-
Επειδη κανω μια για τις αλλαγες που εγιναν το 2004 εν οψει ολυμπιακων αγωνων,μπορει να μου πει κανεις τι αλλαγες εγιναν;Εγω τα μονα που θυμαμαι:
1)Τα πορτοκαλι τρολει Ziu που ειχε παλια η Αθηνα αποσυρθηκαν ΟΛΑ και αντικατασταθηκαν απο καινουρια Neoplan.
2)Παρα πολλα λεωφορεια Volvo,VanHool,Mercedes Benz κλπ αποσυρθηκαν και αντικατασταθηκαν απο καινουρια.
3)Παρα πολλα ταξι Opel Vectra πρωτης γενιας,Opel Astra πρωτης γενιας,Nissan Bluebird,Nissan Sunny,Nissan Primera πρωτης γενιας,Seat Toledo πρωτης γενιας,Dacia 1310,Mercedes Benz της δεκαετιας του 1980 και των αρχων της δεκαετιας του 1990,VW Jetta 2ης και τριτης γενιας,Opel Kadett τελευταιας γενιας,Mitsubishi Lancer τεταρτης γενιας,Renault 19 Chamade,Audi 80 κλπ αποσυρθηκαν και αντικατασταθηκαν απο Opel Vectra τριτης γενιας,Skoda Octavia,Toyota Avensis 2ης γενιας κλπ.
4)Παρα πολλα περιπολικα αστυνομιας,κυριως Opel Astra πρωτης γενιας,Οpel Vectra 1ης γενιας,Τoyota Corolla κλπ αποσυρθηκαν και αντικατασταθηκαν απο Citroen Xsara και Skoda Octavia.
5)Παρα πολλα ασθενοφορα,κυριως VW Transporter και Ford Transit αποσυρθηκαν και αντικατασταθηκαν απο τα Citroen Jumper.
6)Στις πινακιδες των Ι.Χ. προστεθηκε το πριν το 1ο γραμμα,ενω οι πινακιδες των ταξι εγιναν οπως οι παλιες των Ι.Χ.,αλλα με κιτρινο πλαισιο(ενω παλιοτερα ειχαν 1 γραμμα-4 αριθμους,με κοκκινους χαρακτηρες).
Τιποτε αλλο; -
Επειδη κανω μια για τις αλλαγες που εγιναν το 2004 εν οψει ολυμπιακων αγωνων,μπορει να μου πει κανεις τι αλλαγες εγιναν;Εγω τα μονα που θυμαμαι:
1)Τα πορτοκαλι τρολει Ziu που ειχε παλια η Αθηνα αποσυρθηκαν ΟΛΑ και αντικατασταθηκαν απο καινουρια Neoplan.
2)Παρα πολλα λεωφορεια Volvo,VanHool,Mercedes Benz κλπ αποσυρθηκαν και αντικατασταθηκαν απο καινουρια.
3)Παρα πολλα ταξι Opel Vectra πρωτης γενιας,Opel Astra πρωτης γενιας,Nissan Bluebird,Nissan Sunny,Nissan Primera πρωτης γενιας,Seat Toledo πρωτης γενιας,Dacia 1310,Mercedes Benz της δεκαετιας του 1980 και των αρχων της δεκαετιας του 1990,VW Jetta 2ης και τριτης γενιας,Opel Kadett τελευταιας γενιας,Mitsubishi Lancer τεταρτης γενιας,Renault 19 Chamade,Audi 80 κλπ αποσυρθηκαν και αντικατασταθηκαν απο Opel Vectra τριτης γενιας,Skoda Octavia,Toyota Avensis 2ης γενιας κλπ.
4)Παρα πολλα περιπολικα αστυνομιας,κυριως Opel Astra πρωτης γενιας,Οpel Vectra 1ης γενιας,Τoyota Corolla κλπ αποσυρθηκαν και αντικατασταθηκαν απο Citroen Xsara και Skoda Octavia.
