-
Ο Sordo ειναι επικινδυνα γρηγορος πλεον! Μπραβο του, hats off!
-
Συγχαρητήρια στον Mikko για τη μεγάλη του νίκη! Πλέον το πρωτάθλημα παίρνει άλλη τροπή και οι πιθανότητες αρχίζουν να γίνονται περισσότερες για τον οδηγό της Ford.
4 αγώνες σερί είχε να χάσει από τα μέσα του 2004 ο Γάλλος (5 ολόκληρα χρόνια!). Το άγχος είναι πλέον από την δική του πλευρά, με έναν πονηρό αγώνα να ακολουθεί (Αυστραλία) που κρύβει πάντα εκπλήξεις.Ωραίος αγώνας από τους Latvala και Sordo. Ο Latvala οδήγησε για πρώτη φορά σαν ιδανικός 2ος οδηγός μιας ομάδας, ενώ έφτασε η ώρα να κερδίσει και αγώνα ο Sordo. Στην Αυστραλία;;; Ίσως...
Αξιοσημείωτες εμφανίσεις από τους τοπικούς Rantanen και Ketomaa, θέαμα από τον Novikov που θα πρέπει να τερματίσει αγώνες για να έχει και του χρόνου θέση στο θεσμό, συνετή οδήγηση από τον Ogier που ετοιμάζεται για την '1η ομάδα'.
Στους πιο μικρούς, μακράν μπροστά από το συναγωνισμό ο Hanninen, δικαιούται ευκαιρία στο WRC, θετική έκπληξη οι χρόνοι του Raikkonen ενώ αξίζει να αναφερθεί και η νίκη του Prokop στο JWRC που του χάρισε τον τίτλο! Ήταν η 9η νίκη του Τσέχου στο θεσμό, στον οποίο συμμετέχει βέβαια από το 2005, η οποία τον χρίζει πολυνίκη (ο Andersson έχει 8 ). Σε έναν θεσμό του παραπαίει και που ίσως το 2009 είναι η τελευταία του χρονιά.
-
Συμφωνω. Οσο γι Νοβικοφ, πρεπει να αλλαξει γραπτα και συνοδηγο. Παει πολυ γρηγορα παντως...
-
γραπτα ναι..συνοδηγο γιατι ομως?
-
Prevot λοιπον για τον Νοβικωφ.... Μαντης ειμαι???? χαχαχα
Ο συνοδηγος θα επρεπε να τον κοβει λιγο, ασε που στα πιο πολλα εβγα, τα εχει πει πολυ αργα τα γραπτα...
Μακαρι να πανε καλα και να δειξει ο μικρος και ταχυτητα και αποτελεσμα -
Ο χρήστης GINE έγραψε:
Ο συνοδηγος θα επρεπε να τον κοβει λιγο, ασε που στα πιο πολλα εβγα, τα εχει πει πολυ αργα τα γραπτα...
Μακαρι να πανε καλα και να δειξει ο μικρος και ταχυτητα και αποτελεσμαΜακάρι το πρόβλημα να ήταν ο συνοδηγός...
Προσωπική μου άποψη είναι πάντως πως τα 'έβγα' θα συνεχιστούν, ίσως σε μικρότερο βαθμό...
Δεν βρήκε ακόμα τα όρια του ο μικρός και μακάρι να έχει χρήματα ο μπαμπάς του ή σπόνσορες για να τα βρει τα επόμενα χρόνια. -
Ο χρήστης harriswrc έγραψε:
Μακαρι να πανε καλα και να δειξει ο μικρος και ταχυτητα και αποτελεσμαΜακάρι το πρόβλημα να ήταν ο συνοδηγός...
Προσωπική μου άποψη είναι πάντως πως τα 'έβγα' θα συνεχιστούν, ίσως σε μικρότερο βαθμό...
