-
Thomas
δεν ξέρω πόσο αυξάνεται ο ήχος με τον καταλύτη των 200 κυψελών αλλά ξέρω ότι πρόσφατα που μου κόπηκε καρότο το καζανάκι (το κολλήσαμε... δεν αλλάξαμε) έκανε ένα θόρυβο που δεν ταίριαζε καθόλου στο αυτοκίνητο. -
Εμένα ο ήχος με τον μεταλλικό 200άρη άλλαξε και δυνάμωσε. Δεν ακούγεται τίποτα αν απλά πηγαίνεις αλλά άμα πατήσεις αρκετό γκάζι και επιταχύνεις κάνει λίγο σαν άγριες μέλισσες που ζουζουνίζουν. Οπότε και δεν ενοχλεί όταν απλά μετακινείσαι και σε φτιάχνει όταν γκαζώνεις. Αυτά στο δικό μου αυτοκίνητο (BMW E39 520i), δεν ξέρω αν είναι τυπικά ή όχι.
-
Το προβλημα με τους μεταλλικους καταλυτες ειναι οτι οι φθηνοι, που μας ενδιαφερουν , εχουν λιγη ποσοτητα μεταλλων επιστρωμενη, με αποτελεσμα να μην εχουν τη σταθερη διαρκεια αποδοσης που εχουν οι κεραμικοι.
Για να πετυχεις αντιστοιχο αποτελεσμα, πρεπει να πας σε ακριβο μεταλλικο, πχ HJS κλπ. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Για να πετυχεις αντιστοιχο αποτελεσμα, πρεπει να πας σε ακριβο μεταλλικο, πχ HJS κλπ....ο οποιος και παλι ειναι εξευτιλιστικα φτηνοτερος απ τον κεραμικο της αντιπροσωπειας
-
Και επειδη αναφερθηκαν οι αντιπροσωπιες ποιο πανω, εριξα ενα τηλεφωνακι για να δω σε ποια οικονομικη κατηγορια παιζουμε μπαλα και βγηκα κουρεμενος δια τηλεφωνου .
Παρακληση: Αν θελετε να δειτε την τιμη που δινει η αντ/πια της Μερκ, παρτε υπογλωσσιο, μια ασπιρινη, κατι τελος παντων
[spoiler:1hr12wb4]1255€[/spoiler:1hr12wb4]
Πηρα σε εναν εξατμισα που μου εγραψαν στο φβ και μου ειπε για εναν μεταλλικο 200ρι μεση τιμη περι τα 350€, αυτο εξαρταται απο τον αριθμο των αισθητηρων 'λ', αν εχω εναν πεφτει η τιμη, αν εχω δυο κλαφτα Χαραλαμπε. Οποτε λεω να βγαλω ΠΟΕ προς το παρον και να κατσω να απολαυσω το ποδηλατακι μου -
Λογικότατα τα νούμερα και αναμενόμενα.... (εμένα ήταν ~900+τοποθέτηση η BMW, ~330 τοποθετημένος)
-
-
thoma τι επαθε ο καταλυτης σου και θες να τον αλλαξεις;
παντως οι τιμες των γνησιων ειναι παντου στα υψη. Κοντα 500 ευρω για skoda favorit..αμαξι αξιας 300 ευρω..
Παροτι εχει 20 χρονια στην πλατη του εχει μηδενικους ρυπους..για αυτο απορω με τον καταλυτη της μερσεντες... -
Τα συμπτωματα ηταν ως εξης: Απο τις 1800-2000σαλ μερικες φορες και μεχρι τις 2500σαλ ακουγοταν απο κατω σα να σερνω παρα πολλα κουτακια (σκεψου κατι αμερικανιες τυπου Just Married ) καλα οχι οτι εδινα και πολυ σημασια πριν 2 βδομαδες εκανα ενα ταξιδι αστραπη Αγρινιο-Αθηνα-Αγρινιο, ολα ωραια ολα καλα. Ασε που το βραδυ (ξημερωμα βασικα) οταν αφηνα το γκαζι και περναγα απο τπτ χωρια εκανα και θορυβο με τα 'κουτακια' μου . Την επομενη μερα που ξαναπηρα το αμαξι για να κανω μια επισκεψη ξαφνικα σταματησαν να ακουγονται τα κουτακια , την μεθεπομενη κατεβηκα Αγρινιο και σα να μου φανηκε οτι δεν ειχε δυναμη παω απο τις 3500σαλ, αλλα ηταν κατηφορικη διαδρομη οποτε δεν εδωσα σημασια. Στην επιστροφη καταλαβα οτι πανω απο τις 3500σαλ δεν παει και σα να ακουγοταν φιμωμενο . Περνανε κανα 2-3 μερες και ειναι να κανω καμια 180χλμ τοπικα παλι ωσπου αναψε check engine. Τι ποιο λογικο να εσπασε ο καταλυτης και να βουλωσε
-
Πολύ λογικό το σκεπτικό σου για τη διάγνωση.
Ξέρεις αν έχεις αισθητήρα λ και πριν και μετά τον καταλύτη; Νομίζω ότι μάλλον έχεις και μετά που καταλαβαίνει ότι σε σχέση με τον άλλον κάτι δεν πάει καλά.