5)Παρα πολλα ασθενοφορα,κυριως VW Transporter και Ford Transit αποσυρθηκαν και αντικατασταθηκαν απο τα Citroen Jumper.
6)Στις πινακιδες των Ι.Χ. προστεθηκε το πριν το 1ο γραμμα,ενω οι πινακιδες των ταξι εγιναν οπως οι παλιες των Ι.Χ.,αλλα με κιτρινο πλαισιο(ενω παλιοτερα ειχαν 1 γραμμα-4 αριθμους,με κοκκινους χαρακτηρες).
Τιποτε αλλο; -
Τιποτε αλλο; -
Τα τρολλευ Ziu ή αλλιως ρωσικα αποσυρθηκαν λογω οριου ηλικιας. Οι παραλαβες των τοτε καινουργιων τρολλευ NEoplan-ΕΛΒΟ, Vanhool εγιναν το 1999-2001. Τα Mercedes O405N1 τα πρωτα αγοραστηκαν επι Σ.ΕΠ to 1993-94, μαζι τους και τα NEoplan-Vanhool. To 1997-98 εγινε διαγωνισμος για την αγορα νεων αστικων λεωφορειων απο την ΕΘΕΛ και νικητης του διαγωνισμου η ΕΛΒΟ που κατασκευασε λεωφορεια στα πλαισια MERCEDES O405N2 & GN2 (νταλικες και αρθρωτα). Το 2000 κερδισε τον διαγωνισμο και ο Σαρακακης για την κατασκευη των αρθρωτων λεωφορειων Volvo B7LA (120 κομματια). Το 2001 αγοραστηκαν 295 λεωφορεια 12μετρα φυσικου αεριου απο την Renault. Το 2004 121 πετρελαιοκινητα Irisbus. To 2005 IrisBus φυσικου αεριου και αυτα με μονη διαφορα την εξωτερικη και την εσωτερικη εμφανιση και λιγο την μηχανολογικη, συγχωνευθηκαν οι εταιρειες Iveco-renault στο τομεα των λεωφορειων! Το 2008 τελευταιος διαγωνισμος γαι 520 οχηματα εκ των οποιων τα 320* Solaris πολωνικης κατασκευης! Παραλαβη τους αρχες Γεναρη και εκρεμμουν τα 200 λεωφορεια Φυσικου αεριου. τα στοιχεια τα εχω συλλεξει απο το http://www.leoforeia.gr και απο περιοδικα!
*220 midi & 100 αρθρωτα.
Το 2005 αρχες, αν δεν με απαταει η μνημη μου μπηκε το GR στις πινακιδες κυκλοφοριας. -
Μια προσθηκη το 1994-96 επισης αγορασθηκαν λεωφορεια αστικα για την Αθηνα απο την Mercedes χτισμενα σπο την ΕΛΒΟ σε πλαισιο Ο405Ν1 UNICAR και DEn Oudsten με κινητηρα DAF! Tα Neoplan-Vanhool-ELbo Mercedes αποσυρθηκαν το τελευταιο 6μηνο χονδρικα χονδρικα και ηδη κυκοφορουν σε πολλλους δημους της Αττικης οπως ειναι δημοι Χαιδαριου Vanhool-δημος Αμαρουσιο ΕΛΒΟ mercedes-Δημος Βριλλησιων παλι ΕΛΒΟ μερσεντες, δημος Ν.Ιωνιας Neoplan. Και πολλοι αλλοι!
Δυστυχως αποσυρθηκαν και τα κορυφαια για μενα λεωφορεια και για πολλους τα αρθρωτα VOLOVO B10M (ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ) που ειχε κατασκευασει ο Σαρακακης το 1981-82! Οπως επισης τα MAgirus Deutz και τα Ikarus. Τα πρωτα και τα τελευταια ειχαν κλεισει τα 23 χρονια ζωης σε κυκλοφορια. -
Οσον αφορα τα τρολει:Τα ζιου αποσυρθηκαν ολα το 2004 και αντικατασταθηκαν απο αυτα τα Νεοπλαν με τα πολυ στρογγυλα φαναρια που αγοραστηκαν τοτε.Τα ΒανΧουλ και τα αλλα Νεοπλαν τα πηρανε 1999-2000 και 2000-2001.Το GR στις πινακιδες προστεθηκε λιγο πριν το καλοκαιρι του 2004.2 ακομα πραγματα.