Δεν βρήκε ακόμα τα όρια του ο μικρός και μακάρι να έχει χρήματα ο μπαμπάς του ή σπόνσορες για να τα βρει τα επόμενα χρόνια.Αφού λοιπόν εσύ ξέρεις το πρόβλημα γτ δε μας το λες? Θα σου πω γτ εκνευρίζομαι.. Γιατί πολύ απλά σου λέει ο GINE (και έχει δίκιο, μπορείς να δεις και τα βίντεο με τα συμβάντα) ότι ο συνοδηγός κυρίως είναι αυτός που κάνει τα λάθη.. και επίσης σου γράφει ότι ΝΑΙ! Πρέπει να αλλάξει και στυλ σημειώσεων ο οδηγός. Στο λέει.. Αλλά εσύ φυσικά ξέρεις περισσότερα από τον GINE ο οποίος 'τους ήπιε το αίμα' στο Ακρόπολις φέτος.. Συγγνώμη για την ειρωνική μου συμπεριφορά και στους δύο.. Αλλά έλεος.. έτσι.. Έλεος...
Σημ.: Φυσικά και δεν έχω πρόβλημα να γράφετε τη γνώμη σας(κύριε harriswrc), αυτό έλειπε .. Αλλά είμαι αντίθετος με αυτή.
-
Ο χρήστης YAMA έγραψε:
Δεν βρήκε ακόμα τα όρια του ο μικρός και μακάρι να έχει χρήματα ο μπαμπάς του ή σπόνσορες για να τα βρει τα επόμενα χρόνια.Αφού λοιπόν εσύ ξέρεις το πρόβλημα γτ δε μας το λες? Θα σου πω γτ εκνευρίζομαι.. Γιατί πολύ απλά σου λέει ο GINE (και έχει δίκιο, μπορείς να δεις και τα βίντεο με τα συμβάντα) ότι ο συνοδηγός κυρίως είναι αυτός που κάνει τα λάθη.. και επίσης σου γράφει ότι ΝΑΙ! Πρέπει να αλλάξει και στυλ σημειώσεων ο οδηγός. Στο λέει.. Αλλά εσύ φυσικά ξέρεις περισσότερα από τον GINE ο οποίος 'τους ήπιε το αίμα' στο Ακρόπολις φέτος.. Συγγνώμη για την ειρωνική μου συμπεριφορά και στους δύο.. Αλλά έλεος.. έτσι.. Έλεος...
Σημ.: Φυσικά και δεν έχω πρόβλημα να γράφετε τη γνώμη σας(κύριε harriswrc), αυτό έλειπε .. Αλλά είμαι αντίθετος με αυτή.
Προφανώς δεν με κατάλαβες...
Ίσως εγώ δεν χρησιμοποιώ σωστά τα Ελληνικά, ίσως έχεις πρόβλημα μαζί μου γενικότερα...
Φυσικά συμφωνώ με τον GINE ότι υπάρχει πρόβλημα με τα γραπτά και τον συνοδηγό. Υποψιάζομαι όμως πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο εκεί. Αλλά είναι γενικότερο πρόβλημα εμπειρίας και αντιμετώπισης των ράλλυ που έχουν οι περισσότεροι 18-20-25χρονοι που πηγαίνουν γρήγορα και θέλουν να πάνε πιο γρήγορα. Άπειρα τα παραδείγματα βλέπε Latvala, Mikkelsen, Ostberg, Rautenbach, Duval παλαιότερα και τόσοι ακόμα. Περιμένουμε δηλαδή από έναν 18χρονο που ο ενθουσιασμός του και η αδερεναλίνη του είναι στα κόκκινα να οδηγήσει συνετά και να μην παρασυρθεί με αυτοκίνητο 300+ ίππων ανάμεσα στα δέντρα;
Για αυτό λέω πως τα 'έβγα' που υπήρχαν και πριν τον Αυστραλό συνοδηγό, θα συνεχιστούν και με τον Βέλγο, μακάρι όμως σε μικρότερο βαθμό...