Ένας καλός τρόπος να μετρήσεις μέγιστη ισχύ είναι να δεις τελική ταχύτητα. Εμένα στο τέλος είχε φτάσει να δυσκολεύεται να κρατήσει τα 140 σε ευθεία (εκεί αποφασίσαμε ότι πρέπει να ανοίξουμε παραθυράκι να δούμε τον καταλύτη). Επειδή δεν έχει αισθητήρα μετά τον καταλύτη είχαμε δυσκολευτήκαμε στην διάγνωση γιατί ό,τι πέρναγε ήταν καλό στη μέτρηση καυσαερίων, δεν είχε 'τελειώσει' και δεν είχε σπάσει, είχε μόνο λιώσει και αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο στη δίοδο των αερίων.
Όταν τον άλλαξα κι έβαλα μεταλλικό 200άρι θυμάμαι είχα χαρεί πολύ το αυτοκίνητό μου, λογικό αφού πρέπει να είχα πέσει από τα 150 στα -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ λογικό το σκεπτικό σου για τη διάγνωση.
Ξέρεις αν έχεις αισθητήρα λ και πριν και μετά τον καταλύτη; Νομίζω ότι μάλλον έχεις και μετά που καταλαβαίνει ότι σε σχέση με τον άλλον κάτι δεν πάει καλά.
Ένας καλός τρόπος να μετρήσεις μέγιστη ισχύ είναι να δεις τελική ταχύτητα. Εμένα στο τέλος είχε φτάσει να δυσκολεύεται να κρατήσει τα 140 σε ευθεία (εκεί αποφασίσαμε ότι πρέπει να ανοίξουμε παραθυράκι να δούμε τον καταλύτη). Επειδή δεν έχει αισθητήρα μετά τον καταλύτη είχαμε δυσκολευτήκαμε στην διάγνωση γιατί ό,τι πέρναγε ήταν καλό στη μέτρηση καυσαερίων, δεν είχε 'τελειώσει' και δεν είχε σπάσει, είχε μόνο λιώσει και αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο στη δίοδο των αερίων.
Όταν τον άλλαξα κι έβαλα μεταλλικό 200άρι θυμάμαι είχα χαρεί πολύ το αυτοκίνητό μου, λογικό αφού πρέπει να είχα πέσει από τα 150 στα
Νομίζω ότι τότε επειδή το είχα μελετήσει λίγο είχαμε ανοίξει και θέμα για καταλύτες.Πανω απο τις 3000σαλ ειναι ψοφιο δεν βλεπω να πιανω τα 150χλμ καλα καλα . Τωρα ειμαι σε ανευρεσει πορων
-
Παρτον μτχ...εχει πολλους μεταλλικους στις αγγελιες στα διαφορα σαϊτ σχεδον τσαμπα...δεν ειναι αναγκη να δωσεις 300-400€
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Παρτον μτχ...εχει πολλους μεταλλικους στις αγγελιες στα διαφορα σαϊτ σχεδον τσαμπα...δεν ειναι αναγκη να δωσεις 300-400€Το κακο με εναν μτχ ειναι οτι δεν ξερω τι ωφελιμο ζωης θα εχει , περα απο τα χλμ, τι μπορει να εκανε ο αλλος?
-
Tα χλμ μετρανε εδω και ενας οπτικος ελεγχος γιατι να τον δαγκωσε ο αλλος και να λειπει κανα κομματι το βλεπω δυσκολο
-
Πηρα αλλο ενα τηλεφωνακι σε αλλον εξατμισα και μου ειπε πως για εναν μεταλλικο 300ρη Euro4 θα κοστισει στα 350€. Δεν θα προχωρησω σε 200ρη για να μην χαλαει ο χαρακτηρας του αυτοκινητου και για να ειμαι κομπλε στους ευρωπαικους αυτοκινητοδρομους σε τυχον ελεγχο . Τι λενε οι ειδικοι?
-
Φυσικά υπάρχουν και ποιότητες που όμως είναι δύσκολο να ελέγξεις.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο πχ είναι η ποσότητα σε σπέσιαλ μέταλλα (αυτά τα ημιπολύτιμα) που περιέχουν. Πολύ λίγοι την αναφέρουν (σε γραμμάρια). Όσο πιο πολύ τόσο πιο καλός οιωνός για την μακροζωία του καταλύτη... -
Μπήκε ο νέος καταλύτης 300ρης μεταλλικός. ΕΠΕΣΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ , πήρα πίσω την ιπποδυναμή μου και τιμήθηκε δεόντως. Όταν ξημερώσει θα γράψω
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μπήκε ο νέος καταλύτης 300ρης μεταλλικός. ΕΠΕΣΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ , πήρα πίσω την ιπποδυναμή μου και τιμήθηκε δεόντως. Όταν ξημερώσει θα γράψωτου εύχομαι μακροζωία.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μπήκε ο νέος καταλύτης 300ρης μεταλλικός. ΕΠΕΣΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ , πήρα πίσω την ιπποδυναμή μου και τιμήθηκε δεόντως. Όταν ξημερώσει θα γράψω
του εύχομαι μακροζωία.
Σε ευχαριστώ πολύ
-
Koστος και απο ποιον?
Περί καταλύτη…