... αν δεν σου φτάνει μην το πάρεις. Πάρε το πιο δυνατό...
Πάντως για 0-100 κάτω από 9'' είχα διαβάσει. Αλλά ενώ αν είσαι φαναράκιας σίγουρα δεν σου κάνει/φτάνει ακόμα και με πρόγραμμα, αν το σκεφτείς πιο λογικά θα δεις ότι οι λοιπές επιδόσεις του είναι απόλυτα αξιοπρεπείς για την κατηγορία του. Και μην ξεχνάς ότι όσα άλογα και να έχεις θα τα συνηθίσεις και θα θέλεις κι άλλα οπότε μην κολλάς στα άλογα και στο 0-100.
Σχετικά με τυχόν βελτίωση: αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι σε βάθος χρόνου θα δώσεις πιο πολλά λεφτά για να έχεις κάτι που θα καίει περισσότερο, θα πηγαίνει πιο αργά και θα έχει μειωμένη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής ενώ θα έχει και σαφώς μικρότερη αξία μεταπώλησης.Με προλαβες Onyx, απλα α εβαλες ολα στη θεση τους!
-
μαλλον πρεπει να κανουμε ενα ευχελαιο εδω μεσα.... δεν ειμασταν εμεις ετσι....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Σχετικά με τυχόν βελτίωση: αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι σε βάθος χρόνου θα δώσεις πιο πολλά λεφτά για να έχεις κάτι που θα καίει περισσότερο, θα πηγαίνει πιο αργά και θα έχει μειωμένη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής ενώ θα έχει και σαφώς μικρότερη αξία μεταπώλησης.Καταρχάς, όπως ήδη αναφέρθικε έχω διαβάσει και εγώ για 0-100 σε 11.1', αλλα και για 9.6 , 9.8 και ακόμα και 10.4. Όλα τα δεκαδικά παρέα δηλαδή.. Τέλος πάντων. Όχι, δεν είμαι φαναράκιας, και ναι γνωρίζω από προσωπική πείρα ότι πάντα κάτι το συνηθίζεις και αρχίζει να σου φαίνεται όλο και πιο αργό. Με μπέρδεψες όμως σε κάτι: 'αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι σε βάθος χρόνου θα δώσεις πιο πολλά λεφτά για να έχεις κάτι που θα καίει περισσότερο, θα πηγαίνει πιο αργά και θα έχει μειωμένη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής'. 1) Για την κατανάλωση, δεν με ενδιαφέρει πολύ, ίσα ίσα που αν το αμάξι έχει καλά ρεπρίζ σημαίνει ότι σε ταξίδια κλπ (όσο μπορεί κανείς να πάει τακίδια με ενα supermini) θα χρησιμοποιώ μεγαλύτερες σχέσεις για τις ίδιες επιταχυνσεις, οπότε ανάλογα με τις ορέξεις μου μπορεί να μου βγει ακόμα και οικονομικότερο. Ούτως η αλλίως, η μεγαλύτερη κατανάλωση είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστώ προκειμένου να 'φεύγει' το αμαξάκι πιο πολύ. 2) Μειωμένη αξιοπιστία, φυσικά, και αυτό ακριβώς είναι που επιθυμώ να μάθω - πόσο μειωμένη? 3) 'θα πηγαίνει πιο αργά'? Δηλαδή θες να μου πεις ότι αν το βελτιώσω θα πηγαίνει πιο αργά? Για ποιό λόγο? Κάτι τελευταίο, μου είπες στην αρχή ότι αν δεν μου κάνει να πάρω το πιο δυνατό... μα προς το παρόν (και μέχρι να βγει το GTI) είναι το πιο δυνατό. Όπως και να 'χει, δεν έχω την πολυτέλεια να επιλέξω το αυτοκίνητο, γιαυτό και αρχικά χρησιμοποίησα τη φράση 'θα περάσει απο τα χέρια μου'.
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις μέχρι τώρα, αλλά παραμένω μπερδεμένος
-
Και γιατι δεν πας σε μεγαλυτερη κατηγορια για να εχει ςπερισσοτερο γκαζι? Να ναι μαμα το αμαξι, πχ το GolfVI με το 1,4 στα 160 αλογα.
-
Ο χρήστης m4ni4c έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις μέχρι τώρα, αλλά παραμένω μπερδεμένοςκαι να παραμεινεις μπερδεμενος. αστο το καημενο το αμαξακι στην ησυχια του
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Και γιατι δεν πας σε μεγαλυτερη κατηγορια για να εχει ςπερισσοτερο γκαζι? Να ναι μαμα το αμαξι, πχ το GolfVI με το 1,4 στα 160 αλογα.Οδήγησέ το πριν το πάρεις.... αν δεν σου φτάνει μην το πάρεις. Πάρε το πιο δυνατό...