Τώρα κατάλαβες τί έγραψα ή να το εξηγήσω καλύτερα;;; -
Το ιδιο λεμε και οι τρεις. Το να βγαινει απο το δρομο ενας νεος και γρηγορος οδηγος, ειναι λογικο, Το να μην εχει διπλα του ενα εμπειρο και καλο συνοδηγο ειναι παραλογο. Τωρα απο εδω και εμπρος θα δουμε τι θα γινει. Γνωμη μου ειναι οτι θα βελτιωθει σιγουρα στα αποτελεσματα.
-
Κύριε harriswrc φυσικά και δεν έχω πρόβλημα μαζί σας..
Αυτό που λέτε με τις εξόδους όμως είναι φυσικό για ένα τόσο νεαρό οδηγό.. Άλλοι βέβαια το έχουν σε μικρότερο και άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό αντίστοιχα.. Απλά ο συνοδηγός που είχε μέχρι τώρα.. ακόμα και όταν έκανε λάθη και έβγαινε ο μικρός.. Μασούσε τα λόγια του, δε μπορούσε να αρθρώσει καλά καλά σημείωση.. (Βλέπε ράλλυ Πολωνίας..)Μπορεί να αποδειχτεί και 'έβγας', δε το ξέρουμε.. αλλά δε το νομίζω.. Ο χρόνος θα δείξει..
-
Ο χρήστης GINE έγραψε:
Το ιδιο λεμε και οι τρεις. Το να βγαινει απο το δρομο ενας νεος και γρηγορος οδηγος, ειναι λογικο, Το να μην εχει διπλα του ενα εμπειρο και καλο συνοδηγο ειναι παραλογο. Τωρα απο εδω και εμπρος θα δουμε τι θα γινει. Γνωμη μου ειναι οτι θα βελτιωθει σιγουρα στα αποτελεσματα.λαμπρο θα ηθελα να σε ρωτησω κατι μιας και ως οδηγος εισαι ο καταλληλος για να απαντησει.
υπαρχει το ενδεχομενο ενας οδηγος ενω του διαβαζει σωστα ο συνοδηγος του και τα γραπτα ειναι σωστα να επιλεξει καποιες στιγμες να μπει πιο γρηγορα καθαρα και μονο λογω δικης του επιλογης-''εμπνευσης''???
θεωρω δηλαδη πως ενας νεαρος σαν τον νοβικοφ αλλα και πολλους αλλους ειναι πιο ευκολο καποιες στιγμες να κανουν του κεφαλιου τους.αυτο ομως σ αυτο το επιπεδο θα τους στειλει εκτος η αν του βγαινει παει να πει οτι εχει παραπανω δυνατοτητες και αρα χρειαζεται πιο ''γρηγορες'' σημειωσεις??
πως ξερει καποιος ποτε βρισκει τα ορια του? -
Και βεβαια μπορει να γινει αυτο. Αν τα γραπτα δεν ειναι σωστα, εχει καλως. Αν ομως τα γραπτα εχουν βγει σωστα στις προηγουμενες στροφες το πιο πιθανο ειναι να γινει λαθος. Θελω να πω οτι αρκετες φορες, ειδικα με μονο δυο περασματα, τα γραπτα ειναι λιγο κρατημενα, αρα ο οδηγος αλλα και ο συνοδηγος κρινουν αναλογα κατα την διαρκεια. Αυτη ειναι και η ομορφια του αθληματος, αλλιως πιστα και γυρω-γυρω για διαφορες 2 και 3 δεκατων. Παντως τα γραπτα του Νοβικοφ μου φαινονταν πολυ ¨φτωχᨴ και ο συνοδηγος σαν να τα ελεγε καθυστερημενα μερικες φορες.