1)Ξερεις τιποτε για τα υπολοιπα(περιπολικα αστυνομιας,ταξι,πινακιδες ταξι,ασθενοφορα κλπ)?
2)Ξερεις ποτε αγοραστηκαν τα τρολλει Ζιου? -
Ο χρήστης JimmyGR94 έγραψε:
Οσον αφορα τα τρολει:Τα ζιου αποσυρθηκαν ολα το 2004 και αντικατασταθηκαν απο αυτα τα Νεοπλαν με τα πολυ στρογγυλα φαναρια που αγοραστηκαν τοτε.Τα ΒανΧουλ και τα αλλα Νεοπλαν τα πηρανε 1999-2000 και 2000-2001.Το GR στις πινακιδες προστεθηκε λιγο πριν το καλοκαιρι του 2004.2 ακομα πραγματα.
1)Ξερεις τιποτε για τα υπολοιπα(περιπολικα αστυνομιας,ταξι,πινακιδες ταξι,ασθενοφορα κλπ)?
2)Ξερεις ποτε αγοραστηκαν τα τρολλει Ζιου?Ποια Νεοπλαν αναφερεις? τα μικρα Midi? ή τα τρολλευ?
Ξεχασαν αναφερω τα τρολλευ NEOPLAN που καλα αναφερεις με τα στρογγυλα φαναρια που αγορασθηκαν το 2004! Το μονο ελληνικο επανω τους μιας και φερουν τα σηματακια ΕΛΒΟ ειναι τα καθισματα των επιβατων
Τα ταξι το 2004 απο τοτε μεχρι και τωρα νομιζω αλλα κυριως την Ολυμπιαδα αντικατασταθηκαν απο επιδοτησεις του κρατους για την ανανεωση του στολου, οπως εγινε και γινεται στα ΚΤΕΛ!
Τα τρολλευ ZIu ξεκινησαν να αγοραζονται αν δεν με απατα η μνημη μου το 1991 και τελειωσαν οι παραλαβες το 93. Περισσοτερα απο καποια εγκριτα μελη του φορουμ!
Και κατι χρησιμο στα Mercedes O405N1 τα γνησια γερμανικα κοστισαν το ενα 45.000.000 δρχ, ενω τα αντιστοιχα που κατασκευαστηκαν στην ΕΛΒΟ παλι Ο405Ν1 κοστισαν 30.000.000δρχ! -
Οσον αφορα τα τρολει Ζιου,εχω ακουσει οτι εγιναν 4 παραλαβες:
1)1978-1979-1980
2)1983(η 1984)
3)1987(η 1988)
4)1991
Εννοειται οτι ολα αποσυρθηκαν το 2004
Εχεις τιποτε για τα οχηματα αστυνομιας,τα ασθενοφορα,τα πυροσβεστικα και τις πινακιδες των ταξι; -
Δυστυχως δεν εχω στοιχεια για τα ταξι,πυροσβεστηκα οχηματα, κλπ,κλπ. Πιστευω παντως οσο μπορεσα να διαφωτισα λιγο και εγω. Δινω πασα σε αλλους συνμφορουμητες.
-
Καμια αλλη πληροφορια κανενας?
-
Δειτε τι βρηκα στο διαδικτυο:Μια φωτο με παρα πολλα ταξι που βγηκαν εκτος μαχης το 2004.Mercedes Benz απο τα 80's,Audi 80,Seat Toledo A,Opel Vectra A,VW Passat C,Mercedes Benz W124 και πολλα αλλα!!!Την ανεβασα εδω:
http://img69.imageshack.us/img69/9594/taxishow2.jpg
Oλυμπιακοι Αγωνες 2004