-
Ο χρήστης n00b έγραψε:
Θα είσαι καλυμμένος αλλά με ένα search που έκανα θα σε χρεώσουν για την ανακύκλωση του οχήματος...Βασικά ο σούπερ νόμιμος τρόπος είναι αυτός: Γδύνεις το αυτοκίνητό σου κ παραδίδεις κουφαρι για το οποίο όμως θα σε χρεώσουν. Επίσης μπορείς να πουλήσεις το αυτοκίνητο στο μαντρά (με τέλη μεταβίβασης κλπ) και από εκεί κ πέρα αναλαμβάνει αυτός να κάνει τα υπόλοιπα...
Από όσο ξέρω αν κάνεις κατάθεση πινακίδων, το αυτοκίνητο δεν διαγράφεται... Απλώς μετά από ένα χρόνο καταστρέφονται οι πινακίδες (κ για να εκδώσεις καινούργιες πρέπει να πληρώσεις). Από εκεί κ πέρα η άδεια μένει στην εφορία γιατί μετά από κάποια χρόνια μπορεί κάποιος να θελει να το επαναφέρει στην κυκλοφορία. Αν γίνει διαγραφή του αυτοκινήτου... Τελος... δεν μπορείς να το ξανακυκλοφορήσεις. (χωρίς μαϊμουδιές)
Θεωρητικά πάντως μπορείς να καταθέσεις τις πινακίδες και να δώσεις το αυτοκίνητο για ανταλλακτικά, και δεν νομίζω να σε ενοχλήσει κανείς.[/quote]
Mα αυτό έχω κάνει,έχω καταθέσει προσωρινά πινακίδες,δεν πλήρωσα τέλη (350Ε ) του 2010.
Αν γίνει μεταβίβαση προφανώς δεν συμφέρει ούτε τον πωλητή,ούτε τον αγοραστή,κάποιος θα πληρώσει (350Ε σήμα + 200 Ε μεταβιβαση)!
Γι αυτό ρωτάω αν υπάρχει το...παραθυράκι της αυτόματης διαγραφής μετα απο ένα χρόνο,
για να μου δώσει ο μαντράς λίγα λεφτά για ανταλακτικά, αλλά και να το ξεφορτωθώ εγώ.
Σ αυτη λοιπόν την περίπτωση, ελπίζω να μην με εννοχλούν κάθε χρόνο με ειδοποιήσεις για σήμα, αλλά και φορολογικά σαν τεκμήριο!
Μήπως νομικά με καλύπτει μια δήλωση στην ΔΟΥ μου ,μετά την παρέλευση του χρόνου,οτι επιθυμώ να διαγραφεί απο την κατοχή μου, ή κάτι παρόμοιο...
'Οπως λέει και παραπάνω άλλος φίλος,μπορεί εγώ να θέλω να το κάνω γλάστρα στον κήπο μου, είμαι υποχρεωμένος να το δηλήνω στο Ε1 μου κάθε χρόνο, και να με επιβαρύνει σαν τεκμήριο? -
Οι εταιρίες ανακύκλωσης βγάζουν χρήματα από τα ανταλλακτικά και το σκραπ. Οπότε αν θέλεις οριστική διαγραφή τους το δίνεις. Αν το πουλήσεις στον μαντρά για ανταλλακτικά, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να σου ανήκει. Δεν αποτελεί τεκμήριο ή τίποτα άλλο αφού έχεις καταθέσει τις πινακίδες.
πωληση αυτοκινητου για ανταλλακτικα