Σχετικά με τυχόν βελτίωση: αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι σε βάθος χρόνου θα δώσεις πιο πολλά λεφτά για να έχεις κάτι που θα καίει περισσότερο, θα πηγαίνει πιο αργά και θα έχει μειωμένη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής ενώ θα έχει και σαφώς μικρότερη αξία μεταπώλησης.Καταρχάς, όπως ήδη αναφέρθικε έχω διαβάσει και εγώ για 0-100 σε 11.1', αλλα και για 9.6 , 9.8 και ακόμα και 10.4. Όλα τα δεκαδικά παρέα δηλαδή.. Τέλος πάντων. Όχι, δεν είμαι φαναράκιας, και ναι γνωρίζω από προσωπική πείρα ότι πάντα κάτι το συνηθίζεις και αρχίζει να σου φαίνεται όλο και πιο αργό. Με μπέρδεψες όμως σε κάτι: 'αν τα βάλεις κάτω θα δεις ότι σε βάθος χρόνου θα δώσεις πιο πολλά λεφτά για να έχεις κάτι που θα καίει περισσότερο, θα πηγαίνει πιο αργά και θα έχει μειωμένη αξιοπιστία και διάρκεια ζωής'. 1) Για την κατανάλωση, δεν με ενδιαφέρει πολύ, ίσα ίσα που αν το αμάξι έχει καλά ρεπρίζ σημαίνει ότι σε ταξίδια κλπ (όσο μπορεί κανείς να πάει τακίδια με ενα supermini) θα χρησιμοποιώ μεγαλύτερες σχέσεις για τις ίδιες επιταχυνσεις, οπότε ανάλογα με τις ορέξεις μου μπορεί να μου βγει ακόμα και οικονομικότερο. Ούτως η αλλίως, η μεγαλύτερη κατανάλωση είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστώ προκειμένου να 'φεύγει' το αμαξάκι πιο πολύ. 2) Μειωμένη αξιοπιστία, φυσικά, και αυτό ακριβώς είναι που επιθυμώ να μάθω - πόσο μειωμένη? 3) 'θα πηγαίνει πιο αργά'? Δηλαδή θες να μου πεις ότι αν το βελτιώσω θα πηγαίνει πιο αργά? Για ποιό λόγο? Κάτι τελευταίο, μου είπες στην αρχή ότι αν δεν μου κάνει να πάρω το πιο δυνατό... μα προς το παρόν (και μέχρι να βγει το GTI) είναι το πιο δυνατό.** Όπως και να 'χει, δεν έχω την πολυτέλεια να επιλέξω το αυτοκίνητο, γιαυτό και αρχικά χρησιμοποίησα τη φράση 'θα περάσει απο τα χέρια μου'.**
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις μέχρι τώρα, αλλά παραμένω μπερδεμένος
Το εγραψε γιατι δεν κοιταει κατι αλλο.
-
Σταματησα να διαβαζω το ποστ του απο το σημειο που λεει οτι δεν εχει προβλημα να πληρωσει κατι παραπανω στη καταναλωση
-
Και με το δικιο σου ειναι σκανδαλιστικο...
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Και με το δικιο σου ειναι σκανδαλιστικο...Εμ δεν ειναι και λιγο να αρχιζουν να ζητανε ολοι ιπποδυναμεις, δεν ειρωνευομαι αλλα και εγω πριν 2 χρονια ξεκινησα με ενα Ιμπιζακι με 75 αλογα και βρεθηκα να ειμαι με μερκ στα 163 αλογα, ουτε αυξηση ιπποδυναμης ζητουσα, ουτε κοιταζα το γαιδαρο στα δοντια επειδη μου το χαριζανε!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εμ δεν ειναι και λιγο να αρχιζουν να ζητανε ολοι ιπποδυναμεις, δεν ειρωνευομαι αλλα και εγω πριν 2 χρονια ξεκινησα με ενα Ιμπιζακι με 75 αλογα και βρεθηκα να ειμαι με μερκ στα 163 αλογα, ουτε αυξηση ιπποδυναμης ζητουσα, ουτε κοιταζα το γαιδαρο στα δοντια επειδη μου το χαριζανε!
75 άλογα εγώ ξεκίνησα με 34 !!!!!
34?? Καλα τι ειχες?
-
Και γω με 45. Σε όλα σχεδόν τα χιονοδρομικά πήγα
Τώρα όλα μου φαίνονται γρήγορα. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εμ δεν ειναι και λιγο να αρχιζουν να ζητανε ολοι ιπποδυναμεις, δεν ειρωνευομαι αλλα και εγω πριν 2 χρονια ξεκινησα με ενα Ιμπιζακι με 75 αλογα και βρεθηκα να ειμαι με μερκ στα 163 αλογα, ουτε αυξηση ιπποδυναμης ζητουσα, ουτε κοιταζα το γαιδαρο στα δοντια επειδη μου το χαριζανε!
75 άλογα εγώ ξεκίνησα με 34 !!!!!
34?? Καλα τι ειχες?
Citroen Visa Club 652 cc .
καλουλη
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τι ηλικία έχεις ? Ποιά η εμπειρία σου πίσω από το τιμόνι ?Αρχικά, να αναφέρω και πάλι ότι το αμαξάκι δεν το αγοράζω εγώ, και δεν μπορώ να επιβάλλω τα δικά μου γούστα. Αν έπερνα δικό μου αυτοκίνητο με δικά μου γούστα ίσως να μην εξέταζα καν το συγκεκρίμενο ως επιλογή. Sv2, είμαι 21 (πιτσιρικάς ) και πάνω κάτω έχω κάνει καμιά 50ριά χιλιάδες χιλιόμετρα, με το γρηγορότερο αμάξι που έχω οδηγησει (τώρα αν έτυχε να προχωρήσω 1 χιλιόμετρο μια carerra turbo s δε πιάνεται) να είναι το αμέσως προηγούμενο Golf GTI edition 30 με τα 230 άλογα. Δεν ψάχνω για το super duper αμάξι να τους πατάει όλους στα λιμανάκια ή στα φανάρια, ούτε προσπαθω να κάνω το συγεκριμένο κάτι τέτοιο (που δε γινεται κιόλας). Απλά θέλω όταν πατάω γκάζι να μη ξενερώνω, να θέλω να κάνω μία προσπέραση και να μη δημιουργώ τρενάκι στην αριστερή λωρίδα...
Νέο Polo 1.2 TSI, τραβάει φτιάξιμο?