-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Ευτυχώς έχω προσωπικό ψυχολόγο....Μήπως να σου κλείσω κι εσένα ένα ραντεβού?Να μαζευτούμε όλοι μαζί να κάνουμε group therapy.... Με λένε onyx και είμαι καλά! ....αλλά θέλω διακόπτη καθρέφτη με μεσαία θέση!!
Πού καταντήσαμε.... ενώ τα παλιά χρόνια είχαμε μόνο έναν, τον αριστερό καθρέφτη, τον ρυθμίζαμε ολόκληρο με το χέρι και τέρμα... Κι αν η ρύθμιση ήταν του πατέρα μας και ήταν λίγο διαφορετική απλά κουνιόμασταν μπρος πίσω για να δούμε.... που το κάναμε έτσι κι αλλιώς γιατί τότε δεν είχαμε παραβολικό τμήμα.... και πού να δείτε κούνημα μπρος πίσω και γύρω γύρω για να δούμε όταν έβρεχε και θόλωνε....! -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ArrowsFA1
ναι είμαι σίγουρος.Το Golf V είναι της μάνας μου και το οδηγώ αρκετά συχνά (όταν δε θέλω να πάω με το δικό μου ) και γι'αυτό είμαι σίγουρος.Στο Golf V το δικό μας, η θέση αυτή που στο Α3 θερμαίνονται οι καθρέφτες γράφει '0'.
Επιπλέον, επειδή με έβαλες σε σκέψεις κατέβηκα στο parking και το έλενξα.
Ίσως να 'φταίει' το γεγονός ότι το δικό μας Golf V (1.6FSI) είναι από τα πρώτα-πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα (και μάλιστα τιγκαρισμένο με extras).Φαντάσου ότι όταν το πήραμε στα χέρια μας, μόλις είχε ανακοινωθεί μεγαλύτερος από τον 1.6FSI κινητά και μετά από ~1 μήνα μπορούσες να το παραγγείλεις ΚΑΙ με 2.0FSI κινητήρα.
(προφανώς ακόμα δεν μιλούσαμε για GTi εκδόσεις κτλ )
Όλα αυτά εν έτη 2004 αν δε με απατά η μνήμη μου. (σεπτέμβρη συγκεκριμένα παραλάβαμε το αμάξι ύστερα από 3 μήνες αναμονής λόγω ειδικής παραγγελίας)Κατάλαβα. Το δικό μου από την μία μεριά ο διακόπτης γράφει το '0' που λες, και από την αντιδιαμετρική πλευρά έχει το σηματάκι για τη θέρμανση. Αν είχα και ηλεκτρικά αναδιπλώμενους (δεν έβαλα γιατί οι καθρέπτες του V δεν διπλώνουν σχεδόν καθόλου, και λέω 330 € γι αυτό το πράγμα δεν δίνω), θα είχε μία ακόμη θέση ο διακόπτης, για την αναδίπλωση.
Ίσως αυτό που συμβαίνει στο δικό σου είναι γνώρισμα των πρώτων Golf V που παρήχθησαν, ή της συγκεκριμένης έκδοσης (Trendline/Highline/Sportline;)
Στο δικό σου V, αν ενεργοποιήσεις την αντίσταση του πίσω παρμπρίζ (και άρα τους καθρέπτες), μετά από 15 λεπτά που η αντίσταση απενεργοποιείται, απενεργοποιείται άραγε και η θέρμανση των καθρεπτών;
Υ.Γ. Τσέκαρε μήπως κατά τύχη δεν έχεις δει το σηματάκι που έχει ο διακόπτης του V στην 'κάτω' πλευρά του (6 o' clock), επειδή περίμενες να τον δεις στην 'πάνω' πλευρά μαζί με το L και το R
-
ArrowsFA1
το Golf V είναι έκδοσης sportline και μάλλον όντως φταίει που είναι από τα πρώτα Golf.Μου φαίνεται κάπως περίεργο (παρόλα αυτά) που άλλαξε ολόκληρο κύκλωμα μετά από λίγο μόνο και μόνο για να θερμαίνονται οι καθρέφτες χώρια. (τσάμπα έρευνα, σχεδιασμός, νέα ανταλλακτικά κτλ )
Θα το τσεκάρω αυτό που λες για την κάτω πλευρά του διακόπτη αν και με το κουμπί του πίσω παρμπίζ θερμαίνονται και οι καθρέφτες, οπότε μάλλον δεν παίζει.Θα το κοιτάξω (μου άναψες την περιέργεια. 5 χρόνια και -αν όντως ισχύει- να μην το έχει πάρει κανείς μας πρέφα? ) και θα σου πω.
Υποθέτω ότι μετά το (αυτόματο ή όχι) κλείσιμο της θέρμανσης του πίσω παρμπίζ, κλείνει και η θέρμανση των καθρεφτών. Δεν το έχω τσεκάρει αυτό, αλλά ακολουθώντας τη λογική, θεωρητικά θα πρέπει να σβήνει και των καθρεφτών.Τελικά όσο το συζητάμε(?) το θέμα με τη θέρμανση των καθρεφτών, τόσο μου αρέσει το 'νέο'(?) κόλπο που έχει το Α3 μου.
onyx!
Ευτυχώς εγώ την περίοδο με το χειροκίνητο μηχανισμό δεν τον πέτυχα (ή ο πατέρας μου έβαζε πάντα ως extra την ηλεκτρική ρύθμιση ).Μάλιστα ήταν και μόνιμη 'γκρίνια' (αν μπορεί χιουμοριστικά να χαρακτηριστεί έτσι) στην οικογένεια ότι ποτέ ο κύριος οδηγός του οχήματος δεν έβρισκε τους καθρέφτες στη θέση που τους είχε ρυθμίσει και τον βολεύουν.Τελικά μάλλον όλοι έχουμε τα 'πρόβλήματά' μας, οπότε μήπως αυτό είναι το φυσιολογικό?