Δεν μπορεις να ξερεις το οριο ποτε. Οι ειδικεσ, οι καιρικες συνθηκες, τα αυτοκινητα, και γενικα ολοι οι παραγοντες αλλαζουν, οποτε παντα πρεπει να νιωθεις και να κρινεις το οριο σε καθε στιγμη μιας ειδικης. -
Μια λαθος εξοδος απο την προηγουμενη στροφη μπορει να σου χαλασει τον αγωνα σε συνδιασμο με τις σημειωσεις επισης, αν υποθεσω πχ απο τα γραπτα του Solberg που ακουγεται η εντολη line και εχει σχεση με την θεση του αυτοκινητου σε συναρτηση με την εξοδο της προηγουμενης και την εισοδο της επομενης...
Ειναι πολυ ευκολο να κατηγορησεις τα γραπτα για οποιονδηποτε λογο οταν κανεις ενα λαθος! Παντα εχεις κατι να πεις οτι δεν ηταν σωστο... 'δεν ηταν 4 αριστερα, ηταν 3, δεν ηταν plus, ηταν minus κλπ
Ο Νοβικοφ ειναι εξαιρετικα γρηγορος και πιστευω πως οντως πρεπει να εμπλουτισει τις σημειωσεις του σιγα σιγα... Αλλα αυτο δεν ειναι διαδικασια που γινεται ξαφνικα, θελει τον καιρο της... Δεν μπορεις ξαφνικα να ακους τις διπλασιες πληροφοριες και να τις επεξεργαζεσαι... Με τον καιρο...
Εδω ο Loeb ακομα κανει βελτιωσεις και προσθετει στοιχεια στις σημειωσεις του...
-
Με αυτό που αναφέρει ο Λάμπρος, επιβεβαιώνει το ρίσκο που παίρνει ο καθένας παραπάνω. Όρια δεν υπάρχουν και είναι διαφορετικά ανάλογα με τις συνθήκες, που είναι μία εξίσωση με πολλούς αγνώστους....
Αν τώρα το λίγο ρίσκο σου βγει, κάνεις κορυφαίους χρόνους. Από την άλλη βλέπουμε ότι σε επαναλαμβανόμενες ειδικές, οι χρόνοι της 2ης φοράς (ειδικά στην άσφαλτο που δεν καθαρίζουν), είναι πάντα καλύτεροι από την 1η. Οι σημειώσεις όμως είναι οι ίδιες. Ο οδηγός όμως έχοντας γνώση πλέον σε συνθήκες αγώνα, δίνει αυτό το κάτι παραπάνω που νιώθει ότι έχει στην επανάληψη.
Βέβαια είναι και δύσκολο να γραφτούν καλές σημειώσεις. Η εμπειρία το κάνει από μόνη της. Μην περιμένουμε λοιπόν από 18χρονα να έχουν τέλεια γραπτά. -
ΣΑΦΩΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΤΙ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Ε.Δ. Η ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΘΥΜΑΤΑΙ THN ΣΤΡΟΦΗ,ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ, ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ RALLYMAN.
ΤΑ RALLY ΕΙΝΑΙ RALLY ΚΑΙ ΟΣΙ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ,ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠ'ΕΞΩ ΤΙΣ Ε.Δ. Η ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΥΤΩΝ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 6-7 ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ,ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΑ 4.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ,ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 10 ΚΑΙ 15 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ Ε.Δ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΗΓΟ ΤΟΥ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Δεν θα ξεχάσω ποτέ το βίντεο από την ειδική μέσα στην ομίχλη (στην Ιταλία αν δεν κάνω λάθος) που μας έδειξες στο σεμινάριο. Η αποθέωση της συνεργασίας οδηγού συνοδηγού και η τυφλή (στην κυριολεξία) εμπιστοσύνη στις σημειώσεις σου. Αυτό είναι rally, γιαυτό πάνε δυο δυο!!!
WRC 2009 - 9oς Γύρος Ράλλυ Φινλανδίας