(που θα μου πουν ότι έχω και 'πρόβλημα' ) -
Κάβουρα,
Και το δικό μου Sportline είναι, άρα είναι καθαρά θέμα παραγωγής των πρώτων εβδομάδων/μηνών/ετών.
Αν πάντως από την κάτω μεριά έχει και ο δικό σου διακόπτης θέση για θέρμανση, τότε θα πέσει πολύ γέλιο. Αν και είναι απίθανο να μην το πρόσεξε κάποιος τόσα χρόνια
Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ένα θέμα για έναν καθρέπτη θα έπιανε τόσα ποστς.
Ας το δούμε λοιπόν και από άλλη κατέυθυνση: τι λέτε για τους τεράστιους κεντρικούς καθρέπτες που έχουν οι ταρίφες για να παίρνουν μάτι τα μωρά που κάθονται στα πίσω καθίσματα;
-
Πάντως να αναφέρω και την ασυμμετρία μεταξύ μεγέθους καθρεφτών δεξιά και αριστερά (ο δεξιά μικρότερος) σε κάποια αυτοκίνητα. Κλασικός ένοχος κάποια σειρά C της Mercedes.
@Κάβουρας: πρέπει να είμαι πιο μεγάλος από σένα ή μεγάλωσα σε πιο φτωχικό περιβάλλον!! Δεν θυμάμαι κανένα αυτοκίνητό μας από την παιδική μου ηλικία να έχει ούτε ηλεκτρικούς ούτε καν ρυθμιζόμενους από μέσα με μοχλουδάκι ούτε καν δύο εξωτερικούς καθρέφτες... Το πρώτο μας επιβατηγό αυτοκίνητο που είχε και δεξιά καθρέφτη είχε και ηλεκτρικούς και αυτό ήταν το 1990 και το θυμάμαι ότι ένιωσα μεγάλη χαρά!
Αυτά τα προβληματάκια αν δεν μας κάνουν τη ζωή δύσκολη τότε είναι απλά προβληματάκια. Αν μας δυσκολεύουν κάπως την καθημερινή μας ζωή τότε είναι νευρωσούλες. Αν όμως καταλήγουμε λόγω αυτών να επηρεάζουμε και τις ζωές άλλων τότε αρχίζουμε να μιλάμε για ψυχωσούλα.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως να αναφέρω και την ασυμμετρία μεταξύ μεγέθους καθρεφτών δεξιά και αριστερά (ο δεξιά μικρότερος) σε κάποια αυτοκίνητα. Κλασικός ένοχος κάποια σειρά C της Mercedes.Η mercedes το ξεκίνησε? (αν και δε θυμάμαι mercedes με ασύμμετρους καθρέφτες )
Τι μ@λ@κί@ κι αυτό...Το Golf IV, το 1ο Α4, το προηγούμενο Α3 (8l)...ακόμα και κάποια Α6 (τα οποία θυμάμαι ότι ήταν πανάκριβα) είχαν μικρότερο καθρέφτη για το συνοδηγό (στα δεξιοτίμονα ήταν μικρός ο αριστερός).
Λέγανε ότι γινόταν για λόγους αεροδυναμικών θορύβων.
Μούφα (δηλαδή έγινε πχ για θέμα κόστους) ή όντως ισχύει???
Ξέρω πάντως πολλούς που παρήγγειλαν το δεξί καθρέφτη από δεξιοτίμονο όχημα για να έχουν συμμετρικούς καθρέφτες (εμένα μου φάνηκαν πεταμένα λεφτά και προφανώς τα λεφτά αυτά τα επένδυσα στα σουβλάκια-πίτσες-μπύρες κτλ )@Κάβουρας: πρέπει να είμαι πιο μεγάλος από σένα ή μεγάλωσα σε πιο φτωχικό περιβάλλον!! (...)
εχμ...μάλλον το 1ο (το bold δηλαδή), αφού εγώ πρωτοέπιασα τιμόνι (χωρίς δίπλωμα βέβαια αφού δεν μπορούσα ακόμα να βγάλω το ροζ χαρτάκι ) το 1992 σε ένα Renault clio 1.4lt RT 5θ, το οποίο μάλιστα θυμάμαι ότι έπιανε τελική με 4η και μόλις έβαζες 5η, τα km/h πέφτανε.
Σκυλί...Δουλεύει ακόμα
Αφού εσύ μιάς για 1990, σίγουρα...ΥΓ:3 σελίδες και προχωράμε ακάθεκτοι(?) στο θέμα με τους καθρέφτες, που στην τελική σιγά το θέμα Παίδες...δωρέαν η πρώτη 'θεραπεία'
-
H 190E(μοντελο του 88-89) ειχε μικροτερο τον ενα καθρεπτη ,νομιζω τον δεξιο.
Αλλο ρωτησε αυτος που ανοιξε το θεμα και αλλου αυτο παει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
H 190E(μοντελο του 88-89) ειχε μικροτερο τον ενα καθρεπτη ,νομιζω τον δεξιο.Αλλο ρωτησε αυτος που ανοιξε το θεμα και αλλου αυτο παει.
πειράζει?
Έχουμε περιοριστεί στο θέμα των καθρεφτών. -
Μαλλον βρηκε λυση οποτε συνεχιζουμε.
καθρεπτης